vineri, 3 mai 2024

Un ou albastru, amigurumi

Buna!

De ieri s-a deschis sezonul la vopsit oua. Si daca tot este vorba de oua, anul acesta am crosetat si asa ceva. Crosetam hainute pentru oua - probabil va amintiti, insa anul acesta am crosetat chiar oua :))).

Nu este acesta primul - de fapt, daca ma gandesc eu bine si am si verificat printre multe sertarase cu poze care constat ca s-au adunat 😵,primul a fost realizat pe la sfarsitul lui martie si este alb ca neaua (haha). Pe acesta l-am lucrat pentru Tati si pentru ca urmeaza sa i-l daruiesc de Paste, m-am gandit sa vi-l prezint. 



Modelul nu imi apartine - este dintr-o carticica amigurumi cu modele cu pasari (Mini Amigurumi Birds: 25 tiny flying creatures to crochet: Abbondio, Sarah). Mi s-a parut insa o buna ocazie sa ... crosetez oua. Si am mai facut - vi le voi arata pe toate, pe parcursul acestei luni. Sper. :))))

Hmm.. chiar. eu nu am.. ar trebui sa imi crosetez si mie unul. Dar... ce culoare sa fac oare? hmmmm. 

Pentru ca tot am vorbit despre oua, fie ele si amigurumi, am zis sa o intreb si pe prietena noastra Wikipedia, sa vedem ce ne poate spune despre Oul de Paști:

Interesant, nu? Despre legenda crestina stiam si eu. Despre celelelalte informatii, mai putin. Dar am vazut recent, pe un canal al unor vloggeri din... Azerbaidjan, ca vopseau oua si le ciocneau. Evident nu am inteles o iota din ce spuneau, dar nu pareau sa le si ... manance. I-am vazut doar ciocnind. Si am retinut cum le vopseau (aproximativ cum stiam eu de la bunici, doar ca nu in ciorap): fierbeau coji de ceapa, tocau verdeata, puneau verdeata pe ou si il imbracau in tifon si apoi puneau la fiert in vasul cu cojile de ceapa. 

Despre ouale incondeiate presupun ca, cel putin generatiile mai vechi, stiu. Sunt bijuterii si ma bucur ca traditia nu s-a pierdut. Este o bucurie sa descoperi cate o mica poveste in fiecare ou. Nu am facut niciodata (desi chiar mi-as dori sa incerc) - stiu ca se fac cu ceara... ia stati - cand eram foarte mici am picurat ceara parca pe ciorap de la lumanare si am facut modele.. cu parintii. Ce pacat ca nu am nicio poza. 

Mai exista si ouale imbracate in margele - nu stiu insa daca sunt doar din lemn acelea (am vazut unele care aveau ca baza ou de lemn).  Ou de lemn rosu am avut si noi in copilarie si era asa amuzant cand se strecura printre ouale celelalte rosii.. hahahah. 

Chiar voi faceati concurs cu oul campion?

📚📚

Acest articol este inscris si in tabelul gazduit de Suzana la rubrica Jocul de luni, facand parte din Serialul ”Citate favorite”


Pe curand!

4 comments :

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Ce drăguț este oul albastru amigurumi.
Da, interesant. Nici eu nu știam.
Acum ouăle se decorează nu doar cu mărgele, am văzut și cu dantelă.
Da, uneori mai facem, e o tradiție de familie concursul cu oul campion!:)))
Pupici, Rux.

Suzana spunea... [Raspunde]

Multumesc Rux pentru toate aceste detalii. Imi place cum ai facut imbracamintea crosetata. Am vazut oua acoperite de margele, dar cred ca erau de lemn cele pe care le vazusem. Nu stiu ce ar trebui sa fac sa demarez cursurile alea. Poate sa-mi iau cateva luni 'sabatice'...
Pupici si o Sarbatoarea Pascala luminoasa. ❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilăma bucur mult ca iti place. Anul acesta am crosetat cateva oua colorate - a pornit totul de la unul.. alb :))). Sunt chiar simpatice.
Si la noi era tot traditie :D. Intr-un an a fost un campion lunguiet. Mi-l amintesc (poate pentru ca era al meu, hahaha).
Ah da, acum se docoreaza si cu dantela si cu materiale si cu ... nah ca i-a zburat Kouki ideea :)).

Pupici cu drag :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Eu am crezut ca prin Maramures se fac cu margele dar pe baza de ou :))) - probabil gandidu-ma la costumele lor. Asocieri :D
Ma bucur ca iti place - mie imi placeau hainutele de oua. Chiar.. cred ca am una singura la indemana :))). Nu stiu unde am pus cosuletul de paste hainutele si iepurasul. :)))

Cursurile... a tot vrut sa incep ba unul, ba altul. Teoretic as putea dar ori mi-e rea foame (lol) si nu am energie, ori sunt prea obosita.. ori cand sa zicem ca nu am nici treaba multa si as putea il apuca pe vreunul harnicia si imi face praf planul :)). Cred ca ar trebui sa ma mut.. dar efectiv nu am nici cum, nici unde, nici cu cine :)))). Asa ca ... astept sa vad. Cand se aliniaza planetele. Sper ca foarte curand totusi :D

Pupici!!
Sarbatoare Pacala cu bine si multa sanatate !!! Imbratisari multe :)

Trimiteți un comentariu