marți, 28 februarie 2017

Martisor de Bucurie


Ne luam ramas bun de la Zana Iarna pana in decembrie. Intampinam primavara cu un Martisor de Bucurie cusut cu mult drag.
Am lucrat de aceasta data pe o etamina foarte marunta, primita in dar de la draga mea prietena Alexutza (Ghemuletul incalcit). Panzuca e foarte frumoasa dar recunosc ca am inceput sa vad dublu la un moment dat :))). De vina-i insa si lumina - pentru ca numai seara ce am apucat sa mai lucrez in ultimul timp... :).


Modelul este din Suceava si l-am gasit prin cautarile mele de pe blogul Semnul Cusute, al Ioanei Corduneanu. Mi s-a parut tare dragalas (seamana cu o inimioara). Am creat un chenar si am prins cu alb, pasit, martisorul cusut pe baza de fetru rosu. La spate am cusut o za din cupru care se poate prinde pe lantisor, sau cu un ac de siguranta in piept :).




Nu lipsesc snuruletul capsat pe un suport biscuit (Rha mi-a luat la un moment dat un perforator cu forma aceasta draguta) si pliculetul origami, impodobit la randul lui cu doi fluturasi in culorile martisorului.
Si martisorul de bucurie va calatori catre Maria:




Ne vedem si luna viitoare, pe 22, pentru o noua colectie de bucurii.
Nota:
Daca ai castigat bucuria si vrei ca luna viitoare sa oferi si tu o mica surpriza, creata cu drag, da-mi de veste pentru a putea pune la cale impreuna urmatoarea editie. Aceasta nu este o obligatie, desigur! 😊
Premiile castigate in lunile de iarna (decembrie 2016-februarie 2017) vor fi expediate in prima luna de primavara, martie. 💋

luni, 27 februarie 2017

Covorase tesute II (#52 P.V.)


Buna:)!
Ce scurt a fost februarie anul asta! Mai scurt ca deobicei!! Hehe, glumesc. Mai avem o zi si oficial trecem intr-un nou anotimp - primavara. 🌼
Zilele acestea am tot zarit mugurasi si asa frumos a fost! De faptul ca abia vezi floricele mici albastre prin ramasite de la tigari nu ar trebui sa scriu, dar o voi face. Pentru ca mi-as dori sa nu mai vad asa ceva pe viitor. Haideti, fiti diferenta!


Covorasul din imagini este facut din bucatele de material (le-am taiat cat mai micute ca sa poata fi cat mai colorat) e care le-am cusut realizand un fir si apoi le-am tesut. Este covorasul papuselelor. Daca sunteti curiosi cum puteti face si voi asa ceva urmariti-ne pentru ca intentionez sa filmez un mic tutorial. 


Am lasat intentionat bucatile de material mai mari sau mai mici (la latime ma refer de data aceasta) pentru ca voiam sa aiba un aspect mai... rustic. 
Papusica din imagini este realizata dupa unul dintre modelele create de Beth Webber pe care eu o ador - este o doamna cu un suflet atat de frumos. Sunt de fapt doua papusele mai micute decat cea pe care am lucrat-o pentru tutorialul publicat in Revista Atelierul ( Tutorial: “Zâna Pădurii – amigurumi (I)” Tutorial: “Zâna Pădurii – amigurumi (II)”Tutorial: “Zâna Pădurii – amigurumi (III)”). Cea de fata fiind Amie cea mare (pe cea mica ati putut-o vedea aici: Sortuletului Micutei). Va trebui sa fac articole speciale si pentru ele si va povestesc mai multe.



Pana una alta sper ca v-a placut si voua micul meu covoras si, daca teseti si voi covorase mai mici sau mai mari, va invit sa va alaturati colectiei dedicate din rubrica Ati pierdut o provocare de pe Provocari Verzi.

