duminică, 24 martie 2024

#10 Balet cu Sindy (Jurnal de Colectionar)



Buna!
Stiti cum se zice - in orice intamplare mai putin buna, e si ceva bun. Ei bine... un mic accident neprevazut a facut ca o cutie sa sufere avarii (a picat Bradul - da stiu.. bradul, a cazut paharul cu apa si .. nah). Minorii avariile pana la urma dar ceva emotii tot au fost.

Partea buna e ca in sfarsit am desfacut cutia.  Si, astfel, iata ca azi vom face impreuna un mic unboxing din nou) ca sa va arat o papusa Sindy. Mai precis o balerina. Nu stiu sa va spun foarte multe detalii - papusile acestea au aparut in Anglia si acum cativa ani cineva s-a gandit sa le readuca la viata pe un corp articulat. In seria a doua (prima a fost ceva mai exclusivist, nu am putut atenta la nimic), care a fost  ceva mai accesibila, au fost cateva papusi carre reproduceau ca sa zic asa, niste personaje cunoscute din trecut. Printre ele si balerina aici de fata. 

Eu mi-am luat-o recent la reducere (pentru ca pretul  initial era destul de .. mare) si cu ajutorul Micaelei care a fost atat de draguta nu doar sa mi-o gazduiasca, dar sa mi-o si trimita, apoi. Dar sa va arat cum arata cutia:


Este foarte frumoasa - de unde si emotiile mele cand cu ... accidentul. In imaginea de mai sus lipsete un brau cu sigla Sindy (dar il puteti vedea ceva mai jos, cand l-am adaugat eu, dupa ce am scos papusa. 
Dupa cum spuneam, cutia este deosebita, conceputa ca un fel de diorama. La exterior avem un geam si o usa prin care putem privi in sala de balet. Dragut, nu?


Iata mai sus puteti vedea si „braul„ despre care mentionam. Papusa sta intr-un fel de suport de plastic in care este prinsa si bara pe care face exercitii de balet - daca e sa ma intrebati pe mine, m-as fi lipsit de bara, mi-ar fi prins mai bine ceva accesorii practice - un saculet, un prosop chiar :))). Tot in suport mai gasim si o carticica in care pe langa ceva joculet se mai afla si celelalte papusi din serie prezentate.

Hainele papusii sunt superbe: colanti din material, un costum de balet stralucitor (acum realizez ca in poze nu se vede, dar poate ni se va alatura pe viitor si in alte pagini de jurnal ... cand vorbesc si despre alte balerine din colectia mea)... In fine, la hainute au 10 plus. Foarte frumos realizate si din materiale calitative.


Ceea ce vedeti mai sus pe fundal este un carton diorama care are doua parti - cea care poate fi observata mai sus si pe spate, imaginea unei scene. 
Mai jos este un alt carton imprimat pe ambele parti cu costumatii de balet - si acestea pot fi decupate si folosite ca decor. Pe o parte arata asa:


Pe cealalta parte, avem alte imprimeuri dupa cum se poate observa mai jos, prin geamul si usa cutiei (ideea e faina, dar... nu stiu daca ma voi apuca sa decupez... 😅):


In afara de aceste doua parti detasabile, in interiorul cutiei avem si un perete cu oglinda - ei cu oglinda i-am iertat pentru bara de exersat (care .... nah, dupa cum spuneam, putea sa lipseasca). In imaginea de mai jos vedeti si cealalta parte a dioramei - cea cu scena, despre care mentionasem:


Oglinda are folie de protectie, dar chiar si asa reflecta destul de bine. Am lsat-o deocamdata asa - pe viitor insa va putea fi folositoare pentru fotografii. Risu sade foarte gratios.. stiu, dar era coplesita:


A trebuit sa iasa putin din cadru la „aer” ca sa isi revina. Ii place mult baletul.... cred ca va trebui sa ii fac o costumatie candva 😅.


Dupa care a revenit, pentru inca o repiza de antrenament intens... la  bara . Daca tot o avem, macar sa incercam sa o si.. folosim.


