luni, 1 aprilie 2024

Daphne Joi si Jupiter.(PV SP 5/13)

Buna!

Iata a sosit si 1 aprilie. Fara pacaleli, dupa cum va promiteam saptamana trecuta, avem intalnire cu proiectul facut pentru #05 Salvam Papusi // Save the Dolls: Sapte dintr-o lovitura IV.

Urmeaza alt articol cu poze multe (ce sa fac? 😅). Mai intai Daphne si sedinta foto pentru tema, apoi pregatiri pentru a crea noua tinuta, imagini din culise, peripetii si, desigur, sedintele foto de final

Incepem cu fotografiile pentru tema! Atunci cand am ales echipa, am avut un singur criteriu de selectie: cine se afla pe raza mea de actiune.  Daphne intrunea aceasta conditie, asadar a urcat la bord. Si-ntr-o zi luminoasa, am pornit in aventura:




Fara sa imi propun, Daphne a nimerit ziua de joi. Sailor Jupiter, avea culoarea verde. Asadar, verdele era cumva prestabilit in combinatiile cromatice ce aveau sa urmeze. Ce parere are insa brosura cu planete despre alegerea noastra?
 

Clar, nu e prea verde, parerea ei. Hmm.. Nu conteaza, am strans materialul si .... acum sa vedem ce va iesi. Mai intai, as vrea s ava arat o poza cu Daphne - mi-am amintit ca am poza aceasta facuta acum ceva timp - nu stiu cum va arata la voi (in functie de setari), dar parul ei bate in verde.


Am ales acel fundal pentru Joi-Jupiter si am incercat sa il folosesc cat mai mult (desi nu stiu in ce masura voi mai reusi sa respect fundalurile de gen pe viitor - unu la mana, e o problema cu poza de grup si doi la mana.... unele detalii se cam pierd (a se vedea pozele pe fundal neutru perete).
Am inceput realizand planeta. Si asa se prezenta - absolut superb, la acel moment - plus ca am gasit un model de maner atat de simpatic!!


Apoi am inceput un accesoriu de par, ca deobicei, folosind un cerc de plastic reciclat - de data aceasta nu l-am transformat in banderola (ca la Nicole Marti si Marte) ci m-am gandit la altceva. Am folosit un fir cu sclipiri tare dragut si paiete verde inchis, de doua dimensiuni. De data aceasta le-am cusut fixandu-le cu o margeluta mica mica in mijloc - dar nu ma intrebati cat a durat pana a intrat firul de ata in acul acela subtire... 🙄😅.




Accesoriul are la baza o agrafa pentru reviste prinsa de el, in forma de banderola, si acea agrafa intra in cocul pe care i-lam facut lui Daphne - am folosit funde de par in nuante de verde pentru a obtine aceasta „coafura„ :))

Nu stiu voua cum vi se pare, dar mie mi se pare fascinant. Ideea aceasta m-a dus pe mine cu gandul la Japonia - asa ca am mers fix in aceasta directie. Am folosit pentru inceput un ghem mic mic dintr-un fir antic, din colectia de mini ghemuri ale lui Buni (nu stiu daca ghemul are varsta lui Mami, dar cu siguranta bate inspre acolo - in fine, fostul ghem, ca acum e deja fusta). Incredibil cat de mult difera firele de pe vremuri fata de cele de acum.


Fusta pe care o vedeti mai jos finalizata a insemnat ghemuletul la fix. Cum sa zic, am terminat firul cu zona care fixeaza fusta pentru a nu se ridica si a ramane pe pozitii. Practic ghemuletul a fost destinat pentru acest proiect! Iata cum arata fata fata / spate:



Intre timp am facut si niste sosetele . Apoi am atacat celalalt ghemulet - un fir cam destramat, verde foarte pal cu cateva insertii ici colo. Si mi-a ajuns la fix pentru o bluzita de inspiratie kimono (vezi cum se petrece dreapta spre stanga cum ne uitam la poza):


Am reusit sa ii pun si cercei - ea are gauri in urechi dar pentru cercei Rainbow High (mai grosi si cu tija scurta). Eu aveam unii cu tija de plastic subtire si lunga.  O pereche cu un ou alb-verde care mergea la fix. Am prelungit cu ajutorul unui ac tunelul pentru cerceii respectivi.
Bucurie mare!
Desi voiam initial sa folosesc panglica aceasta gen sac pentru manecile bluzei de inspiratie kimono, nu am putut pentru ca era prea batos si se destrama. Dar nu voiam sa renunt la cele doua fasii taiate si le-am transformat in partea din spate a „obi-ului” - sistemul gen centura care tine bluza:


