marți, 16 aprilie 2024

Iepurasi la Indigo - decoratiuni in miniatura. (TC 14/44)


Abia asteptam intalnirea de azi, cu  Transformările creative de Aprilie  gazduite de Mihaela (MNiko ) - pentru ca era vorba de tema la indigo, care a venit cu propuneri simpatice. Am lucrat la aceste proiecte in aceeasi perioada cu Happy Birthday - Felicitare. (TC 13/44)  - asa ca iata, revin cu restanta materiei prime presarata printre imaginile de mai jos.

Sa incep insa.. cu inceputul - de la ce a pornit totul, si anume propunerile pe care Mihaela le-a lasat la aceasta tema:


La inceput nu ma gandeam sa fac trei proiecte. Cred ca voiam sa fac unul, de dimensiuni mai mari. Dar apoi.... intr-o inspiratie de moment, m-am gandit ca as putea face trei mici decoratiuni, pentru miniversul papusilor.

Am „atacat”  asadar prima idee prezentata: un iepure pe bat, cu un copr acordeon 😅. Evident glumesc! Si cu aceasta ocazie (a cercurilor prezente in discutie) mi-am scos din cutie mica mea linie avariata si am pus-o la treaba:


Am recuperat material din coala pe care imprimasem stampilele digitale, pentru a realiza corpul. Am folosit o scobitoare, Cateva fire de „paie” decorative, pe care le aveam dintr-o fosta decoratiune, un ambalaj de carton de la o pereche de sosete dragalase, creion, guma.. si niste creioane colorate pe care mi le-am luat cadou de curand, pentru ca au si niste nuante ale pielii:


Am trasat pe ambalaj (realizat din cel mai fain material, pe bune - as vrea cateva coli asa - pe o parte e oarecum lucios, dar nu foarte si pe cealalta este atat de placut sa desenezi!) conturul capului si i-am desenat trasaturile. Apoi l-am colorat. Pentru floricica am avut una din fetru, pretaiata, dintr-un set veeeechi antic si de demult). In fotografia originala era roz, dar eu am folosit portocalie (aveam si una roz dar era mult prea mica). Am introdus cu atentie prin corpul facut usor evantai scobitoarea, apoi funda, apoi am lipit capul (pe spate are o bucatica din acelasi ambalaj):


L-am fixat pe suportul haios pe care mi l-a facut Tati si ... prima decoratiune de Paste pentru Miniversul papusesc este gata. 

Urmatoarea la rand a fost decoratiunea cu .. roz si text. Initial pe aceasta voiam sa o copiez la .. mm (glumesc iar.. desi nu sunt prea departe de adevar)si sa folosesc acrilice pastelate. Daaaar, cum in perioada aceasta nu mi-am permis extravagante, am apelat tot la culorile pe care le aveam la indemana si am improvizat dupa cum urmeaza:


Pe spatele ambalajul de la bomboane - ei, va spuneam ca aici am cateva imagini cu ambalajul folosit si la felicitare!?- am trasat cum m-am priceput mai bine conturul iepurasului. Am avut grija ca in partea de jos sa las o bucata mai mare, pe care sa o pot indoi in trei si apoi lipi ca sa am un fel de stativ.

Am colorat fata verso iepurasul. Pe fata am pastrat ideea mesajului, dar l-am scris in romana :D. Jos am colorat cu verde si am decorat cu bucatele de fire de bumbac in trei nuante de verde, ramase de la proiecte amigurumi:



Risu si Raza de Soare sunt mai mult decat incantate de rezulat. Asa ca am putea trece si la ultimul iepuras... Hmmm. Initial ma gandeam sa folosesc firul subtirel, primit de la Mihaela, dar nu arata bine deloc - totusi prea subtire. Asa ca am luat unul ramas de la floricelele baby (o bucatica suficient de lunga incat sa ajunga la fix).

A mai folosit carton (am decupat in doua exemplare si am colorat pe ambele parti, cu ceva culoarea pielii spre piersiciu). Am schimbat putin cromatica, pentru ca aveam o fundita dragalasa potrivita ca si dimensiune, dar pe portocaliu.


Siii... iata si lateralele la cutia folosita! Ha Ha Ha... bine ca macar poza aceasta s-a salvat. Ambalajele de la sosete erau in mare parte albe cu putin scris pe fata (de la Waikiki, daca nu ma inseala memoria):


Lateralele  chiar le-am pastrat pentru ca au in imprimeu interesant (poate le fac semne de carte, haha, vom vedea).
Dar.. sa revin. Am crosetat de jur imprejur iepurasul. Nu este perfect acoperit (nici in imaginea la indigo nu era) dar fiind colorat in aproape aceeasi nuanta, cam asa pare.
Floricelele sunt crosetate, din resturi de fire si sunt lipite (ca si in cazul fundei) cu banda dublu-adezica. Si acum, trio-ul de iepurasi este gata:


Care dintre modele vi se pare mai dragut? Acum ca a trecut suficient timp incat sa se estompeze momentele mai migaloase, cred ca as fi in stare sa mai fac inca o serie.. poate chiar voi face, dar momentan mai am cate ceva de bifat pe lunga lista.






Risu si Raza deja fac planuri si da... Risu are un ursulet in miniatura din sarma plusata, intr-o nuanta naturala. Am dat intamplator de ea zilele trecute - cred ca am mai folosit si la micutul ren din 2022 ( Renul. ). Insa nu se gasesc decat la niste preturi ohoho (super umflate.. cateva in jur de 20 de ron.. foarte mult) - eu am avut noroc cu acestea - comandasem pe alb si nu mai aveau in stocksi m-au sunat sa ma intrebe daca nu vreau altceva - nuanta asta nici nu aveau pe site. Dar ultima data cand am fost sa caut (tot de la ei luasem si niste ochisori si fetru) nu mai aveau :(. 

Si acum in galeria de creatii a exploratorului creativ din aceasta luna.. cu iepurasii. Ah... presupun ca trebuie sa ii inscriu pe fiecare in parte. Daca cumva ma insel.. o rog  pe Mihaela sa corecteze! 😅🙏🏻

Ja ne :)

8 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Ce dragalasi 🐰🐇🐰🐇🐰fiecare papusica are iepurasul ei 🤗😍🫶🏻 ca in basme! Minunat ti au iesit! Adorabili 🤩
Pupici. O zi frumoasa! 😘🌷

MNiko spunea... [Raspunde]

Să stii că imediat ce am citit că ai făcut trei, m-am dus imediat să verific dacă ai trei intrări în tabel. Nici nu mă uitasem la modele, că eram sigură că ai respectat cerinta și da, așa a fost. Da, chiar așa am zis, intrări separate pentru fiecare iepuraș „copiat”.
Ca de obicei mă uimești cu miniaturile tale, sunt superbe, mai ales ultimul, cel croșetat. Felicitări!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN Hihi - mi s-au oarut asa dragalasi!! Am profitat sa ii fac in miniatura pe toti trei :D.
Ma bucur mult ca iti plac :)
Pupici!!!! :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko😅 bun - ma bucur ca am procedat corect :D
Si ma bucur tare mult ca iti plac - chiar erau dragute toate trei si ma bucur ca mi-a veit ideea buna sa le fac micute :))).
Iti multumesc - pupici!!

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Sunt delicioși! O secundă m-am gândit și eu să fac unul mini, dar am ales totuși unul mare pentru că nu prea am decoruri de Paști.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso la mine a fost tocmai inversa. As fi vrut unul mare, dar cum spatiul e cum e... am zis ca mai bine fac trei mici - asa ocazie :))))
Pupici cu drag :)

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Ce iepurași drăguți! Al meu e la uscat!:))
Îmi plac toate cele trei variante! Felicitări! Weekend plăcut! Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă ma bucur tare mult ca iti plac.
Vai abia astept sa vad ce ai facut. :D Merg sa dau F5 :))) stiti tu ca la SB.
Pupici cu drag :)!!!

Trimiteți un comentariu