marți, 14 mai 2024

Copacul Verde al Vietii.(TC 18/44)

Buna!

Cea de-a doua tema de la transformări creative din mai gazduite de Mihaela (MNiko) este cea „la indigo”. Luna aceasta am avut o propunere foarte interesanta: „Pomul Vietii”. Trebuie sa recunosc ca... m-am cam bucurat in sinea mea, pentru ca este una dintre temele pe care voiam sa le fac, dar din varii motive, nu am avut cand/cum/cu ce etc.

Zis si facut. Avea trei variante, eu mai gandeam sa fac ceva in genul celei de-a doua si a bineinteles ca a iesit ce a vrut. Deja sunt obisnuita... 😅.


Am pornit de la cablul simpatic de mai jos, primit de la Tati via Mami. Habar nu am de la ce a fost - initial cred ca am vrut eu sa il folosesc la altceva, dar pe moment chiar nu imi mai amintesc la... ce anume.


Am lucrat la copacel in a doua zi de Paste - poze nu am din timpul lucrului, dar inca imi mai amintesc cateva amanunte. Am taiat 25 de bucati de cablu pe care am incercat sa il indrept cat am putut de mult (cablul este format din sarma la interior si un invelis usor caucciucat la exterior, de culoare verde). Am luat cate 5 bucati si le-am rasucit  undeva spre mijloc pe o portiune.Apoi am inceput sa rasfir crengile - am impartit in general in 2 si 3. La sectiunea de doi am pus margele roz si mov. La cea de trei rosu-portocaliu si galben. Am folosit  si margele verzi, deobicei la baza crengutelor. Nu stiu cat se observa de bine. 
Primele doua grupuri de 5 le-am rasucit impreuna formand un trunchi. Celelalte 3 le-am rasucit ulterior, in jurul trunchiului, inncercand sa sugerez cumva noduri si mici cioturi - cu alte cuvinte denivelari obisnuite - pe trunchiul copacului.

Ramurile le-am rasfirat pe cat posibil si in varf am pus margeluta, am facut un fel de ... bucla pe care am adus-o tot in margea si apoi am prins-o de restul crengii rasucind cumva ca sa creez impresia de floare... cred ca pomul meu s-a vrut imflorit. Am citit ulterior despre faptul ca, se spune ca, acest pom ar avea mai multe fructe - clar are flori diferite, deci cumva am surprins, sa zicem, ideea aceea, fara sa imi propun anume (initial voiam sa il impodobesc cu totul altfel).

Si cam atat, va las mai jos sa il descoperiti si voi, in fotografiile alaturi de Risu. Ah... si uitasem de suport. Eu i-am impletit radacinile intr-un fel de suport, nu stiu cat de bine se poate observa din „minunatele„ poze:








Am incercat sa fac  o poza si in sufra, la „panou” (lol) dar a iesit la fel de artistic :)). Oricum, sper sa va placa si voua micutul nostru:


Si acum ma voi indrepta sa il asez in galeria de creatii. Faptul ca a trecut ceva timp de cand am rasucit respectivele cabluri, parca ma face sa imi doresc sa repet episodul - si probabil ca o voi face, pentru  ca imi place tema aceasta, dar mai astept sa imi gasesc clestii, pentru ca totusi, cu degetele asa, nici fara ceva  manusi macar, nu prea imi surade ideea sa mai lucrez :))).

Ja ne / Pe curand!🤗

12 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Dragut de tot! Vesel si contorsionat, simpatic si bogat! Ca viata intr-adevar! Felucitari Rux draga!
Pupici si imbratisari 😘🤗💞

Marisa Cavaleiro spunea... [Raspunde]

Hello!
Congratulations! The tree of life looks marvellous, I think it's a flowering tree too! The photos are beautiful, the other inspirations you showed us at the beginning are also beautiful, but yours is just wow! Well done! And have a great week! Hugs!

Suzana spunea... [Raspunde]

Si eu imi doresc de mult sa fac asa ceva. Tare frumos a iesit copacelul. Margelutele sunt deosebit colorate.
Sa te bucuri de prezenta lui, draga Rux! Pupici!❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN un pic contorsionat - ca am avut un bonsai care se tot baga sa imi pozeze ca si model :)))). Am pastrat doi bonsai (nu stiu de ce s-au uscat ca i-am ingrijat cu atentie.. in fine) ca sa ii transform la un moment dat. Ii vad mereu si cand lucram la copacel, desi eram in alta camera, imi tot aminteam de unul dintre ei, care e cumva rasucit spre o parte.

