luni, 13 mai 2024

Tabloul cu Libelula. (PV SP 11/13)


Buna!

Povestea proiectului de astazi s-a tot scris si rescris pana cand a ajuns la varianta pe care Risu si Raza de Soare o prezinta astazi cu drag.

Sambata spre Duminica am inceput un proiect „cret” ce sper eu ca se va finaliza cu bine pana spre sfarsitul lunii. Initial voiam sa il montez pe ceva „verde” - adica sa ii fac eu rama si sa ii pun luminite (de aceea si termenul de „cret”, haha). Dupa care, odata ce am reusit sa il termin (cu lupa... felicitari celor care pot fara, eu, cel putin la acesta, nu am putut lucra fara lupa), m-am sucit ca vreau... sa fac altceva. Adica azi - de unde si ajung asa tarziu sa scriu. 

Va arat intai care este tabloul cu diamante (yuppy - a fost super, nu a mirosit a nimic si in afara faptului ca mi-am atasat lupa de mana stanga... mi-a placut mult, asa ca probabil voi mai face, dar nu foarte curand). Promit sa povestesc mai multe spre finalul lunii (adica sper):


Mai spun doar ca l-am luat special pentru Provocarile Verzi si initial choar pentru tema de azi, pentru ca avea sclipiri si mergea lucrat in Saptamana Luminata si, dupa cum ziceam, voiam eu sa ii fac rama :))).

Bun.. si mi-au ramas multe diamante (hihihihih) ceea ce m-a bucurat foarte tare si a conturat ideea unui mic tablou montat pe cel mai mare dintre ovalele sectiune prin crenguta primite de la Pompilia.
Am avut mai multe idei: licurici, manute impreunate in rugaciune, lumanarica, soare ... dar nimic nu se lega si .. apoi mi-am amintit de ea. De... Libelula lui Dodo. Si atunci s-a luminat totul - mergea cu tema, mergea cu cromatica diamantelor pe care le aveam ls dispozitie si aducea cumva... liniste.

Zis si facut, am luat creioanele, am luat bucatica de lemn si am luat telefonul cu poza libelulei si ... am mazgalit intai pe o hartiuta dupa care am trecut pe .. „curat”:


Am colorat intai cu creioane cat sa am eu asa o idee, am pus banda dublu adeiva si .. nu am folosit deloc lupa :O.  A fost foarte interesant, am putut lucra fara ea, de aceasta data:


Trebuie sa recunosc ca imi place cum a iesit. Cred ca florile de jos se vreau a fi nuferi - eu am incercat, in afara libelului, un decor mai abstract asa... Am folosit toate nuantele pe care le-am avut la dispozitie, incercand sa le combin cum m-am priceput, dar si cum am simtit, mai degraba, mai bine:


Risu si Raza de Soare au fost foarte incantate de ce a iesit. Mai ales ca a soarele s-a aratat printre norii nazurosi care ne-au insotit azi toata ziua, asa ca mici sclipiri stralucrau din tabloul nostru.





Nu stiu daca ii voi adauga rama sau nu - ma gandeam ca poate una care sa aiba marginile maiinalte.. sa aduca un fel de profunzime? Sunt cam obosita (nedormita) asa ca ma exprim un pic mai greu, dar daca reusesc sa pun in practica ideea cu siguranta voi reveni sa va arat.

Pana atunci insa, iata care a fost poza de prezentare pentru aceasta tema - pentru ca initial ma gandeam ca poate reusesc sa fac vreun tablou cu tematica religioasa (tot visez eu sa pictez o mica icoana.. candva insa tot se va intampla si asta.

Si tabloul mititel pe care am reusit sa il fac - inspirat de acea libelula rara, magica, de care nu am mai vazut nici pana atunci si nici de atunci incoace pe la noi:

Tema este in continuare disponibile (lol) si gasiti ceva mai jos link-ul catre ea, daca doriti sa va alaturati si voi. 

#11 Salvam Papusi // Save the Dolls: Lumini prinse-n tablou.


Va reamintesc ca temele pot fi realizate pana la sfarsitul lunii mai, dar , daca vreti sa aveti intrarea in concurs dublata, atunci exista un tabel valabil o saptamana.

Pe maine :)


6 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Am vazut asta noapte postarea, insa nu am mai reusit sa comentez. Imi place cum ai utilizat bucatelele de lemn. Nu ma gandisem la o abordare margelita pentru asa ceva si a iesit foarte frumos. Sunt atatea idei care tasnesc, ca ma cam sperii. Tu nu o vei lacui, asa ca presupun ca un fel de rama mai inaltuta ar fi buna. Sau sa-i pui un plastic transparent peste. Toate au iesit minunat.
Felicitari, draga Rux. Pupici! ❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana sa fiu sincera, nici eu. Initial ma gandeam sa pun materiale mult mai diferite (textil, cu staniol etc.) Apoi am vrut sa pictez, desenez si sa adug ceva luminos in cadru (am avut in gand sa pun luminite). Apoi am vazut tabloul cu diamante si il luasem special pentru asta - dar la final am realizat ca nu am cum face in timp util rama cum aveam eu in minte, cu luminite si tot tacamul - mi-am lust si un pistil de lipit ca poate poate.. dar momentan nu e la mine :))). Asa ca nah, una peste alta, vazand ca mi-au ramas margelute, am schimbat rapid si am zis sa folosesc feliuta de lemn primita in dar de la Pompilia. Pe cea mai mare. Si apoi din idee in idee am ajuns la libelula. De fapt straluceste atat de frumos, doar ca in poze nu se prea vede :)))

Ma gandeam la rama, da ... sa vedem. Si plastic mi se pare ca ar fi posibil (oare ar merge cel alimentar si incalzit cumva? hmmm... mi-e sa nu stric tot :)))).
Ma bucur ca iti place. Pup cu drag!!

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Feliuța de lemn pare acoperită cu bomboane dulci și colorate! Eu la tablouri cu mărgele chiar nu mă pricep, dar nu mi se pare că ar avea nevoie neapărat de o ramă, pentru că are deja rândul acela de mărgeluțe negre pe margine.
Când am văzut desenul am crezut că așa o să rămână, arată foarte bine și desenată!

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso sa stii ca la asta ma gandeam si eu - la desenul initial. Poate voi incerca cev e gen pe alte feliute mai micute :*.
Da, i-am facut un fel de mica rama cu negru, ma gandeam insa pentru protectie... :D. Deocamdata sta frumos intr-o cutiuta.

Bombonele... ahhhhh ce bune erau acelea mici, Cipi. Nu am mai mancat dinainte de 89. Cipi si Pufarini.. :D
Ah da.. si mai erau niste drajeuri de ciocolata cu Ursulet oe cutia galbena (astea trei erau raritati :D)
Puup

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Interesant! Și frumos! Felicitări!Mi-au rămas și mie foarte multe diamante de la tablouri, dar nu am banda dublu adeziva si mereu uit să cumpăr.:)))
Poate voi cumpara intr-o zi si voi incerca sa fac ceva din ele.
Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă ma bucur ca iti place . M-a dus putin cu gandul la mozaic, culmea...

Nici eu nu prea mai am banda.. si ma enerveaza ca parca nici nu mai tine ca pe vremuri. Foarte neplacut - mi se tot desfac proiecte mai vechi care nu aveau de ce sa se comporte asa.

probabil ca ar merge sa folosesti si alte feluri de lipici.. ma gandesc :D.
Pupici cu drag :)

Trimiteți un comentariu