Pe maine - cand aflam catre cine (mai aveti timp pana diseara la 23:55 sa va inscrieti) va calatori Martisorul de Bucurie.

duminică, 26 februarie 2017

Ransie la strega - Vrajitoare Ransie

Ransie la strega este unul dintre anime-urile descoperite tarziu. Sau recent. Depinde din ce punct ma raportez. :))
Nu imi mai amintesc exact anul in care l-am descoprit / urmarit. Am "consumat" pe nerasuflate foarte mult anime-uri in ultimii zece ani. Stiu ca am vrut sa povestesc despre el chiar atunci, cand l-am descoperit, dar era o nebunie desenele animate (daca sunt violente, sau nu, daca ai ce invata din ele sau nu... incat l-am pus frumos deoparte.


Eu am urmarit varianta dublata in italiana Ransie la strega, varianta originala numindu-se Tokimeki Tunaito. Serialul a fost inspirat de manga creata de Koi Ikeno. A fost realizat de Hiroshi Sasagawa si actiunea s-a desfasurat pe parcursul a 34 de episoade (intre 1982 si 1983). Un lucru interesant este ca manga nu fusese finalizata la momentul cand serialul s-a incheiat si astfel finalul a fost improvizat.
Pe mine m-a amuzat foarte mult faptul ca in varianta italiana familie lui Ranzie se numeste .... Lupescu :))). Hahahaha - cum altfel. Am sa va las si voua genericul de inceput al anime-ului, si la final cantecul intreg. 

Via youtube.

Animatia poate fi considerata controversata de catre unii parinti pentru ca, atunci cand Ransie (fiica unui vampir si a unei varcolace - mama ei se transforma in lup) se transforma poate sugera ideea de nuditate. Totusi, cred ca depinde foarte mult de parinti si copii pana la urma. Pe mine nu m-ar fi afectat genul acesta de animatie, mai degraba ma deranjeaza chestiile de genul celor prezente acum pe mai toate canalele penru copii. Dar aici intram si pe taramul "de gustibus". Pana la urma :)).



Ecco la sigla completa di Ransie la strega
Testo:
Simpatica e carina, è una bambolina, [ oh, Ransie-re! ]
non si direbbe in giro che ha un papà vampiro, [ oh, Ransie-re! ]
lo sguardo è sempre acuto come mamma lupo, [ oh, Ransie-re! ]
anche se lei è sincera, a volte fa paura perchè...

Ransie è una strega molto bella e deliziosa sai,
ma se si arrabbia allora sono guai,
sa usare tutte le magie,
per fare mille e più follie
Ransie è una strega sempre dolce e premurosa sai,
ma se s'infuria allora sono guai,
anche se adesso è innamorata,
lei non dimentica la meta, perchè...
Ransie una strega è!

A volte è assai curiosa, ma mai presuntuosa, [ oh, Ransie-re! ]
se lei per caso sbaglia poi ti chiede scusa, [ oh, Ransie-re! ]
sa essere galante, sempre divertente, [ oh, Ransie-re! ]
ma se gli fai uno sgarbo, come un gran petardo scoppierà...

Ransie è una strega coraggiosa, non si piega mai,
lei sa di essere una maga, sai,
sa usare tutte le magie,
per fare mille e più follie
Ransie è una strega molto bella e deliziosa, sai,
ma con la scopa lei non vola mai,
anche se adesso è innamorata,
lei non tradisce la sua vita, perchè...
Ransie una strega è!

Ransie è una strega coraggiosa, non si piega mai,
lei sa di essere una maga, sai,
sa usare tutte le magie,
per fare mille e più follie
Ransie è una strega molto bella e deliziosa, sai,
ma con la scopa lei non vola mai,
anche se adesso è innamorata,
lei non tradisce la sua vita, perchè...
Ransie una strega è!

Despre anime puteti citi mai multe informatii aici.

sâmbătă, 25 februarie 2017

Covorase tesute I (#52 P.V.)


