vineri, 8 martie 2024

Martisor pentru Buni si bratara inimoasa.


La multi ani de 8 martie. Pentru mine, ramane Ziua Mamei - asa am invatat eu inca de mica si... asta e.  Dar este si Ziua Femeii. Asa ca m-am gandit sa va povestesc astazi despre primul model tesut (kongoh gumi) pe care l-am facut, de fapt, anul acesta. pentru ca nu cu Snuruletele Martisor am spart gheata, nu. Ci cu un model cu 16 fire:


Aceasta a fost prima bratara realizata, tot cu un model cu inimi. Doar ca este mai groasa. Evident ca fiind prima, la Buni a mers :). I-a si placut mult. Risu a profitat cand am prins bratara sa isi faca o poza cu ea pe post de colier.... cred ca i-ar surade idee sa ii fac ceva fularase pentru la iarna (dar probabil ca voi folosi totusi tricotinul pentru ele 😅).


Am incercat apoi acelasi model, dar cu doua fire mai subtiri, pentru a vedea cum arata. Mi-a placut tare mult si nu am incercat eu modelul chiar degeaba - aveam o idee. Voiam sa fac o bratara cu violet (care merge bine cu galben, in combinatie) si cum aveam aceste doua fire disponibile, iata rezultatul:


Mie mi-a placut tare mult. Aceasta a fost bratara inimoasa pe care am lucrat-o pentru a oferi de ziua ei Danutei (pentru ca ziua ei era fix de Sf Valentin). Cred insa ca poate fi un dar dragut si de ziua femeii, ca idee.. nu? Adica o astfel de bratara.


Si iata si comparativ, ca idee, acelasi model, realizat cu fire de grosimi diferite. Acum cativa ani, cand am facut eu prima data snururi, am avut alt tip de fire - de bumbac. Facusem atunci sigur si o bratara din fir acrilic (cred ca una avea chiar mov in ea) si imi placuse mult pentru ca era molicica si usor pufoasa. Anul acesta nu am mai avut fire de bumbac potrivite asa ca.. m-am jucat cu cele acrilice :D.


Imi place mult sa fac astfel de snururi - dureaza ceva pana e gata unul, dar e si placut cand vezi modelul cum se formeaza. Imi place si modelul ales - cel cu inimioare. Acesta, dar si varianta de 8 fire.


Avem si un prieten plusat alaturi de noi azi. E simpatic foc (iar eu va trebui sa imi iau niste sarme plusate, pentru ca am cam ramas fara .😂😅)


Mărțișor - Wikipedia

Cuvântul Mărțișor este diminutivul lui marț, vechiul nume popular pentru martie și înseamnă literal „micul martie”

📚📚

Acest articol este inscris si in tabelul gazduit de Suzana la rubrica Jocul de luni, facand parte din Serialul ”Citate favorite”


Pe curand!

6 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Multumesc Rux pentru ca mi-ai adus aminte de metoda. Faine brataricile. Sper sa fac si eu ceva.
La Multi Ani de 8 Martie tie si dragelor din familie! Pup.
❤️😘

Suzana spunea... [Raspunde]

Rux, deschizand calculatorul si vazand tabelul, ti-am pus eu postarea acolo! Pupici!❤️😘

CARMEN spunea... [Raspunde]

La multi ani de 8 Martie tuturor femeilor din casa voastra! 🌷🐞🌷 O primavara minunata sa aveti, sa va bucurati de fiecare zi!
Frumoase bratarile pe care le ai facut! Imi place si "plusatul" ala mini.
Pupici si imbratisari 😘🤗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana si eu multumesc mult de doua ori :). Am avut o zi cam agitata - aveam termen si la SB si am acceptat sa intru in competitie cu doua conditii. Cum au fost mai mult decat nerespectate am ajuns in pozitia de a abandona... ceea ce pentru mine e o chestie cam nasoala - am muncit mult sa pot onora provocarea.

Stiu ca e haotic ce scriu aici. Dar na, mi-am facut-o cu mana mea. Ce postura nesuferita acum.
Puuup

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana La multi ani cu intarziere :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN multumim mult!! La multi ani! :)
Si mie imi place plusatul. Slabanogel, asa e si K acum. Sanatos sa fie...
Pupici cu drag

Trimiteți un comentariu