marți, 21 mai 2024

Umbreluta cu manerul rosu. (TC 19/44)



Buna!!

Daca saptamana trecuta v-am povestit despre Copacul Verde al Vietii., azi voi veni tot cu un proiect realizat in a doua zi de Paste. Si cum eu citesc cu foarte mare atentie (chiar fac asta, doar ca acum se pare ca eram cu gandul la altceva, pentru ca am vazut un etc. pe acolo.. unde nu era) cerintele - desi tema era dedicata acceoriilor, umbrela mea nu figureaza pe niciunde.. (deh eu cu gandul ca unde e o geanta e si o umbrela 😅).

Voi incepe aratandu-va cele doua imagini din timpul lucrului - umbreluta cu interiorul la vedere  si un detaliu in ceea ce priveste manerul.

De foarte multa vreme voiam sa incerc sa fac o umbreluta origami. Mihaela m-a indemnat sa nu ma complic, asa ca am zis ca o umbreluta origami cu un maner la care sa pun cablu rosu e floare la ureche. Acum depinde ce fel de floare si la ce ureche. Pentru ca daca este vreo floare carnivora la urechea lui Van Gogh... 

Asa ca am luat eu o coala de origami si una colorata si am facut cel mai simplu (aproape cel mai simplu - este si unul care nu se strange, nu ca acesta s-ar strange de tot, spre marea mea dezamagire, pentru ca .. ocupa spatiu) model pe care il vazusem. Acum... nu stiu cat de bine am facut eu taieturile acelea de la interior, pentru ca nu am avut net in camera la Buni (stiti voi, am palat.. de-aia nu am semnal) si sper doar ca am facut cat de cat bine.

Am lipit cu banda dubluadeziva cele doua parti ale umbrelei (va scutesc de cat de simplu s-a dovedit a fi😅) si am hotarat ca partea tijei umbrelei sa fie dintr-o scobitoare - fiind ceva mai rigida. Am blocat spre exterior cu o margeluta.

Pentru partea de jos a tijei centrale - cea cu manerul, am mai taiat din cablul luat pentru perdea (care la origine e de rufe) o portiune. Este acelasi folosit si la Felicitarea de Paste. Dupa care m-a chinuit efectiv creativitatea, ca sa zic asa. Planul era sa bag din sarma verde prin cablu ca sa il rigidizez. Nu a mers (evident). Am recurs atunci la o agrafa de hartie (care avea o mica avarie la invelis). A mers pana n-a mai mers... 😅. Cu chiu cu vai a intrat o portiune  - cat sa pot sa fac eu manerul.

Am vrut sa bag prin cealalta parte niste sarmulite micute care se gasesc in cutiile cu pungi pentru congelatir... nu a fost chip. Trecem peste alte idei crete ca sa ajungem la solutia arcuita - am folosit de la cateva pixuri dezafectate arcurile de sarma pentru a face portiunea ce uneste manerul de scobitoare sa stea cum trebuie. Uneori se mai unduieste, dar doar atat cat e nevoie, asa ca sunt multumita (nu ca as avea alta varianta pe care sa o implementez eu, ca ar fi, doar ca nu pentru mine.. 😅 evident din motive de materie prima).

Fericita nevoie mare ca mi-am facut tema (acum 3 saptamani, hahaha) m-am apucat sa inserez in ciorna articolului cele doua poze de mai sus si link-urile... catre transformări creative din mai gazduite de Mihaela (MNiko) si galeria (de la sfarsitul articolului). Si am aruncat asa un ochi spre enunt... 😶. Nu stiu unde anume a vazut eu etc.-ul ca... lipseste cu desarvarsire. Evident ca mai aveam timp  sa fac ceva dar... umbreluta nu se lasa data afara din peisaj cu una cu doua: auzi, dar nu poti zice ca sunt charm? nu... poate breloc, ce parere ai? nici... geanta? nope. 

Si uite-asa. Am gasit eu totusi o rezolvare si o vedeti mai jos.  Dar pana atunci, i-am oferit umbrelei sesiunea foto promisa:







Si acum... pentru ca umbreluta sa ajunga totusi si ea in galeria de creatii, sa nu schimb nici titlul initial, sa fiu si in tema.. iata ce am mai facut:

Am luat cablul verde folosit si la pomul vietii si foarfeca (nici acum nu am avut cleste ca ajutor) si am... facut o umbreluta charm, sau pandantiv., de ce nu Si i-am pus o margeluta rosie la maner, ca sa fie, evident,  rosu. 

Asa ca... iata si accesoriul umbreluta. Risu s-a si prezentat la datorie si am pregatit poza zilei. Hmmm oare pe car sa o aleg? :))))



Atat modelul origami, cat si celalalalt, din sarma, sunt inspirate de unele deja existente pe net - doar ca nu mi le-am salvat atunci. Sper sa le mai pot gasi ..😅. Nu le am in history pentru ca am intrat de pe telefonul lui Mami :))).
Oricum, la origami am modificat cu totul cum este taiata in partea de jos si decupajul interior - dar gasiti daca va place variante multiple pe youtube (de exemplu) iar la charm au fost vreo doua clipuri pe care le urmarisem, dar cred ca acesta este cel mai aproape de ce am facut eu.

Pe curand!!