Ma bucur ca iti place - nu se vede chiar foarte bine cum e cu crengutele. Probabil si pentru ca este verde (desi verdele pare mai inchis decat este in poze. In realitate arata cu totul diferit :)).
Pupici cu drag!! :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Marisa Cavaleiro hi :).
Thank you. I am happy you like it too.Yet -I meant it to be in bloom. It was a little bit difficult to twist the branches because I had no tools :)).
I am really happy I have made it.
I wish you a wonderfull week as well. Hugs :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana abia astept sa vad ce pomisor vei face!!! :D
Imi place atat de mult jocul acesta al nostru - e chiar o bucurie sa descopar de fiecare data cum se materializeaza ideilegenerate de temele propuse. E o bucurie.
Nu se vede foarte bine nu stiu de ce nu am reusit sa captez detaliile - probabil combinatia lumina slaba, faptul ca margelutele sunt transparente... Ideea e ca la baza crengilor am pus margelute cu verde - ca un fel de muguri. Iar in rest colorate - ca si flori.
Iti multumesc - chiar ma bucur :D Ceea ce iti doresc si iti cat de curand, cand il vei realiza pe al tau 🤗
Pupici!

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Drăguț și vesel și numai bun pentru lumea păpușilor este pomișorul tău. Vai sârma aia este foarte dificilă. Este o sârmă pentru grădinărit, de legat crenguțele pe araci sau suporturi, o am și eu din greșeală. Mi-am rugat soțul cândva demult să îmi ia o sârmă verde, era într-o săptămână de primăvară la Lidl și eu nu ajungeam acolo. Problema este că erau trei feluri de sârmă și nu a luat-o pe care trebuia. Am lucrat puțin cu ea, dar în general o ocolesc pentru că este dificilă.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordalisoahhhh deci asta era? Sa stii ca ca ai dreptate! Tati tot cumpara diverse chestii de gen de la Lidl, deci probabil ca asta e - o fi luat-o mai demult ca sa lege pe la teren ceva la pomisori :)))).
Da, se lucreaza destul de greu cu ea si la partea cu rasucitul mai ales i-a pus ceva probleme, mai ales ca nu am avut nici manusi :)). De cleste nici nu mai zic. dar cum nu aveam alceva la indemana si mi-a fost donata... se putea si mai rau - aveam varianta aia extrema cu sarma recuperata de la calendar :))))))).

Pupici!!

MNiko spunea... [Raspunde]

Am și eu genul acesta de sârmă, tot pentru grădină luat, dar nu am folosit=o incă. Cred că am luat-o cand n-am găsit-o pe cea care imi place mai mult, mai maleabilă și care are si „tăietorul” la purtător. Am o vesta cu care ies in grădină, îmi place că are buzunare mari cu fermoar. In stanga să inevitabil telefonul si eventual mănuși, iar in buzunarul din dreapta rola de sarmă verde . Cand am vevoie, tei din ea cat îmi trebuie si leg ce am de legat.
Revenind la pomisorul tau, tocmai spuneam la pompilia la pomisorul ei că îmi place enorm modul acesta de răsuciere a sarmelor prin care artisti japonezi crează niște bonsai minunati. Și tu ai reușit un pomisor inflorit superb. Felicitări!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko oh, dar pare foarte interesanta acea sarma. :D Poate am noroc si isi ia si Tati - el isi mai ia diferite ustensile... De fapt de la el am si sarma aceasta. era super incurcata (cine stie cum o fi ratacint-o undeva si s-a incurcat).
Am vazut si eu folmuletelecu bonsaii.. Ce mi-ar placea sa fac si eu asa ceva. La cel mai micut nivel ... nu am sarma potrivita - poate pe viitor. Dar mi-a placut sa incerc ce .. s-a putut.
Ma bucur ca iti place pomisorul meu :*

Diana spunea... [Raspunde]

Îmi place tare mult! 😍😍😍 Baza pe care i-ai facut'o e că un vârtej de rădăcini - mi-l imaginez desprinzandu'se și dispărând în văzduh. 😊
Datorita margelutelor translucide, în special, mi'l imaginez și că superbă veioza într-o casă de păpuși.
Pupici cu drag! 😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana sa stii ca in realitate, arata mult mai interesant. Nu stiu de ce , dar nu am reusit sa ii surprind in poze forma prea bine- mai ales in zona margelutelor. Dar suntsigura ca stii la ce ma refer , uneori pozele parca nu reflecta realitatea...

Baza impletita a fost chiar foarte interesant de facut :D Mi-a placut :))). Mai ales ca nu am mai vazut acest mod de a incheia - adica ma prinsese proiectul si pur si simplu m-am trezit facand acea baza :)))
Ma bucur ca iti place - ce idee faina cu veioza! Apropo de lumini, chiar am vrut sa reciclez niste instalatii (care mergeau ) dar nu mi-a iesit planul :)))

pupici!

Trimiteți un comentariu