marți, 30 aprilie 2024

Mobilier pentru o sala de clasa. Fii Creativ (TC 16/44)


Oooook. De unde sa incep? 😅

Urmeaza un articol destul de lung - cu un motiv intemeiat: am multe de povestit. Asa ca va invit sa va asezati comod si sa ma insotiti in ... aventura. Cred ca va va placea.

Ultima tema din luna aprilie de la transformările creative de Aprilie  gazduite de Mihaela (MNiko ), este, asa cum ne-am obisnuit, cea care ne starneste sa fim creativi. Luna aceasta am avut si o materie prima care s-a mulat perfect pe planul meu (acela cu recuperarile): ambalaje din carton.

Asadar, iata o ocazie perfecta de a ... ataca urmatoarea tema: Salvam Papusi // Save the Dolls #07 "Mobilier: sala de clasa / camera de studiu / atelier de creatie". Imi amintesc si acum ca, in 2019 cand am demarat acest proiect, o singura varianta a temei nu fusese aleasa de nimeni: cea cu sala de clasa. Si este fix ceea ce facusem atunci si am ... refacut acum. Ce a fost, s-a pierdut, nu mai am nici poze, nu conteaza. Sa va arat mai bine ce am lucrat acum, nu?  Si vom incepe cu.. materia prima:

Saaaau.... o parte din ea.  Am folosit doua cutii (ambalaje de carton) de la niste biscuiti bio pe care i-am luat pentru ai mei ca sa ii testeze, bucati dintr-o cutie mare de transport (am cateva cutii de la Noriel pe care le-am folosit pentru spatele puzzle-urilor si mi-au ramas parti din ele, numai bune pentru proiecte micute), bucatele de carton de pe la diverse etichete / ambalaje, spatule de lemn (erau pentru gat dar pentru ca „expirasera” le-am primit in dar spre marea mea bucurie), ce imi mai ramasese din coala de pluta, guase si alte chestiuni: Mai multe amanunte si pasii de lucru, veti putea gasi aici: Making of "Mobilier: sala de clasa / camera de studiu / atelier de creatie. " (#07 STD/SP). Am impartit materialul.

Daca papusa Kurhn avea deja tinuta realizata ("Tinuta Recicata: Uniforma " (#06 STD/SP)), Rukkusu, dornica foarte sa se implice si ea in proiect, a primit acum o costumatie nou nouta. dar despre ea probabil voi povesti... luna viitoare :))). M-a rugat insa sa precizez, ca sa stiti si voi :)).


Prima piesa de mobilier realizata a fost bancuta. Am tot oscilat intre a o colora si pe ea... sau nu (vedeti voi de ce zic asta, mai jos), dar am ramas pe ideea de natur. Ma gandeam sa le fac si o paturica simpatica dar... timpul. Care timp nu e pierdut, in sensul ca pe viitor, de ce nu?
Mi-a placut tare mult ideea de a face o bancuta inspirata din cele in care mi-am petrecut eu timpul la scoala in clasele primare, mai ales. Mie imi placeau bancile acelea. Ce are aceasta in plus? ei bine - sistem de depozitare - practic partea aceea cu bete care se vede injos, se ridica, pentru ca acolo am creat un capac (vedeti in making of).


A urmat biroul! Acesta este facut folosind tot o cutie de biscuiti (fosta) - au fost diferite (una venea mai micuta, la banca a mers si aceasta mai mare am distribuit-o catre birou). Si biroul are sistem de depozitare. pentru el am folosit in partea de sus o bucata din materialul de pluta. Ma gandisem eu sa folosesc capacul de la cofrajul de oua dar.. ce sa vezi, cel pe care il aveam era prea mic.


Picioarele lui Rukkusu se indoaie (are ceva armatura, cred ca asa se zice? din metal flexibil) dar nu am vrut sa abuzez - vedeti prin prima poza cum vine, mai ales ca acestea erau doar fotografiile ca sa am eu asa o imagine, de ansamblu - pana a doua zi,cand urma sa ne continuam aventura.


A doua zi, am continuat lucrul la cele doua piese - a trebuit sa stabilizez un pic bancuta (se tot desfacea) si am definitivat biroul:


Nu pot sa va spun cat de mult mi-a placut cum a iesit. Mai ca as mai fi bibilit eu cateva decoratiuni pe „gardulet” dar stiti voi.. cum e cu timpul.  E suficient sa mai adaugam ... ulterior. :))) Cele doua tablite nu sunt realizate de mine, fac parte dintr-un set creativ luat de la jumbo (fix in ideea de a putea folosi la tema aceasta) in decembrie. Sunt totusi mititele, asa ca le-am pastrat pentru exercitii la birou. Mi se par potrivite. Si nu sunt lipite.

