sĆ¢mbătă, 30 aprilie 2016

Iepuras de Bucurie


Buna!!
A doua luna de primavara se incheie astazi. A fost si a patra luna de bucurie - sau bucurii, mai bine zis. Am ales sa realizez un iepuras.

Este tare mititel si dragalas (zic eu :P). Este un model nou si e unic din toate punctele de vedere: violet, crosetat dintr-o bucata, cu urechi, labute si codita cusute... si ochi veseli si buclucasi.

Din profil arata cam asa.... Sau asa:


Are un sistem de prindere sus, asa ca poate fi folosit si ca breloc, sau decoratiune :D. Multifunctional iepuras :).


Va calatori in pliculetul origami, desigur - este pasionat si de asa ceva ;). Si mai este si foarte foarte moale si pufos:


Poate ar trebui sa il cheme Iepurasul de Veselie ... sau Iepurasul Nazdravan.. sau.... cu siguranta va primi un nume potrivit de la noul sau stapan :P!



Si iepurasul va calatori catre: 



Ne vedem luna viitoare, pe 11, pentru o noua colectie de bucurii - de data aceasta, bucurii de mai.

vineri, 29 aprilie 2016

Ce sa fie? Ce sa fie?



Hei, Hei!! Top, Top!!!
Va povesteam eu ieri cum imi place sa "ma complic". Sa va povestesc... toata luna am zis ca fac un iepuras cusut. Nu oricum - din sosete. Dar.... am ramas cu "buza umflata", pentru ca Mami (furnizorul meu principal de materie prima.. haha) nu mi-a gasit ce imi trebuia. Bine ca i-a gasit micului N o duzina :D.
Si atunci (adica miercuri) m-am gandit... ce sa fac??? Parca nu mai aveam chef de cusut... dar, deloc (se numeste si timp liber, dar trecem peste).  Ce-ar fi sa crosetez?
Si m-am apucat eu azi de dimi sa fac iepuras... Asta dupa ce am cautat in disperare (si degeaba) modelul dupa care am facut eu iepurasii simpatici din anii trecuti (cei veseli de aici). Si da-i si cauta prin toate caietele si agendele... NIMIC. Nu imi vine sa cred ca nu am facut eu nici macar o notita... :((((.
Dupa ce am lucrat jumatate... am desfacut. Ca stai ca mi-a venit alta idee...
Nah... maine e 30. Nu va asteptati sa apara iepurasul ca inca nu-i. Am pregatit insa articolul in draft.... doar doar. 
Ne vedem in mai cu update la bucurii. Am pus in draft din nou si bucuria din martie - vreau sa modific ceva la agenda pentru ca era prea serioasa asa :D.
Abia astept sa vina Pastele!!! Cateva zile de liniste si pace si aer curat. Am eu asa sentimentul asta ;)).
Si parca vad ca in Saptamana Luminata o sa am idei si chef de lucru... pffff. Dar mi-am pus intentionat toate ustensilele intr-o cutie si peste ea am asezat cateva lucruri ca sa nu ma tenteze (de parca as avea timp... pe cine pacalesc :P).
Ehhh dar pana la "Rux revine in forta cu ce a mai lucrat in atelier" mai am multe de povestit (mai bifez din restante :D). Si promit sa desenez ceva dragalas pentru Duminica :D. 
Pe curand!!


joi, 28 aprilie 2016

Cum coasem un iepuras?


Buna!!!
Imi faceam eu planuri ca.. "ce o sa mai fac" si "ce o sa mai dreg" inainte de Paste!! Si cum o sa intorc eu casa pe dos si pe fata..... 
Am spalat, am calcat.... (vorba aceea "am asudat"). Am alergat - parca nu se vede nimic, zau asa. Abia am reusit sa mai misc un creion din cutie afara si imediat inapoi, inauntru, pentru ca aveam de mers la plimbare cu Dodo, de vorbit pe net cu micul N, care se pregateste de primul dintisor si cum ne vedem, cum radem cu gura pana la urechi unul la celalalt, eu ii cant, el ma vrajeste... si cam asta ar fi dragilor.
M-am hotarat in sfarsit si ce iepuras de bucurie sa fac. Tarziuuuuuu dar ce sa-i fac? Mi-am pregatit si materialele si maine vreau sa il lucrez (ma rog, cat oi reusi sa fac din el... cred ca imi place sa ma complic mereu... dar va povestesc mai multe maine).
Pana una alta, acum doi ani am realizat un tutorial pentru editia online de Paste a Revistei Atelierul.  Si acolo am povestit cum se pot realiza iepurasi din fetru. Luati de va inspirati, zic!  :)


