miercuri, 30 septembrie 2015

Miercurea fara cuvinte " Final de septembrie "









Episodul 103 de la Miercurea fara cuvinte
..... ultima zi de septembrie, un bobocel, patura de la Buni :) si un proiect string art in lucru .....

marți, 29 septembrie 2015

Rama foto - a lui Dodo :)



Buna:)!
Dodo a primit un suuuuper cadou de la Maria - Matrioshka Handmade. O rama foto adorabila, cu un Dodo in miniatura pirogravat :D. Cum am vazut rama am scos la imprimanta o fotografie din vara aceasta (ca sa fim si in ton cu tema de la Provocari Verzi - care tocmai s-a incheiat, dar pe care o gasiti la rubrica Ati pierdut o provocare).

Dodo s-a rusinat putin la sedinta foto. :P Multumim tare mult Maria :)! Este adorabila rama si se potriveste de minune cu poza noastra. 

Si pentru ca noi petrecem cat putem de mult timp cu Buni, la ea in camera, ne-am gandit sa punem rama cu fotografia cu copiii iubiti ai lui Buni. Mai ales ca... in octombrie e ziua lui Buni ;)).

Si daca va intrebati despre zicala "Dar din dar se face Rai"... sa stiti ca asa e. Buni s-a bucurat atat de mult cand a vazut rama cu poza noastra :D. 


Dodo a tinut sa isi arate bucuria si a multumit cum stie el mai frumos - a dat un pupic (in partea de jos a ramei ;)).

Daca v-ati dori si voi un cadou personalizat si pirogravat va recomandam cu drag Matrioshka Handmade :)!!

luni, 28 septembrie 2015

Participă la o nouă ediție Noaptea Albă a Creatorilor & Designerilor de Produs

Buna!!
Si anul acesta Revista Atelierul organizeaza Noaptea Alba a Creatorilor si Designerilor de Produs. Este un proiect superb, pe care il sustin din toata inima si la care sper sa pot participa si eu in anii ce vin (adica ii urez sa aiba cat mai multe editii :D). Nici anul acesta nu voi putea fi prezenta - dar de data aceasta dintr-un motiv de mare bucurie :D. 
Abia astept sa vad cat de frumoasa va fi aceasta editie - ce e drept cu ajutorul fotografiilor!
Iata cum puteti sa va inscrieti [ pentru expozanti ]:

Vă invităm la o nouă ediție a Nopţii Albe a Creatorilor şi Designerilor de Produs, care se va desfăşura și anul acesta în trei oraşe: Cluj-Napoca (17 octombrie - Casino Centru de Cultura Urbana Cluj, Parcul Central), Timișoara (31 octombrie-  Ambasada, Str.Anton Seiller nr.2 ), Bucureşti (TBA). Dacă eşti artist vizual contemporan, arhitect, designer de produs, creator de produse unicat, graphic designer, multimedia designer, sculptor te poţi înscrie cu drag la Noaptea Albă a Creatorilor şi Designerilor de Produs.

Ediţia de anul acesta a Nopţii Albe a Creatorilor şi Designerilor de Produs este finanţată de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul a fost creat în anul 2012 de Asociatia Atelierul de Creaţie, iar în anii 2013, 2014, 2015 a fost finalist la Gala Societăţii Civile, secţiunea Artă şi cultură şi Impact. De asemenea, voluntarii săi au fost nominalizaţi la Gala Naţională a Voluntarilor, secţiunea artă şi cultură.

Detalii înscriere:
Participă la o nouă ediție Noaptea Albă a Creatorilor & Designerilor de Produs



duminică, 27 septembrie 2015

A treia paturica magica a lui Buni 03 (XXIII)


Buna :)
Iata-ne deja in a treia saptamana de lucru. Fata de saptamana trecuta am mai adaugat cateva patratele. Deja paturica se contureaza frumos :).
Luna octombrie este luna lui Buni :P. O tot sarbatorim incepand de pe 1. Sa ne traiasca si sa fie sanatoasa si fericita :)!! Cel mai frumos cadou va veni candva luna aceasta - asteptam si noi sa vedem cand ;).



