marți, 23 aprilie 2024

Cosuletul cu oua matisori. (TC 15/44)


Si... ce mai faceti voi? 😅 Eu un cosulet pentru „oua mici si pufoase” (matisori), inspirat de Transformările creative de Aprilie  gazduite de Mihaela (MNiko ). 

Am pornit de la un cofraj de oua... si am ajuns la cu totul altceva. Inspiratie de moment clar, pentru ca cealalta idee nu se lega deloc si bateam pasul pe loc. Dar daca tot l-am pozat:


Domnul cofraj m-a insotit toata luna si a participat la toate etapele... scapand teafar si nevatamat (era din doua parti de mai demult) deocamdata :)))). Nu, nu .. ca nu ii pusesem gand rau. Voiam sa il imbrac si .. eh, ceva asemanator cu acest proiect: Cosul cu flori / Provocari verzi: "Cosulet cu flori". Dar... si anul trecut am facut suporturi de oua din cofraj (Gainusa cea motata (S13/52) / Suport pentru oua Gainusa Pusa. (S14/52) ) asa ca, asta e, cu alta ocazie domnule cofraj.


Asa ca m-am inarmat si eu cu... de toate :))). Urmatoarea idee era sa folosesc niste farfurioare de carton - ambalaje pentru prajituri daaaar........ iar nu aveam ce trebuie. cand, salvarea a venit tot de la un mic ambalaj pentru bomboane de data aceasta, usor cartonat, auriu:


Noroc cu matisorii! Perfecti ca mini oua pufoase.  Da.. am incercat sa crosetez oua mici mici insa... toate au o limita. Si acum cel putin, sa crosetez cu fir gen ata, nu prea este o optiune inteleapta. Ca sa zic asa.. dar tot cu croseta m-am salvat:


Am intors ambalajul auriu cu partea lucioasa spre interior. Am mai marit putin baza (se poate vedea cam de la ce dimensiune am pornit, daca va uitati cu atentie la poza de mai sus, inca pastrandu-se in centru dimensiunea initiala). Apoi am masurat pe dimensiunea suportului de la banda washi care se vede tot in poza de sus si am decupat doua cercuri pe care le-am lipit impreuna. Pentru exterior am decupat dintr-un carton imprimat (de la niste sosete), iar pentru interior, din cutie de carton. Apoi am facut 8 gauri cu ajutorul unei sule si dupa ce am reusit cu o croseta mai subtire sa fac baza, am luat-o pe cea de 1,75, cu care tot lucrez in ultima vreme (si la hainute si la baby floricele.. imi cam place de aceasta croseta cu maner portocaliu) si am facut un .. cosulet:


La interior am pus ambalajul cartonat cu auriu - prins de baza de carton cu banda dublu adeziva. apoi am crosetat manerul (un snur pe care l-am lucrat de la un capat la celalalt cu punct alunecat  in ambele directii - astfel si din cauza firului isi pastreaza forma..


Si acum sa facem proba! Am avut si un iepuras super simpatic alaturi de noi - o surpriza pe care am gasit-o intr-un paharel numai bun pentru proiecte creative viitoare:


Am facut si o cutiuta origami verde special pentru aceasta ocazie. numai buna pe post de cute, masuta, scaunel ..:)))


In cele din urma am facut o micuta floare dintr-un rest de sarma pluasata rosie si am adaugat matisori, adica oua (au cazut cativa matisori de pe crengute - numai buni petru acest proiect 😍. M-am simtit ca in copilarie cand ma jucam cu Beii (statuete cu miei, hahaha) si matisori si cu colectia de batiste si carlige, cand mergeam in vizita la bunica mea Ligia. Ce mult imi placea :D!! 


Tare mult imi place cum a iesit cosuletul. Il ador pur si simplu. iar micile oua matisori sunt atat de dragalase. Pentru o clipa m-am gandit sa le colorez in rosu - sigur se poate, dar am zis ca le las asa. Apoi mi-am amintit ce uimita am fost cand am vazut matisori care, pe langa pufusorul lor caracteristic, aveau si ceva ... chestii galbene pe ei :)))).  Si erau si mai mari. Pe Bran i-am vazut... dar asta demult.