Buna!
Azi va povestesc despre doua covorase tesute pe care le-am reconditionat. Primul, cel in nuante de albastru, l-am primit de la Mami. Are aproape 2 metri lungime si deobicei statea peste covorul meu, facand legatura intre usa de la intrarea in camera si cea de la iesirea in balcon. Mie mi se par foarte utile covorasele acestea si au si un atu evident fara de covoarele clasice: pot fi spalate cu usurinte. Pe acesta l-am spalat de cateva ori in masina de spalat.
Daca sunt lucrate trainic nu au probleme. Al meu a avut de la inceput ceva probleme cu finisajul spre capete. De aceea acum s-a rarit in zona aceea si trebuie sa il "intaresc". Am folosit imaginea lui ca foto inspirational la tema de luna aceasta de pe Provocari Verzi, cu numarul 52 " Covorasul Tesut".



Cel de-al doilea covoras nu mai stiu exact cum a ajuns la noi. Cert e ca Rha l-a ingrijit si a incercat sa il repare pe cat posibil. Eu il folosesc pentru a "odihni" pe el filtrul detasabil de la aspirator. ;)) E maricel si molicel - perfect pentru a proteja filtrul. 


Intre timp mi-am completat colectia de covorase tesute cu unul perfect pentru casuta papusilor. Ma bucur ca s-a facut vreme frumoasa afara - am gasit si un aparat pe care sa il pot fixa pe mini trepied si sper sa reusesc sa filmez cat de curand tutorialul pentru provocari verzi - sa va arat cum am facut un razboi de tesut. Va puteti inscrie si voi covorasele tesute in rubrica Ati pierdut o provocare

Intre timp ne apropiem usor usor de articolul 3000, in aprilie sarbatorim 7 ani de blog si pe facebook se intrevede 1000 - iar de atunci ma gandesc sa fac un giveaway. Premiul sa il ofer cand implinim 1111. Ar fi amuzant. Idei de premii ?:)

vineri, 24 februarie 2017

Fire Rosa "Batik" si o noua paturica

Buna!!
Va povesteam ca se impleteste incet, foarte incet dar cu multa dragoste ( ca tot este azi o sarbatoare in tema iubirii) o noua paturica. Coincidenta face ca destinatarul sa fie nascut exact pe 14 februarie (cand este alta sarbatoare pe tema iubirii). Si uite asa - astazi un strop dintr-o mare de iubire impart cu voi.

Noutatea la paturica numarul sase este firul folosit. Cred ca am mai pomenit eu pe undeva, dar nu stiu daca nu cumva am scris gresit numele. Am ales un fir in degrade, Rosa "Batik". Este un fir placut, plin, care merge lucrat cu andrele / croseta de la numarul 4 la 5. Este suta la suta acril. 
Noi am facut comanda inainte de Craciun si am primit pachetele cu fire intr-un sac rosu adorabil, insotite si de un pix, care sa ne ajute sa facem notite in timp ce lucram. Firele se vand la set (in acest caz un set este format din 5 sculuri, ambalate in punguta individuala, de plastic. Un scul are 90 de grame si la modelul lucrat de Buni ies aproape 2 "petecute" din el. 



Noi am ales combinatia bleumarin, bleu, alb - pentru ca are legatura cu echipa de fotbal preferata a destinatarului ;))). Deocamdata nu m-am apucat sa prind elementele impreuna. Estimez ca vom lucra cam 6 randuri a cate 6 petecute si sper sincer sa imi ajunga firele ramase sa o pot coase pentru ca nu mai exista pe stoc aceasta combinatie. Am cumparat 7 pachetele - deci 35 de sculuri.
Vom vedea :). 
Pe curand!! 🐞


joi, 23 februarie 2017

Spring SuperBlog 2017


Buna 🍀!!
Vine vine primavara si eu am zis sa sarbatoresc inscriindu-ma (pentru a doua oara) la SpringSuperBlog. Editia din acest an se desfasoara intre 1 martie si 11 aprilie si promite multe surprize! Daca doriti sa participati si voi, pentru inceput cititi regulamentul.
Stiu sigur ca voi fi "in priza" - martie va fi o luna pliiiina (incepand de la curatenia de primavara pana la ziua mea si vizita micului N). Singurul plan pe care mi l-am facut pentru aceasta editie este sa renunt la grafica pe calculator si sa o inlocuiesc cu schite facute de mana. Nu-mi fac iluzii ca le voi scana (desenele) - noroc ca exista aparatura moderna - sper sa reusesc :D. In rest.... vant de la pupa (apropo... se vede si Marea Neagra la orizont printre probe, se zvoneste 🐬) si inspiratie.
Mai jos voi adauga pe parcurs si lista probelor, cu punctajul obtinut.




