marți, 31 august 2010

Generice Sailor Moon Italiana

Republicat: Acest articol a aparut in data de 19 iunie 2008, la 19:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari -  lipsa melodii mp3
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.


Buna!!! :)
Unele dintre cele mai frumoase generice pe care eu le stiu sunt cele de la seriile Sailor Moon. Recunosc ca imi place foarte mult si piesa originala ( si cum as putea sa nu o stiu pe dinafara cand Rha o are ca ringtone :) ) dar , eu vreau sa va las astazi sa va delectati cu genericele in italiana, interpretate de Cristina d'Avena. Enjoy!
credit
Genericele de la ultimele doua serii (sunt toate 5 intr-un singur filmulet) sunt o mare supriza si pentru mine pentru ca nu am vazut decat primele 3 serii pe italieni. Chiar si asa am reusit sa fac rost de piese ca mp3 si va las si voua mai jos piesele:
Sailor Moon  
Sailor Moon R  
Sailor Moon S  
Sailor Moon SS  
Sailor Moon Super S

luni, 30 august 2010

Miaunel si Balanel - Acvariul

Republicat: Acest articol a aparut in data de 30 iunie 2008, la 12:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari -video
Update: adresa mail
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.


V-a fost dor de noi? :)
Din pacate acesta este ultimul dintre cele 6 desene pe care le-am gasit, dar sper ca in timp sa mai apara si altele si sa ne mai amuzam impreuna cu cei doi eroi animati.
Daca v-au placut va asteptam pe adresa noastra de mail: copilarim[@]gmail[.]com . Va amintiti si alte episoade, sau aveti poze cu cei doi si vreti sa le impartiti si cu ceilalti nostaligici, sau pur si simplu vreti sa ne trimiteti un desen care sa ii reprezinte si pe care l-ati facut chiar voi?! Ne puteti scrie la adresa de mai sus si astfel ne puteti ajuta sa realizam un articol (sau chiar mai multe) cat mai complex despre Miaunel si Balanel.
Astazi: Acvariul 





 
Balanel si Miaunel - Acvariul


duminică, 29 august 2010

Wallpaperul zilei

Republicat: Acest articol a aparut in data de 29 iunie 2008, la 15:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - nu sunt
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.


Salutare!!
Din pacate astazi nu avem film, cel putin nu din partea mea, de aceea, pe langa desenul cu Tom & Jerry am sa va las si un wallpaper foarte dragalas, cu Donald & Daisy Duck copilasi. V-am mai pregatit cateva articole care ii au ca si protagonisti asa ca fiti pe faza.

Tom & Jerry - Down Beat Bear

Republicat: Acest articol a aparut in data de 29 iunie 2008, la 12:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.


Down Beat Bear a aparut in 1956 si este un desen realizat si produs de William Hanna si Joseph Barbera.
Animatia: Kenneth Muse, Ed Barge, Irven Spence si Lewis Marshall
Muzica: Scott Bradley
Rezumat:
Jerry se aseaza confortabil intr-un aparat radio si porneste muzica. Ajuns acasa Tom se aseaza si el confortabil in fotoliu si inchide muzica pentru a putea citi ziarul in voie. In timp ce soricelul da drumul la muzica, motanul o opreste si tot asa pana cand o programul muzical se intrerupe si o voce ii anunta ca un urs dansator a disparut si este cautat. Ursul era antrenat ca sa danseze cand aude muzica si era inofensiv .Se oferea bineinteles recompensa.
Apare si ursul, in pasi de dans, pe strada. El zareste lumina aprinsa si se indreapta spre casa... ati ghicit spre casa in care stau Tom si Jerry. Se serveste cu un mar si o banana. Intre timp Tom il observa si vrea sa sune la politiei (sa isi ia recompensa nu?). Tocmai atunci Jerry descopera de ce nu mai mergea radioul si ... il baga in priza. Se aude muzica si ursul il ia la dans pe Tom. Dupa ce schimba mai multe "surse" de muzica si se anunta la radio ca recompensa s-a dublat, Tom ajunge sa isi petreaca urmatoarele 6 ore dansand cu ursul.. de ce? O sa aflati urmarind desenul :z . Si nu uitati sa dansati si voi!!! :)

Tom & Jerry -Down Beat Bear

sĆ¢mbătă, 28 august 2010

Tom & Jerry - That's My Mommy

Republicat: Acest articol a aparut in data de 28 iunie 2008, la 12:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.


