luni, 20 mai 2024

Impachetam?(PV SP 12/13)

Buna!

Iata-ne ajunsi la penultima oprire din prima jumatate a aventurii Salvam Papusi / Save the Dolls a celei de-a treia editii organizate pe Provocari Verzi.

Si cum se apropie vara - am ales o tema care sa se potriveasca - „pregatiri de vacanta”. Pe cand am ales eu temele, am oscilat daca sa nu ii pun titlul cu o valiza, sau un geamantan, dar am salvat ciorna cu textul dintre ghilimele. Si asa a ramas - poate chiar mai bine, pentru ca eu imi notasem acolo, pe langa valiza si geamantan si alte variatiuni. 


In poza inspirationala, pregatita alaturi de Raza de Soare, am ales... chiar cutii :))). Dar aceasta tema are multe alte intamplari haioase atasate de ea. De exemplu, in martie, la transformari creative, am avut O valiza de revista. Cu indigo? (TC 10/44) de creat (si am aflat ulterior ca si acolo se intamplase o mica incurcatura 😅, cred ca valizele ne-au jucat anul acesta renghiuri - poate vor sa fie plimbate, in realitate!). Iar acum, cand ma pregateam sa fac lucrarea saptamanala... am incurcat temele si in loc de 11, am inceput cu 12  - adica aceasta. Si jumatate din material, l-am atunci, imediat dupa Paste :D.


Stiti ca pentru mine, am mai spus, sa lucrez zilnic cate ceva, orice, este terapeutic. Cand trag linie seara, imi da cu ... sens. Si, in plus, in timpul zilei, ma ajuta foarte mult.

Imediar dupa Sarbatori mi-am zis ca este cazul sa ma ocup de urmatoarea tema. Ma invarteam ca Leul prin cusca si negasind eu ce aveam atunci nevoie pentru a purcede la alte proiecte, mi  s-a nazarit sa incep lucrul la urmatoarea tema, ceva mai repede. Doar ca am incurcat 11 cu 12. Cum? Adevarul este ca nici eu nu stiu :))). Doare temele aveau o logica - probabil ca intr-un moment de oboseala si neatentie si tot facand eu planuri si asa mai departe, am confundat zilele si uite-asa.

Dar sa va povestecs mai bine despre proiect. Tocmai ce primisem de la Pompilia pielea (si cochetam eu cu ideea unui geamantan / valiza) dar aveam si niste paie simpatice, un snur recuparat de ai mei din debaraua bunicilor. 


Mi-am zis ca poate fac un set de calatorie, de ce nu (lol) si voi incepe cu o geanta. Initial voiam sa fac geanta doar din pai... dar, intamplator, am dat peste bucatica de piele care era aproape asa cum o vedeti (jumatate cel putin, cealalta jumatate am aranjat-o eu sa fie simetric). M-amgandit ca ar fi perfecta pentru fundul gentii si bine am facut! Snurul nu ar fi mers sa fie prins unul de celalalt jos -  probabil ar fi cedat. 

Am inceput facand un fel de feston (cu ac normal.....😅)de care sa atasez apoi paiul. Experienta aceasta mi-a cam pus la indoiala ideea initiala de set - pielea aceasta e si mai groasa si clar nu ar fi mers pentru ce voiam eu (asta daca as fi putut e coasse atat de mult prin grosimea ei cu ac normal. Ramane pentru alte proiecte :D. Mai aveam varianta negru (mi s-a parut prea sobru pentru ce voiam eu - dar ramane ca idee pentru viitor :D) si un argintiu - superb de altfel - dar si el din alta poveste. 