Ma bucur si ca am pus floricica rosie. Si acum ca ma tot uit la poze, parca ii e tot mai drag acest proiect. Si.. ma astept  ca „ouale matisori” sa piuie un pic.. :)))). 


Mai ramane acum sa inscriu proiectul in galeria de creatii a exploratorului creativ din aceasta luna. Iepurasul Top s-a oferit sa ma ajute. Zice ca, datorita arcului din dotare, va ajunge mai repede decat mine la destinatie :). Sa-l las? 😁😅

Pe curand :D!

12 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Și mie îmi place micul coșuleț! E drăgălaș de numa'! Adorabil, cum s-ar zice! Ideea cu mâțișorii e super! 😍 Mai știi? Poate că vor piui! In povesti, totul e posibil! 😊 Tare-mi plac și pozele! Și iepurașul Țop îmi place! 😍
Felicitări, Rux! 🌹 Pupici! Spor la toate cele!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ce ma bucur!! :*
Sa vezi ce m-am suparat cand i-am vazut picati la datorie (cand eram mica cheleam eu tije de matisori cand mergeam la Bunica mea Ligia. Ma jucam cu ei, cu Beii - micile statuiete, colectia de batiste si... carligele colorate :)))))))
Dar mi-a trecut supararea pentru ca... si acum imi place sa tin in mana matisori sunt asa dragalasi.

Asa mult ma bucur ca iti plac :D. Iti multumesc mult si ma bucur mult ca tableta e de treaba si poti intra pe net :*
Pupici cu drag!!!

din casuta noastra spunea... [Raspunde]

Foarte frumos cosuletul cu matisori. Ai multa indemanare, rabdare si mult talent. Spor la realizat lucruri frumoase. Deocamdata sunt singura in birou (vin mult mai devreme decat colegii, pentru a ma bucura de cateva momente de liniste) si am savurat un ceai delectandu-ma cu povestea cosuletului. Iti multumesc.

copilarim spunea... [Raspunde]

@din casuta noastra ma bucur mult ca ti-a placut!! Si mie imi plac momentele de liniste - deobicei le prind noaptea tarziu... dimineata devreme este deja agitatie :)
Pupici cu drag :*

Suzana spunea... [Raspunde]

Ce dragalas cosuletul cu matisori. Ar arata minunat pe post de martisor. Ca nu e prea mare. Felicitari pentru un proiect atat de delicat si ... pufos!
Pupici, draga Rux! ❤️😘

Marisa Cavaleiro spunea... [Raspunde]

Hello
What a beautiful project this is, such a precious and delicate little basket, oh and the eggs! Everything is so well photographed, the pictures are real children's tales, how much fantasy can be created with them! Congratulations on this fantasy world! Hugs!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ma bucur ca iti place :D
Nu stiu daca chiar pe post de martisor... mare nu este, imi place insa enorm cum s-a finalizat proiectul. Mi-e tare drag :).
Iti multumesc Pupici!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Marisa Cavaleiro Hi, I am so glad you like it. It is one of the most cute projects I have worked on.
I really love the fluffy eggs :))). And I love to create little stories :D.
Thank you!! HUgs :*

Tandreţe spunea... [Raspunde]

Minunat!
Voi încerca să fac și eu!
Mulțumesc pentru inspirație!
Spor și bucurii!
Te îmbrățișez !

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Ai reușit din nou ceva deosebit. Și îmi place și mie cum fotografiile spun o poveste. Firul îmi pare cunoscut, ai făcut din el și o anumită rochiță?
Mâțișorii arată foarte interesant in coș, chiar par niște oușoare catifelate. Sălciile sunt de mai multe feluri și fiecare soi are altfel mâțișorii, sunt și lungi și cu un puf gălbui, dacă bine îmi amintesc la sălciile plângătoare.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Tandreţe multumesc :)!!
Ma bucur mult ca iti plac! Cu mare drag. Pupici!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso ma bucur mult :)

Chiar acela este firul :D.

Ai dreptate - uite ca la asta nu ma gandisem... hahaha. Chiar. Nici nu faceam legatura intre viermisori si matisori :)))

Pupici!!

Trimiteți un comentariu