vineri, 30 septembrie 2016

Kit de Felicitare de Bucurie


Iata si kitul de felicitare de bucurie - gata sa sarbatorim toamna si ale ei frunze multicolore. Am folosit o imagine digitala pe care am realizat-o mai demult. Am printat-o la dimensiunea dorita si practic in jurul ei am creat kitul. 


Mi s-a parut ca parca s-ar uita toamna in oglinda. Chiar asa am scris pe "sentiment" (asa parca se numeste in romana hehehe). Am perforat si frunzulite colorate, baza este rosie si am mai folosit o a doua baza (pe care se lipesc restul elementelor) portocalie.


Si kitul de felicitare va calatori catre:



Ne vedem luna viitoare, pe 11, pentru o noua colectie de bucurii - de data aceasta, bucurii de octombrie.

Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs 2016


Pe 22 octombrie 2016 va avea loc in Bucuresti editia aVa a Noptii Albe a Creatorilor si Designerilor de Produs, la Centrul Cultural Casa Artelor (situata in Sectorul 3).
Editia din acest an este finantata de Ministerul Culturii si cu siguranta va fi o experienta inedita, de neuitat pentru participanti, fie expozanti, fie vizitatori, sau organizatori. 
Inscrierile s-au incheiat pe 15 septembrie si voi reveni cu amanunte despre eveniment cat de curand! 
Puteti urmari direct noutatile pe site-ul Revistei Atelierul, pe pagina de facebook a revistei, sau pe pagina evenimentului, aici.

joi, 29 septembrie 2016

Copilarim in imagini 2013

O evolutie a blogului nostru in imagini. Despre primii doi ani puteti citi aici: Copilarim in imagini 2010-2011, despre al treilea aici: Copilarim in imagini 2012
2013 a adus modificari minime de structura a blogului, desi, fiind in "continua miscare si transformare" am incercat sa simplific cat mai mult navigarea, creand pagini noi si grupand articolele pe acestea. Grafic, am incercat sa aduc unitate povestii prin prezenta celor doua fetite in imaginea din stanga.






Puteti citi povestile din spatele fiecarui layout si in lista articole:


Copilarim in imagini 2012


O evolutie a blogului nostru in imagini. Despre primii doi ani puteti citi aici: Copilarim in imagini 2010-2011. In 2012 am continuat aventura lunara. Am facut modificari de structura ale blogului, mai ales la capitolul "dimensiuni" si asezare in pagina - desi am ales sa pastrez ideea de trei coloane si meniuri de navigare in stanga, plus cel principal in dreapta sus.






Puteti citi povestile din spatele fiecarui layout si in lista articole:






miercuri, 28 septembrie 2016

Miercurea fara cuvinte "Catelusi... tinerei"



Episodul 130 de la Miercurea fara cuvinte acum gazduita de Calin Hera. Am petrecut insa aproape sase sezoane de poveste alaturi de Carmen.
Provocarea de azi Tinerete - o parte din colectia mea de TheDog :D.

marți, 27 septembrie 2016

Copilarim in imagini 2010-2011

 

O evolutie a blogului nostru in imagini. In 2010 am avut trei layout-uri: primavara-vara, toamna si iarna. Ideea initiala a fost sa realizez 4 "hainute de blog" in functie de anotimp. In 2011 m-am razgandit si am reusit sa realizez aproape in fiecare luna o noua "imagine" de blog. Cum au aratat primii doi ani, cu povestile fiecarui layout:






Lista articole
2010 


2011 


luni, 26 septembrie 2016

Grafica Matrioshka Handmade I


Nu stiu daca ati vizitat pana acum blogul proiectului Matrioshka Handmade. Nu am reusit sa va povestesc pana acum (despre blog, pentru ca despre proiect am povestit in mai multe randuri :D), dar de ceva timp deja, puteti urmari activitatea proiectului (.. de fapt mai corect spus ar fi proiectelor, pentru ca, pe langa creatii Matrioshka Handmade, se afla si Magic Activity - o lume creativa colorata si animata si de manute mici de copilasi vioi) si in paginile blogului.
Am adus si eu un strop de visare (putina grafica :D). Am pus intetionat la acest articol titlu la final un "unu roman" pentru ca mai am de lucrat ceva - un avatar :D. Sper ca daca am scris si aici inspiratia sa vina odata din vacanta ... ca am nevoie de ea. Si sa aduca suvenir si ceva timp pentru creatie. Ca duc lipsa. Hehe.