14 comments :

din casuta noastra spunea... [Raspunde]

Minunate lucruri ies din mâinile tale Rux. Felicitări pentru cele două umbreluțe.
Te îmbrățișez.🤗🤗

CARMEN spunea... [Raspunde]

ce minunatie! Chiar migaloasa umbreluta ta! Dar a iesit perfect!
Imi place si "palarioara" Precis ladies din curtea regala a UK si-ar dori o asemenea decoratiune ♥
Felicitari, Rux draga! 😘🤗 Pupici si îmbratisari 😘🤗

Suzana spunea... [Raspunde]

Cred ca la provocarile de anul trecut vazusem cum se face o astfel de umbreluta, insa nu am pastrat linkul. Ti-au iesit foarte frumos. Imi place maxim si coala cu buline. Nu stiu cand au inceput sa imi placa. Poate de la tehnica de lucru in puncte. Felicitari, draga Rux. Si umbreluta din sarma arata chiar bine. Pupici si noapte buna! ❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@din casuta noastra iti multumesc mult. Ma bucur ca iti plac - tot timpul as mesteri. Cred ca mi-ar placea sa am un mic atelier cam in genul celor ale lui Mos Craciun :)))))).

Pupici cu drag 🤗

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN ca sa fiu sincera, voiam sa fac alt tip de umbreluta origami (una mai sofisticata...) dar nu am nici timp si nici materiale .. alta data. Mi-am facut insa „pofta”. Imi mai doresc eu si o umbreluta din dantela (pentru mine.. haha) - am facut acum cativa ani la Provocari Verzi una :))). Rad pentru cadantela era recuperata de la un articol vestimentar, iar la maner folosise ceva de la un sistem de perfuzie si parca un pai :))). O mai am intr-o cutie, cu un evantai :D

Umbreluta verde nu e chiar palarie.. dar m-am distrat ca ar putea din purtata si asa :)). Ziceam eu ca se observa mai bine in parul lui Risu. probabil ca eram obosita si entuziasmata :)))) - acum nu mi se mai pare ca se observa asa bine :)).

Iti multumesc. pupici cu drag 🤗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana am vazut acum cativa ani niste umbrelute atat de dragute in stil origami.. vai ... ceva super super delicat cu tot felul de decupaje. Tot o sa fac eu si asa ceva, dar momentan nu aveam nici hartia potrivita... si nici timp.

Si mie imi plac hartiile sau in general imprimeurile imbulinate. Chiar imi luasem niste material la un moment dat sa imi fac ceva ... habar nu am unde este. de fapt, am asa o idee... dar nu ma ajuta ca am accesul blocat. Uneori as vrea sa am superputeri sa asez totul la locul lui sa imi transform casa cum vreau eu. :)). Nu mi-e lene sa fac nici pe clasic... numai sa fiu lasata :).

Imi place tare mult genul acela de umbreluta din sarma. Pare atat de simpla.. si de simplu de facut. Foarte dificil nu este, recunosc, doar ca eu nu am avut nici clesti si nici sarma care sa suporte. Insa imi place mult de tot cum a iesit.

Pup cu drag
🤗

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Sunt foarte frumoase ambele umbreluțe! Am avut cândva niște umbreluțe tare drăguțe pentru cocktailuri, se deschideau și ele, dar le-am pierdut urma de ani buni. Mica decorațiune ii vine chiar bine ca pălărie lui Risu!

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Foarte frumoase! Felicitări! Eu cred că nu voi reuși să finalizez temele la transformari luna aceasta:(.
Imi place rezultatul final! Spor și inspiratie in continuare! Pupici

Marisa Cavaleiro spunea... [Raspunde]

I love your origami umbrella, both the outside and the green inside! And the wire hat is lovely too! You always have good ideas for handmade crafts! Congratulations!

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso culmea este ca am avut si eu una.. imi amintesc ca era pusa bine in etajera din camera mea. e posibil sa o mai am - daca dau de ea.. ohoho - vitorie :))).
imi place asa de mult umbreluta aia din sarma verde. Este un model asa dragalas. :D Ma bucur ca a iesit.

pupici cu drag
🤗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă tin pumnii sa reusesti totusi. Si eu am emotii la ultima. hai ca mai avem timp :*.
daca iti place modelul de umbreluta, poate incerci si tu o interpretare - mai vazusem unele cu sarme si de fapt ai putea daca ai sarma si clesti sa incerci sa faci o litera sau altceva de gen... Am vazut asa multe lucruri super cute facute din sarma.Eu am avut doar cablul rosu si sarma asta verde la indemana... ca altfel as fi incercat si altceva. la ultimul poate reusesc sa refolosesc altceva

Pup cu drag
🤗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Marisa Cavaleiro thank you !! I am so happy you like them. I really wanted to try an origami umbrella. it si by no means perfect, but it works fine as decor.
As for the little accesory - the mini umbrella that can be worn as a hat. I adore it. it is a lovely patterm. I found the inspiration on the internet - great idea. And I am super happy it worked with the type of wire I had.
Hugs 🤗

MNiko spunea... [Raspunde]

Măi, n-am scris eu etc-ul acolo, dar nu suntem chiar asa stricti. Si umbrela este un accesoriu necesar pe ploaie sau soare, depinde ce doresti. Din cate văd, tu ai de fapt două accesorii, umprela și un char/pandandtiv în formă de umbrelă, așa că te rog să actionezi in consecintă și să pui și a doua intrare in galerie.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko Ok, sa traiti.. ma conformez :))).
Eu vreau sa imi fac una de soare din dantela :)). Sau ceva stii asa ce duce spre vintage. Stau acum si ma intreb daca are Ralu o umbela de inspiratie japoneza, sau doar am visat eu ca am vazut una la ea, pentru ca tot vedeam noi una expusa intr-o vitrina. TRebuie sa o intreb :)))
Pupici

Trimiteți un comentariu