luni, 11 martie 2024

Rukkusu Luni si Luna(PV SP 2/13)

Buna!

#02 Salvam Papusi // Save the Dolls: Sapte dintr-o lovitura I deschide seria de sapte proiecte avand un numitor comun. Am ales aceasta tema pentru editia din toamna de anul trecut, dar.. stiti ca s-au intamplat lucruri si a trebuit sa adaptez. Ideea mea pe atunci era sa fac mini luptatoare sailor (pentru ca am niste ..... capete - da, stiu cum suna 😂🤣😅). Anul acesta am zis ca este o tema mult prea faina si generoasa ca sa nu ne bucuram de ea. La inceput, ma gandeam sa fac niste bebelusi (am primit si de la Micaela niste ... capete 😂🤣😅). Apoi am renuntat la idee pentru ca efectiv nu aveam timp - necesita mult prea multe elemente pe care eu nu le am acum (si nu ma refer neaparat la corpuri .... lol).


Vine si timpul sa organizez temele - am hotarat sa fac fotografiile plecand de la cele trei de grup (pe care le veti vedea in fotografia colaj ce ilustreaza fiecare tema). Mi-a venit mie atunci ideea sa chem la apel papusile pe care le aveam la indemana (si care se alaturasera cumva echipei) - ce sa vezi... sapte sunt. Prima cu fotografii individuale a fost Rukkusu. Ca e mai crajoasa, sau nu, n-as stii sa zic - cert este ca ea sparge gheata:



Bun.. si ce fac? Venea termenul si eu inca nu ma hotarasem... Imi nazarise sa fac ganganii: buburuza, albinuta, fluturas, libelula... eh... si cum ma blocasem la vreo 4, planul a ramas suspendat in aer. Mai erau zilele saptamanii care ma tot tentau... unde mai pui ca, privind mai atent.. presupuneau si planete. Hmm.. Iar ma gandeam la luptatoare Sailor :))).  


In sfarsit, m-am hotarat (sambata)- fiecare papusa va avea atribuita cate o zi si cate o planeta. Va primi o tinuta, un acceosoriu de purtat pe cap (si sper sa fac rost de inca 4, pentru ca momentan am doar 3 😅) si o poseta planeta....

Zis si facut, sa vedem cum s-a desfasurat actiunea pentru primul proiect. Pentru inceput, Rukkusu s-a concentrat pe .. poseta. Adica pe Luna:


Am folosit o biluta mica de polistiren dintr-un set de creatie primit de la Mami (si victorie!! am si pentru celelalte 6 planete. la fix). Un rest de sarma plusata argintie, pentru toarta si.... banda washi cu un model foarte interesant, ce da senzatia de cratere. Am folosit partea de la inceput, care are un mic defect pentru ca este fix acolo unde este lipita - deci se numeste ca am cam salvat-o. De entuziasm, nici nu a fost bine gata, ca Rukkudu a si cerut o poza cu Luna ei. 

Se observa si o gramada de crapaturi pe langa craterele de design.. asta pentru ca nu reusisem eu sa uniformizez lipiturile - fata de globul disco, washi tape acesta e si cu ceva mat in ea si se pare c acest lucru o face sa nu se lipeasca prea bine, din prima.


Entuziasmate de rezultat, am trecut la urmatoarea etapa - accesoriul pentru par. Inainte de a continua, mai vreau doar sa mentionez ca m oscilat intre argintiu si auriu pentru luna, probabil si pentru ca ma tot gandeam la Sailor Moon - dar mi-am reamintit apoi ca Regina Serenity avea accesorii argintii pe costumatie. Asa ca am mers pe aceasta combinatie cromatica - deoarece auriul imi trebuie oricum pentru alta zi...


Am folosit pentru acceosoriu si costumatie fire ramase de la diferite proiecte. Am o punguta plina cu ... mici ghemulete - sper sa gasesc materie prima si pentru celelalte 6.
Cu gri am crosetat baza acceosoriului de par (pe un cerculet recuperat de la o sticla sau un recipient de plastic - nu stiu exact pentru ca de data aceasta l-am primit de la Tati :D). Pentru detaliile dantelate am folosit un fir gri care are si ceva metalizat in compozitie (si iti pune rabdarea la grea incercare 😅). Cu toate acestea mi-ar placea sa am mai multe astfel de fire - am avut cate un scul din cateva culori, de pe vremea cand imi mai luau Mami si Ralu de la o mercerie din oras... dinainte de 2019.

Am facut din acelasi fir stralucitor si bluzita - intentionand sa o continui ca pe o rochita... doar ca am realizat ca firul pufos pe care il aveam (si care e semnalizat ca fiind pentru andrele - dar cine tine cont 😅 - eu nu) este dificil de lucrat si singur cu croseta, dar sa il mai si combin cu alt fir la randul lui dificil.. Asa ca am facut o fustita pufoasa - doar vreo trei sau patru randuri - pentru ca nu am mult material.