Imi place tare mult cum am reusit sa prind cele doua bucati - cusatura imi aminteste de o libelula. Obi-ul este lucrat dintr-un fir Romanofir (Talmaciu) si se prinde la spate cu o capsa. De el am atasat funda care orneaza ansamblul (cea de mai sus):


Nu voiam sa renunt la manecile acelea lungi - asa ca le-am reinterpretat cu ajutorul a doua bucati de panglica verde catifelata, 4 paiete verde deschis, 6 margelute in tonuri diferite de verde din colectia descompletatelor, cateva margelute din acelea mici care necesita acul subtire (si iti pune nervii la incercare pana intra ata in ac) si alte cateva peripetii:



Prima „maneca” acceosoriu (e o interpretare) este gata. La fel si un cercel - cel din urechea dreapta, a carui tija a decis sa se rupa. Eheeee... se rezolva super simplu daca puteam folosi anumite lucruri.. asa, a trebuit cumva sa improvizez. Mi-am reamintit ca mai aveam un cercel tot la fel descompletat (adica perechea e fara tija) si i-am combinat:


Cateva intepaturi mai incolo era gata si „maneca” numarul doi. Asa ca.. de ce sa nu ma mai complic putin si sa incerc sa  fac niste incaltari geta ? Sau ceva inspirat de ele.

E foarte frustrant sa nu poti avea libertate de exprimare creativa :))).  Adica - daca as fi putut folosi mai multe produse de craft, as fi reusit ceva mai trainic. Asa, am reusit ceva de care sunt foarte multumita - dar se pot folosi doar la poze, in conditiile in care am ceva care sa nu presupuna alunecare pe jos (deci nu pe parchet, de exemplu) si ceva de sustinere in spate. 

Dar sa va povestesc pe scurt! Ceea ce vedeti mai jos sunt platformele de la sandalele geta. In Japonia aceste platforme sunt facute din lemn si au sistemul acela  de prindete intre degete - se poarta cu niste sosete speciale (de aceea are ea sosete in tinuta :D).


Pentru a obtine forma am folosit doi pufuleti albi ramasi de la AEC :)). Foarte buni - am reusit sa imprim forma piciorului si sa modelez cat sa fie talpa un pic ridicata in fata. Ca sa isi pastreze forma si sa fie totusi mai trainici am imbracat pufuletii in .... folie de aluminiu :)). Ramasa tot de atunci. Apoi aveam nevoie sa imbrac ansamblul. Am tras o fasie de banda dublu-adeziva dintr-o parte in alta - pana ce a calcat banda pe banda - altfel banda aceasta nu tine pe folie. Pfff. Si peste ce am obtinut am pus o hartie de impachetat mai fina...am imbracat astfel ambele talpi. Apoi, am pus iar banda pe partea pe care urma sa calce piciorul papusii si am pus fetru verde. Dupa care am lipit pe laterale si talpa bucati de .. „folie”  din pluta ce avea banda adeziva pe spate. Fiind din bucati nu sunt perfecte - dar nici nu urmaream asta - ideea e ca sunt functionale daca respect ce spuneam mai sus.


Dintr-un ghemulet si mai mic un fir verde inchis (tot de la Buni) am recuperat cateva bucatele si am facut partea aceea care in mod normal ar intra in talpa - doar ca la mine NU intra in talpa, este ca un fel de acceosoriu ce vine pus pe soseta. Dar nu s-ar zice - daca nu v-as fi spus, nu?

Si... gata. Cum mai incape insa ea in cadru? :))))


Ah.. am uitat de detaliul din talie - snurul crosetat cu doua margele mari si doua mici la capete :) - Pentru ca obi-ul se leaga cu vreo doua snururi parca - dar eu am preluat elemente si am stilizat pe cat m-am priceput.


Pentru a reusi sa incapa cu totul. am desfacut una dintre colile imprimate (noroc ca aveam cate doua) si am asezat-o cumva in continuarea celei de jos. Si nu numai. Am reusit pana la urma sa ... o fac sa intre cat de cat, intreaga, in cadru:



Cateva detalii:






Evident... a urmat proba de foc: sedintele foto nocturne (cand altcandva? - de unde si calitatea garantata de lumina de la becuri) pentru poza zilei, poza de la provocari si cea de grup... cea mai dificila.



Cu poza zilei a fost cum a fost (desi am incercat si vreo doua poze la lumina zilei, le veti vedea mai jos - dar am ramas tot la una din cele facute in cursul noptii).