That's My Mommy este primul desen regizat si produs de William Hanna si Joseph Barbera, dupa ce producatorul Fred Quimby s-a pensionat.
Animatia: Kenneth Muse, Ed Barge, Irven Spence si Lewis Marshall
Muzica: Scott Bradley
Trivia: A aparut in 19 noiembrie 1955, in format CinemaScope (un fel de Widescreen).
In desen apare ratoiul Quacker, pe care l-ati mai vazut in Happy Go Ducky si Just Ducky .
Rezumat:
V-ati gandit vreodata ca Tom ar putea fi mama unui ratoi?.. Chiar, v-ati gandit? Ei bine, iata ca in lumea desenelor animate acest lucru este posibil.
Pe cand era inca un ou, Quacker se rostogoleste din cuibul sau pana la Tom, iar cand iese din nou il considera pe acesta a fi ..mama.
Daca la inceput motanul il vede ca pe un fel de mancare foarte fraged si gustos, incercand pe rand diverse retete, pana la sfarsitul desenului acest lucru se schimba. Oricum, pana sa se razgandeasca in ceea ce-l priveste pe micutul Quacker, Tom ii da batai de cap lui Jerry care tot incearca sa il salveze pe ratoi. Credeti ca acesta apreciaza gestul soricelului? Din contra!! Dar va lasa sa urmariti desenul si sa descoperiti singurei.. daca chiar este posibil ca Tom sa devina mama de ratoi. :z

Tom & Jerry -That's My Mommy
 


vineri, 27 august 2010

Miaunel si Balanel - Ratusca

Republicat: Acest articol a aparut in data de 27 iunie 2008, la 12:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.

In acest episod apare un alt personaj animat creat de Artin Badea şi Zaharia Buzea. Numele sau este Motanul Pusy si va invit sa ii cititi profilul de pe aici, caci este mult prea haios prezentat si ar fi pacat sa nu va amuzati si voi. Voi ati observat ce are pe fata? :) Hahahaha, el si Hercule ( am sa va povestesc in curand despre Pif si Hercule -eroii de benzi desenate cu care practic am crescut, dar si despre ei ca personaje de desen animat..). Pana atunci vizionare placuta!!


Astazi: Ratusca



Balanel si Miaunel - Ratusca

joi, 26 august 2010

Miaunel si Balanel - Purcelusul

Republicat: Acest articol a aparut in data de 26 iunie 2008, la 12:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.


Hello!!
V-a fost dor de Miaunel si Balanel? :D Ii regasim astazi incercand sa il spele pe purcelus. Ce credeti... reusesc? Va las sa vedeti. Eu m-am indragostit de casuta lor :) .


Astazi: Purcelusul



Balanel si Miaunel - Purcelusul

miercuri, 25 august 2010

Miaunel si Balanel - Robotelul

Republicat: Acest articol a aparut in data de 25 iunie 2008, la 12:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.


Iata-ne ajunsi la un al treilea episod din viata celor doi eroi animati. Acesta are o insemnatate aparte, pentru ca a fost primul pe care l-am gasit si care dupa foarte mult timp m-a ajutat sa ma teleportez in fata unui tv alb-negru :) si sa ma bucur de o lume magica.

Astazi: Robotelul


Balanel si Miaunel - Robotelul

marți, 24 august 2010

Miaunel si Balanel - La Multi Ani !

Republicat: Acest articol a aparut in data de 24 iunie 2008, la 12:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.


Asa cum va spuneam ieri, timp de 6 episoade ne vom reintalni, noi cei mai mari, iar cei mici vor descoperi aventuri prin care trec doi eroi animati made in Romania si anume, Miaunel -un motanel roscat, si Balanel un catel patat.


Astazi La multi ani



Balanel si Miaunel - La Multi Ani

luni, 23 august 2010

Miaunel si Balanel - Aspiratorul

Republicat: Acest articol a aparut in data de 23 iunie 2008, la 12:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video, update adresa de mail
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.


Miaunel si Balanel -un desen animat romanesc, ai carui creatori sunt: Horia Ştefănescu, Zaharia Buzea şi Artin Badea.



Miaunel si Balanel Cele doua personaje, un pisic - Miaunel si un catel - Balanel, au debutat pe micile ecrane in 1974, in scurt metrajul animat Baloane vrăjite, realizat de Zaharia Buzea.
Noutatea adusa de cei doi protagonisti consta in prietenia care ii leaga, in inocenta lor, in dorinta lor ca totul sa fie bine si frumos si corect... Ei au castigat simpatia si dragostea copiilor in primul rand si astfel s-au realizat peste 60 de filmulete, pana in 1982.
Puteti citi mai multe despre ei aici.
Am reusit sa gasesc 6 episoade pe care am sa vi le pun si voua pe blog si care sper sa va placa. Pacat ca nu se mai face asa ceva si acum! Daca aveti si alte episoade si vreti sa ne ajutati sa le adaugam la colectie va asteptam pe mail la copilarim[@]gmail[.]com.





Astazi : Aspiratorul


Balanel si Miaunel - Aspiratorul

duminică, 22 august 2010

The Little Mermaid

Republicat: Acest articol a aparut in data de 22 iunie 2008, la 12:30 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.


Salutare!
Daca e duminica e... film, bineinteles. Astazi am sa va prezint prima parte dintr-o trilogie ( mai nou): The Little Mermaid.
O productie marca Disney, filmul initial din 1989 prezenta intr-o maniera proprie o adaptare "fericita" dupa povestea scrisa de Hans Christian Andersen - The Little Mermaid. Daca varianta anime despre care va voi povesti cu alta ocazie este fidela povestii lui Andersen, cei de la Disney au optat pentru un alt sfarsit, unul fericit. Mai mult, datorita succesului pe care filmul din 1989 l-a avut, ei au facut mai multe serii adaptate pentru tv (The Little Mermaid Tv Series 1992-1994) si inca doua filme (The Little Mermaid II - Return to the Sea in 2000 si The Little Mermaid III - Ariel's Beginning programat sa apara in vara acestui an) - dar despre celelalte aparitii am sa va povestesc alta data.

