luni, 27 mai 2024

O rochita Mac. (PV SP 13/13)


Buna!

Nu imi vine sa cred dar... iata-ne ajunsi la ultima tema de la Salvam Papusi/ Save the Dolls III. Pana la toamna, as spune ca vom avea o semi vacanta - in sensul ca vor urma teme de vacanta 🤣😂 si timp de trei luni vom salva... carti. 
Raza de Soare mi-a pus in vedere ca ea va fi prezenta pentru ca, pentru ea, e o adevarata vacanta sa.... salveze carti. Cred ca mesagerilor mei le cam place sa se joace! 

Mi-a placut mult sa fac pozele  pentru tema aceasta. Am doua imagini tare frumoase, cu maci, in setul de hartii imprimate. Mi s-au parut, la fix:




Pe cand ma gandeam ce sa fac eu cu... maci si din ce, am dat peste sarmele plusate si m-am trezit jucandu-ma cu ultimele doua pufosenii mai atipice - rosu si verde. Am mai gasit si un negru si a iesit banderola (sau palarie mai atipica, derby style parca... :P). 

Atunci mi-am zis ca e cazul sa ma uit prin cutia cu ghemulete si ca, daca gasesc ceva ghemulete mici din care sa pot scoate o tinuta mac, aia e. Am gasit  😂🤣😅:


Modelul de astazi este o papusa Barbie cu mulaj al fetei Asha, de tip MTM (made to move - adica are articulartii multe si poate poza foarte realist). Mulajul este unul vechi - de prin anii 90 si este unul dintre preferatele mele. Motiv pentru care il am la mai multe papusi.
Aceasta papusa este una dintre papusile salvate - am luat un lot cu mai multe papusi in principal pentru ea si inca una cu un mulaj special. La final s-a dovedit a fi ceva wow. Dar despre asta... am povestit aici: #12 Asha si lotul norocos (Jurnal de colectionar).    .


Rochita am gandit-o ca fiind un mac. Aveam ideea de a face maciulia cu negru sub forma unui top. Initial il voiam mai scurt, dar mi-a placut mai mult asa. Petalele rosii sunt facute cam ca la rochita aceasta: Oita.. Ou pastelat... Iepuras?. Nu sunt identice - nu mi-am notat absolut nimic la nicina dintre tinute ceea ce le face cat se poate de unicat. Dar ideea e cam aceeasi, in sensul ca am lucrat in paralel prin fata si spatele ochiului. Si acest lucru face rochita reversibila (pentru anumite papusi).


Sub randul de petale rosii are si acele  hmmm cum se numeau - am uitat. Oricum, partea aceea cu verde, gen „petala”, care la mac este pufoasa.  

Partea verde a rochiei a iesit pana la urma sub forma de clopotel cu picot la poale. Initial voiam sa o fac cumva mai dreapta si cu niste frunze atasate pe margini dar.. a iesit cum a vrut ea 🤣:


Botosii ma gandeam ca pot fi transformati daca gasesc ceva mai trainic pentru a forma partea de jos a unei role. Momentan nu am gasit nimic potrivit - poate niste margele din acelea gen de calcat ar merge? Habar nu am... Ideea e ca ii are incaltati peste balerinii ei, ca pe niste sosonei.

Iar daca va intrebati ce tot tine in brate? Ei bine e ceva ce a facut Tati pentru mine acum un an. Am primit de la Mami abia acum vreo luna - il ratacise nu stiu pe unde si s-a bucurat mult cand l-a gasit. Mi se pare super simpatic - o bucata de lemn, o bucata de pluta, o bucata de sigiliu (si il stiti ca baza de iepuras de aici -  Iepurasi la Indigo ):


Si acum un fata-verso, ca idee. La spate eu i-am facut un sistem de inchidere cu ajutorul unei agrafe pentru hartie colorate. Puteam pune margele sau altceva dar.. rochita fiind reversibila, mi s-a parut mai simplu asa:



Mi-au placut mult si jocurile de umbre - hmm cred ca ar fi fost potrivite pozele pentru joi. Dar vom vedea ce voi pregati pentru atunci :D.


Pentru poza cu rochita purtata pe cealalta parte am ales sa o invit pe Risu in scena. Mi se pare ca ei (probabil si Liccai, adica lui Rukkusu) ii vine mult mai bine asa, decat i-ar veni papusii Asha, din cauza conformatiei:


Pentru Provocari Verzi m-am gandit sa fac un colaj cu cele doua moduri de purtare ale rochitei :D.  Iata-l:


Va invit sa va alaturati si voi temei cu numarul 13. Nu uitati ca pana pe 30 mai (23:59) se pot inscrie temele pentru a putea fi contorizate la tragerea la sorti:


#13 Salvam Papusi // Save the Dolls: Maci.

Abia astept sa vad cum v-a inspirat pe voi tema! :)
Pe curand!

6 comments :

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Rochițele reversibile sunt o idee foarte bună, prima variantă este cam extravagantă dar îi stă bine păpușii. Dar privind din perspectiva a ce aș purta, varianta a doua ar fi potrivită și pentru mine.

Suzana spunea... [Raspunde]

Ce inseamna un mulaj al fetei pentru o papusa? E in pic ciudat.Oricum imi plac tinutele si accesoriile. Nu mai stiu daca am vreun servetel cu maci. Insa cred ca nu!
Pupici si spor la creat, draga Rux!❤️😘

CARMEN spunea... [Raspunde]

Absolut supeebe Fotomodelele tale! Wow... tu stii ca eu iubesc macii. Ai realizat superbe elemente de garderoba! Palariuta e cea mai dragalasa!
Pupici si imbratisari 😘🤗
Un start bun in noua saptamana 🫶🏻🐞🤗

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso:D - da, prima varianta vrea sa fie un mac :)) de aici si extravaganta. Si eu m-am gandit la fel - varianta a doua este mai purtabila si in real life .. ah.. stai ca mi-am amintit ceva - este un creator de moda, un tip haios, care face rochii 2 in 1. Adica la prima vedere e ceva simplu si apoi trage niste sfori si se transforma in opere de arta :O.

Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana chiar mulajul fetei. Adica se face un mulaj, apoi se face o matrita si asa se toarna capetele cu o anumita „fiziononmie (anumite trasaturi). Dupa care se picteaza si personalizeaza mulajul in functie de tema.. Si ai practic papusi diferite.
Mie mi s epare fascinant . Mi-ar placea sa pot crea eu un mulaj .. sa pot picta fete.. eh.. :)

Pupici cu drag :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN si mie imi plac enorm macii. Si par atat de fragili... :O.
Si mie imi place mult palaria. De fapt de la ea a pornit totul :)))
Pupici cu drag :D

Trimiteți un comentariu