Aici gasiti editiile online ale revistei, pline cu informatii interesante, tutoriale si alte articule dragute, asa ca pentru suflet: Revista Atelierul Online.


miercuri, 27 aprilie 2016

Colacel din aluat de paine

Buna!!
Cum merg pregatirile? :)
Eu voi petrece impreuna cu Buni sarbatorile. Azi mi-a facut niste painite delicioase .... si mi-am amintit de colacelul acesta din 2012! Este facut tot din aluat de paine. La reteta am schimbat un singur lucru - nu mai punem zahar la maia. 
Mi-a facut si un cozonacel micut, fara nuca (doar cu cacao si zahar brun - umplutura)... dar nu stiu daca voi reusi sa il prind in poza... hahaha.
Ma gandesc sa fac un colacel ca acesta impletit, cu mac... Dar pana cumpar eu mac (si sa speram ca voi putea sa il pregatesc in rasnita, pentru ca nu am masina), stau si ma intreb daca o merge sa il si rasucesc asa... hmmm.
Buni face cea mai buna painica. Si sa vedeti ce bine arata daca o ungeti cu putin galbenus de ou!! Ca un cozonac. 
Pe curand!!


marți, 26 aprilie 2016

SuperBlog Spring 2016 - impresii -


A fost a doua editie a SuperBlog-ului la care particip si prima Spring. O experienta frumoasa, cu emotii, cu teme interesante, cu provocari, cu suisuri si coborasuri... cu de toate.
Am inceput cu un start interesant. De pe pozitia 84 cu 84  de puncte la prima proba. Poate si pentru ca '84 are o semnificatie aparte pentru mine, lucrul acesta m-a incurajat si chiar am facut un screen print sa imi amintesc, peste timp:
 
 
Mi-am notat la fiecare proba punctajul primit si daca sunteti curiosi sa cititi articolele o puteti face de aici: Spring SuperBlog 2016.

Fata de editia din toamna trecuta, acum am avut de raspuns unui numar de 16 provocari. Am schimbat formatul articolelor, de data aceasta elementul unitar fiind grafica personalizata. Mi-a placut enorm sa creez cel putin un desen pentru fiecare articol, desen care, alaturi de alte imagini folosite, sa ofere unitate articolului [aici a fost putin riscant, pentru ca, cel putin la un articol am pierdut la punctaj, textul fiind strans legat de imaginile folosite; probabil a fost citit doar de pe platforma si astfel povestea a pierdut din "farmec" - ma refer la articolul despre animatie].
Si de data aceasta mi-am dorit sa prezint intamplari inspirate din realitate(a mea si a celor apropiati mie) si am ignorat cartile de pr si publicitate (dar poate la toamna le scot din raft, ca o noua provocare... sau nu).

Cele mai tensionate momente au fost la probele cu desene la care am luat 78 de puncte (stau si ma gandesc ca poate au gresit nota, ca s-a mai intamplat... data viitoare cand mai am dubii intreb si poate folosesc si contestatiile... :D), la vacante speciale cand mi-a mers rau laptopul vreo trei sile la rand si cand, in sfarsit reusisem  sa introduc toate datele si am dat send, s-a inchis firefox-ul. O secunda... o secunda atat a insemnat -10 puncte penalizare = 74 din 84, cand am obtinut la proba. 
Si acum stau si ma amuz cum exact la desene si calatorii am avut asa un "spor" :).

Am terminat pe locul 28, la egalitate cu locul 27 [ coincidenta: colega mea de punctaj a avut deasemenea 10 puncte penalizare - cred ca ar fi fost prea de tot sa ni se intample si la aceeasi proba... haha.]