Cast
Ariel.................... Jodi Benson
Prince Eric............ Christopher Daniel Barnes
Flounder................Jason Marin
Sebastian...............Samuel E. Wright
Ursula.....................Pat Carroll
more...

Anul aparitiei: 1989 ( relansat in 1997)
Realizatori: Ron Clements, John Musker
Producatori: Howard Ashman, John Musker, Maureen Donley
Coloana sonora: Alan Menken (muzica) si Howard Ashman (versuri)

Site Oficial:
The Little Mermaid (Disney) -este un site foarte dragut unde puteti gasi o multime de informatii despre film, premiile pe care acesta le-a luat, muzicalul care s-a realizat pe Broadway, puteti sa va jucati, sa va uitati la poze, la diverse filmulete, sau sa va comandati dvd-ul special. :)
Premii:
Oscar pentru coloana sonora
 Va las mai jos cateva piese de pe youtube :)


Jodi Benson - Part of Your World

 

Under the Sea (credit)
Trailer:

The Little Mermaid - trailer Uploaded by enricogay
Puteti vedea filmul online via megavideo, mai jos:

Il puteti descarca de aici , coloana sonora de aici. Il puteti cumpara de pe site-ul oficial, sau de aici (via ebay) .
 Rezumat:

sĆ¢mbătă, 21 august 2010

Tom & Jerry - Texas Tom

Republicat: Acest articol a aparut in data de 21 iunie 2008, la 15:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video via youtube
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.


Astazi avem portie dubla de Tom si Jerry. :z
Texas Tom este un desen realizat de binecunoscutii William Hanna si Joseph Barbera.
Produs de Fred Quimby.
Animatia: Kenneth Muse, Ray Patterson, Irven Spence si Ed Barge
Muzica: Scott Bradley
Aparitie: 11martie 1950.

Rezumat:
Tom locuieste "in the country", adica la ferma.. El si-a gasit cea mai tare jucarie in Jerry pe care il tot prinde cu lasoul si ii da drumul si iar il prinde... si tot asa pana isi face aparitia o frumoasa cowgirl. Atunci se trezeste si cowboy-ul din Tom, se costumeaza adecvat si incearca o abordare inedita, menita sa o impresioneze pe frumoasa pisicuta. Inceputul "suna bine", pana cand Jerry se revolta si incepe se dea ori mai repede ori mai incet pick-up-ul. Apoi urmeaza o incercare de a impresiona prin dibacia manuirii lasoului, incercare terminata rau, sau urat... sau in coarnele (tunate) ale unui taur furios. Cine ramane cu fata, o sa descoperiti urmarind desenul :) .



Tom & Jerry - Texas Tom

Tom & Jerry - Pent-House Mouse

Republicat: Acest articol a aparut in data de 19 iunie 2008, la 10:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video via youtube
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.


Pent-House Mouse este primul din cele 34 scurte desene avandu-i ca protagonisti pe Tom si Jerry, realizate de Chuck Jones. Desenul a aparut in data de 27 iulie 1963.
Muzica: Eugene PoddanyAnimatia: Ken Harris, Tom Ray, Dick Thompson, Ben Washam
Trivia: A fost urmat de The Cat Above and the Mouse Below

Rezumat:
In timp ce Jerry este un biet muritor de foame, Tom duce o viata in lux, locuind intr-un penthouse. Jerry vede o cutie in care cineva isi tinea pranzul si vrea sa se infrupte din bunatatile puse acolo, dar cum acea cutie se afla intr-o zona in care se lucra ajunge in aer si in cele dn urma continutul ei cade, ajungand tocmai in preajma balconului lui Tom care rpofita si isi face un Jerry- sandwich. Bineinteles urmeaza binecunoscuta urmarire (uite astfel se explica de ce cei doi sunt mereu in forma :) ). Pana la urma Jerry ramane in locul lui Tom in penthouse, in timp ce motanul... o sa vedeti voi ce pateste.




Tom & Jerry - Pent-House Mouse

vineri, 20 august 2010

Sailor Saturn Papusa de hartie

Republicat: Acest articol a aparut in data de 20 iunie 2008, la 10:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - nu sunt
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.

Hello :)
Da.. tot eu si tot despre Sailor Saturn. Astazi va las o poza cu papusa de hartie. Daca in schimb va doriti alt fel de papusi cu aceasta sailor am sa dedic un alt post acestui subiect :) . Va spun doar ca aveti de unde alege (ma refer la modele).
Pe curand!

joi, 19 august 2010

Sailor saturn game

Republicat: Acest articol a aparut in data de 19 iunie 2008, la 10:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - nu sunt
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.


Asa cum v-am promis revin la Sailor Saturn si va las mai jos un joculet :) . Enjoy!!

miercuri, 18 august 2010

Sailor Saturn

Republicat: Acest articol a aparut in data de 18 iunie 2008, la 21:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - generic via Hipersya
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.