Realizand ca e insuficient, am ales sa urc fustita (pe atunci inca voiam sa o leg de bluza sa devina rochie)  adica sa lucrez in sus, crosetand cu un fir de bumbac de la firma romaneasca de pe langa Sibiu al carei nume imi scapa :O (se vede ca il am de un car de vreme. Asa Talmaciu - Romanofir. Imi tot venea sa zic Sebes :))). Cred ca este firul cel mai grosut din gama lor. Am lucrat din el ceva snururi kongoh gumi acum vreo zece sau 11 ani si mai ramasese putin. Suficient insa pentru ce aveam eu in plan:


Am lucrat ... cum mi-a venit. Tot felul de combinatii (care probabil ca or exista, doar ca nu stiu eu) care mi s-au parut mie a avea sens. De mult nu am mai petrecut un timp asa de placut :D. Imi place atat de mult cum a iesit partea aceea inalta! I-am aratat si lui Kouki sa isi dea cu parerea... Cred ca mai degraba i-a placut culoarea de la manerul crosetei... e portocaliu, ca morcovul.. 🥕.


Am gasit cateva paiete argintii - si mi s-a parut ca ar arata foarte bine pe bluzita. Sunt chiar.. 7. Inca ma mai gandeam daca sa mai atasez fusta la bluza sa fac rochie, sau nu. O pereche de pantofiori mai tarziu am decis ca vor ramane piese separate si le-am chemat pe Risu si Raza de Soare ca sa facem sedinta foto:




Apoi am redus „formula” pentru ca urma sa facem si poza pentru Provocarile Verzi. Umbrele acelea ne-au cam incurcat - dar... parca si Luna are tot felul de umbre, deci, suntem in tema :).



Nu imi propusesem sa fac costumatii. Dar ma bucur ca s-au aranjat astfel lucrurile. Mi-a placut tare mult sa realizez acest proiect si sper ca si voi il veti gasi dragut:




Rukkusu este foarte curioasa sa va afle parerile - ce va place mai mult din tinuta ei? Voi cum v-ati imagina ziua de luni - in combinatie cu Luna (ziua lunii) ca si costumatie? 

Pe curand :)


8 comments :

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Nu știu ce să aleg, le-aș vrea pe toate și pentru mine! Îmi plac culorile și i se potrivesc foarte bine lui Rukkusu. Privind fotografiile cu Rukkusu și Risu mă gândeam că ai acolo Luna și Soarele.
Iar mai sus mi-a atras atenția frumusețea cu părul albastru, abia aștept să aflăm mai multe despre ea.

Anonim spunea... [Raspunde]

These are perfect.
www.rsrue.blogspot.com

Suzana spunea... [Raspunde]

Ce tinuta eleganta! M-ai lasat fara cuvinte!
Iar gentuta este geniala!
Pupici, draga Rux! Felicitari!❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso :D
ma bucur mult ca iti place. Si eu ma gandeam ca mi-ar placea si mie - ca sa fiu sincera.
Soarele si Luna.. oare se vor intalni in 7 dintr-o lovitura? Vom vedea :D
Cred ca te referi la Daphne - are de fapt parul un verde deschis.. sau poate spuneai de Nicole , care e in tonui de gri... daca e ea, nu mai ai mult de asteptat :).
Pupici!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Anonim thank you :)!! hugs!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ma bucur mult ca iti place - am zis sa ma las purtata de moment la tema asta. Cu alte cuvinte o las sa se realizeze ea. Dar am niste constante: gentuta planeta, accesoriul de par si cred ca paietele deocamdata. :)
Pupici!!

ps: pacat ca nu e decat de decor gentuta planeta - ar fi fost si mai fain daca gaseam ceva care se putea deschide...

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Presupun că este Daphne, pe Nicole ai prezentat-o deja. Este foarte frumoasă și ea, dar o știam.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso :D Daphne are parul verde descis - dar am observat si eu ca pare albastru in unele poze. Cred ca randul ei e pe 1 aprilie (fara pacaleala), din calculele mele.:)
Este superba papusa... mi-am lua varianta de joaca pentru ca stiam cum este (i-am luat varianta de colectie lui Mami acum niste ani de Craciun. Si cand am vazut-o acum am zis ca e o ocazie foarte buna. Plus ca nu ma deranjeaza ca are corp nearticulat - cumva e chiar mai usor sa faci hainute pe un corp de gen.. Apoi se potrivesc si la articulate :) ca e acelasi calapod.
Puup

Trimiteți un comentariu