Zis si facut, m-am pus sa cos - tot cu verdele acela, ca sa fie asortat. Mai dragilor... nu stiu cum sa zic, dar am nimerit si o zi in care nu focusam prea bine - si de la vreme si de la oboseala si de la „efetele secundare ale curateniei din saptamana precendentaȚ - cert este ca er vedeam una si a iesit ceva ce vedeti mai sus - cand am vazut poza marita sa plang si alta nu.. ce e asta??? :)))))).  Mai ca voiam sa o iau de la capat...Dar apoi mi-am zis  model ai vrut, model ai. Si am continuat. Au fost cam 8 randuri parca, si pe la ultimele deja incepuse sa arate ok. (bine ca fix pe alea le-am acoperit cu manerele.. haha).


De departe, nu se vede rau. De aproape....asta e. Dar pentru o prima gentuta de gen si pentru ce a insemnat intreg procesul, mie imi place cum a iesit (oricum ata in culoarea aceea nu aveam la indemana si eu am vrut cu vedele respectiv ).


Gentuta are manerele tot in acea piele foarte faina, verzulie. Firul verde este obtinut din desfaceera unei bucatide fir yarnart (pe care il folosesc la crosetat amigurumi) in 4. 


Risu, foarte fericita posesoare a unei codite impletite de Ralu in scurtul ei popas acasa, de Paste, era mai mult decat incantata de gentuta ei de vacanta. Curioasa din fire, l-a invitat pe Girafa sa o testeze (despre dansul insa, cu alta ocazie). Si mie mi-a sugerat ca vrea sandale, ceea ce si incepusem sa fac...  dupa care am realizat ca imi lipsesc cateva elemente si....


.... verificand totusi cerintele temei, am realizat si eu in cele din urma ca puteam lasa incaltarile si eventual o palarie de soare pe alta data - pentru ca noi aveam de facut ceva de purtat pe umar, tras dupa noi... :)))) - o gesnta, o valiza, un rucsac etc, de-astea.


Risu s-a resemnat pentru o vreme si a mai facut o ultima poza cu gentuta, gandindu-se daca in pentru vacanta ii voi mai pregati, totusi, ceva.


Timpul a trecut si... Risu a primit si o rochita tricotata (de aceasta data!). Daca tot incerc variante tricotate pentru premiile ce vor urma, i-am facut si ei o rochita care sa se asorteze cu gentuta de vacanta. 
Pe cand pregateam decorul (cu maci) pentru poza zilei si poza pentru PV, alaturi de Raza, mi-am amintit de un alt proiect dragalas pe care l-am atacat de curand: o pernuta simpatica, in forma de catelus - va promit c va voi arata poze si din timpul lucrului la ea (o adaug pe lista). 


Ne-am imaginat ca deja este in vacanta, in orajul macilor, si la o expozitie fantastica zaresc un catelus mov:


Sper sa va placa tinuuta lui Risu de vacanta - rochita este lucrata cu andrele de bambus de 2mm (din acelea circulare) si a fost o nouatate din multe puncte de vedere. Unu la mana pentru ca eu deobicei lucram pe andrele drepte, de metal, pe care le am de la Buni, doi la mana nu am lucrat pe  circulare pana anul acesta (bunica mea Ligia avea, cred ca e posibil sa fi incercat o data sau de doua ori prin scoala primara, dar eu cu andrelele drepte am lucrat in general, pe acestea de bambus le-am luat anul acesta, intr-un set cu multe numere, pentru Buni, ca sa faca exercitii, pentru ca sunt mai micute si mai usor de manevrat) si trei la mana, brodura de jos este un bob de orez, din care nu am mai lurat de un car de ani :D.


Si cu o ulima poza, mai de aproape, voi incheia povestea cea lunga. Sper ca place si voua cum a iesit gentuta, dar si rochita. Si abia astept sa vad ce veti face voi la aceasta tema.  Detalii aflat despre ea, accesand link-ul de mai jos.

#12 Salvam Papusi // Save the Dolls: Pregatiri de vacanta!


Va reamintesc ca temele pot fi realizate pana la sfarsitul lunii mai, dar , daca vreti sa aveti intrarea in concurs dublata, atunci exista un tabel valabil o saptamana.