In cea de-a treia zi in care am lucrat la proiect, am realizat o micuta etajera (care se desface - ca in stilul puzzle-ului 3D) inspirata de una reala, pe care o aveam acasa la Buni. Si aceea se desfacea :D. Un set de doua cutii origami (penru etajera - in ele am pus jurnalul, cateva dintre miniaturile realizate luna trecuta si albumul cu timbru de anul trecut). Am mai facut o vaza (dintr-un tub de carton, ambalaj pentru funde de par) pe care am imbracat-o in washi tape si in care am pus trei flori albastre realizate din sarma plusata. Si florile sunt lucrate tot in aceeasi zi:


Cel din urma element a fost „tabla” (pinboard?) pe care eu am inlocuit-o... pentru ca deja aveam doua tablite. Am facut un fel de panou - stiu ca exista asa ceva, din pluta, pe care poti atasa cu pioneze mesaje lucrare etc. Baza de la acest suport este realizata din doua bucati de carton: Am acoperit cu ultima bucata de pluta pe care o aveam. penru rama amfolosit sarma plusata verde - mi se pare ca seamana cu o rama din iarba :D.Suportul e realizat dintr-o felie de lemn pe care o am de la Tati. Ce are special acea rondea? O gaura naturala in mijloc - asa fusese ramura respectiva. In ea am fixat o tija ramasa de la brad si in varf i-am pus putina sarma plusata galbena (sa se vada frumos 😅😂). Am facut si niste pioneze mici folosind niste cuiute micute primite acum mult timp de la Micaela (si care asteptau cuminiti in borcanasul cu comori). In bucla de la capat am atasat sarma plusata (nu ma intrebati - ma bucur insa ca a iesit asa dragut). Am facut si cateva creatii de atasat pe panou (intr-unul chiar este o bucatica de ambalaj reciclata - stanga jos, un mic tablou- ce mi-a ramas de la felicitarea de la inceputul lunii :D).
Si gata. Daca nu ati adormit, iata si poza cu rezultatul final:

Plus bonus, cum se strang toate elementele in spatiile de depozitare si cum se aseaza biroul, rabatand piciorul mobil, astfel incat tot ansamblul se reduce la atat:

Inainte sa adaug si pozele pe care le-am facut pentru poza zilei (daca tot am refacut decorul am zis sa profit putin), mai zic doar ca am mai recuperat si acest articol (in afara de cel de making of mentionat mai sus): Miercurea fara cuvinte " STD / SP Tema #07 Mobilier: sala de clasa / camera de studiu / atelier de creatie".



Si acum gata... hop cu ele in galeria de creatii a exploratorului creativ din aceasta luna....... Ohhh ooops... stati ca... acum realizez si eu ca va trebui sa fac mai multe inscrieri :)))). Oh...😅😂🤞🏻 (sau nu...)

Pe curand! :D

4 comments :

Zuzu spunea... [Raspunde]

Frumuseți în miniatură!

Suzana spunea... [Raspunde]

Nu stiu cat ti-a luat sa lucrezi si sa si postezi. O adevarata
inginerie mobilierul. Vad ca esti hotarata sa le trimiti la scoala... Totul arata minunat. Nu m-as incumeta la asa ceva, insa le admir la tine. Sper sa ai unde sa fie functionale si in siguranta
Pupici si felicitari pentru o astfel de realizare, draga Rux!❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Zuzu ma bucur ca iti plac. Imi e drag sa fac mici proiecte :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana mult .... :)))) Am facut cele trei articole cumva in paralel (pentru ca pe cele vechi a trebuit sa le recuperez. La un moment dat ma gandeam ca daca ma intrerupe cineva o sa iasa o varza... :)) Din fericire nu a fost cazul (sper ca se intelege).
Ma bucur mult ca iti plac. Sa fie si rezistenta banda ddublu adeziva.Nu stiu ce se intampla dar in ultima vreme mi-a tot facut probleme (si nici nu prea mai am...). Ah ce bun ar fi fost aici un lipici mai trainic. Dar chiar si asa sunt foarte bucuroasa ca am reusit.
Iti multumesc mult 🙏🏻🤗
Pupici cu drag :)

(tema de atunci avea trei variante: sala de scoala / atelier de creatie si camera de studiu. atelierul si camera fiind deja bifate, am zis camacar cineva sa faca si sala de scoala :))) :D).

Trimiteți un comentariu