Ce am mai invatat? Hmmm. De exemplu sa imi inscriu articolul exact cand il si public. :D Nu stiu de ce aveam eu impresia ca juriul citeste articolul de pe blogul concurentilor. Sau si de pe. In aceasta editie m-am uitat si eu pe vizitele primite (m-au facut curioasa colegii, tot mentionand "stage-ul"). Au fost probe la care nu am vazut niciun stage. Si probe la care juriul a zabovit ceva timp si pe blog (si treaba asta mi se pare importanta - cred ca toti ar trebui sa intre si sa se uite cum arata textul in context, nu doar daca sunt pozele si link-urile necesare). Cred ca ar trebui tinut putin cont si de continutul blogului participant - sunt cativa participanti care se ocupa cu advertoriale, unii care scriu de placere, altii care se adreseaza unui anumit public tinta... Nu stiu, cred ca ar trebui tinut cont si de acest amanunt cand se jurizeaza. Sunt subiecte despre care trebuie sa scrii intr-un mod interesant si pentru publicul tinta.. nu? Si intr-un fel scrii despre o anumita tema pe un blog unde intra si copii, in alt fel scrii pe unul de advertoriale.

Dar sa revin... la inscriere articolului in concurs. Sunt probe la care am luat un punctaj care incepea de la locul 7 si se termina la 28 (parca). Iar articolele erau asezate in ordinea orei de inscriere. Concluzie: next time sa inscriu cand public articolul :)))). 

Recunosc ca ma tenteaza foarte tare sa iau fiecare articol la mana si sa povestesc despre ideile care au stat la baza lui, despre ce m-a inspirat, despre desen, despre nota si cum a fost primit... Cine stie, poate la vara (sauu la cerere hahahahah)..

In loc de incheiere... ultima proba a fost una dintre cele mai grele, pentru mine. Mi-a reamintit doua lucruri:
1. particip la acest concurs pentru ca imi aminteste de scoala si mi se pare foarte interesant conceptul
2. nu scriu pentru "credit" de blogger, ci de placere.

Asadar sunt foarte multumita ca am reusit, in conditiile mentionate mai sus, sa ma situez pe un loc foarte bun (am mai ocupat pozitia 25 la un moment dat... hmm, oare care proba m-a adus cu picioarele pe pamant? :D ). Am luat si primul meu 100 (YEEEY :D). Cea mai mica nota jurizata a fost 78 (de la animatie... hahahaha) si cea mai mica dupa penalizare a fost 74 (84-10) de la vacante. Si cam atat! Pana in toamna am ceva timp sa imi incarc bateriile. :) 

Mi-ar placea sa cititi si voi povestile scrise, cand aveti timp si sa imi spuneti care v-a placut mai mult, in ce situatie v-ati regasit ... daca v-au placut desenele :)). 
Citeste articolele inscrise in Spring SuperBlog 2016

luni, 25 aprilie 2016

Colorand la calatoare....


Buna!!
Printre "picaturi" ajung sa mai si colorez. Acum pentru o felicitare calatoare. Oana mi-a trimis doua desene frumoase pe care le-am transformat in stampile (ce pot fi castigate pe provocari verzi). 
Mi-am imprimat mai multe fetite... probabil, la cum se prezinta la ora actuala aglomeratul meu program, vor ajunge mai tarziu de Paste la destinatie... dar macar pana la Inaltare sa isi faca simtita prezenta :P.
Voua cum va ajunge timpul?:P



duminică, 24 aprilie 2016

Lidia in Jurul Lumii - Livada cu Ciresi (Film)



Buna :)!!
Astazi sunt Floriile si m-am gandit sa sarbatorim si pe blog, cu o animatie superba. Am descoperit filmul cu Lydie  acum 8 ani. A fost una dintre acele revelatii: Cum Lidia are si film?? Oaaa ce tare, ce tare! Si da-i si cauta acul in carul cu fan. Pana la urma mi l-a gasit varul meu (filmul, filmul) ... si timp de 15 minute am stat hipnotizata in fata calculatorului, descoperind o comoara minunata. 
Cand am republicat pe Copilarim episoadele serialului [Lidia in jurul lumii - update episoade] m-am tot gandit cum sa fac cu filmul - pentru ca il aveam, il gasisem si pe net ... dar traducere ioc. Eu am inteles in mare despre ce era vorba (deci un rezumat puteam face) - dar totusi, nu este ca atunci cand desenul este dublat in italiana, franceza, engleza, spaniola.. sau chiar si germana. Nu? Asadar am pus articolul pe pauza pana anul trecut, cand l-am gasit cu traducere, din intamplare. Emotii, bucurii... apoi m-am luat cu altele si l-am uitat in draft. Pana azi - cand se potriveste perfect !! Hehe.
Dar mai bine sa il urmarim impreuna. Voi lasa si rezumatul la final si voi pastra numele cunoscute noua din serialul cunoscut.

