duminică, 14 aprilie 2024

Colectia de rochite. (Premii PV)


Buna!

E duminica si.. deobicei, mai bagam cate o fila din Jurnalul de Colectionar, dar, ce sa vezi.. nu am reusit sa pregatesc pentru astazi material, nu ca nu as avea - dar ba voiam sa scriu despre ceva si nu aveam poze, ba despre altceva si uite tot asa... pana cand mi-au picat ochii pe domnisoara cu alura sportiva si mi-am amintit ca as avea ceva restante cu potential de „colectie”, ca sa fim totusi in tema.


Si ca sa fie treaba treaba, pana ma hotarasc eu cum abordez partea cu premiile (pentru ca am si poze separate pe categorii... hmmm cred ca voi face cateva articole extra si le adaug apoi link aici... - prefaceti-va ca nu ati oservat ca gandesc in scris mai nou), sa va povestesc putin si despre papusa - pe scurt.

Stiti ca v-am mai zis ca in 2020 am salvat cateva loturi de papusi de pe ebay (deh... pandemia cu toate cele - cumva trebuia sa balansez atatea constrangeri) si ... ea este una dintre acele papusi salvate, o adevarat supriza. Pentru ca imi doream acest model  - chiar, as putea sa va povestesc despre seriile salvate. :D Sa caut pozele - sigur le aveam puse frumos intr-un folder! Majoritatea le-am trimis la Ralu si o rugam sa mi le fotografieze). Uite o idee..

Revenind la oile noastre, anul trecut Micaela a salvat cateva papusi deosebite special pentru premii. Avem si anul acesta :D - si chiar va trebui sa ma ocup de ele, e cazul, fiind jumatatea lui aprilie. Le-am facut costumatii si incaltari (papusilor trimise, nu celor care urmeaza sa fie oferite ca premii).. si azi m-am gandit sa va arat rochitele. 

Prima rochita, cea bleumarin, a facut parte din Premiul Mesager in Misiune: Salvam carti! Episodul al doilea : Iulie - Unde ne poarta povestea?. Am lucrat rochita cu un fir bleumarin frumos (stiti ca v-am mai povestit ca am cateva sculuri luate de Mami de muuuult - Ana cred ca se numeau - fir subtire, motiv pentru care nici nu prea l-am folosit). Material mai am, dar la cat de greu se lucreaza :))). Mai rarut apelez  la el.
Fiecare rochita este unicat - nu mi-am notat modelul la niciuna. Dar pot sa fac doua trei precizari. De exemplu la aceasta am ales sa fac un rand de picioruse alunecate jos. care ii dau un aspect de clop:




Urmatoarea rochita, pe galben, a fost realizata pentru Provocari Verzi - Metamorfoza unui fluture -: #14 Salvam Papusi // Save the Dolls: Paznicul Padurii, Lorax. Aceasta are o bordura cu model si aduce a clopotel:




In fine, cea de-a treia rochita, realizata pentru premiul #15 Salvam Papusi // Save the Dolls: Hainute noi, de toamna., este lucrata cu un violet/indigo  inchis. Aceasta are o forma mai dreapta si cred ca e cam singura de acest gen pe care am facut-o! Ar trebui sa mai incerc :D




Atunci cand am lucrat cele trei rochite, am luat-o pe aceasta papusa drept model, pentru ca avea dimensiuni similare cu ale papusilor premii. :) 

Va trebui sa vad ce voi pregati anul acesta! Stiu sigur cum arata una dintre papusele, dar celelalte nu am apucat sa le vad prea bine, incat sa imi fac un plan de bataie.




Oricum, luni avem intalnire cu „planeta Saturn” si abia astept sa va arat ce am facut :D. Pana atunci, va dorim o duminica minunata!!

Pupici!!

10 comments :

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Tu lucrezi oricum foarte frumos, nici nu mai trebuie sa-ti spun că rochitele sunt foarte frumoase. Foarte interesanta păpușa care este model. AI foarte multe păpuși, apropos unde le ții?
Duminică frumoasă să ai! Te pup

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă iti multumesc mult! Ma bucur ca iti plac. Acum ma gandesc ce voi face pentru la vara - ca mai este doar o luna. :O
Imi place si mie tare mult papusa aceasta - mulajul fetei ma atrage. Iar ea are o poveste interesanta (ma refer la cum a ajuns la mine:D).
In cutii. :)))) Nu cum mi-as dori eu. As vrea o etajera in care saimi pot aranja frumos totul la un loc. Asa sunt impartite in vreo 3 locuri.Si cateva stau afara la vedere si indemana - printre care se afla si ea.
Iti multumesc :* Si tu la fel!! puup

Mor Düşler Kitaplığı spunea... [Raspunde]

Hello my friend. :)
The dresses look beautiful. You did a good job, congratulations. :))

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mor Düşler Kitaplığı Thank you! I love making all kind of small projects :)
HUgs!!

Ștefan spunea... [Raspunde]

Ce mai poți să zici.. mi-au plăcut foarte mult toate aceste lucrări!
Felicitări pentru munca depusă în realizarea acestor rochițe în miniatură.
O săptămână superbă îți doresc!😇

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Este frumoasă păpușa dar mie tot Risu îmi place mai mult 😘. Multă muncă la toate rochițele astea, dar la final ai (sau au câștigătoarele) o galerie de păpuși elegante. De-am putea face așa de ușor rochițe și pentru noi!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ștefan iti multumesc mult !! Sa fie! Ma bucur tare ca ti-a placut micuta colectie - chiar, in ultima perioada, am tot reusit sa mai fac mici costumatii. Asa m-am bucurat :)
O saptamana minunata iti doresc si eu 🤗

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso ei..pai sunt din categorii diferite.. chiar.. acum am realizat ca eu Kurhn nu am mulatra.. or fi facut? hmmmm :D
Ma bucur mult ca iti plac :). Am un fir sau doua sau trei luate pentru mine. Si chiar ma gandeam zilele trecute ca tare as face ceva dragalas macar din cele colorate.. :O :))). Dar .. sunt atat de multe altele de facut intre timp :O

Pupici

MNiko spunea... [Raspunde]

Am citit și se pare că nu am mai și comentat. Sunt foarte împrăștiată și obosită în ultimul timp. Nici nu știu pe unde mi-e mintea.
Îți admir îndemânarea și răbdarea de a croșeta aceste rochițe minunate. Felicitări!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko Iti multumesc mult! :* Ma bucur ca iti plac :).
Imi trebuie inspiratie pentru noile tinute pe care va trebuie sa le fac :O. Stii pe unde se gaseste? :)))) Se pare ca imprastierea si oboseala e ceva generalizat in ulima perioada .. E noul trend :))). Nu ca mi-ar placea mie sa fiu in trend-uri. Dar e unul care nu ne intreaba daca ne place sau nu ... haha.
Te pup!!

Trimiteți un comentariu