vineri, 1 martie 2024

Snurulete Martisor


Bun venit Primavara! 

Va saluta cu drag, Martisorul de servici. Rux aici 😅. 

Am facut si-o rima! Am zis sa incepem luna Martie cu martisoare multe multe - snurulete realizate in tehnica Kongoh Gumi ( Colectia noastra de snururi tesute (KONGOH GUMI)). Trebuie sa recunosc ca imi era taaaaaaare dor sa tes astfel de bratari. In trecut (lol), foloseam o roata din carton, improvizata. Imi facusem eu, dupa cum m-am priceput „tesatoarea”. Dar... desi o mai am pe undeva, nu mai tine.. gata, s-a uzat (piesa de muzeu o fac). Anul acesta insa, candva pe la inceputul lui februarie, am zarit intr-o oferta ceva ce prezenta potential. Dupa ce am cautat de mult timp un suport pentru a face snururi, am gasit un set care avea doua astfel de suporturi - la Pepco. Si Mami mi l-a luat (hihihihi 😁😅 - ce vreti, sunt si eu entuziasmata). 

Asa ca, am facut snururi. Asta dupa ce am stabilit modelul. Desigur. Am ales sa lucrez cu 8 fire (pentru ca materialul disponibil este destul de grosut - un acril moale si frumos, ce e drept). Si modelul este cu inimioare micute - ori alb pe rosu, ori rosu pe alb. De fapt, in poza zilei, Risu sta langa cele doua rotite pregatite pentru doua snurulete.


Si iat-o si  cu o parte din snurulete - ele vor pleca (unele deja au facut-o) cat de curand spre casutele lor si sper sa aduca bucurie. Cred ca doar unul singur va ajunge probabil prin aprilie... dar e distanta mai mare si atunci se iveste ocazia :D.


Un brat de inimioare :D Hihihi. Si iata mai jos si cum se prind - cu cele doua capete se ajusteaza destul de usor. 


Ce imi place mie la genul acesta de bratari este ca poate fi purtat si extrasezon, ca sa zic asa - puteti sa ziceti ca este un cap de Minnie Mouse.. sau Mickey :))).

Va doresc un Martie minunat cu multa multa sanatate!!



6 comments :

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Uite ceva ce încă nu am făcut! Îmi place cum arată și tipul de țesătură îmi amintește de o sfoară care se găsea în anii 80, la noi îi zicea golom, nu am mai văzut de foarte mult timp. Era așa întrețesută din fire subțiri și rotundă, și ca o matriosca. Era tubulară și conținea alte două straturi tot mai subțiri, noi copiii ne jucam scoțând straturile inferioare, spre disperarea celor mari. Era scumpă și greu de găsit.

CARMEN spunea... [Raspunde]

dragute! Snurulete Martisor împletite cu dragoste si pasiune. Felicitari Rux draga!
Sa ai un start perfect in luna Martie si sa petreci o primavara minunata! Sananate, noroc si bucurii! ♥

Suzana spunea... [Raspunde]

Nu am auzit de tehnica asta, dar si ce daca. Inca la margelit nu mi-am luat avant... Frumoase tare aceste snurulete si cred ca stau bine pe mana.
Felicitari, draga Rux. O primavara minunata la voi!❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso o ce fir interesant - nu cred ca am vazut. Ar fi fost fain sa ai macar asa o bucatica :).
Imi place sa tes genul asta de bratara - desi dureaza destul de mult cam 45 de min, lungime medie.. e placut. POate odata cand voi avea timmp fac un mic tutorial :).
Ma bucur ca iti plac :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN iti multumesc :*. Al tau va ajunge in aprilie - sper sincer sa iti placa. Mie mi se pare simpatic si e placut de purat firul fiind molicel.
Asa sa ne fie martie :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Sunt simpatice :D Seamana cu bratarile prieteniei dar sunt pe rotund. Mi se pare fascinant cum se tese modelul.
Se fac si cu margele chestii de gen - dar e nevoie de margele perfecte ca sa iasa... :)
Puuup
Iti multumesc - sa ne fie primavara minunata!

Trimiteți un comentariu