La fel si cu Raza de Soare, ne-am amuzat putin - ea gaseste mereu o cale de a se cocota pe undeva :))) - ca sa fie la inaltime:




Daphne a profitat de ocazie ca sa se dea jos de pe incaltari si sa se mai miste putin, In timp ce pe mine ma „chinuia talentul” de a aranja decorul 😅. 


Cateva incurajari mai tarziu si inapoi pe incaltari, am facut si poza alaturi de Raza. Acum... ne astepta o provocare si mai mare!


Poza de  grup... Ahaaaaa... cu doua foarte inalte (una pentru ca asa este, a doua din cauza coafurii) situatia devine complicata!


Unde mai pui la socoteala ca gentile mele planeta mi-au pregatit o surpriza neplacuta!! Sunt in proces de decojire. Oh... da. Nu stiu de ce - banda aceea holografica folosita la globul disco nu prezenta aceasta problema - globul e bine merci. De fapt globurile - i-am facut unul si lui Tati.
Dar aici.... surprize, surprize... Va trebui sa vad ce voi  face - momentan le-am asezat cu grija dupa cum se vede mai sus.

Si am continuat sa mai incerc inca doua posibile incadrari.. Clar, va trebui sa gasesc alta varianta in viitor! Dar pana la urma, nu au iesit chiar rau.




Va spuneam pe parcurs ca am facut si doua poze ziua, fara fundalul dedicat. Unu la mana - nu aveam efectiv cum sa il incadrez acolo si doi la mana trebuie sa profit cand se iveste ocazia ... Am oscilat daca sa schimb poza zilei facuta noaptea, dar nu am mai refacut-o.


Ziceam mai sus ca si pozele facute la zid au dezavantajele lor. Iata, diferenta de aproape niciun minut - intre poza facuta mai sus si cea de mai jos! Umbre si tot tacamul.. :)


Dar, cel putin, se pot observa destul de bine detaliile asa. Si... gata - va las mai jos invitatia catre provocare, in caz ca nu ati vazut deja articolul pe provocari! 

Data viitoare este randul lui Vineri / Venus sa paseasca in lumina reflectoarelor. Mai sunt trei papusi - oare care a tras lozul castigator? Ce stiu sigur este ca voi merge pe portocaliu - ca si cromatica ... (referinta sailor Moon, din nou). 

Va reamintesc ca temele pot fi realizate pana la sfarsitul lui mai, dar , daca vreti sa aveti intrarea in concurs dublata, atunci exista un tabel valabil o saptamana.

Pe curand!

6 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Wow... Absolut fantastic! Ce costumatie superba! Atatea detalii, atata armonie! Te ai intrecut pe tine însăți! Felicitari, draga Rux 😍🤗

Suzana spunea... [Raspunde]

Ce postare complicata si frumos colorata.
Este foarte frumos ceea ce ai creat, chiar daca ceea ce i-ai pus in par mi se pare putin prea mare. Insa nu ma pun cu astfel de coafuri sofisticate. Culorile utilizate sunt superbe.
Te-ai intrecut pe tine, draga Rux! Pupici.❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN ma bucur mult ca iti place. Cred ca, pana acum, a fost cumva cea mai elaborata costumatie pe care am lucrat-o. Sa vedem.. mai sunt trei :).
Imi e foarte draga, recunosc.
Ii multumesc :*
Pupici cu drag!!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana si foarte lunga... :))))))
Stiu dar nu m-am putut abtine.

Ma bucur ca iti place. Sa stii ca in realitate arata bine pe capul papusii acel ornament. Stiu ca in unele poze pare cumva mare - doar ca am vrut eu sa se vada elementele - chiar, ai observat cum am cusut paietele? Cu margeluta la mijloc - asta pentru ca acum ceva timp te intrebai cum sa le cosi..daca nu ma inseala memoria. Asta e cealalta varianta pe care o mai folosesc eu, in loc sa cos direct cu ata.

Ma bbucur tare mult ca iti place si iti multumesc.
Pupici cu drag :)

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Încă o costumație superbă! Mie nu mi se pare prea mare coafura, acum când scriu mă gândesc că amintește de podoabele zeițelor egiptene. Dar din primul moment m-a dus gândul la o prințesă războinică, un fel de Xena japoneză.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso :D Acum, cand spui de printesa razboinica, mi-am amintit piesa celor de la Coldplay alaturi de Rhianna... Bine mi se pare ca era o printesa chinezoaica acolo, dar ideea.
Ma bucur ca iti place ! Chiar.. poate candva facem si teme din acestea pe ... diferite zone ale globului, casa zc asa, sau perioade de timp... Ar fi interesant.
Pup cu drag :)

ps: a zis sa specific ca nu e razboinica :)))))))

Trimiteți un comentariu