Sailor Saturn - aka Hotaru Tomoe( sau Ottavia - pentru cei care au cunoscut seria Sailor de pe italieni) este una dintre luptatoarele sailor. Desi are cele mai putine aparitii in seria animata, iar in live action-uri lipseste cu desavarsire (cel putin pana acum) este singura care si-a pastrat numele original cel putin in versiunea dublata in engleza. Ea apare in musical-uri si a fost interpretata de ... nu mai putin de 9 actrite.

Hotaru apare initial ca prietena Chibiusei. Ea este o fire retrasa si bolnavicoasa si nu prea are prieteni pana sa le cunoasca pe Chibiusa si Usagi.
Este cea din urma luptatoare sailor care isi descopera puterile si arma sa este mortala (Silence Glaive).Intre manga si anime exista cel putin o diferenta: daca in primul caz micuta luptatoare sailor este cyborg, in al doilea nu este.
In anime, ea isi face aparitia in seria 3 sailor: Sailor Moon S. (pentru acest motiv profit sa va las mai jos genericul de la aceasta serie, in italiana, interpretat de Cristina d' Avena, cu promisiunea solemna de a posta in zilele urmatoare si celelalte generice in italiana, generice pe care le avem atat eu cat si Rha in playlist :) - si care au fost primele noastre achizitii de cand ne-am pus pentru prima data nternet :) ).

Generic:

 
Sailor Moon S - Sailor Moon e il Cristallo del Cuore Uploaded by Hipersya
 
Aparitii: Hotaru Tomoe in varsta de 12 ani, fiica lui profesorului Tomoe.Mistress 9 - o aparitie demonica, desi foarte frumos reprezentata ;). Atat in seriile manga, cat si in anime, Hotaru este posedata de o forta straina, care se foloseste de ea pentru a il aduce pe pamant pe Pharaoh 90 (cu scopul de a distruge Pamantul). Aceasta creatura pune stapinire deplina pe ea cand va inghite cristalul inimii Chibiusei si dispare odata ce o salveaza Sailor Moon - chiar si cu pretul propriei vieti. Sailor Saturn sau Soldier of Silence, Soldier of Destruction, Soldier of Ruin and Birth. Asa cum va spuneam si mai sus este ultima sailor care isi descopera puterile. Princess Sailor Saturn - ca si celelalte luptatoare si Saturn este o printesa. Stadii anime: Apare in Sailor Moon S. Initial are 12 ani, apoi se transforma in Mistress 9(o tanara femeie), dupa care reinvie cu ajutorul lui Sailor Moon si apare ca bebelus. In Sailor Moon Stars apare din nou si creste foarte repede, transformandu-se dintr-un bebelus intr-o fetita de 12 ani.  
Video: Pentru cei care vor sa isi reaminteasca cateva dintre cele mai dragute momente din seria 3 difuzata pe italieni, va las mai jos 3 filmulete.

Site-uri Puteti citi mai multe despre Sailor Saturn pe wikipedia aici Fansite in limba italiana aici. Daca vreti sa "colorati" gasiti aici 3 desene. Am sa mai revin zilele acestea si cu alte "bunataturi" :) si... da Sailor Saturn era preferata mea ;) .

quilling time - rama foto

Aveam nevoie de un imbold ca sa inauguram rubrica handmade sau, pe romaneste, lucru manual. Am considerat binevenita ideea celei de-a 5-a provocari de pe scrapper - tema fiind quilling - o tehnica foarte interesanta prin care din hartie poti realiza adevarate capodopere.
Nu avem materialele speciale, dar vorba aia, noroc ca e romanul creativ si reuseste el cumva sa adapteze.
Prima noastra rama foto - simpla nu-i asa? Dar noua ne place. I-am facut-o cadou modelului - cu care ne mandrim foarte tare:).

Ce am folosit:
-carton - pentru baza
( Pont -sunt foarte bune cele de la dresuri, exact cat pentru o rama foto, lucioase - bun de stiut pe viitor).
-hartie alba (coala A4 normala - scrie pe ea copy paper dar este ca grosime ceva mediu)
-hartie portocalie (coala A4 - ceva mai subtire decat cea alba)
-hartie colorata (roz, galben, verde, bleu - 2 noante) - cartonata (probabil cea mai subtire hartie cartonata)
-foarfeca (am taiat cam 3-4 mm fasia - latime)
-lipici (lipici - glue stick, nu am avut din acela special lichid; merge mai greu, este mai migalos, dar se poate folosi foarte bine si acesta)
-poza

In ceea ce priveste unealta speciala de invartit... ne-am ajutat de clestele cu varful rotund (acela folosit la realizarea bijuteriilor).

Si iata ce a iesit:



Nu ne oprim aici.. vrem sa participam la concurs:). Cum prindem putin timp liber. Pe curand!!

marți, 17 august 2010

Concurs - update -

Buna!! Iata ca s-a terminat primul serial pe care ne-am gandit sa il revedem impreuna!! Speram ca v-a placut, ca v-ati reamintit din copilarie momentele petrecute la tv, in compania eroilor vostri preferati, sau ca i-ati descoperit cu drag acum. Nu uitati ca puteti revedea oricand serialul accesand categoria Hana no Ko LunLun - Lydie.



