vineri, 10 mai 2024

Iepurasi dragalasi pentru N si H. (amigurumi)


Buna!

Ei bine.. astazi am sa va spun povestea celor doi iepurasi de Paste calatori. Se facea ca micii N si H ar fi trebuit sa ajunga la noi de Pastele catolic. Dar... nu s-a mai putut. Asa ca am ajuns noi la ei.. cu un pachet. Pentru ca schimbarea de plan a fost din scurt, toate planurile mele monumentale (lol) s-au dus pe apa sambetei si nu numai. Aveam in plan sa facem o gramada.. eh. Asa ca... pe langa jucarelele amigurumii deja pregatite, a trebuit sa ma gandesc la ceva pentru si de la Iepuras, numai bun de strecurat prin pachet. Dar ce?

Ei bine.. mi-a venit ideea „geniala” sa le fac oua colorate, dar nu despre ele e azi vorba, desi le veti vedea pe ici si pe colo... Am „plusat„ ca sa zic asa... si m-am hotarat sa fac doi iepurasi. Si am mai avut o idee geniala - i-am aratat lui Mami firul acesta frumos, pe care l-am adus azi in poza zilei, alaturi de cartea din care am luat modelul. Si cum l-a vazut...  Ah ce frumos e.. din acesta sa le faci (o intrebasem eu in mod total neinspirat din ce sa ii fac). Acum...a trecut suficient timp si ma pot uita din nou la fir... :))))). 

Va scutesc de detalii (pe scurt nu vedeam mai nimic din ce lucram) si haideti sa va arat ce a iesit, Mai bine. De aceasta data am pus si nasuc cu siguranta, nu doar ochisori:


Sa va zic ca atat Ralu  cat si baietii au crezut ca sunt cumparati si i-au pus deoparte fara prea mult interes? :)))) Apoi le-am zis stati ca sunt facuti... se tot uitau pentru ca au crezut ca sunt de plus. Adevarul este ca a meritat fiecare moment! Au iesit adorabili:


Desi acest minunat fir cu o denumire lunga ce incepe cu S este aceeasi dimensiune si la galben pai si la maro, cel galbui este putin mai plin decat cel maro:


Este un fir atat de pufos si placut (si mai vreaaaaaaau si alte culori, hahahah). desi se lucreaza destul de greoi cu croseta. Dar este adorabil.




Si.. o poza speciala, inspirata de o poza facuta de mai multe generatii de frati si surori. Prima poza pe care o priveam mereu cand mergeam la bunici, ii avea ca protagonisti pe verii nostri. Urmatoarea poza, am fost eu si Ralu si apoi au urmat si micii N si H :D. Si acum, e randul iepurasilor:




Am zis ca prin peisaj sunt inserate si cateva oua colorate ce i-au insotit pe iepurasi. Am insa pentru ele un alt folder cu poze facute pe parcurs ce le lucram - ele au fost primele, de aceea apar in pozele cu iepurasii, dar am inversat eu putin lucrurile, din neatentie. 😅S-a cam aglomerat pe aici cu proiecte despre care nu am apucat sa scriu :)).




Mi-a trebuit mai bine de o luna ca sa imi „treaca”. Acum sunt gata sa lucrez din nou cu acest fir :)))). Iar iepurasii - va mai spun despre ei doar ca au calatorit foarte bine, se distreaza de minune in noua lor casuta, alaturi de multi prieteni simpatici.

Iar eu am profitat sa folosesc din nou acest fundal frumos - cred ca ar arata bine pe post de tapet - dar pus doar pe o portiune mai mica:


Inainte sa inchei, iata ce am gasit pe Wikipedia:

 

Ei bine.. Iepurasii dragalasi s-au intors acasa, in Germania (e posibil ca si firul din care i-am lucrat sa fie nemtesc... cel putin numele este: Schachenmayr.

Si pana la urma este Iepurasul de Pasti, sau Iepurasul de Paste? Eu stiam despre cea de-a doua varianta :).

📚📚

Acest articol este inscris si in tabelul gazduit de Suzana la rubrica Jocul de luni, facand parte din Serialul ”Citate favorite”



Pe curand!

