duminică, 20 noiembrie 2016

22. " În stilul meu."


Tot povestind în ultimele două luni despre ce mi-ar plăcea să aduc nou în garderobă, mi-am amintit de perioada ”Love Story” din liceu. Poate că ar fi mai corect să îi spun ”the 70s” dar, adevărul este că, dacă a existat o influență clară în vestimentația mea de atunci, prima alegere de nume este cea mai potrivită. Să vă povestesc.

În general îmi creez ținutele (după cum sugerează și titlul acestui articol) în stilul meu. De exemplu, atunci când eu mă îmbrăcam cu evazați și ghetuțe cu talpă mai groasă, se purtau ”cărămizile” (poate vă mai amintiți - acele încălțări monstruoase a căror talpă avea aspect de cărămidă, de unde și porecla) și pantalonii sclipicioși. În contextul modei lansate atunci, mă potriveam fix ca nuca în perete. Nu vă puteți imagina cât de fericită am fost când au început să apară în magazine din nou blugii și nu mai arătam ca un extraterestru pe stradă. Mi-a cam pierit entuziasmul când totul devenise atât de monoton și aveai impresia că toată lumea purta aceeași uniformă. Noroc că îmi plac personalizările și nu duc lipsă de imaginație (uneori nici de modestie - dar îmi trece repede și prietenii mei s-au obișnuit cu stilul meu de... a glumi și a mă purta, nu doar îmbrăca).

Să revin însă revin la Love Story. Pe atunci ținutele mele erau cam 80 la sută vintage. Sursa - Mami. Căciulița și fularul lucrate de Buni erau piesele de rezistență și, practic, după ele am denumit așa perioada, pentru că fuseseră lucrate pornind de la cele purtate de eroina principală (Jenny) din film. Ah... și ce mi-ar fi plăcut atunci să pot avea posibilitatea să îmi diversific ținutele în direcția respectivă! Cred că așa o ”uniformă” mi-ar fi plăcut pentru zile mai vesele (dar nu lipsite de seriozitate, sau respect) în liceu :

Ținută”Love Story”
Fular Farika - Tommy Hilfiger
Căciula Parallel Peak II - Columbia
Mănuși Fabby mittens - Hilfiger Denim
Rochie Lyma - Pepe Jeans
Palton - Desigual
Poseta- Pepe Jeans  
Ciorapi Dalida 100 DEN - Gatta 
Botine Cleo - Hilfiger Denim
Parcă numai uitându-mă la combinația vestimentară de mai sus și aș vrea ca mâine dimineață să mă trezesc la 7, să iau micul dejun, să mă îmbrac și după ce îmi pun paltonul de la Desigual, căciula și fularul Tommy Hilfiger (cu atenție să nu acopăr ” filosofia japoneză” de pe spate), să plec cu un zâmbet larg spre liceu. Puțin mai multă culoare și o alternativă la ceea ce am purtat cu drag pe vremuri.

Nu știu exact cum și dacă mi-am definit stilul vestimentar. Dar, dacă ar fi să mă întorc cât mai mult în timp, m-aș opri la combinația de mai jos:

Ținută ” TBT ”
Căciulă - Adidas Originals
Poșetă Brooklyn Culture Club - Desigual 
Geacă Jeans - Tommy Hilfiger
Pulover - Tommy Hilfiger
Mănuși - Hilfiger Denim
Pantofi copii Slater - Tommy Hilfiger
Jeanși - Hilfiger Denim
Am încercat să recreez una dintre ținutele preferate de când eram mică și să o adaptez pentru a o putea purta cu mare drag acum. Cred că, în principiu, acesta ar fi un punct de pornire și că mi-am creat un stil propriu fără a avea un model anume. Aș vrea să pot spune cu certitudine că am vrut să mă îmbrac exact ca.... Mama să zicem. Cu toate acestea, deși avem puncte de reper comune ( casual, lejer, sport, combinații clasice care nu se demodează niciodată etc.) când vine vorba de stil, atunci putem finaliza și purta o ținută formată din aceleași elemente de bază în moduri total diferite. Și cred că aici este farmecul. Să poți combina și purta lucrurile în așa fel încăt să fii unic (deși obiectele vestimentare nu sunt unicat) și să transmiți, vorba englezului, ”a good vibe” - sau, pe românește, bucurie.

Poate că, chiar dacă nu se regăsește exact în felul în care mă îmbrac, Mama chiar a fost influența majoră care m-a ajutat să îmi definesc stilul. M-a încurajat să fiu eu, să nu îmi fie teamă să aduc în ținutele mele ceva viu și jucăuș și să port cu plăcere nu neapărat ceea ce este atunci la modă, ci ceea ce mă face să mă simt bine, comod, în largul meu. Și, din fericire, acum există o varietate frumoasă și bogată de piese vestimentare, din care pot recrea moda anilor mai vechi - unul dintre jocurile mele preferate.

Nu știu dacă stilul meu poate fi definit în vreun fel anume dar, cu siguranță, se regăsește în alegerile de mai sus. Și... mă bucur că i-am putut dedica acest articol :).
http://super-blog.eu/2016/11/19/proba-22-1-1-style/

1 comments :

copilarim spunea... [Raspunde]

@Luiza :D ma bucur ca iti plac si tie :P!! :*

Trimiteți un comentariu