Stim cu totii cum este vara... vacanta, cald, vreme care te imbie sa "lenevesti" (atunci cand iti poti permite acest lucru, evident). Asa ca, am hotarat sa mutam data limita a concursului lansat in 11 iulie, concurs despre care puteti citi aici.

Dar, sa recapitulam regulamentul si ne-am hotarat sa venim si cu un model orientativ:

Regulament:
- episodul va fi scris sub forma unei scurte povestiri
- daca va place sa desenati puteti sa adaugati si ilustratii
- puteti sa il scrieti direct in mail, sau atasa sub format .doc sau .txt (adica redactat in word, sau notepad)
- actiunea se petrece in timp ce Lidia cauta floarea cu sapte culori
- nu trebuie sa lipseasca floarea pe care o da la final Florent, ce inseamna ea in limbajul florilor, intamplarile din care sa invatam ceva - pe scurt trebuie respectat (dar nu copiat) formatul episoadelor.

Model:

Avem nevoie pentru inceput de o destinatie. Ce spuneti de.... Romania?
Apoi trebuie sa gasim si un subiect: o tanara isi doreste sa reinvie traditiile si sa le insufle dragostea pentru acestea si celor mici
Floare: (aveti aici o lista cu flori si seminificatia lor - ) papadia
Seminificatia florii: dorintele se implinesc
Bun, avem ingredientele principale, acum mai ramane sa facem o mica povestioara.

* va rugam sa nu copiati si distribuiti acest material. concursul este unul de creatie avand ca sursa de inspiratie un serial animat japonez, care a rulat in anii 90 - dublat in limba franceza - pe tvr2 : Le Tour du Monde de Lydie (Hana no Ko LunLun )
nu avem legatura cu franciza de care tine serialul, ne dorim prin acest concurs doar sa copilarim putin lasand frau liber imaginatiei. *

Lidia, Kador si Cathy pe valea Argesului (povestire orientativa -model pentru concurs)

Calatorind in jurul lumii in cautarea florii cu sapte culori Lydie, impreuna cu cei doi prieteni ai sai Kador si Cathy au ajuns purtati de vartejul Sabrinei pe plaiurile mioritice. Undeva pe malul Argesului, langa o casuta micuta cei trei prieteni au ramas muti de uimire vazand muntii si padurile care strajuiau micuta vale. Aici au fost intampinati de o Ioana, o tanara cu ochii mari negrii si parul negru impletit in doua cozi. Ea ii gazduieste pe drumeti si le povesteste despre obiceiurile locului. Locuia singura in casa bunicii sale, in casa in care a copilarit. Visul sau era sa duca mai departe traditiile atat de frumoase - izvor de imbogatire spirituala. Cum a doua zi era duminica, pleaca impreuna cu Lydie la slujba, imbracata in frumosul port popular.
Intre timp, neobositul bursuc Boris isi face aparitia hotarat fiind sa faca o groaza de incurcaturi pentru ca Lydie - deja fascinata de aceasta lume atat de linistita si frumoasa- sa isi continuie mai repede cautarile. Din fericire, Kador si Cathy il impiedica sa strice armonia din timpul slujbei.
Dupa ce ajung acasa, Lydie afla motivul de mahnire al noii sale prietene: valea minunata in care locuia urma sa fie distrusa in curand, un mare investitor dorind sa construiasca acolo o fabrica. Acest lucru ar fi insemnat distrugerea pentru totdeauna a intregii vai: plante, animale si oameni urmau sa sufere de pe urma acestei decizii. In plus, aceasta decizie ar fi putut avea efecte in timp si asupra minunatei flori care crestea pe munte - o adevarata comoara a naturii.
Lydie isi propune sa o ajute pe Ioana sa salveze acea vale minunata si sa isi poata realiza visul. Ea ii povesteste la randul ei Ioanei despre floarea cu sapte culori in cautarea careia se afla. Hotarasc amandoua sa urce a doua zi pe munte pentru ca, probabil acea floare minunata de pe creste era ceea ce Lydie cauta.
A doua zi cele doua prietene pleaca dis de dimineata spre creasta muntelui. Merg pe poteci marcate, printre brazi uriasi, pana ajung aproape de creasta. Acolo ii astepta o priveliste superba: un lac cristalin, capre negre si ... asezata timid pe stanci minunata floare de colt. Desi nu era floarea cautata de Lydie aceasta era cu siguranta o adevarata minune a naturii, alba, pufoasa atat de firava - ca o adiere si totusi atat de rezistenta.
Intoarse in vale, cele doua prietene impreuna cu satenii reusesc sa impiedice realizarea acelui proiect distrugator si sa pastreze valea asa cum era. Lydie are un rol important caci, imbracata intr-un frumos costum popular (cu ajutorul cheii magice si al unui mac din gradina Ioanei) reuseste sa ii impresioneze pe cei care erau pentru constructia acelei fabrici si sa ii convinga de faptul ca acei bani pe care urmau sa ii primeasca nu le vor aduce fericirea si ca nimic nu le va aduce inapoi frumusetea locurilor si viata linistita si atat de frumoasa, desi grea pe care o duceau acolo.
Toti oamenii din tinut auzisera de frumusetea locului si de Ioana - fata care isi dorea sa duca traditiile mai departe. Urmeaza o serbare campeneasca dupa care cei trei drumeti pornesc mai departe, pe urmele visului lor: sa gaseasca floarea cu sapte culori.
In final apare si Florent care ii daruieste Ioanei un pachet de seminte. Aceasta imparte semintele cu ceilalti sateni si apoi fiecare le lasa purtate de vant. Dupa un timp, raspandite prin toata valea apar flori de papadie. Seminficatia lor este dorintele se implinesc. De atunci papadiile s-au raspandit singure, semintele lor purtate de vant fiind purtate departe pentru ca oamenii sa nu uite niciodata ca dorintele lor se pot indeplini daca cred in ceea ce isi doresc si urmeaza calea cea buna pentru a si le indeplini.


