luni, 25 martie 2024

Steffie Miercuri si Mercur.(PV SP 4/13)


Buna! 

Daca este luni, atunci avem intalnire cu Provocarile Verzi! Sau, mai bine zis, cu proiectul meu pentru tema in curs, care este de aceasta data: #04 Salvam Papusi // Save the Dolls: Sapte dintr-o lovitura III.

Continuam seria saptamana-planeta, dupa cum se poate vedea in titlu, cu Miercuri, respectiv Mercur. Iata ce veti putea vedea si despre ce veti putea citi in acest articol lung :)):

💚 sesiune foto pentru tema - alaturi de Steffie.

💚ceva despre Mercur si imagini din culisele realizarii tinutei

💚pozele pentru Provocari alaturi de Raza, poza zilei - cu Risu si poza de grup, cu Rukkusu (Luni si Luna) si Nicole ( Marti si Marte ).

Sa-ncepem cu sesiunea foto. Inca de la inceput a fost constienta ca Steffie iese din tipar.. si din cadru, mai ales. lunga.. lunga... si cu o claie de par cret. Deocamdata ne descurcam. Iata pozele realizate intr-o frumoasa zi insorita, pentru a ilustra tema:




Cum aveam carticica despre planete (era un dvd care din pacate s-a dovedit a fi defect, cu o brosurica.. mami le-a luat de la chioscul de ziare) la indemana, am zis sa aduc in decor si pagina dedicata lui Mercur. Totusi, principala mea sursa de inspiratie pentru cromatica aleasa, ramane serialul animat Sailor Moon. Ce sa-i faci? :))


Am avut doua benzi washi la indemana pentru proiect. Am ales-o pe cea mai groasa si efectul a fost foarte fain. Doar ca am ceva presimtiri in ce priveste planetele mele.. Cu globul disco nu am avut aceasta problema.

Pentru decoratiunea de purtat pe cap, am folosit un cerc de plastic (de la o sticla) crosetat de jur imprejur cu un for de acril bleu deschis (ramas de la un proiect facut pe cand era micul N bebelus). Partea gen scoica (sau cum s-o numi - cea dantelata) este realizata  cu un fir mai inchis, foarte subtire, combinat care are in compozitie si ceva fir metalic. Am adaugat si trei margelute bleu.


Imi place mult cum arata planeta. Si sistemul de prindere al gentutei :D. Mi se pare foarte reusita. Poate cea mai, dintre toate de pana acum.
Urmatoarea piesa a fost o vesta asimetrica din fir tip blanita. V-am mai povestit - am o punguta cu mici ghemulete. La un moment dat Mi-a luat Mami cate un scul din mai multe culori pufoase si cate unul din mai multe fire subtire (cred ca Alize) cu fir metalic in compozitie. Le-am folosit prin proiecte si ce a ramas am pus in punguta - au somat ani (din unele pufoase am facut si premii rochite la PV :D).

Vesta asimetrica este crosetata - partea din fata poate veni drept, sau purtata intr-o parte, veti vedea din fotografii. are si un fel de cordon in partea din fata.


Pentru ca nu reuseam sa ma hotarasc ce anume sa ii fac de imbracat (in afara de vesta, haha), am zis sa probeze fusta de la costumatia lui Rukkusu - Luna. Eram in dubiu daca sa merg pe fusta sau sa incerc pantalon:


Pana la urma m-am hotarat sa incep prin a ii face sosete inalte. Ina era gata, si lucram la a doua. Mi se pare destul de dificil si cam am emotii de fiecare data. Dar imi place mult cum au iesit:


Am ales sa ii fac un top in partea de sus - vesta pufoasa, dar bate vantul mai tare si... nu o pot lasa fara nimic  pe sub ea. Ca sa fiu sincera... voiam un fel de top simplu. M-am trzit ca am facut... asa ceva:



In cele doua imagini de mai sus incercam pozitiile pe care sa le aiba cele 7 paiete. M-am decis sa cos 5 pe top si 2 pe cordonul vestei. Cam asa arata cusute:


Situatia se prezenta in urmatorul fel: vestuta, geanta planeta si topul. Sosetele pe care le-ati vazut mai sus si doua accesorii de purtat pe mana, jos (ca un fel de mittene). Hmm - pe Mercur e foarte frig. Cel putin noaptea :))).


La spate bluzita se inchide cu nasturi din margele si... am trecut la urmatoarea piesa: fusta (o vedeti putin mai jos):



La capatul cordonului am pus margeluta aceea bleo deschis care se vede in poza de mai sus sub fusta. Immi place tare mult cum a iesit fusta -  se poate ajusta in talie cu acel cordon stracurat printre ochiurile mai largi si apoi cordonul vine in fata si se agata intr-o mica gaica:


In unele poze fusta apare de parca face ” burta” - in realitate este cauzata de faptul ca e foarte inalta papusa si pentru a putea incapea cu totul o aplec un pic.
I-am facut si cizmulite crosetate si le-am accesoricat cu pompoms - ce fain ca i-am gasit, ii am dintr-un set de la Ralu - cred ca au vreo 12 ani., pe putin. lol).


