luni, 15 aprilie 2024

Rose Sambata, Saturn. (PV SP 7/13)


Buna!
Cine ar fi zis ca voi fi croitoras la tema asta. Hmmm Cu totul alte idei aveam eu la inceput in minte :))).  Dar ma bucur si imi place cum se scrie povestea. Asadar, azi la intalnirea cu proiectul realizat pentru provocarile verzi, am avut ca tema: #07 Salvam Papusi // Save the Dolls: Sapte dintr-o lovitura VI.

Iata si despre ce voi povesti:

💚 pentru inceput, pozele facute pentru ilustrarea provocarii.

💚 urmeaza imagini din timpul lucrului

💚 sesiunile foto pentru poza zilei si provocari verzi, 

💚 poze de grup si invitatie de a participa la tema

Rose este o papusa Rainbow High din seria a doua (cred - oricum, prima serie care mi-a atras mie atentia, pentru ca era vorba de culori de „piele” diferite si de mulaje ale fetei diferite... Cred ca pe ea am luat-o ultima.... Are articulatii si a venit cu doua seturi de imbracaminte.De fapt o cheama Daria Roselyn - dar cum eu stau bine cu memoria, am venit cu varianta prescurtata Rose si... puteti vedea cealalta tinuta a ei aici: Putina Magie de la Daria.




Saturn este una dintre planetele mele preferate ... Mi se trage, evident, de la Sailor Moon - Sailor Saturn fiind unul dintre personajele mele preferate. 😅 
Revenind insa la proiect, sa pornim, ca deobicei de la brosura. Si de la planeta - de acum, crosetata, asa cum va anuntasem data trecuta!


Mi-a venit ideea sa ii fac bijuterii! Am folosit sarma plusata mov (ramasa de la nu stiu ce proiect si suficienta pentru o pereche de cercei si un colier.  Daca cele trei margele mai mari sunt identice, cele mai micute, patru la numai, sunt din cutia cu margelute de nisip de toate felurile :))). La cercei le-am cam potrivit, dar la colier, numai una mov deschis a vrut sa intre.  Nu m-am suparat - cealalta era unicat, asa ca a fost chiar mai interesant:



Urmatorul pas a fost accesoriul de pus pe cap. Baza, ca deobicei, un cerc recuperat de data aceasta cred ca de la un bidon. Imi place enorm cum a iesit accesoriul. L-am decorat in partea din fata cu paiete si niste margelute cameleonice in nuante de mov.

La nevoie, pot folosi accesoriul si pe post de fustita mini, ca in poza de mai jos, cand lucram la jambierele din soseta. Nu va spun cat de mult imi plac - vreau s i eu :)))!!


Din micutul ghemulet violet deschis am lucrat o rochita si i-am facut partea de jos din fir pufos mov (tot din punguta cu colectia de fire stranse special pentru astfel de proiecte).


I-am prins in par doua fundite din colectia mea: cea din spate nu prea se vede si e mov inchis (am si eu una la purtare la fel, ahaha) si cea din fata e un lila deschis cu ceva stralucitor, care nu prea se vede in poze). Pentru ca ne impotmolisem am chemat-o si pe Risu in ajutor... 


Urmatorul pas a fost sa fac incaltari - de data aceasta niste pantofiori cu talpa din fetru si corp dintr-un fir super subtire. Mi-a placut tare mult cum au iesit. Vreau si eu 😅.


Am facut apoi o bluzita, din combinatie de fire si doua acceosrii de sarma plusata pentru manute. I-am schimbat putin coafura (ce inspiratie buna am avut cu parul din coada din spate!! schimba cu totul povestea).



Abia asteptam sa fac pozele pentru sesiunile foto. Cu umbrele de rigoare - ca e zi, ca e noapte... in poze umbre. Rose a chemat-o pentru inceput pe Risu - ca sa facem poza zilei:




Dupa care a venit Raza - pentru poza de la provocari verzi. Am facut cate doua de caciula, ca sa avem de unde alege...



Apoi am scos artileria grea: „panoul” :))).  In timp ce le aranjam pentru poza, am observat ca, exista un fel de simetrie in aranjament.. Se va observa probabil mai bine data viitoare, cand va fi gata si Duminica / Soarele. Dar... a doua, a patra si a sasea papusa... vedeti? Sunt acelasi tip. Mai mult, doi si sase sunt articulate, iar cea din mijloc nu. Ce interesant. Nici sa imi fi propus si nu iesea asa - nu stiu daca am zis pana acum, nu cred, dar cand am „ales” ordinea... a fost pur si simplu aleator..





