vineri, 5 aprilie 2024

Bratari de supereroi.


Buna!
Am pregatit pentru micul N si micul H cate o bratara tesuta. Nu le-am facut snur de martisor, ci ceva in culori de superoi, de data asta: alb, rosu si albastru. Potrivit pentru Captain America si... Spiderman?. Sa zicem!

Le-am lucrat din 8 fire (se vede cum erau asezate mai jos, pentru ca... ce sa vezi, cum au fost gata ale lor, am primit o comanda ferma de la.... Mami. Eu deja imi pusesem pe suport fire ca sa am ca ei (avem pijamale/trening) la fel - cu... Cred ca superman? Cred ca da ca e un S acolo :))). In fine. Si voiam acum cand ar fi trebuit sa vina, sa  fim asortati :D.



Asa ca am mai facut inca un rand de fire (cele care se vad atarnand si pe care le-am pus pe celelalt suport. Era important sa am modelul pentru ca sa nu uit ordinea. Am facut si suportele din hartie origami - imi plac tare mult!! De fapt cred ca e modelul de pahar - foarte simplu, daca vreti ridicati manuta si o sa fac un mic tutorial cu urmatoarea ocazie. Am schimbat ceva fata de ce am eu in instructiuni pentru ca imi place cum se vede asa :D.


Bratarile calatoresc catre baieti pana la urma, dar pe a mea si pe a lui Mami le-am reunit pentru o sedinta foto! Asa ca vi le prezint mai jos, in detaliu:



La acestea am pus cred 40 cm lngime un fir. Sunt mai scurte putin. Imi place mult un detaliu. Firul alb este mai subtire decat celelalte doua - si se vede si simte acest lucru foarte interesant.


Si acum, cate ceva despre genul acesta de impletitura. Eu l-am cunoscut ca si Kongoh Gumi - acum niste ani, cu mentiunea Kumihimo. Iata cateva lucruri interesante via Wikipedia:




Kongoh Gumi erau denumite drept bratarile prieteniei, pe site-ul de unde am aflat eu despre ele. Se pot face bratari in combinatie de multiplu de 4: 4 , 8, 16  pana la 32, parca. Eu am facut de 4, 8 si 16. Cele de azi sunt din 8 fire, dupa cum se poate observa.

Si pentru ca am povestit un pic despre acest tip de snur tesut cunoscut si ca pratara a prieteniei, stiti varianta Prietenia este o bratara de aur? Eu stiam de varianta cu munca sau meseria... :).


📚📚

Acest articol este inscris si in tabelul gazduit de Suzana la rubrica Jocul de luni, facand parte din Serialul ”Citate favorite”


Pe curand!



ps: daca iar face figuri blogul, am sa va rog sa incercati sa vedeti daca si la provocari verzi e aceeasi problema in intervalul respectiv. Nu stiu ce ar putea fi (ori de la blogger, ori poate unde e gazduit domeniul sa fie ceva? va multumesc :*)

6 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Arata minunat! Cred ca vor fi incantati si micii super eroi!
Abia astept sa explorez rondeaua mea. Chiar daca mi-e putin neclar ce si cum cu ea...
Pupici si weekend placut! ❤️😘

MNiko spunea... [Raspunde]

Si eu țtiam varianta cu meseria este brățară de aur.
Brățări minunate ai făcut și tu. Eu stiam altele brățări ale prietenei, tot din fire impletite, dar nu sunt așa tubulare. Am făcut într-o perioadă cateva, seamănă mai mult cu tehnica macrame. Dar mi-ai dat temă de studiu, cu aceste brătări. Da? Va trebui să incerc si eu sa fac.

CARMEN spunea... [Raspunde]

Dragute bratarile, sper ca s au bucurat când le au primit, daca deja au ajuns la destunatie.
Superbe si citatele!
Pupici si imbratisari 😘🤗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana daaaaaa cel putin micul H a fost atat de bucuros. Au deschis pachetul si vorbeam pe whatsapp - le-am strecurat si eu cateva mici bucurii. :)
Si eu abia astept sa vad ce si cum implica :D.
Pupici!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko oh da - stiu acele bratari plate - le-am facut intr-o vreme si din fir de ata (ce-o fi fost in capul meu atunci nu stiu... hahah am facut multe proiecte din materiale imposibile in viata asta, probabil doar din dorinta de a face acel lucru). Chiar stiu ca aveam una pusa pe un plus al lui Mami. Daca dau de el o sa ii fac poza.
Ahhh si mai aveam unele facute din fir pentru broderie....:D alea sigur sunt din 2002.
Sa stii ca e superb genul asta tubular. Daca nu gasesti de luat suport la un pret avantajos (si s-ar putea sa gasesti pentru ca mergi prin magazine fizice si sigur au o gama variata de lucruri) poti sa faci tu daca nu ma inseama memoria eu facusem intial pe dimensiunea unui cd (am trasat pe carton in dublu exemplar si le-am prins intre (carton de la ciorapi parca).Si apoi imparti in 32 de taieturi pe margini - sigur tu te descurci pentru ca am vazut cat de bine iti ies astfel de lucruri. Faci crestaturile astea pe margini sa zicem cam de un cm in jos spre centru si centrul il faci ca la cd :).
Eu as folosi acum un carton ceva mai plin ca sa reziste mai mult. si apoi cand e gata mai vorbim si eventual va fac un mic tutorial..
Pup

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN ne-am bucurat foooarte tare. Au ajuns daaaaa! Dar!!! dupa ce ne-am bucurat foarte tare, urma sa ii zic lui Ralu sa nu uite sa iti puna pliculetul la posta.. si atunci am realizat ca.. e la mine :)))))))))))))))).
Dar m-a bucurat asa tare de bucuria lor, incat am zis: tot raul spre bine - mai sta la mine un pic si pe langa snurulet mai reusesc eu sa fac ceva, sa nu plece chiar asa singurel.
Puuuuup

Trimiteți un comentariu