Sakura no kuni (Tara Ciresilor in Floare)


Rezumat:
Aflata in avion, alaturi de Cador si Katy, Lydie zareste muntele Fuji si ii anunta pe cei doi prieteni care o instesc, ca au ajuns. La aeroport sunt intampinati de Midori si fratele ei mai mic, Yashio.
Odata cu ei ajung la Tokyo si Sabrina, insotita de Boris, care pun ceva la cale si.. aflam destul de repede ce. Aflati in Tokyo Tower, acestia vorbesc despre planul lor de a distruge SAKURA - adica ciresii infloriti. Poluarea isi spunea cuvantul asupra tarii, iar cei doi doreau sa distruga orice urma de frumos, de flori, de verde.. de natura. In special ciresii - Sakura fiind simbol al Japoniei.

vineri, 22 aprilie 2016

Simfonia Lalelelor - 2016 -


V-am promis cateva poze de la Simfonia Lalelelor :). Ei bine... eu nu am reusit sa ajung. Habar nu am de ce, dar de cand a inceput, poate de la ceva substante pentru flori, nn-am prea putut sa ies pe afara. Daaaaar, am trimis pe teren doi fotografi speciali si am cateva poze dragute pe care sa vi le arat. Din oras! :)


Multumesc Mami pentru cele cinci poze din colajele 1-3 si Tati pentru cele sapte din colajele 3-5. Colajul 3 este impartit :D.
Am reusit sa vad pe FB cateva imagini de la Simfonia din acest an... Mie imi plac florile mult, asa ca florile sunt frumoase. Am vazut si un stand cu obiecte traditionale (foarte dragut !!). 
Pentru cineva care a prins Simfoniile realizate in Piata centrala a orasului (actuala Vasile Milea) si la Casa Sindicatelor acum mi se pare ca arata mai mult a targ;  expozitia se cam pierde printre randuri ... Nu stiu, era ceva absolut superb atunci. De vis... :).
Voi ati ajuns? :) Ce ati vazut deosebit?
Pe curand!!

Earth Song


Yuuuuuu! Azi este Ziua Pamantului!!! Am avut o saptamana plina de... pfoa, ar trebui sa zic ceva pozitiv... Dar mi se pare ca provocari nu este potrivit deloc in acest context, obstacole e negativ...

Oricum, mi-a testat nervii la maxim si cred ca imaginea de mai sus, desenata miercuri, dupa ce m-am trezit brusc, simtind ca ma sufoc in camera mea [pentru ca omul de servici - detergent infect - floesc fleosc mazgaleala pe scari = nu curatenie in orice caz] ar descrie perfect starea mea de spirit. 

Ideea este ca m-am trezit ca nu pot respira in camera mea, care este la un hol dublu departare de intrarea in casa ceea ce este inadmisibil. 

As fi putut tipa ceva mai tare de frustrare si nedreptate decat M.J. in piesa aceasta, pe care o voi adauga mai jos ...pentru a sarbatori aceasta zi a Pamantului. La anul as vrea sa fie "floricele pe campii, hai sa le-adunam copii".


via

Oameni buni, fratilor... treziti-va!!! 
Pamantul  aceasta - casa noastra pana la urma, la cata nesimtire rabda, la cata inconstienta, rautate, superficialitate, prostie si ignoranta (si lista e deschisa) ar putea in secunda urmatoare sa se crape si sa ne scuipe frumusel in fata. Si unii ar merita-o. Din plin. Din pacate cand e sa fie, platesc si nevinovati - victime colaterale :(.

Imi cer scuze - chiar nu imi doresc sa aduc energie negativa in acest coltisor de "frumos si bucurie". Simt insa nevoia sa ma descarc, dupa o saptamana in care m-am simtit pe nedrept pusa la colt, exclusa din viata sociala, marginalizata. 

Si de Ziua Pamantului ... Stiti, avem totul GRATIS si se dau bani grei pe mizerii. In ziua de azi, draga Pamant iti doresc sa te scuturi de toate mizeriile astea ... 
Si iti multuesc pentru rabdare si bunatate.

El le zicea mai "cu talent" (if you know what i mean):

"Earth Song"

What about sunrise
What about rain
What about all the things
That you said we were to gain...
What about killing fields
Is there a time
What about all the things
That you said was yours and mine...
Did you ever stop to notice
All the blood we've shed before
Did you ever stop to notice
The crying Earth the weeping shores?

