marți, 12 martie 2024

O valiza de revista. Cu indigo? (TC 10/44)

Nu, nu cu indigo, desi asa intentionasem, la inceput. Cu galben. e... bine? :))).

Transformările creative de martie au la tema cu numarul doi provocarea „la indigo”. Luna aceasta, am avut de creat o valiza:

Cand am vazut imaginea, nu mi-a venit sa cred. In prima faza, pentru ca era destul de tarziu si pana atunci tot organizasem si aranjasem temele la PV, am ramas asa putin blocata, uitandu-ma la valiza :))). Vedeti voi - am si eu valiza mea, dar mai spre vara. Cu extra optiuni... 

Bucurie mare.... problema e cum din ce si cum. Am primit o cutiuta foarte faina - ar fi mers, daaaaar, na, nu stiu cutia aceea parca vrea sa se transforme in altceva. Si atunci?

Mi-a venit sambata spre seara ideea sa incerc sa fac o valiza origami. Am luat telefonul lui Mami (care are internet si la Buni in camera) si ... am reusit sa fac prima parte a valizei. La a doua.. nu a mai fost chip sa avansez:


Trebuia sa vad pe  laptop tutorialul, pe telefon abia intelegeai ce se intampla acolo... Asa ca a trebuit sa astept pana a doua zi cand mi-am incarcat clipul inainte sa plec din sufragerie - ca sa il pot vizualiza si offline (din fericire a mers figura, pentru ca nu intotdeauna functioneaza). Am reluat jumatatea de valiza si am chemat-o pe Risu la treaba:


Planul meu era sa faculterior o valiza folosind pagini dintr-o revista cu reclame de acum niste ani :))).  Dupa ce am facut insa prima jumatate cu hartie pentru origami, am fost nevoita sa accept ca nu va iesi cum vreau. Am tot batut apropo-uri referitoare la vreo carte - eu nu pot sa stric carti, dar acum ceva timp a fost o inundatie urata la bunici si au fost afectate multe carti. Ma gandeam ca poate s-o fi salvat vreuna jumatate care nu mai poate fi folosita... si din care sa pot folosi eu pagini, dar nu am avut noroc.

Asa ca, am trecut la planul B:


Am facut valiza origami din hartie de origami si din hartia de la revista cu reclame am facut ceva pentru interior, ca sa o ajute sa isi pastreze forma. Initial arata asa:


Nu se intelege mare lucru dar este impaturita foaia in mai multe parti si la final un capat introdus inntr-o fanta. Arata chiar foarte fain - desi nu stiu daca imi mai iese o a doua oara.

Valiza este perfect functionala acum. Are si maner, are si detaliile din „colturi” - care sunt din hartie reciclata si are si acele elemente - dungile, daca va uitati cu atentie ies in relief. Acolo as fi vrut sa lipesc indigo-ul dar am renuntat pentru ca panda pe care o am eu este ceva mai lata, dar nu suficient de lata ca sa o pot taia fara sa fac ravagii :). Si desigur are si maner:



Bine dar... hmm bucata de revista de la interior nu e chiar cine stie ce reciclare la vedere. Asa ca... am inceput sa caut idei - tot as fi vrut sa fac o valiza dintr-o coala de reclame. Am incercat si esuat lamentabil... Imprimeul, ca sa zic asa, nu ajuta deloc. Si nici materialul - prea subtire...



Tot rasfoind catalgoul acela ... mi-a venit ideea salvatoare! Am decupat un mic tag - pentru ca o valiza are nevoie de asa ceva, nu? Si apoi mi-am amintit ca si in poza de reper erau lipite pe valiza diverse imagini - numai de as gasi ceva prin catalog ca ba erau prea mari, ba erau incomplete.. pfff. Cand aproape ca epuizasem alternativele, am dat peste bufnicioara. Nici ca se putea mai bine - e pe un zmeu. Perfect pentru calatorie:


Acum... nu imi mai convenea obiectul din geaamantan. Nu in formatul acela... si numai bine, am gasit ceva super simpatic de decupat, pentru a face o husa:


Ei da - acum arata mult mai bine si ... stiti ceva? poate fi folosit si in diverse fotorafii ca obiect de decor. ceea ce mi-a dat o idee pentru ultima tema (cea cu fii creativ). Ceva ce voiam eu sa incerc de fooooooarte mult timp :D. Hihi - cred ca a sosit timpul.