Probe Spring SuperBlog 2017:
- #01 Kōhī? [ 84 puncte]
- #02 Pripp caută prieteni Pufffoși [ 82 puncte] 
- #03 Amintiri cu Farmec  [ 100 puncte ]
- #04 Cum putem învăța limba engleză, zâmbind.[ 82 puncte ]
- #05 Episodul în care am construit o Franciză.  [ 84 puncte]
- #06 Agentul „Certificat Energetic” și căsuța dintre blocuri [ 94 puncte ]
- #07 Secretul unei traduceri fără cusur. [ 88 puncte]  
- #08 Jurnal de mini vacanță [ 90 puncte ] 
- #09 Următorul pas  [ 90 puncte ]  
- #10 O zi ștrumpfească [ 89 puncte]   
- #11 Drumul spre Casă [ 92 puncte ]  
- #12 Hamacul, plasa și un împrumut salvator [ 90 puncte ] 
- #13 Visând la o Vacanță Specială [ 82  puncte ]
- #14 O cutie și mai multe bețișoare. [ 89 puncte]  
- #15 Perlă. Argint. Fine. Majorica. Splend’or. [ 90 puncte ]  
- #16 "Amintirile de Mâine"[ 91 puncte ]   
- #17 Mai aproape de Farmecul Naturii. [ 99 puncte ]    
- #18 Rux. Copilărim. [ 92 puncte de "chenar" ]



Cum a fost la Spring SuperBlog 2017

Despre celelalte editii la care am participat:


miercuri, 22 februarie 2017

Bucuriile de peste an - Februarie 2017 -




Buuuna!
Iata-ne la cea de-a doua editie a bucuriilor din acest an. 😌 O editie fulger - aveti doar 7 zile la dispozitie sa inscrieti bucuriile in colectie. Sa nu va plangeti insa, eu am chiar mai putin pentru a pregati premiul. 😉
💙 Cum participati: va inscrieti in colectia de mai jos, adaugand link catre bucuria despre care vreti sa povestiti. Puteti sa inscrieti oricate bucurii vreti, dar nu uitati sa faceti articole separate pentru fiecare  in parte :).
💖 Ce fel de bucurii pot participa: de la un zambet oferit cuiva drag intr-o poza, la bunatati pregatite cu multa iubire, la mici lucrusoare facute de mana, la desene etc.
💚 Perioada in care se pot face inscrieri:  22-27 februarie (23:55)
(Atentie! Puteti inscrie in fiecare luna articole publicate incepand cu prima zi din luna respectiva - chiar daca perioada este 22- penultima zi din luna ).
💛 Ce pregatesc in februarie pentru voi? Un martisor cusut (altul decat cel din imagine) - pe care il veti putea vedea pe 28 februarie, cand va fi ales automat, de catre broscuta Inlinkz, castigatorul.
💜 Cand se expediaza premiile? O data la trei luni, daca nu reusesc mai repede :).




💟
Nota: Daca ai castigat bucuria si vrei ca luna viitoare sa oferi si tu o mica surpriza, creata cu drag, da-mi de veste pentru a putea pune la cale impreuna urmatoarea editie. Aceasta nu este o obligatie, desigur! 😊

marți, 21 februarie 2017

Paturici Tricotate

Buna!
In aer se simte primavara - nu mai este mult si ne vom reintalni cu ea :). Astazi insa, va invit sa descoperiti un univers molicel si calduros, lucrat cu andrelele, in bucatele colorate, prinse cu (sau fara) croseta si cusute la un loc cu ac si ata (si multa dragoste si rabdare).
Un proiect in colaborare cu Buni 💟 a noastra draga si buna, blanda si curajoasa si cu o vointa de fier.