Mary e il giardino dei misteri

Republicat: Acest articol a aparut in data de 17 iunie 2008, la 12:30 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - clipul Karaoke (originalul a fost sters) via youtube, genericul.
Update - am gasit unde poate fi urmarit serialul online :) in curand....
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.


Mary e il giardino dei misteri a fost cam printre ultimele desene pe care le-am urmarit pe italieni, inainte sa fie scoase canalele din grila.
Desenul este inspirat dupa romanul "The Secret Garden" (Gradina Secreta) scris de Frances Hodgson Burnett. Este o productie japoneza - Aubec/NHK/Sogovision , care a aparut in 19 aprilie 1991 in Japonia (si in septembrie 1994 in Italia). Desenul are 39 de episoade a cate 24 minute. Lista cu titlurile episoadelor o puteti vedea aici.
Producator este Tameo Kohanawa, scenarist Kaoru Umeno, desenatori Hideki Kubo si Hiroshi Suzuki.

Personaje:

Mary Lennox
- este o fetita de 10 ani care si-a pierdut parintii, rapusi de holera in India. De aceea a trebuit sa se intoarca in Anglia, sa locuiasca la unchiul sau.
Martha - este camerista si prietena ei
Dickon - fratele Marthei si tovarasul de joaca al lui Mary
Colin Craven - varul lui Mary, un baiat bolnavicios, care statea intr-un scaun cu rotile, si care in final reuseste sa mearga.
Archibald Craven - unchiul lui Mary

Titluri alternative

El JardĆ­n Secreto (spaniola)
Himitsu no Hanazono / ć‚¢ćƒ‹ćƒ” ć²ćæć¤ć®čŠ±åœ’ (japoneza)
Mary e il giardino dei misteri (italiana)
Secret Flower Garden / The Animated Secret Garden / The Secret Garden (engleza)
Tajemniczy OgrĆ³d (poloneza)
Ų§Ł„Ų­ŲÆŁŠŁ‚Ų© Ų§Ł„Ų³Ų±ŁŠŲ© (araba)
Subiect
Foarte pe scurt: desenul ilustreaza povestea unei fetite de 10 ani, pe nume Mary. Ea a locuit in India cu parintii sai pana cand acestia au fost rapusi de holera. Ramasa singura, fetita ajunge in Anglia, la unchiul sau. Aici se simte foarte singura la inceput, si castelul in care urmeaza sa locuiasca i se pare neprimitor.
Ea gaseste o prietena foarte buna in Martha, camerista sa, dar si in fratele acesteia, Dickon, un baiat care isi petrecea foarte mult timp in compania animalelor. Cei doi copii devin inseparabili si descopera impreuna misterele castelului, dar mai ales o gradina secreta. Aceasta gradina se afla in paragina si cei doi se hotarasc sa aiba grija de ea. Ulterior afla ca aceasta fusese inchisa dupa moartea sotiei unchiului Craven.
Un alt secret pe care Mary il descopera este chiar varul ei, Colin, o fire bolnavicioasa, tintuit la pat. Cu timpul acesta se va face bine, si cu ajutorul lui Mary si al lui Dickon va reusi chiar sa mearga.
Generic- italiana

MARY E IL GIARDINO DEI MISTERI - Cristina D'Avena.
 