Aaaaaaaaah Oooooooooh
Aaaaaaaaah Oooooooooh

What have we done to the world
Look what we've done
What about all the peace
That you pledge your only son...
What about flowering fields
Is there a time
What about all the dreams
That you said was yours and mine...
Did you ever stop to notice
All the children dead from war
Did you ever stop to notice
The crying Earth the weeping shores

Aaaaaaaaah Oooooooooh
Aaaaaaaaah Oooooooooh

I used to dream
I used to glance beyond the stars
Now I don't know where we are
Although I know we've drifted far

Aaaaaaaaah Oooooooooh
Aaaaaaaaah Oooooooooh
Aaaaaaaaah Oooooooooh
Aaaaaaaaah Oooooooooh

Hey, what about yesterday
(What about us)
What about the seas
(What about us)
The heavens are falling down
(What about us)
I can't even breathe
(What about us)
What about apathy
(What about us)
I need you
(What about us)
What about nature's worth
(Ooo, ooo)
It's our planet's womb
(What about us)
What about animals
(What about it)
We've turned kingdoms to dust
(What about us)
What about elephants
(What about us)
Have we lost their trust
(What about us)
What about crying whales
(What about us)
We're ravaging the seas
(What about us)
What about forest trails
(Ooo, ooo)
Burnt despite our pleas
(What about us)
What about the holy land
(What about it)
Torn apart by creed
(What about us)
What about the common man
(What about us)
Can't we set him free
(What about us)
What about children dying
(What about us)
Can't you hear them cry
(What about us)
Where did we go wrong
(Ooo, ooo)
Someone tell me why
(What about us)
What about babies
(What about it)
What about the days
(What about us)
What about all their joy
(What about us)
What about the man
(What about us)
What about the crying man
(What about us)
What about Abraham
(What about us)
What about death again
(Ooo, ooo)
Do we give a damn

Aaaaaaaaah Oooooooooh
Aaaaaaaaah Oooooooooh 
Cu drag si dor de aer curat, de natura neotravita, de mancare sanatoasa... de viata frumoasa. De bun simt si respect.
La multi ani!

joi, 21 aprilie 2016

Grafica C.M.

Zilele acestea am tot pus tableta grafica la treaba. :) Am cateva proiecte la care lucrez si sper in week-end sa le termin. In noiembrie anul trecut am modificat doua elemente de grafica realizate pentru Clubul Magic. Dar... pentru moment, proiectul este in stand by. Abia astept sa isi reia activitatea.
Iata-le:



Maine este ziua Ziua Pamantului.... :) - cred ca de aceea am simtit nevoia sa vi le arat - un fel de invitatie spre "intoarcerea la natura, natural". Tot maine incepe si Simfonia Lalelelor - Editia 39 la Pitesti. Sper sa fie frumos :).

miercuri, 20 aprilie 2016

Miercurea fara cuvinte "Orhideele de ieri"




Episodul 126 de la Miercurea fara cuvinte acum gazduita de Calin Hera. Am petrecut insa aproape sase sezoane alaturi de Carmen.
18 iunie 2015 - orhideele de ieri

marți, 19 aprilie 2016

Simfonia Lalelelor - Editia 39


Buna!!
De pe 22 pana pe 24 aprilie va avea loc la Pitesti a 39-a editie a Simfoniei Lalelelor. Expozitia va fi gazduita la Casa Cartii si pretul biletelor este intre 2 si 5 ron. Mai multe detalii aici, pe site-ul oficial: Editia 39 - Simfonia Lalelelor.
Nu am gasit din pacate niciun banner / afis, asa ca am desenat eu ceva rapid :).
Voi incerca sa fac si cateva poze - desi a fost foarte cald si deja in zona in care locuiesc s-au trecut lalelele, pana sa le pozez :P.
Pe curand!!

Actualizare:


luni, 18 aprilie 2016

vALLuntar

  vALLuntar
O initiativa a Editurii ALL care mie personal mi-a placut foarte mult. Am participat in perioada 2012 -2013. O experienta inedita datorita careia am descoperit carti interesante [atat cele pe care le-am primit spre recenzie, cat si cateva despre care am citit pe blogurile altor vALLuntari] si am cunoscut oameni frumosi.
Tot Editura ALL ne-a propus si provocarea Cartii Calatoare. Si aceasta aventura a fost interesanta, dar nici acum nu stiu pe unde a ajuns cartea. :))) La un moment dat i s-a pierdut urma.