8 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Exact asa o geanta de vara imi doresc si eu! Hm... Oare nu exista o masinarie care sa multiplice si sa mareasca toate creatiile tale?! Ca si o fusta de aceea mi ar trebui 😊
Daaa, vine vara, peste o luna si un pic vom pleca la mare.
Pupici si imbratisari. Un start bun in noua saptamana! 😘🤗🌞

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Eu chiar am o geanta asemanatoare! Foarte frumoase si feminine creatiile tale, si ma bucur ca ti-a fost de folos pielea!
Pe undeva am si eu ceva paie impletite, dar oare pe unde????

Suzana spunea... [Raspunde]

In acest moment, habar nu am ce sa pregatesc pentru vacanta... Sper ca noaptea sa fie un sfetnic bun...
Imi place mult gentuta si tinutele fetelor, dar catelul... e genial! Imi place maxim. Felicitari draga Rux! Pupici! ❤️😘

din casuta noastra spunea... [Raspunde]

Citind postarea ta, mi s-a făcut dor de vara și de vacanta. Tot ceea faci este minunat, dar pe mine m-a incantat tare, tare mult perniță cățeluș.

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN subscriu - si mie imi place tare mult genul acesta de gentute. Cand eram mica aveam vreo 2 sau trei. era una mititica adorabila. Mi-e dor de acele veri... era tare frumos. Poate ca nu se gaseau multe dar... era tare frumos.
Si puteam deschide geamul sa respir aer... u detergenti din toate partile. :)))


Mi-ar placea sa existe o astfel de masinarie :))). Mergeti iar unde ati fost si anul trecut parca nu? Weeee ce tare ce tare. Abia astept sa ne arati si noua poze. Mi-a placut tare mult anul trecut - imi amintesc si acum bungaloul, de parca as fi fost si eu cu voi. ce frumos a fost...
Pup cu drag 🤗

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso suuuuuper!! Cred ca e minunata. Imi plac mult genul acesta de gentute si cosuletele... :)
Iti foarte multumesc. Vreau sa mai fac si alte lucruri :D hihihi. Nu am eu ac de care trebuie dar nu ma las. A mers si cu unul obisnuit :D.
Tin pumnii sa le gasesti :D. Eu pe acestea le-am primit de la parinti si le-am primit recent, de aceea le aveam la indemna.a Altfel.... Tot incerc sa intru sa misc si eu una alta si mereu intervine cate ceva.. Pupici 🤗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana hmmm poate faci o felicitare cu o valiza pe ea, sau cu o geanta ...sau.. e stiu? :D Poate ai vreo stampila in gen care ar merge.. sau stantezi ceva. vai abia astept sa vad ce idei iti vin :D
Ma bucur mult ca iti place gentuta. Am avut niste emotii cu ea.. de numa.
Catelul pernuta este un kit de creatie absolut fabulos. in sensul ca se face fara sa cosi.. deci e ideal pentru ca il poti monta oricand. :))))) Mi-a ramas si mult material (culmea e insa ca la mov deschis am avut cu doua bucatele in minus.. haha. dar nu se vede.
Minusul la set e ca nu vine cu instructiuni clare - vezi doar pe cutie ce e de facut. Dar imi place mult.

Pup cu drag
🤗

copilarim spunea... [Raspunde]

@din casuta noastra nu mai este mult si vine vara - si mie imi este dor, desi chiar azi aminceput sa resimt efectul poluarii .. cum se incalzeste te sufoci efectiv in casa :(. E incredibil cat de mult distrug unii oameni mediul inconjurator.

Catelusul pernita este un kit de creatie pe care l-am luat recent. Eu l-am luat de pe Emag cand era la reducere (dar catelusul nu mai este pe stoc, cred ca am avut foarte mare noroc, ultimul sau penultimul l-am prins). Daca este, cand mai apar reduceri la genul acesta de kit-uri anunt :D. Oricum am facut mai multe poze cand l-am lucrat si voi vedea cand am timp poate fac un articol cu el :D
Pupici cu drag 🤗

Trimiteți un comentariu