Daca vreti sa vedeti ce a mai lucrat Buni puteti accesa urmatoarele link-uri:
*Prima paturica - realizata pentru Rha:
(in acest articol puteti gasi link-uri pentru a urmari si progresul din timpul lucrului)
*A doua paturica - realizata pentru Rux:
(in acest articol puteti gasi link-uri pentru a urmari si progresul din timpul lucrului)
*A treia paturica, in lucru:
Iata si colectia de linkuri in care puteti adauga progresul paturicilor voastre :). Aceasta va expira pe  3 octombrie  la 23:55.




Ne vedem pe 4 octombrie pentru a povesti din nou despre paturici si pentru o noua galerie gazduita pe inlinkz.:)
Pe curand!!

sâmbătă, 26 septembrie 2015

Patrula de Reciclare



Buna!:)
Vineri am fost in Piata Vasile Milea din Pitesti - in centrul mobil amenajat de Patrula de Reciclare si am lasat bateriile si incarcatoarele depasite de la laptop. :D
S-a deschis si un centru permanent in Pitesti, asa ca acum nu mai pot exista scuze ca nu EXISTA un loc unde se poate recicla:).
Provocari Verzi si Copilarim sustin Patrula de Reciclare!!

 Daca vreti si voi un magnet si un mini poster al Patrulei de Reciclare, urmariti-ne pe Provocari Verzi! :)

vineri, 25 septembrie 2015

"Nu-Ma-Uita"


Buna :)!
V-am povestit despre Paunas si a ramas sa va arat ce am mai cusut! Un camp de flori de nu ma uita "inimoase" - transformate in semne de carte:D.
Am vazut modelul acesta de floare aici: StitchingCards. Si am creat semnele de carte brodand pe ideea aceasta a florii de nu ma uita.



Gata de splimbat prin carti ;).
Pe curand! :)


joi, 24 septembrie 2015

Leusor


Buna!
Astazi va povestesc despre Leusor - un proiect de suflet pe care l-am dorit o surpriza pentru o sarbatorire mai tarzie a unei zile de nastere :D.
Vazusem modelul acesta de jucarie amigurumi pe site-ul LionBrand acum ceva timp si imi doream tare mult sa fac si eu un leu simpatic urmand modelul.


Eu am facut modificari pe ici, pe colo - ca deobicei. Modelul in sine nu este foarte complicat - mie chiar mi-a placut sa il lucrez si abia astept sa mai prind timp liber sa incerc o alta varianta:D.

La acesta am folosit o combinatie de 4 fire: doua nuante de galben, alb si un fir pufos in degrade. Corpul l-am lucrat cu alb si galben pai combinate, membrele, urechile si codita cu galbenul mai aprins in combinatie cu galben pai :D.


Nu am reusit sa vad daca la modelul original codita era asa prinsa ( in imaginea de prezentare se vedea doar leul din fata stand jos). Am folosit ochi mobili - si mi se pare foarte expresiv.

Si dupa ce l-am pregatit de drum, i-am facut poze si am ales immpreuna hartia din care sa fac punguta, Leusor s-a declarat ametit de la atata miscare....

Asa ca ... l-am invitat la o scurta sedinta de spa, sa se odihneasca inainte de calatoria catre casuta lui - unde se afla acum, cand scriu aceste randuri:).


Pe curand !! :)

marți, 22 septembrie 2015

Gem de afine




Buna:)!!
Zilele trecute am facut cateva borcanele cu gem de prune. Nu am facut poze, insa mi-am amintit ca am surprins anul acesta un gem de afine facut in colaborare cu Buni. Dupa acelasi principiu - 3kg fruct 1kg zahar.
Rha mi-a zis ca nu e ca deobicei (pentru ca am pus si afine de cultura si afine de gradina si Buni a zis sa le fierbem mai mult:P) dar i-a placut.
Cat despre gemul de prune... anul acesta am avut cele mai dulci prune :). Asa ca prim serie de gem se va manca foarte "incet" fiind foarte dulce. :)). Nu ma supar pentru ca momentan am o rezerva micuta de gem de prune si iarna e lunga. :D
Pe curand!

luni, 21 septembrie 2015

Paunas


Buna :)
Saptamana trecuta a fost ziua dragei noastre Oana. :)
Am reusit sa ii pregatesc si eu o mica surpriza pe care am cusut-o cu mult drag. Stiu ca Oanei ii plac paunii si are unul desenat de ea, absolut minunat - pe care il puteti admira la ea pe blog: DulceaMeaCasa. Ca sa nu mai vorbim despre paunasul cusut :).