Intre 2012-2013 am luat parte la o provocare literara extraordinar de frumoasa. vALLuntar a fost o initiativa pe sufletul meu. :)
Am scris despre carti pe care le-am ales si primit pentru recenzie, dar si despre carti pe care le aveam deja in biblioteca personala. Mi-am imbogatit "colectia" de carti si am participat cu entuziasm la aventura Cartii Calatoare.
Puteti accesa articolele din colectia de mai jos, sau din lista de la finalul articolului. Momentan evenimentul este finalizat, dar poate pe viitor va fi reluat, mi-ar placea sa mai particip, mai ales ca, pe langa invitatia la lectura, a fost insotit si de initiative laudabile: volutariat alaturi de copilasi, sau plantare de copacei.







Articole:

duminică, 17 aprilie 2016

Le piĆ¹ belle favole del mondo - generic final


Bunaaa :)
Astazi... genericul final de la Cele mai frumoase povesti din lume. Am si o veste nu tocmai buna... se pare ca a fost sters contul utilizatorului care gazduia serialul. Am gasit cateva dintre filmulete in alte parte si am actualizat mare parte din articole :).
Gasiti in articolul principal mai multe detalii (la final). Nu ezitati sa imi lasati un mesaj (sau sa-mi scrieti un mail) daca exista fisiere care nu mai sunt valabile.
Va multumesc si ... sa ne destindem cu putina animatie:

via youtube


sĆ¢mbătă, 16 aprilie 2016

Dodo vrea tablou!!


Buna dragii nostri!
Dodo m-a rugat sa va scriu - vrea tablou. Vrea sa i-l daruim lui N, care ieri a implint 6 lunite !!! Sa ne traiasca si sa fie sanatos. :*
Ar fi genial sa putem transforma aceasta poza intr-un tablou, sa i-l daruim cand ne intalnim :D.
Ne puteti vota foarte rapid si simplu, pe aceasta pagina: Fericire - Copilarim. Noi va multumim mult, de pe acum!! 
Ne si visam zambindu-i mereu lui N, in cameruta lui - intr-un tablou al Fericirii, in care eu si Dodo ... Copilarim.

vineri, 15 aprilie 2016

Bunatati - 2015 -

2015 - mi-am luat revansa, dupa ce, cu un an inainte, nu am reusit sa va povestesc despre micile (sau mai marile) aventuri culinare. Cred ca cel mai mult mi-a placut sa va povestesc despre surpriza facuta lui Dodo - in 2014 a implinit 12 anisori :D.
Iata care au fost bunatatile despre care am scris:




Articole:
 
 
Abia astept sa fac pregatesc din nou sucuri anul acesta :D - nu am reusit sa le onorez anul trecut. Si neaparat sa fac niste fursecuri! Cat despre budinca.... revine in meniu, azi.
Pe curand!!  
 
_________
Casuta tuturor articolelor din aceasta categorie se afla aici: šŸBunatatišŸ
 

joi, 14 aprilie 2016

Tutorial: Suport Floare pentru Flori


Buna :)!!
Am cateva bete simple de sustinere la orhidee. E timpul sa fac cateva decoratiuni pe care sa le aplic in varf. cu siguranta pe lista se afla simpaticele floricele realizate anul trecut. Daca sunteti si voi in cautare de decoratiuni care sa impodobeasca ghivecele, iata o solutie simpla, usor de realizat, de efect.

Aveti nevoie de: 
-1 creion si o foarfeca, 
- cartonul de la prosoapele de hartie folosite in bucatarie (sau de la hartie igienica, pana la urma), 
- lipici / banda adeziva / capsator, 
- culori acrilice si pensula,
- ceva de pus in mijloc (eu am folosit o feliuta de dop de pluta, dar puteti folosi orice doriti :D),
- bat / crengute (pentru ca tot se tund pomii) 
Alegeti dimensiunea grosimii petalei. Eu am format floarea din sapte petale. Decupati cu grija petalele. Uneori se deslipeste cartonul (depinde de cat de gros este, ce calitate are etc). Eu am avut grija dupa ce am taiat petalele sa lipsec portiunile dezlipite - daca faceti mai multe flori pana cand veti termina de taiat toate petalele se vor usca cele care au avut nevoie de ajustari.