PS: am facut intentionat print screenul de mai sus - ca sa va imbii sa va inscrieti la Felicitari Calatoare! Maria a creat o simfonie a frunzelor .. irezistibila. ;)) O auziti si voi cum va cheama, da?

sĆ¢mbătă, 24 septembrie 2016

joi, 22 septembrie 2016

Diplome pentru copilasi creativi


Buna :)
De curand am primit o provocare din partea Mariei - si anume, de a realiza diplome pentru micutii creativi alaturi de care face lumea putin mai frumoasa :). M-am bucurat foarte mult si m-am jucat cu mare drag cu tableta grafica. Am realizat doua variante - un model pentru fetite si unul pentru baietei.

Cum vara aceasta nu m-am putut bucura foarte mult si in largul meu nici de desen, nici de handmade, aceasta mica evadare m-a bucurat nespus. Dar, mai mult decat acest lucru, m-a bucurat articolul acesta:  Diplome - premiere
Iti multumesc Maria!! :)

ps: voi cum stati cu bucuriile ?:) 

Bucurii de septembrie - pana pe 29.09 la 23:55

miercuri, 21 septembrie 2016

Miercurea fara cuvinte "SuperLuna"


Episodul 129 de la Miercurea fara cuvinte acum gazduita de Calin Hera. Am petrecut insa aproape sase sezoane de poveste alaturi de Carmen.
Noptile de toamna ... nu-s ca vara! In loc de SuperLuna - avem SuperPloi :).

marți, 20 septembrie 2016

SuperBlog 2016


Am tot stat sa ma gandesc daca voi avea timp sa particip sau nu. Nu mi-am propus sa imi fac o obisnuinta, dar, pentru mine cel putin, devine o iesire din rutina, o iesire din zona de cofort, descoperire unor "resurse nebanuite" .. haha. Ideea este ca multe din subiecte imi pot fi, intr-o oarecare masura, incomode. Provocarea vine deci din a gasi o formula prin care sa raspund la tema, sa bifez cerintele, fara a imi incalca principiile. In plus... atmosfera este de "parc de distractii": acum te urci in carusel, acum te trezesti in vreo "Casa Groazei". :D

In prima editie la care am participat - SuperBlog 2015 - mi-am creat un anumit tipar al articolelor (un fel de introducere in subiect, apoi venea continutul propriu zis in care incercam sa punctez cerintele temei si desigur o incheiere - concluzii). La a doua participare si prima in "sesiunea Spring " (Spring SuperBlog 2016), am modificat usor schema, in sensul ca nu am mai despartit sau delimitat clar cele trei parti, am mers si pe povestioare (nu doar un fel de exprimare a unor pareri personale despre o tema data) - ceea ce mi-a placut foarte mult, dar cred ca cel mai tare m-a tinut in priza faptul ca am realizat grafica personalizata pentru fiecare poveste in parte. Din pacate, fiecare dintre aceste doua abordari are mari lipsuri: articolele ar trebui citite, privite si intelese ca un intreg; ori o [mare] parte a juriului nici macar nu a deschis pagina articolului, citind doar textul din formularul de concurs.

Ce va iesi anul acesta... vom vedea din lista de articole pe care le voi adauga pe parcurs, mai jos. Daca vreti sa fim colegi de SuperBlog 2016, va puteti inscrie si voi in competitie aici. Nu uitati sa cititi cu atentie inainte regulamentul. :)






Probe:
- 01. " My Black Tie is a Little Black Dress " [ 95 puncte ]
- 02. " Singur Acasa !?! " [90 puncte ]
- 03. " Cum am reinventat roata, sau așa ceva.... " [ 100 puncte ]
- 04. " Sănătate, că-i mai bună decĆ¢t toate! "  [ 85 puncte  ]
- 05. " Cea mai frumoasa zi " [ 86 puncte - 10 penalizare]
- 06. " Turism boem Ʈn Micul Paris " [ 87 puncte ]
- 07. " Foarte Mic Ǝndrumar de Rețelistică și Conectică " [ 93 puncte ]
- 08. " Apărători de amprente, la sol. " [ 89 puncte ]
- 09. " Căsuța din vis " [ 87 puncte ]
- 10. " Eu și florile. Și-o lume mai frumoasă. " [ 85 puncte  ]
- 11. " O altfel de călătorie cu mașina " [ 95 puncte ] 
- 12. " - E cineva acasă? " [ 86 puncte ]
- 13. " Unde-ți petreci Revelionul?! "[ 79 puncte ]
- 14. " Blugii mei, de poveste. " [ 95 puncte ]
- 15. " Cele trei Cărți ale Crăciunului. " [ 97 puncte ]
- 16. "Ǝndreptar pentru „Rețeta unei Vieți Perfecte„"  [ 85 puncte ]
- 17. "Mă scuzați, vorbiți ”extraterestra”? " [ 70 puncte ] 
- 18. " Prealunga Lista de Dorinte și Dilemele ei.”  [ 89 puncte ]
- 19. " Visul lansării de carte și ecranizarea lui. " [ 95 puncte ]
- 20. " Legenda lui WuXing " [ 84 puncte ]
- 21. " Ghid de vacanță europeană. " [ 90 puncte ]
- 22. " Ǝn stilul meu." [ 93 puncte]
- 23. " FARMECul Crăciunului"  [ 98 puncte ]
- 24. " Rapid, cu Creditul Rapid!" [ 97 puncte]