Modelul desenat (cu puncte :P) l-am gasit pe internet prin cautari inspirationale :)) - ca sa zic asa. Nu avea insa si instructiuni de "coasere" asa ca nu stiu daca asa trebuia sa arate, sau am improvizat total pe langa . Numai ca mie imi place cum a iesit. Sper sa imi mai amintesc ce am facut.. pentru ca as vrea sa imi fac si eu unul... candva:))). Daca nu, cine stie ce va iesi data viitoare. Hehehehe!

Am folosit o coala cartonata lila (am gasit la un magazinas dragut din orasul meu nuanta asta faina) si o hartie cartonata bleumarin dintr-un caiet cu foi colorate de la Lidl. Si ate colorate din setul meu de "croitorie" - pe care il folosesc mai mult sa cos de mana ... :D.

Pentru ochi am folosit o margeluta mica albastra. Paunasul a "zburat" peste munti si vai si a ajuns la Oana. :D 

Pe curand :)!

duminică, 20 septembrie 2015

A treia paturica magica a lui Buni 02 (XXII)


Buna :)
A mai trecut o saptamana - imi place tot mai mult cum se contureaza paturica micuta. Pana acum s-au strans jumatate din dreptunghiulete. Adica vreo 16 din fiecare culoare. 
Inca ne mai gandim la nuanta de suport. As vrea sa crosetez margine la fiecare petec crosetat in parte - aproximativ ca la paturica mea.:)

Daca vreti sa vedeti ce a mai lucrat Buni puteti accesa urmatoarele link-uri:
*Prima paturica - realizata pentru Rha:
(in acest articol puteti gasi link-uri pentru a urmari si progresul din timpul lucrului)
*A doua paturica - realizata pentru Rux:
(in acest articol puteti gasi link-uri pentru a urmari si progresul din timpul lucrului)
*A treia paturica, in lucru:
Ne alaturam cu drag Ghemuletului Incalcit - SA CROSETAM O PATURICA!
Iata si colectia de linkuri in care puteti adauga progresul paturicilor voastre :). Aceasta va expira pe  26 septembrie  la 23:55.




Ne vedem pe 27 septembrie pentru a povesti din nou despre paturici si pentru o noua galerie gazduita pe inlinkz.:)
Pe curand!!

sâmbătă, 19 septembrie 2015

Diplome si orare


Buna :)!
Am pregatit o multime de diplome si orare si i le-am trimis Oanei :). Acum trebuie sa pregatesc si intrebari pentru oameni frumosi - sa aflam mai multe despre ei si proiectele lor. In curand pe provocari verzi vom readuce rubrica de vorba cu in atentie :).

Mi-ar placea sa putem oferi diplome de merit "Fiti Diferenta" tot mai des :). Ajutati-ne :D!!
Pe curand!!

vineri, 18 septembrie 2015

Unicorn Curcubeu - Prototip

Buna!
In iulie a avut loc in Revista Atelierul concursul Desenează jucăria! Impreuna cu Oana, am sponsorizat acest concurs, urmand sa realizam fiecare cate o jucarie pornind de la cate un desen castigator.
Va voi povesti foarte curand in Revista Atelierul despre cele doua premii - povestea fiecaruia, cu detalii din timpul lucrului. Pana atunci as vrea sa va arat prototipul premiului realizat de mine: Unicornul curcubeu.








A participat la sedinta foto imediat ce a fost gata ;)). Doar este un unicorn fermecat :D. Multumesc pentru provocare ;) - ador sa transform mici povesti in realitate. 
Asadar, daca va place sa desenati si vreti sa transformati un desen in jucarie, urmeaza doua tutoriale in care veti gasi informatii pe care (ni le dorim) utile si inspirationale.
Pe curand :D!!