Vom actualiza articolele pe parcurs ce noi povesti se vor scrie 😍. In colectia cu imagini vor fi adaugate doar linkurile de la proiectele finalizate (de exemplu din 2015, 2016), urmanca ca odata, dupa ce vom mai termina o paturica, sa o adaugam si pe ea in colectie. De aceea, proiectele in lucru le veti putea accesa doar din lista de arrticole de mai jos.
Articole:
❤Proiecte Finalizate
-2015- 



-2016-


-2022-

-2023-


luni, 20 februarie 2017

Colectia noastra de bijuterii -2016-

Iata ca a venit si momentul in care pot prezenta la un loc toate creatiile despre care am scris anul trecut.
2016 a fost anul in care am incercat sa fac martisoare din dopuri de pluta. Fooooarte interesant experiment. Deobicei ce pare usor se dovedeste a fi un pic mai dificil in realitate. Asta nu m-a impiedicat insa sa imi duc planul pana la capat :))).
Am povestit si despre creatii mai vechi pe care nu reusisem sa le prezint pe blog. Nu au lipsit din peisaj fetrul si firele crosetate sau "tricotinate" (ce funny suna, nu? 😆) 
Le vedeti mai jos in imagini (in colectia inlinkz), dar si in listuta normala, articol cu link.




Acestea sunt ARTICOLELE noastre din 2016, grupate in colectii:

duminică, 19 februarie 2017

BRELOCURI - Colectia 2016


Hello!
Iata-ne ajunsi si la ultimul capitol al colectiilor de bijuterii de anul trecut. Maine le veti putea revedea pe toate pentru ca le voi aduna intr-un articol special. Sper sa puteti naviga mai usor si sa gasiti articolele mai repede. 
Cele doua brelocuri pe care le-am creat au si putina "aluat" in ele :))). Fara nicio gluma. Am vrut sa modelez si eu si... am lucrat cu ce pot: aluat. Sper doar sa nu le scap pe jos (nu e prea placut cand se faramiteaza. Brelocul cu inimi l-am agatat la orhidee, iar pe celalalt chiar l-am plimbat putin :).




Articole publicate in 2016:
- Decoratiuni pentru flori
- Tutorial Breloc din Aluat

MASTI - Colectia 2016


Buna!! 👓
Ador mastile,  mi se par tare dragute! Cand eram mici aveam unele cu animale. Ma intreb daca le mai gasesc pe la Buni. Stiu ca nu asamblasem decat una, elefant. Erau chiar deosebite. Daca le gasesc va promit sa vi le arat si, poate, facem si noi cateva, pornind de la sabloanele respective.
Masca despre care am povestit si la care am facut tutorial este una vesela, de carnaval. Sper sa va inspire si sa incercati si voi. Si sa ne aratati si noua ce masti ati creat !

Articole publicate in 2016:
 

sâmbătă, 18 februarie 2017

MARTISOARE - Colectia 2016



Bunaaa 😉!
Se apropie acel moment minunat din an cand oferim si primim in dar martisoare. Ma gandeam zilele acestea cat de mult mi-ar fi placut sa mai am colectia de martisoare flori. Serios - unele erau atat de reusite. Se lucrau la cooperativa (cred) din panza. Erau atat de delicate si de bun gust (nu ca plestile care au aparut la scurt timp dupa 89 -de te intrebai cum sa iti agati in piept ditamai trandafirul in suport de plastic la piept 😂😂😂😂😂). In plus asa le-as fi implicat prin proiectele mele ... 😢
Anul trecut am incercat sa transform pluta in martisoare si am povestit despre cateva bijuterii din pietre semipretioase si margelute.




Articole publicate in 2016:



BROSE - Colectia 2016


Buna 💞!
Brosa despre care am povestit anul trecut este inspirata dintr-un model de "corsage" japonez. Sincera sa fiu cred ca mi-ar fi placut mai mult un alt fir pentru el - ceva mai pufos. 
Am mai lucrat si un mac, printre altele, dar nu am apucat sa va povestesc despre el - de fapt, cred ca nici poza nu i-am facut, inca. 😂

Articole publicate in 2016:

vineri, 17 februarie 2017

BRATARI - Colectia 2016


Buna 😉!
Am reusit sa va povestesc doar despre doua bratari. La prima, inedita, cu elemente din lemn, lana, cupru si pluta (pictata) am realizat si un tutorial, publicat si in Revista Atelierul. Cea de-a doua este modelul 3 in 1.
Am mai creat, printre altele si o bratara curcubeu, cu mac. Sper sa nu uit sa va povestesc anul acesta despre ea.