Actualizare:
Cum a fost la SuperBlog2016


Nu ne strica putina... magie :D

Tema de luna aceasta de pe Provocari Verzi se potriveste cu magia toamnei. Deja peisajele au inceput sa se schimbe si nu va mai trece mult pana cand vom vedea pe dealuri o adevarata explozie de culori :D.
Ce-ar fi sa facem baghete magice? :D
Mie personal mi-a placut foarte mult aceasta tema propusa. Aveti timp pana pe 25 septembrie (inclusiv, pana la 23:55) sa va inscrieti si voi la concurs. Unul dintre premiile oferite imi este tare tare drag :D! Este un set de ciupercute. Dar mai multe despre cum puteti participa si ce aveti de facut... gasiti aici:

http://www.provocariverzi.ro/2016/09/tema-47-bagheta-magica-zanei.html

Pe curand!!

luni, 19 septembrie 2016

Felicitari Calatoare - editia a 13-a

Buna :)!!
Am schimbat hainutele - dar deocamdata nu m-am decis exact cum sa schimb formatul blogului - pur si simplu nu am avut timp. 
Imi programasem sa ne revedem incepand cu 1,dar... stiti si voi ca uneori planurile nu ne ies cum ne-am dori. Si cand nu tine (doar) de noi, intervin tot felul de nu-tocmai-dorite si ... asta e.
Pana una alta, va invit sa va alaturati si voi editiei cu numarul treisprezece a felicitarilor calatoare, pe Provocari verzi: Felicitari Calatoare XIII "Tablou cu Frunze"

Va puteti inscrie pana pe 24 octombrie; nu uitati insa sa trimitei si fotografie cu felicitarea pana la data mentionata in regulamentul de concurs (aveti mai mult de o luna sa va pregatiti). 
Despre premiul 1 voi mai povesti zilele ce vin - kit-ul de felicitare este inca in lucru. :) Dar despre cate nu am sa va povestesc... :D.
Pe curand!! (Cat de dor mi-a fost sa pot scrie din nou aceste cuvinte!)

duminică, 18 septembrie 2016

Bucurii de septembrie


Buna!!
Pentru ca imi place sa impart bucurie (atat cat pot, dar din toata inima) am lansat o noua provocare - lunara: Bucurii de peste an.
Iata ce aveti de facut pentru a participa! Scrieti despre bucuriile pe care le faceti cuiva drag, sau chiar voua, in luna septembrie (puteti alege daca vreti sa realizati un singur articol pentru toate bucuriile, sau mai multe articole - pentru fiecare bucurie cate unul).

Le inscrieti in colectia de mai jos, iar la finalul lunii broscuta  va alege un castigator care va primi in dar o bucurie pregatita cu drag de mine. In septembrie  - un kit de felicitare cu... frunze :D.
Despre ce fel de bucurii sa scrieti, va intrebati poate? Hmm de la un zambet oferit cuiva drag intr-o poza, la bunatati pregatite cu multa iubire, la mici lucrusoare facute de mana, la desene etc.
Va puteti inscrie in perioada: 18 - 29 septembrie 2016 (23:55)





Asteptam cu entuziasm sa vedem cum arata bucuriile lunii septembrie!!

*Premiul nu este cel din imaginea folosita la inceputul concursului. El va fi realizat pe parcursul lunii septembrie si il veti putea vedea pe 30, cand vom anunta castigatorul.
Mi-am propus sa ma inspir din diferite creatii prezentate pe blog de-a lungul timpului, dar fiecare premiu va fi unicat, special creat pentru Bucuriile de peste an.