Lipiciul l-am folosit mai mult pentru a corecta, dupa cum am spus, micile probleme. Pentru a lipi petalele intre ele am folosit banda dubla adeziva. Daca vi se pare ca in timp incepe sa cedeze banda, puteti capsa petalele intre ele. Eu am patit asa ceva doar la Curcubeul Florilor dupa ce a atarnat mai bine de un an la intrarea in balcon. :D. Le-am capsat si arata perfect :).
Se pot realiza tot felul de decoratiui din acest material - va puteti juca si realiza si mici "tablouri" - de exemplu o floare si un fluture. Cele doua bete sunt tije uscate de la orhideele mele. O astfel de tija am folosit la Curcubeul Florilor despre care am amintit mai sus.

Iata cum ar arata o floare pe o crenguta (de corcodus)! Mai trebuie vopsita si decoratiunea e gata ;).

Si pentru ca a venit vorba de vopsea - eu am folosit acrilice. Se comporta foarte bine. Nu recomand tempera (sau vopsea pe baza de apa) pentru ca apa in exces va deforma materialul de baza.

Nu am folosit niciun fel de lac si nici nu am avut probleme din acest motiv. Balconul meu este inchis - deci nu risca sa fie "plouate". Tijele de la orhidee sunt absolut minunate ca suporti.

Acest tutorial a fost realizat pentru Revista Atelierul anul trecut : Tutorial: Suport cu floare pentru flori.  :) Daca v-a inspirat, mi-ar placea sa va admir proiectele - dati-mi de veste :D.
Pe curand!!

miercuri, 13 aprilie 2016

Miercurea fara cuvinte "Hida"



Episodul 125 de la Miercurea fara cuvinte acum gazduita de Calin Hera. Am petrecut insa aproape sase sezoane alaturi de Carmen.
5 martie 2016 - Hida, Salaj. O poveste din 1717... absolut minunata: Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril. Poate in 2017 va implini 300 de ani. Monument istoric .... :(.

marți, 12 aprilie 2016

Un Unicorn Curcubeu in Revista Atelierul


Buna:)!!
Ati aflat?? Un unicorn a aterizat in Revista Atelierul: 
Am povestit despre cum a aparut el "pe lume". Povestea unui desen (realizat de o fetita talentata, Bianca) care a prins viata. Sper sa va placa si sa gasiti interesanta calatoria pe care a facut-o de la schita la jucarie. Si sa va inspire! 
Acum vine 1 iunie :P. Si pana atunci, poate il ajutati pe Iepuras, de ce nu ?:P
Pe curand!!
 

luni, 11 aprilie 2016

Bucurii de aprilie


<
Buna!!
Pentru ca imi place sa impart bucurie (atat cat pot, dar din toata inima) am lansat o noua provocare - lunara: Bucurii de peste an.
Iata ce aveti de facut pentru a participa! Scrieti despre bucuriile pe care le faceti cuiva drag, sau chiar voua, in luna aprilie (puteti alege daca vreti sa realizati un singur articol pentru toate bucuriile, sau mai multe articole - pentru fiecare bucurie cate unul).

Le inscrieti in colectia de mai jos, iar la finalul lunii broscuta  va alege un castigator care va primi in dar o bucurie pregatita cu drag de mine. In aprilie  - un iepuras.
Despre ce fel de bucurii sa scrieti, va intrebati poate? Hmm de la un zambet oferit cuiva drag intr-o poza, la bunatati pregatite cu multa iubire, la mici lucrusoare facute de mana, la desene etc.
Va puteti inscrie in perioada: 11 - 29 aprilie 2016 (23:55)




Asteptam cu entuziasm sa vedem cum arata bucuriile lunii aprilie!!
*Premiul nu este cel din imaginea folosita la inceputul concursului. El va fi realizat pe parcursul lunii aprilie si il veti putea vedea pe 30, cand vom anunta castigatorul.
Mi-am propus sa ma inspir din diferite creatii prezentate pe blog de-a lungul timpului, dar fiecare premiu va fi unicat, special creat pentru Bucuriile de peste an.

duminică, 10 aprilie 2016

L'uccello dell'arcobaleno (Pasarea Curcubeu)


Buna!!
Pregatiti de o noua poveste animata ?
Astazi vom afla de unde au penele atat de frumos colorate pasarile - sau cel putin asa spune o poveste din Australia. :)



Rezumat: