joi, 4 aprilie 2024

Un cer.... portocaliu.(Reflexii in Oglinda 58)


Am cateva foldere - sertarase cu fotografii pe care mi-am notat RIO. Pentru astazi am deschis unul relativ recent, din 17 martie! In duminica aceea a fost un apus de soare absolut fantastic. Evident ca pentru poza zilei a trebuit sa improvizez, dar nu oricum. Mai am un sertaras tot cu eticheta RIO: capturi de ecran sau poze singuratice - numai bune pentru poza zilei. 

Dar sa revin la duminica aceea... cu apusul portocaliu. Imi amintesc si acum ca stateam cu Buni si Kouki si la un moment dat ridic ochii de la ce faceam atunci si cand ma uit pe geam dau de asa ceva:


Am luat telefonul (mai ca nu l-am scapat pe jos) sa incerc sa fac o poza. Dupa vreo 3 incercari nereusite (imi tot regla automat cum sa arate), mai ca renuntasem - cand in sfarsit, am reusit sa fac poza de mai sus. Si, fara exagerari, asa arata. Absolut... ireal!

Nu imi venea sa cred. Odata ce am reusit sa gasesc unghiul care reda cat mai aproape de realitate ce se intampla afara, am profitat si am mai facut cateva poze. Daca va uitati cu atentie, se observa cum se schimba intensitatea luminii si cum devenea din ce in ce mai intens:





La partea de geam care se deschide am pus plasa. Si, in sfarsit, am facut o poza faina (zic eu) profitand de aceasta plasa - parca ar fi un fagure de miere, nu vi se pare?


Am mutat din greseala (am atins cu degetul ecranul) pe focalizare live - atunci mi-a schimbat setarile automat incercand sa regleze putin intensitatea luminii. Am pastrat totusi cele doua poze de mai jos, pentru ca se vad niste nori care in lumina portocalie predominanta atunci, nu se vedeau inca bine. A trebuit sa mai astept putin ca sa devina vizibili si mi s-a parut interesant asa, ca idee, cum incepeau sa se distinga:



In realitate, cerul tot portocaliu era, nu ca in ceea ce a reglat telefonul in cele doua poze de mai sus. Drept dovada, iata:


Dupa 2-3 minute, mi-a venit si mie ideea sa mai fac o poza. Deja portocaliul pierduse din intensitate (desi in partea de sus se mai vede un pic) si mi s-a parut ca norii aceia albastrii erau de poveste. 


Apoi am profitat ca inca ploua si am mai facut doua poze cu reflexii la bulevard. E prima data cand le observ eu asa! Probabil din cauza soarelui, ca nu este prima data cand ploua. Si a faptului ca era relativ liber:



Sper ca v-au placut si voua pozele acestea! 

Cat despre poza folosita ca si fundal la poza zilei, ei bine... este o captura facuta la ecranul de pornire de la laptop. Habar nu am de ce nu s-a salvat in intregime (cred ca am incercat eu sa fac un printscreen din tastatura - a trecut ceva timp de atunci, dupa cum se poate vedea).

- lacul Fucine -

Ma bucur insa ca am notat denumirea locului (imi aparuse in dreapta sus si am profitat sa notez atunci la denumirea pozei). Un loc frumos :)


📸

Inscriu articolul in tabelul gazduit de Carmen, ce a preluat rubrica  „ Reflexii in Oglinda ” initiata de Sorin. Rubrica avea ca indemn urmatoarele cuvinte:
” Dacă doresti să participi, publică într-un articol pe blogul tău, o imagine sau un clip, pe care tocmai le-ai vazut în "oglinda" (poate fi si cea retrovizoare) ”


Ja ne!  

10 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Wow... Si la noi cica sunt nori cu nisip de Sahara dar asa atmosfera incarcata de culoare portocalie nu am vazut niciodata! Superb si... infricosator, totodata!
Fitografia aceea unde s a focalizat peedeaua este pur si simplu artistica! Felicitari, chiar daca doar s a intamplat! 🤗👍🏻
Frumos si lacul acela! Superb smarald si azuriu...
Un sfarsit de saptamana minunat Rux draga 😘🫶🏻

Zinaida Strinu spunea... [Raspunde]

Frumoasă joacă cu aceste poze!
Ți-am adus un link spre textul integral al basmului Crăiasa zăpezii. Uitasem de el. https://lecturi-scolare.blogspot.com/2018/01/craiasa-zapezii-1.html

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Este incredibil de frumos și spectaculos. Presupun că este praful saharian.

Suzana spunea... [Raspunde]

Ce portocalii imagini! Azi eram cat pe ce sa te sun. Imi dadea mereu eroare pe blogul tau, nu stiu de ce.
Imi plac nuantele din poze. Sunt mai aparte.
Pupici si weekend placut, draga Rux! ❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN surprinzator dar NU era praf saharian. Era extrem de senin. Tocmai de aceea am si facut fotografiile. Pentru ca acel portocaliu a fost foarte interesant ca fenomen. Cand e praful e asa.. cum sa zic, ca o ceata?
Nu.. era pur si simplu portocaliu afara ... Exact ceva... iesit di comun. Acum era afara normal si cand am ridicat ochii si am vazut portocaliul acela nu am stiut cum sa fac sa il surprind. Chiar am avut noroc pentru ca telefonul tot voia sa regleze el.

Si mie mi-a placut imaginea cu lacul :)
Pupici cu drag si multumesc mult :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Zinaida Strinu da - a fost un apus de soare.. interesant si inedit.
Multumesc mult !!! :* O voi citi cu mare bucurie - in weekend, cred ca imi deschid toate paginile si iau laptopul la Buni (chiar daca nu am net acolo, daca sunt paginile deschise nu va fi problema :D
Pupici cu drag :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordalisonu... nici pomeneala. Era senin si chiar daca a plouat in seara aceea nu a avut treaba cu praful. Acela fusese cu ceva timp inainte si deobicei cand vine e cetos afara.
Pur si simplu asa a fost apusul la noi la Pitesti.
Interesant nu? :D
Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana si nu am umblat deloc la filtre - se vad cele doua unde se bagase telefonul.

Ma intreb de ce. chiar.. si danuta mi-a zis ca au fost ieri probleme. Eu ziua nu prea apuc sa ajung la laptop.

Daca cumva se mai intampla am sa va rog sa intrati si de pe adresa veche copilarim.blogspot.com nu stiu care ar putea fi problema... si singura la care ma gandesc e la domeniul unde e gazduit numele.. sau bloggerul.. Oare la provocari erau probleme?

Exact portocaliul acela era afara... chiar ma intrebam daca pe la voi s-o fi vazut asa...

Puici cu drag!!

MNiko spunea... [Raspunde]

Chiar un fenomen ciudat si la tine cu acest portocaliu atat de intens. La apus văd si eu destul de des portocaliu, roșu, dar în jurul soarelui sau spre orizont, nu și pe cer. Spui că ploua? oare este cumva vreun fenomen fizic care reflecta soarele din asfințit în norii de deasupra voastră?

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko exact, deobicei apare in jurul soarelui acest portocaliu. Poate ca si ploaia a avut ceva de zis.. hmmm nu stiu - sigur faptul ca a si plouat, cel putin spre final, a avut ceva de spus la capitolul reflexii in astfalt. Iar ceva destul de rar.
Am crezu ca a fost si prin alte parti din tara. Chiar m-am mirat ca inca nu scrisese nimeni. :))) Ma bucur si mai mult acum ca am reusit s afac pozele.
Pup

Trimiteți un comentariu