Si am ajuns si la finalul articolului. Va invit si pe voi sa va alaturati temei cu numarul sapte (adica aceasta), de pe link-ul de mai jos:

#07 Salvam Papusi // Save the Dolls: Sapte dintr-o lovitura VI


Va reamintesc ca temele pot fi realizate pana la sfarsitul lunii mai, dar , daca vreti sa aveti intrarea in concurs dublata, atunci exista un tabel valabil o saptamana.

Pe maine!

6 comments :

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Ai o adevărată galerie de super eroine acolo. Atât de frumoase și atât de diferite. Rose este ca un boboc de trandafir. Din nou ai creat o ținută inspirată, abia aștept să văd ce mai faci. Ultima va fi o păpușică mică?

CARMEN spunea... [Raspunde]

foarte faine toate toaletele. Tu esti o adevarata creatoare de moda! Ai fi foarte buna sa faci machete pentru piese de teatru sau spectacole de opera, opereta. Poate ca ar fi bine sa iei contact cu o astfel deinstitutie, macar pe post de colaborator, pentru inceput. Imaginatia ta si creativitatea nu au margini! Eu te adimr foarte tare!
Te pup. Trimit imbratisari si ganduri bune! ♥♥♥

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso ma bucur tare mult ca iti plac. Ma bucur atat de mult de acest proiect - chiar este o aventura fantastica si .. faptul ca va place si voua ce am reusit sa fac, ma face tare fericita :).
Ultima papusa va fi .... chiar Risu :))))). :D
Sunt si eu foarte curioasa ce va iesi ... Si cumva si emotionata... sa le vad pe toate 7 laolalta.
Pup cu drag :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN iti ultumesc mult! Ma bucur ca iti plac.
ohhh... ce mult mi-ar placea sa pot face mici povesti - sunt foarte departe de o astfel de colaborare - dar sincer, ce mult mi-ar placea sa pot sa imi amenajez un mic atelier in care sa am totul organizat si la indemana si sa pot face povesti pe care sa le impart cu voi. Ador sa creez personaje si sa tes in jurul lor. Parca intru in lumea aceea... Apropo, am creat acum cativa ani niste povesti pentru Superblog. Prima l-a a vut ca personaj principal pe SEBI: Pe cuvand ca pe la ultimele probe ajunsesem sa ii visez pe protagonistii povestii :))). Si acum mi se mai face dor cateodata de Sebi si Aya :))). Apoi am avut povestea cu Mihai si Clara - cand scria unul. cand celalalt. Si cea mai elaborata a fost cu jurnalul familie SÂBÎ :))))))).
Eu va admir pe voi - imi place asa mult sa va citesc pe fiecare in parte, imi plac tusele personale pe care le au blogurile si creatiile. E minunat sa ai asa prieteni :)
Pupici!

MNiko spunea... [Raspunde]

wow! Deci, ințelesesem eu că tu faci outfituri pentru păpuși pentru șapte dintr-o lovitură și deși ai scris tut undeva și de planete, abia azi am înțeles clar cum e proiectul tau. Poate și că fiind mai multe lucrări realizate se observă mai bine. Toate sunt minunate.
Dar am rămas cu găndul la jambierele alea. Le-ai tricotat tu? Sau.... mi-a venit o idee fix acum ... oare se pot face din fir tricotin astfel de jambiere? Deși la tine văd doua moduri de lucru în ele,in partea de sus parcă.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNikodaaaaa.. la astama gandeam si eu. Ca pe masura ce se aduna in poza de grup, parca ar capata contur povestea. Cred ca a fost o idee buna sa fac poza aceea de grup la final.

Ma bucur mult ca iti plac 💗🤗
Jambierele sunt facute dintr-o soseta de data aceasta. Una foarte fina - partea de sus era parte din elasticul sosetei.

Sa stii ca si eu mi-am pus aceasta intrebare referitoare la snur, dar, desi am facut la un moment dat picioare si maini pentru jucarele .. sau fulare.. nu am ajuns sa incerc sa fac jambiere. SIGUR s-ar potrivi la papusile acelea cu picioare foarte subtiri (la clone). Ma gandesc eu. La celelalte.. depinde de fir, de cat de ofertant este snurul (de elastic... firul...).Dar cred ca pentru picioare foarte subtiri merge!! :D
Eu am facut jambiere tricotate si crosetate pentru papusele. Dar aici e doar cusut. Si vai ce imi plac :))))
Pupici

Trimiteți un comentariu