Articole publicate in 2016:

 

BANDEROLE - Colectia 2016

Buna! :)
Anul trecut am reusit sa povestesc despre un 3 in 1 pe care l-am lucrat mai demult. Stiti deja ca imi plac foarte mult bazele crosetate - singurul lor dezavantaj este ca se lucreaza destul de greu. Sau mai bine zis te invarti in cerc pana ce ametesti sau te ia somnul :)))). Dar imi plac foarte mult.
Combinatia caramiziu - maro mi s-a parut tare draguta.
Accesoriul crosetat este inspirat de un model japonez si este detasabil.

Articole publicate in 2016:

joi, 16 februarie 2017

COLIERE/PANDANTIVE - Colectia 2016


Buna 😽!
Astazi va prezint colectia de coliere si / sau pandantive despre care am povestit anul trecut. Cred ca cel mai mult imi place acest segment (a fost si cel mai bogat in creatii). 
Am creat si tutoriale (pe care sper sa le gasiti utile), am experimentat lucrul cu diferite materiale (de departe cel mai interesant dintre ele a fost pluta. Cred ca am inteles si un alt sens al zicalei "esti dus cu pluta". Hahahaha.
M-am jucat cu croseta, cu tricotinul, cu fetrul si cu margelute diverse. O mare parte au calatorit catre castigatori la concursurile organizate pe blog, pe altele le-am daruit cu drag si cateva mi-au ramas in cutiuta cu minuni. Iata-le insa pe toate in colectia inlinkz (click pe imagine pentru articol) sau, mai jos, sub forma de link-uri clasice :).




Articole publicate in 2016:

miercuri, 15 februarie 2017

CERCEI - Colectia 2016


Buna:) 
Anul trecut am reusit sa va povestesc despre trei perechi de cercei pe care i-am realizat cu ocazia Martisorului, in 2014. Yup. Chiar atunci. Sa nu va mirati daca anul acesta reusesc (in cele din urma) sa va mai arat cateva creatii chiar mai "vechi" de 2014. Stau si ma asteapta sa va povestesc despre ele.
Cele trei modele de cercei sunt alese din lista de aici: Cercei - Colectia 2010 , asta in cazul in care vreti sa aflati mai multe amanunte despre materialele folosite si povestea lor de la "inceputuri". 
Pe cele trei (pe care le puteti vedea mai bine in imaginile de mai jos sau citind articolul publicat anul trecut - din lista de articole publicate) le-am creat pentru unchiul meu.
In plan pentru anul acesta sunt cateva perechi de cercei, dar pentru .... eh, mai bine vorbim despre acest subiect cand se materializeaza proiectul. :D




Articole publicate in 2016:


marți, 14 februarie 2017

Ganduri, aniversari si inca ceva

Buna 👧 !!
Astazi se implinesc nu mai putin de 13 ani de cand mi-a venit ideea unui proiect frumos, dedicat copilariei. Pe atunci, la ceas de seara, visam la cum vom povesti despre desene animate, despre diferite tehnici de lucru manual, sau desen; despre jocuri si jucarii, despre povesti si bunatati realizate cu drag in bucatarie, din caietul Bunicii.
Au trecut anii si abia in 2010 a aparut primul articol pe acest blog. De-astunci s-au tot adunat si .. in curand se vor face si 3000. Promit sa si sarbatorim curand cu un concurs - se va desfasura pe pagina de facebook, dar si aici. [ Mai aveti timp sa imi scrieti ce premii v-ar placea sa pregatesc!!💖 ]

