duminică, 12 mai 2024

Vanatoarea de oua colorate.


Buna!!

La baieti se poarta vanatoarea de oua colorate. De fapt nu numai la ei - si in Belgia si banuiesc ca in mai multe tari din Vest. Recunosc, nu am „aprofundat” subiectul, dar mi se pare simpatica ideea, asa ca am pregatit si eu o mica vanatoare de oua colorate, in pachetul pe care l-am trimis baietilor, atunci cand nu au mai putut veni aici. 

Ideea era ca ajungeau fix pe 31 martie, de Paste si chiar nu aveam asa ceva pregatit. Dar pentru ca le luasem cateva hainute ce riscau sa le ramana mici pana cand ajung ei pe aici si, cum voiam sa ii inveslim (si sa ne inveselim si pe noi putin), am zis sa le trimit si supereroii si inca niste mici surprize.

Si cum ma gandeam eu ce sa pegatesc in timpul foarte scurt de cateva zile, mi-a venit ideea sa le fac si patru oua crosetate colorate pe care sa le ascund printre lucrurile lor. Zis si facut. Evident ca cele trei oua din poza zilei NU sunt ale lor - nici nu au cum sa fie :))). Despre cel albastru v-am povestit, la fel si despre cel Rosu. Mai ramane cel galben -auriu, despre care insa vom vorbi, mult mai tarziu (hihi - rima).

Baietilor le-am facut 4 oua in culorile alese de ei. Si mai jos veti vedea poze din timpul lucrului, sau, mai corect, facute pe masura ce le terminam:





Am inceput cu mov si albastru (si sper sa nu ma insele memoria) - culorile alese de micul H. Apoi am finalizat cu verde si rosu, preferatele micului (mare deja) N:





Trebuie sa recunosc ca sunt absolut adorabile, motiv pentru care am mai facut inca unul rosu, calator, cele trei de mai jos pentru Tati, Mami si Buni (si-a iesit un tricolor) si ... sper sa imi fac si mie unul. Hihi!


Iar noi ne revedem maine, cu o noua fila de poveste scrisa la provocari verzi... cand incerc sa raspund la tema data chiar de mine :))).

Ja ne!

ps: modelul de oua amigurumi nu imi apartine, ci face parte din carticica lui Sarah Abbondio, cea cu mici pasari.

10 comentarii:

  1. Superbe "huse" pentru ouă, să zic așa! E o idee tare bună pentru ca ouăle să fie protejate, mai ales specialitățile.
    Felicitări!
    Duminică plăcută îți doresc!😇🙏

    RăspundețiȘtergere
  2. Rux, ma gandeam ca ai putea face pentru Buni a ta, o mingiuta mai tarisoara care sa o stranga in pumn. E un exercitiu bun, tinand cont de toate punctele de presopunctura din palma dar si pentru degete.
    Nu stiu cum se vor juca cu ele, dar imi pot imagina scena...
    Pupici si o saptamana usoara!.❤️😘

    RăspundețiȘtergere
  3. In ziua de Paste, parintii pun - inainte ca cei mici sa se trezeasca, oua de ciocolata prin tufisuri, sau ascund cosulete cu oua fierte si vopsite. Copiii ies in pijamale in curte (daca e vremea buna) si cauta sub indrumarea parintilor ouale. Asa incepe o zi de Paste in occident.

    RăspundețiȘtergere
  4. Un coș întreg de ouă ai croșetat! Sunt curioasă, roșul călător și roșul de jos sunt din același fir? Par diferite, iar așa cum văd eu culoarea la cel de sus am făcut și eu unul acum câțiva ani (dar alt model, are vârful mai țuguiat).

    RăspundețiȘtergere
  5. @Ștefan oh ... dar sa stii ca acestea sunt chiar oua. Nu huse :D. Sunt oua micute :)) amigurumi - cu puf inauntru :D.
    Anul acesta nu am mai facut huse... :P
    Iti multumesc mult - o saptamana minunata iti doresc! :)🙏🏻🤗

    RăspundețiȘtergere
  6. @Suzana are doua mingiute din ..ceva ca o spuma. Are si o tablita de scris si multe pop-it de diferite dimensiuni, mai tari, mai moi... si andrele groase ca sa le tina im mana.
    Nu este o idee rea - cea cu punctele. Am doua carticele cu puncte la picioare si urechi (uite nu mai stiu daca si la mana).
    Momentan e intr-o pasa de pauza, dar sper sa ii treaca repede...

    Puii .. au fost simpatici foc. Le-am ascuns ousoarele si iepurasii si doua oiti din alea pop it printre hainute... :)))). Nu a fost ca la o vanatoare adevarata dar aa fost simpatic .. cel putin am incercat :))).

    Pup cu drag si Doamne Ajuta.Imbratisari!!🤗💗

    RăspundețiȘtergere
  7. @CARMEN da, da - am vazut cred ca prima data la niste prieteni din Belgia :). Era amuzant. Baietii trebuiau sa fie aici in prima zi de Paste si s-a contramandat totul din scurt. Nu cred ca a mai fost timp de organizat vanatoarea, asa ca am incercat sa le trimit eu ceva :)) compensator si facut cu multa dragoste.
    Mie imi placea mai mult in copilarie cand aveam un cosulet in care intr-un an parca am pus si iarba... si l-am pus la geam. Era asa dragut. DAR!! Cel mai amuzant a fost intr-un an in care am gasit in papuci o prajitura :)))). Si acum rad - in primul rand imi amintesc foarte clar pentru ca adoam papucii aceia - erau din catifea cu visiniu. Si parca aveau floricele brodate. Apoi... stiu ca eram contrariata - ce l-a apucat pe Iepuras sa puna ceva in papuc.. si apoi... strudel cu mar? Din acela cum era la magazin (in folie ambalat) 😂 Dar pe a fost chiar bun. Si m-am bucurat pentru ca noi deobicei nu cumparam de la magazin ci ne facea Buni in casa prajiturele.

    Pup!!

    RăspundețiȘtergere
  8. @fiordaliso sa stii, chiar un cos - si de la „oul” tau alb mi se trage :)). Defapt de la Gaina. Intai a fost gainain acest caz - de cand ai zis ca iti plac gainile s-a aprins beculetul :))))
    OUl e alb pentru tine pentru ca initial il facusem ca si dar de ziua ta (set hahaha - voiam sa fac si un cocos dar nu am reusit acum).
    Firul este acelasi. Nu e chiar rosu aprins (e rosul de la gainusa si puisor). Un yarn art folosesc.

    Eu am facut in anii trecuti hainute pentru oua. :D Dar pe acelea le-am facut cu bumbac de-al nostru de Talmaciu.

    Banuiesc ca mai tuguiat si mai mare - ma refer la modelul oului.Mie astea mici mi s-au parut chiar interesante :)).
    In plus si cel alb poate fi decorat (cu broderie ceva :D
    Puuup

    RăspundețiȘtergere