10 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Foarte reusiti, chiar peefecti! Dragalasi si pufosi 🐰🐇 felicitari Rux draga! O idee adorabila!
Pupici si imbratisari 🤗😘. Un sfarsit de saptamana cat mai placut! 🫶🏻🌞

Suzana spunea... [Raspunde]

Iepurasi dragalasi, tupaie pe imas...
Simpatici si pufosi! Sa se bucure cei mici, insa cred ca si cei mari... Pupici, draga Rux! Un weekend linistit si creativ!❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN aparent. Doar aparent - mai e un avantaj la firul acesta - daca mai gresesti ici si colo nu prea se vede. Dar sunt departe de a fi perfecti :).
Ma bucur tare mult ca iti plac. Cochetam cu ideea sa fac din firul acesta, dar pana la urma Mami a ales firul :))) din ce i-am aratat eu.
A trecut ceva timp acum si parca parca as incerca sa imi fac si mie unul. Neah cred ca mai astept :)))).
Dar voi incerca sa tricotez cu el ca sa vad cum se comporta.
Pupici si ganduri bune !! :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Sper sa tupaie :))). Foarte pufosi erau - zici ca era plus. Adica material tesut, nu crosetat.
Pupici cu drag si de la mine :*

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Sunt foarte reusiti! Am găsit si eu fir din asta in sh-ul de unde mai cumpar chestii, dar nu am luat pentru că știam că se lucrează greu. :)))
Imi plac foarte mult! Chiar zici că sunt cumpărați. Felicitări! Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă s-ar putea pe andrele sa mearga mai bine :D. Am uitat sa verific pe eticheta daca era vreo mentiune de gen.
Sincer... mi-ar placea s amai am si alte culori dar inca va mai dura pana voi mai lucra eu amigurumi cu cele doua pe care le am.
Ma bucur ca iti plac. Si eu am ramas surprinsa de rezultat - desi i-am avut cred ca doar cateva ore in mana pe amandoi - au si plecat cum a fost cel maro gata.. eram contra cronometru (cat pe ce sa nu reusesc sa finalizez la timp).
Puup

Diana spunea... [Raspunde]

Sunt superbi iepurașii cârlionțați! 😍 Adorabili! La atingere trebuie sa fie tare fini, pufoși. 😊 Cât despre cum se lucrează astfel de fire... 😁 cred că știu - mai ales în cazul miniaturilor! 😏
Felicitări pentru iepurașii minunați!
Îmbrățișări cu drag💗
Iepuraș de Paști, cred că am obiceiul sa zic, dar și "de Paste" folosesc - cred că ambele "formulări" sunt acceptate. 🐰

fiordaliso spunea... [Raspunde]

A fost perfect firul pentru iepurași! Arată foarte bine, că dovadă că destinatarii au crezut că sunt cumpărați. Am lucrat și eu cândva cu genul acesta de fir, chiar că este dificil.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Dianama bucur mult ca iti plac! Foarte placuti erau la atingere. Firul acesta cred ca erste pentru lucruri destinate bebelusilor, daca nu ma inseala memoria, parca asta scria pe eticheta. Poate paturici tricotate...
Iti multumesc mult.
Deci asa... Stiu ca in copilarie spunea Cristos... apoi am vazut scris cu Ch, apoi cu H. La fel, cantam „celor din mormanturi” si acum se canta mai mult „din morminte”.
E interesant cum se modifica in timp.
Pupici cu drag :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso asa-i? Efectiv nu vedea ochiurile :))). Mai ales la segmentele micute.
Daaaa. a crezut si Ralu ca sunt cumparati :))). in prima faza au picat pe jos asa ceva gen aahhh ce dragut jeang.
Stati putin .. ce faceti voi acolo ca .. totusi ..iepurasii. Si atunci Ralu i-a luat in mana si a zis.. nu sunt cumparati? Si s-a elucidat musterul :))).
Nu stiam daca sa ma bucur sau nu, haha.
Pup

Trimiteți un comentariu