Pana atunci, va invit sa participati la un giveaway aniversar frumos pe pagina de Facebook a proiectului (frate mai mic) Provocari Verzi, cu un premiu realizat de Oana (DulceaMeaCasa) - o papusica dragalasa, cusuta. Va puteti inscrie pana pa 19 februarie urmand cativa pasi simpli:
Participa la Giveaway
 Mai puteti participa si la:

http://www.provocariverzi.ro/2017/02/tema-52-covorasul-tesut.html
Tema #52 Covorasul Tesut al Zanei
(1-25 februarie 23:55)


- Felicitari Calatoare XV " Martisor" -
(4-24 feb 23:55)
Probabil ca v-ati dat seama ca am absentat cateva zile - adevarul este ca uneori planurile ne sunt date peste cap si iata ca se mai intampla si "neprevazute". Voi incerca sa public articolele pregatite (mai am putin de lucrat la ele ) cat mai repede si sa revin la "programul normal". :)
Va saluta si Dodo - este jumatate tuns (chiar daca nu am putut sa lucrez sau sa ma ocup de blog nu am stat degeaba.. nu, nu). Nu ii este insa frig pentru ca m-am asigurat ca hainutele sa acopere partea unde e tuns. Acum mai am de rezolvat restul.... dar e mai complicat fiind asa de incalcit. Oricum m-am trezi brusc cu un bebe Dodo, cu ochi mari si caprui si perisor pufos si crem :). 
Pe curand!!! 
[ nu uitati sa imi scrieti ce v-ar placea sa regasiti la premii ]

luni, 13 februarie 2017

Paturica Tricotata V


Iata-ne ajunsi si la cea de-a cincea paturica. De departe si cea mai mare... Desi (teoretic) cromatic vorbind ar trebui sa fie incadrata in "registrul trist", mie mi se pare o paturica extrem de linistitoare si vesela. Mi-a placut foarte mult sa lucrez la ea. Faptul ca am alternat lucrul la ea cu cel la paturica lui Mami a ajutat foarte mult :D. Nu m-am plictisit deloc.
Patul meu este de 190 x 90. Paturica aceasta este foarte mare ;))). Pentru Tati.





Cele doua paturi lucrate in 2016 au fost un dar pentru aniversarea parintilor. Initial trebuia sa le terminam in 2015 (cand am si inceput de fapt sa lucram la ele) dar era clar ca proiectul era unul de (foarte lunga) durata.
Nu as putea spune ca am o paturica preferata din cele cinci. Pur si simplu le ador.
Pe curand!! :)

duminică, 12 februarie 2017

Paturica Tricotata IV


Am lucrat a patra si a cincea paturica (pentru Mami si Tati) in 2016, alaturi de Buni. De data aceasta am schimbat modelul, incercand sa facem patratele. Am creat pe calculator si un anumit model, pornind din centrul paturicii, si avansand simetric.
De data aceasta nu am mai monitorizat tot parcursul (pe saptamani) din mai multe motive. Printre acestea ar fi si faptul ca am lucrat in paralel cu cea de-a cincea paturica :D.




Articole:
Paturica lui Mami imi aminteste de fiecare data de paturica tesuta pe care o am de la strabunica mea din partea lui Mami. De fapt ... cred ca a fost patura lui Mami. Intre timp a intrat la apa (culmea e ca dupa ce ne-am mutat aici - pana atunci nu s-a intamplat si cred eu ca e de vina masina de spalat...) si a fost atacata de molii - spre marea mea groaza. Motiv pentru care acum e pastrata intr-o husa speciala, la loc de cinste. Poate candva o voi scoate sa ii fac o poza sa va arat si voua cat poate fi de minunata.
Pe maine!


sâmbătă, 11 februarie 2017

Paturica Tricotata III


Si iata-ne la cea de-a treia paturica - cea a micului N 💙. Crem - verde inchis si verde deschis. Marginile paturicii sunt crosetate cu un model de "trifoias norocos". Tare drag ne-a fost sa lucram paturica si nu va pot povesti in cuvinte fericirea pe care am simtit-o cand l-am vazut asezat pe ea. Hihihi. Momente pretioase.