Cum ma gandeam eu ce voi face... Risu a si plecat in calatorie.  Cu valiza cu tot. Mi-a trimis cateva fotografii sa le adaug pe blog:



Nu va faceti griji - se intoarce rapid! Pana inscriu eu valijoara in Galeria de creatii a exploratorului creativ din aceasta luna, e inapoi. 

Sper sa va placa! 

Pe curand :)

ps: la cat am chinuit hartia pentru a doua parte a valizei... credeam la un moment dat ca nu va iesi nimic :))))). 

8 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Cred ca prin metoda origami se poate face orice. Sunt convinsa ca a fost putin complicat. Dar arata frumusel tare si e si imbulinat. Cred ca ti-am mai zis, nu prea imi ies chestiile astea. A face ceva de gen, este cumva o provocare, pe care nu stiu cand o s-o rezolv. Sau daca.
Felicitari, draga Rux! Pupici!❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana este foarte posibil :).
A fost - sa stii. de aceea am renuntat sa fac din hartia de revista disponibila pentru ca efectiv nu ma puteam orienta din cauza imprimeului. Daca ar fi fost ceva pagina imprimata de carte cred ca m-as fi incapatanat. Asa nu m-a incantat prea tare nici imprimeul :))).

Gasisem si un model dintr-o singura coala de hartie formatul dreptunghiular, nu patrat (aici au intrat doua patrate). Dar nu am avut eu ce imi trebuia si am pregerat sa folosesc altfel revistele .. :)).

Sa stii ca nici mie nu imi mai iesea a doua parte. Am intrat de pe laptop noaptea ca sa il termin, a fost cam la limita :))).

Dar cred ca odata ce vei accepta provocarea si vei incerca iti va placea tare mult.

Pupici cu drag!! Si iti multumesc (eu sunt entuziasmata de detaliile alea de pe valiza :))). - cum au iesit in relief prin indoire -cu siguranta voi mai face una din hartie imprimata daca voi nimeri vreo carte cu defect- adica sa aiba imprimate de doua ori doua pagini 🤣😅)

fiordaliso spunea... [Raspunde]

A ieșit fabulos valiza! Și eu aș fi plecat în lume cu așa ceva 😀. Și sunt convinsă că este complicat, dar să îți zic ceva: mâinile mici te ajută să faci origami. Altfel, ar trebui să te ajuți cu bețișoare sau creioane și ar fi și mai complicat. Am văzut la cineva, așa proceda pentru că avea degetele groase, și îmi tot zicea: cu degețelele tale este ușor dar ale mele nu încap în pliuri.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso sa stii. Acum ca ma gandesc, am facut si mini origami plic si vai ce mic era :)
Dar sunt unele modele la care te impiedici in degete :))))))).
Ma bucur mult ca iti place! :) Pupici cu drag

MNiko spunea... [Raspunde]

Se putea să nu incerco tu să o imiti la perfectie? Cred ca dacă îți dau dimensiunile, la mililemtru o să le faci. Felicitări. E absolut superbă și potivită pentru Risu.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko nu ai idee cat m-am bucurat sa constat ca modelul avea acele cureluse in el :))). Daca nu le-ar fi avut...apelam cu incredere la washi tape. :))) Chiar aveam cu indigo / mov. :)
Ma bucur tare mult ca iti place.
nu ma provoca te rog :))) ca probabil ca as fi tentata :)).

Pupici cu drag!

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Ce valiză drăguță! Îmi place cum a ieșit! Culoarea exprimă bucurie! Felicitări! Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă sa stii! Ai dreptate - de cate ori vad valijoara imi vine sa zambesc, Culoarea era :D
Pup cu drag si ma bucur ca iti place. :)

Trimiteți un comentariu