Sper ca v-a placut micul meu unboxing. Acum voi pune totul la loc, frumos - dar sper sa o mai pot invita in curand si pe ea la activitati creative. :). Inainte de a ne lua ramas bun, am mai facut cateva poze:



Voua cum vi se pare? :)  Am uitat sa mentionez: papusa este articulata si corpul este unul nou - mi-ar placea sa am si o Sindy originala, dar preturile sunt.. ohoho... Insa cine stie, never say never - daca e sa fie vreuna a mea, va fi.. candva, :)

Noi ne revedem cel mai probabil luna viitoare - cu rubrica jurnal de colectionar, vreau sa zic. 

Ja ne!!





8 comments :

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Tare drăguță balerina! Chiar ai o colecție impresionantă. Mie mi-a rămas găndul la păpușile de culoare! O seară frumoasă să ai! Pupici

Diana spunea... [Raspunde]

O jucărie extra-minunata! 😍
As avea multe de scris dar... comentez de pe telefon! O eventuala postare pe blog pot scrie de pe tableta, dar comentarii numai de pe telefon.
E superbă și cutia, dar și accesoriile sunt super! Îmi pot imagina cum "lucește" rochia balerinei.
Am mai aflat despre un nou tip de păpușă! 🙂
Spor la joaca, Rux! Și spor in tot ce vrei sa faci!
Îmbrățișări cu drag! 😘

Am scris mesaje pe vreo 4 bloguri și îmi simt ochii uscați. 😄 E dificil cu telefonul la comentat.🙂

Suzana spunea... [Raspunde]

Ooo! Ce balerina draguta! te-ai intrecut pe tine cu acest montaj de imagini! Poate o invata si pe Risu. O fi posibil?
Pupici si multumesc pentru alte idei frumoase, draga Rux!
❤️😘

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Foarte frumoasă și păpușa, și cutia. Mie îmi place și bara, doar că mi sa pare puțin cam joasă pentru ea. Și are niște pantofiori tare drăgălași! Recunosc că la față îmi place mai mult de Risu, dar altfel este și ea o drăguță. Și îmi place cum ai făcut acest unboxing, cred că este un pic mai dificil cu poze decât în filmare.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă ma bucur mult ca iti place! Chiar am o colectie micuta de balerine. Pe ea, O barbie si o Kelly (cred ca se numeste) care vin la set si despre care parca am povestit pe blog, mai am o Cara (o balerina mulatra pe care abia am reusit sa i gasesc :)))

Cand eram mica aveam doua papusi de culoare: o Aradeanca si o aradeanca micuta ... Rica sau cum se numeau . Imi plac mult si amulte papusi de culoare, sau asiatice :D. Poate data viitoare o sa va prezint una dintre acele papusi :).
Puup

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana🎉
Ah.. pentru mine comentatul de pe telefon e tortura :)))). Nu vad unde sa scriu, nu pot corecta... Esti supererou la acest capitol pentru mine!!!

Ma bucur mult ca totusi ai reusit sa misti in online. Imi era tare dor!!! Si tin pumnii sa se rezolve ca sa te poti misca mult mai lejer :D

Este o papusa deosebita si ma bucur ca am putut sa o adaug in colectie :D
Puuuup

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Oh... Risu baleteaza chiar si cu laba piciorului intepenita.. adica in pozitie dreapta :))))))))). De la articulatiile de la genunchi si cele din sold:))).
Ma bucur ca ti-a placut.Am zis ca daca tot e nevoie sa deschid cutia (si a fost... 🙄 dar din fericire pagubele au fost totusi minore) sa ne bucuram impreuna de descoperire.
Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso Da, pana la urma nu e chiar inutila bara, dar tousi as fi preferat alte accesorii :))))). Sa iti zic sincer, nu e foarte stabila si chiar si asa joasa cu greu am putut sa fixez piciorul pe ea.
Hmmm mi-ar placea mie mult sa fac din nou filmari - poate reusesc anul acesta sa rezolv problema cu filmarile vechi si sa imi creez spatiu pentru altele noi. Cred ca ar fi amuzant :D.
Puuup

Trimiteți un comentariu