Articole:


Spre deosebire de celelalte paturici cu model dreptunghiuri, aceasta are piesele orientate vertical pe latime. :) Marginea exterioara (nu cea a fiecarei piese in parte) are un model format din doua culori crem si verde inchis.
Maine, o noua paturica 😍 si o mica poveste!

vineri, 10 februarie 2017

Paturica Tricotata II


Continuam seria paturicilor cu "liliacul" meu inflorit. Iubesc paturica la care Buni a lucrat cu mult drag. Am prins in ea multe povesti - de la amintirile lui Buni legate de copilaria sa alaturi de bunica ei, care avea in curte liliac batut, la florile din gradina bunicii mele, Maia si multe alte visuri, amintiri si iubire cat cuprinde.




Articole:
Si paturica mea a beneficiat de fata de perna asortata (ca si a lui Rha). 💕 Suntem doua norocoase! Am uitat sa va spun ceva: in fata de perna a paturicii lui Rha a dormit cand era micut Micul N. Era asa dragalasa 💖.
Pe maine, cu cea de-a treia paturica si alte povesti !

joi, 9 februarie 2017

Paturica Tricotata I


Frigul de afara m-a facut sa aleg urmatoarea categorie de articole la care sa fac ordine: Paturicile Tricotate. Si ar mai fi un motiv (shhhhhh😏). In perioada aceasta se pune la cale o noua paturica. Pana atunci iata cum a arata prima paturica magica a lui Buni si care a fost "parcursul ei":




Articole:


Intre timp o andrea s-a rupt (eu tot sper sa o pot repara, macar asa ca amintire sa o folosesc la alte proiecte), am incercat tot felul de combinatii si acum, in premiera, un fir nou. :)

Pe curand!


miercuri, 8 februarie 2017

Colectia celor trei Amigu Dolls


Buna :)
Zilele acestea abia mai reusesc sa ajung la laptop. Iar cand ajung prefer sa scriu doua vorbe unei prietene sau sa schimb doua gandureli cu micul N. Nu ca nu mi-ar pasa de proiectele dragi, dar efectiv nu reusesc sa ma concetrez. Si nici la partea de creatie nu am succes.
Ma tenteaza sa dau vina pe aia, sau pe aialalta. De fapt cred ca sunt doar obosita. Asta nu ma face sa ma simt mai putin vinovata pentru ca nu reusesc sa fac anumite lucruri si nici sa ma simt ma bine fata de cei care ma inteleg. Uneori as vrea sa am superputeri ca Samantha :)).
Vreau sa va zic doar ca ieri am publicat pe Provocari Verzi un articol despre cele trei papusele pe care le-am lucrat (doua sunt deja la destinatar si a treia asteapta sa plece - cred ca saptamana asta iar am ratat trimiterea... 😔) pentru donatiile primite. Mai avem pret de 7 abonamente (3 la Copilarim si 4 la Provocari Verzi) asigurate si apoi... chiar nu stiu.
Ce pot spune clar este ca am creat alte trei papusele (v-am povestit aici putin despre ele si le voi prezenta pe fiecare in parte pe parcurs) Zana Verde Fluturas. Asta pot eu sa fac pentru a sustine proiectele. Sa scriu, sa organizez continutul blogului (si credeti-ma ca, desi am incercat inca de la inceput sa le aranjez in pagini, nu este deloc simplu sa le iau din nou la mana in aproape 3000 de articole) si sa lucrez cu drag.
Pe 14 ma gandesc la un mic concurs aniversar. Inca nu stiu ce premiu sa pregatesc. Stiu insa ca mi-ar placea sa vad 1111  pe Fb. Si cat de tare ar fi sa vad apoi un 2222 pana pe 22 martie.. de ziua mea. Eh... vise.

Revenind la papusele, preiau pozele de pe provocari cu linkuri catre fiecare papusica in parte:

- Papusica Chibi Rux Amigurumi (S.P.V.) -
- Mica (S.P.V) -
- Ran - Ghiesa Orhidee (S.P.V.) - part I  -

PS: Nu va sfiiti sa imi scriei voua ce v-ar placea sa pregatesc ca premiu pentru concursul aniversar! :)