Versuri:Per Mary, per Mary ci son molti misteri Per Mary, per Mary ci son molti misteri Mary tu l'India non scorderai ma in Inghilterra risiedi ormai anche se il cuore ti piange sai non dir sempre no dai sorridi un po' Per Mary, per Mary ci son molti misteri Per Mary, per Mary ci son molti misteri Ti manca tanto la libertĆ  che avevi in India ma non hai qua solo la tua gran curiositĆ  ti riporterĆ  la felicitĆ  Per Mary, per Mary ci son molti misteri Qui c'ĆØ un giardino Mary, Mary che ĆØ pieno di misteri, Mary misteri prigionieri, Mary di passati pensieri SƬ c'ĆØ un giardino Mary, Mary gremito di misteri, Mary e quel che ĆØ stato ieri, Mary prima o poi cambierĆ  Per Mary, per Mary ci son molti misteri A chi ti dice "io non lo so" rispondi sempre "vabbeh perĆ²" mentire a te certo non si puĆ² e la veritĆ  presto affiorerĆ  Qui c'ĆØ un giardino Mary, Mary che ĆØ pieno di misteri, Mary misteri prigionieri, Mary di passati pensieri SƬ c'ĆØ un giardino Mary, Mary gremito di misteri, Mary e quel che ĆØ stato ieri Prima o poi cambierĆ  Prima o poi cambierĆ  guarda sempre piĆ¹ in lĆ  cerca la veritĆ  e vedrai che poi sarai un'altra Mary Tutto quel che non va Prima o poi cambierĆ  guarda sempre piĆ¹ in lĆ  cerca la veritĆ  e vedrai che poi sarai... ...un'altra Mary! Guarda sempre piĆ¹ in lĆ  cerca la veritĆ  Tutto quel che non va Prima o poi cambierĆ  e vedrai che poi sarai un'altra Mary Tutto quel che non va Prima o poi cambierĆ  guarda sempre piĆ¹ in lĆ  cerca la veritĆ  e vedrai che poi sarai un'altra Mary
Din pacate nu am gasit inca de unde poate fi luat desenul, mai caut. Va las bonus genericul in italiana -karaoke. Sper sa va placa este unul dintre genericele mele preferate.  

Karaoke:

luni, 16 august 2010

Intrebam


Care este bijuteria voastra preferata si de ce?

***

Which is your favorite jewelry and why?

Lidia in jurul lumii - update episoade

Republicat: Acest articol a aparut in data de 16 iunie 2008, la 10:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - update linkuri articole; credit episoade. Update - 9 mai 2011, functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.


Salut!! Iata ca primul serial pe care vi l-am prezentat pe blog seara de seara, de luni pana vineri, s-a incheiat vinerea trecuta. Am avut parte de 50 de episoade pline de aventuri, lectii de viata si am invatat si cate ceva despre limbajul florilor. Eu sper ca ati ramas cu ceva frumos si folositor ca urmare a vizionarii serialului animat si va invit sa reveniti pentru a-l revedea ori de cate ori va doriti acest lucru.
Pentru a viziona episoadele alegeti din meniu categoria: Hana no Ko LunLun - Lydie, categorie in care se afla toate articolele despre acest desen. Voi publica in acest post si lista completa de episoade, asa ca daca doriti sa revedeti un episod anume, puteti sa il gasiti mai usor.

duminică, 15 august 2010

Narcise




Narcise
-tortite placate cu argint
-sarma modelaj 0.3mm
-margelute de nisip galben sidefat
-margelute de nisip galbene cu miez argintiu

Phoenix 2772 - Space Firebird

Republicat: Acest articol a aparut in data de 15 iunie 2008, la 10:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - nu sunt.
Update - clipuri pentru vizionare online cu dublaj in spaniola via DARKDRESS666, intro si filmul dublat in italiana
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.



Pe la inceputul anilor '90 s-a produs o minune, unul dintre lucrurile bune de dupa Revolutie... In prima faza, aveam portia de pe Tvr1, apoi a venit cea de pe Tvr2, ulterior am descoperit Italia1, RT4, si Canale5, completand cu alte canale "straineze", pe care le-am urmarit mai mult, sau mai putin, in functie de grila de programe pe care operatorul de cablu ne-o oferea si de orarul fiecarui "scoler".

Totusi, a ramas ceva din spiritul "Galei Desenului Animat", a Desenului de la ora 7, sau a "Lumii Copiilor": copilaria :d , ah da... si transformarea prin decupare a unui film in serial. Si uite asa ajungem si la subiectul post-ului meu de astazi. Pana nu demult, credeam ca Pasarea de foc, sau Pasarea Phoenix era un serial, despre un baietel si "robotica" sa pe nume Olga, si despre o pasare de foc, despre moarte si renastere... Am aflat insa cu stupoare ca este un film. Numele sau este: Hi no tori 2772: Ai no kosumozon si daca ar fi sa ma iau dupa ce scrie pe imdb, a aparut in 1980 (na! ca tot se lauda lumea cu anul nasterii lor!!! :~ ).

Intro :



Din pacate nu am gasit filmul de vazut online pe internet (cel putin nu intreg), dar il puteti lua de aici , aici sau aici (pe acesta l-am luat si eu si vi-l recomand). Puteti sa si cumparati de aici.