Da gentuta poate fi prinsa si de cordon :D. Si mai jos se poae vedea cu se poate purta vestuta, in mai multe moduri, dupa cum spuneam:






Nu stiu cum vi se pare voua - in poze nu arata la fel ca in realitate, clar - dar mie imi place mult ce tinuta i-am creat:


Raza de Soare aba astepta sa faca pozele pentru provocari verzi. A fost atat de simpatica - ia uitati-va ce solutie a gasit ca sa ajunga la inaltimea lui Steffie:



In cele din urma a venit si Risu - pentru poza zilei. Nu stiu ce voi face cu imaginile de fundal - se cam aglomereaza si ... nu prea mai incap in cadru. Hai la poza cu cate trei, mai este cum mai este, dar eu ma gandesc la cea de grup 😅.



Deocamdata, ne prezentam in varianta de 3.. dar pana la 7.. chiar nu stiu ce sa zic - cred ca va trebui sa gasesc o solutie, mai ales pentru cand proiectul este la final :))).


Va multumesc ca ati avut rabdare sa ma insotiti (ne) si in calatoria de azi. Cum vi s-a parut tinuta? Ce piesa v-a placut mai mult, care nu prea... Cum ati fi vazut voi tinuta pentru Miercuri - Mercur?

Cu Joi - Jupiter, vom avea intalnire pe 1 aprilie si.. nu e pacaleala :D.
Pe curand!

10 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

ce elegante sunt! Felicitari pentru aceste creatii elegante! Cat de atenta esti la detalii, imi plac toate tinutele, foarte foarte mult! Sunt topita dupa setul alabstru! wow ce mi-ar place sa pot imbraca asa ceva! ☺ (daca as mai fi avut o data 25 de ani, mai ca "as fi furat" modelele si as fi alergat la o croitoareasa buna!)
Te pup. Un start bun in noua saptamâna! 💗😘

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Din nou te-ai întrecut pe tine cu aceste creații! Știu ce lungană este Steffi, am și eu una cu care am făcut poze și a fost dificil pentru că nu dispun de spațiu și de decoruri potrivite. De aceea am adoptat mesageri mai mici.
Vorba lui Carmen, dacă eram mai tinerică (și aveam picioare mai lungi) puneam mâna pe croșetă. Dacă ne ceri să facem o ierarhie la final o să fie foarte greu. Tu ai putea să faci design vestimentar!

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Foarte reusită costumatia! Si gentuța! Imi place cum ii vine! Felicitări pentru răbdare si pentru proiect! Inspiratie pe mai departe. Pupici

Suzana spunea... [Raspunde]

Rux, m-ai terminat cu tinutele astea. Culorile lor sunt pe gustul meu total!
Felicitari! Esti geniala! ❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN ma bucur mult ca iti plac :D. Stateam si ma gandeam acum ca am tot adaugat piese fata de prima tinuta.... si mai sunt inca 4 de facut :)))).
Si mie imi place mult cum a iesit la final. Pur si simplu imi aduce atat de multa bucurie cand pot sa fac astfel de lucruri! :D
Si pe mine m-ar tenta obiectele de imbracaminte :D
pup cu drag! Sa avem o saptamana minunata!

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso Vai lunga mai e:)))))))) Nu se mai termina =))).
Dar s-a ales ea cu ditamai garderoba? S-a ales.. deh. :D
Sa stii ca initial asta era si planul meu. Poate la alta editie. imi place chestia asta cu sapte dintr-o lovitura si poate o vom repeta nu neaparat in formula asta, dar ceva in gen, la editia de anul viitor (nu de alta dar pt toamna deja am facut planul.. hahahah)
Culmea e ca am vrut - imi placea sa creez tot felul de desene intr-o vreme. Si eram tare suparata ca nu reuseam sa fac si eu manechine din acelea „dintr-o linie” :))) Mereu am avut probleme cu desenul... dar asta nu m-a oprit sa fac grafica, asa cum m-am priceput. Si chiar mi-e dor sa mai mazgalesc - sper sa reusesc sa readuc si tableta in peisaj..
Pup cu drag :)

ps: mai sunt 4 de facut.. :O

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă iti multumesc mult - mai am 4 din serie asa ca voi avea nevoie :D. Mai ales ca urmatoarea e cam din scurt :O
Imi place mult banda washi folosita la gentuta :D Hihihi

Te pup cu drag si... cand vei avea timp sa stii ca proiectele le putem face pana pe 30 mai inclusiv :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ma bucur mult ca iti plac. :D Iti multumesc!!
Saptamana viitoare am de pregatit verde :))). Daca nu ma inseala memoria.
Vom vedea ce va iesi... Momentan ma bucur si eu de cele trei proiecte finalizate - le am aici in sufra si e asa placut sa ma opresc si sa le privesc chiar si pentru cateva secunde :)
Pupici!!!

din casuta noastra spunea... [Raspunde]

Imi place culoarea aleasa de tine, imi place tinuta creata, dar imi place si povestea creata in jurul tinutei, ca si legatura cu planeta. Esti geniala!

copilarim spunea... [Raspunde]

@din casuta noastra ma bucur mult ca iti place. Adevarul este ca am avut pana acu noroc si culorile s-au potrivit binisor papusilor. Practic culorile sunt cumva prestabilite prin tema centrala cu planetele...

Imbratisari si multumiri :*

Trimiteți un comentariu