Cast :
Godo .......... Kaneto Shiozawa
Olga ........... Katsue Miwa
Phoenix .... Keiko Takeshita
more

Realizat de: Taku Sugiyama
Scris de : Taku Sugiyama, Osamu Tezuka
Muzica : Yasuo Higuchi
Durata : 122 min
Anul lansarii: 15 martie 1980 (Japonia), 13 iulie 1982 (SUA)


Site-uri:
Madman NZ's Official Space Firebird 2772 Sales Site
Madman's Official Space Firebird 2772 Sales Site
ē«ć®é³„2772 ćƒŽćƒ¼ć‚«ćƒƒćƒˆå®Œå…Øē‰ˆ (Phoenix 2772 Uncut Complete Edition) (Japanese)
Phoenix 2772 in the Tezuka World database

Titluri alternative:

El Pajaro De Fuego (spaniola)
Hi no Tori 2772: Ai no Cosmozone aka ē«ć®é³„2772 ę„›ć®ć‚³ć‚¹ćƒ¢ć‚¾ćƒ¼ćƒ³ (japoneza)
L'Uccello Di Fuoco 2772 (italiana)
PhƩnix, l'oiseau de feu (franceza)
Space Firebird (engleza)
Pasarea Phoenix/ Pasarea de foc (romana)

Trivia:
Premii si nominalizari: Inkpot Award in 1980 (la San Diego Comic Convention) si Animation Award tot in 1980 la Festivalul de Film din Las Vegas. In 1983 a fost nominalizat la categoria Best Animated Film la Premiile Saturn (Saturn Awards).

Origini:
Filmul este una dintre ecranizarile care s-au facut dupa seriile manga realizate de Osamu Tezuka. Este precedat de Hi no tori - Reimei hen(1978) si urmat de Hi no tori: HĆ“Ć“ hen (1986). Dar atat despre seriile manga, cat si despre autorul lor am sa va povestesc intr-un alt post.

Spoiler -finalul filmului (credit): Filmul dublat in italiana:

via

Despre film nu am amintiri atat de clare incat sa va pot povesti in amanunt si cu detalii :) .Desi am reusit in cele din urma sa iau filmul de pe net, nu am reusit sa il si revad. Totusi din cate imi aduc aminte este povestea unui baietel (care s-a nascut intr-un fel de laborator) pe nume Godo. El se pregateste sa devina comandant de nava si primeste la un moment dat cadou un robot multifunctional pe nume Olga. Impreuna trec prin diverse peripetii si sunt in cautarea Pasarii de Foc -Pasarea Pheonix (simbol al renasterii, al vietii). Daca vreti sa cititi mai multe despre subiectul filmului si personaje o puteti face aici. Oricum finalul mi-l amintesc foarte clar: tanarul Godo si Olga se afla pe malul marii unde se transforma intr-o copilas si o tanara mama, renascand astfel si simbolizand viata, pe o planeta ce fusese sortita pieirii, dar primise inca o sansa, de a renaste din propria cenusa asemeni Pasarii Phoenix.

Update 15 aug. 2010 (filmul via DARKDRESS666 - dublat in spaniola)



sĆ¢mbătă, 14 august 2010

Tom & Jerry - Much Ado About Mousing

Republicat: Acest articol a aparut in data de 14 iunie 2008, la 12:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video via:  youtube .
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.


Much Ado About Mousing este un desen din 1964 regizat si produs de Chuck Jones.
Animatia: Ben Washam, Ken Harris, Don Towsley, Tom Ray, Dick Thompson.
Muzica: Eugene Poddany
Trivia: Desi a fost al doilea desen realizat de Chuck Jones, a fost al patrulea ca aparitie.
Rezumat: Tom il alearga pe Jerry undeva intr-un port. La un moment dat soricelul isi gaseste un aparator intr-un catel (... ce catel ca e ditamai dulaul, :) ). Acesta fusese salvat de Jerry, care il scapase de hingheri (chemati de Tom) si astfel ii ofera un fluier, ca sa il cheme ori de cate ori are nevoie. Credeti ca motanul mai are curaj sa se apropie de soricel?... uitati-va si veti afla :z



 Tom & Jerry -Much Ado About Mousing  

Floare de cires



Floare de cires
- tortita placata cu argint
- sarma modelaj 0.3mm
- zale argintii (2 dimensiuni)
- margele de nisip rosii cu miez argintiu
- margelute de nisip roz sidefate

vineri, 13 august 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 50

Republicat: Acest articol a aparut in data de 13 mai 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 50 - La Planete des Fleurs (Planeta Florilor)

Lidia ajunge pe Planeta Florilor. Calatoria este minunata, ninge cu flori iar locuitorii planetei ii ureaza bun venit. Printre acestia se afla si Sabrina si Boris, care nu sunt la fel de fericiti. Mai mult Sabrina ii spune bursucului sa plece, in timp ce acesta nu vrea sa o paraseasca.

Zorele




Zorele
- tortite placate cu argint
- sarma modelaj 0.3mm
- margele de nisip bleu sidefate
- margele de nisip turcoaz
- margea crackle cu miez bleumarin

joi, 12 august 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 49

Republicat: Acest articol a aparut in data de 12 iunie 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 49 - Le jardin des fleurs (Gradina florilor)

Ehhhhh, iata ca am ajuns si la penultimul episod.. Ce repede a trecut timpul, nu? O regasim pe Lydie in drum spre bunici, ingrijorata pentru ca aflase ca bunicul este bolnav.

Floricele










Floricele
-sarma modelaj placata cu argint
-margele de nisip sidefate: roz, galbene, bleu
-margele de nisip rosii cu mijloc argintiu, galbene cu miloc argintiu
-margele de nisip turcoaz
-margea crackle cu miez bleumarin