sâmbătă, 13 aprilie 2024

Puzzle: Shinagawa on the Tokaido (1000)

Buna!

Cu vreo 2 zile inainte de ziua mea, in martie, m-a lovit inspiratia sa mai incep un puzzle. Zau asa... ca prea nu aveam ce face si ma plictiseam (glumesc, evident). Aveam de ales din trei variante: unul de 1500 de piese mici mici (mai stti voi puzzle-ul acela cu ... iarna? - Snowy Morning), care avea o dimensiune rezonabila, pana in 50x70, apoi mai era unul cu Japonia Primavara - la care imi placea orientarea pe verticala, dar care era prea fix ca dimensiune si cel de fata, o reproducere dupa o pictura de Hokusai.


Am si „valul” cel celebru, dupa cum v-am mai zis, a fost si primul puzzle (ca am zis ca imi iau un singur puzzle si gata.. hahahahaha) luat prin 2016 (sau poate si mai devreme... nu mai stiu, oricum inainte sa il iau pe cel cu cioburile (Ceramica). Dar si acela este tot Clementoni ca si cel despre care va ziceam mai sus ca este cam prea la fix.
Acest puzzle este primul si singurul luat de la aceasta firma Blue Bird (care din cate am inteles e poloneza). Calitativ foarte bun - seamana un pic cu cele de la Trefl si Blacksea. Print frumos si ce ma intereseaza pe mine, fara miros.


Am insirat piesele prin cutii de puzzle goale dupa forma cat de repede am putut (intr-o vreme le sortam si pe culori - vezi sa nu... abia asteptam sa intru in paine) si am inceput cu deja celebra margine. Doar ca.... parte de sus imi tot dadea cu minus. Asa ca am facut inimaginabilul (lol): am desfacut ce lucrasem sus si am pus deoparte, trecand la partea care mi s-a parut mie ca ar avea cele mai multe sanse de descifrare:cea de jos cu personaje:


Cred ca cel mai usor s-a facut insa scrisul din dreapta sus, odata ce am identifica piesele....si da-i si lupta, stiti voi, vorba aceea. Luati de aici:


Aveam si un ajutor - a se vedea un fundulet mic si alb si pufos in stanga puzzle-ului - de fapt si acum cand scriu sta acolo langa mine de data aceasta si le doarme :). 

Din fericire pentru voi - o perioada am uitat cu desavarsire sa fac poze. Asa ca am ajuns la punctul urmator, in care se cam subtiasera piesele ce ar fi putut contine ceva repere. Brusc s-a creat aglomeratie in partea de sus :





Cand mai ramasesera doar cateva piese ce tineau de ciresii infloriti si restul cer (albastru si galbui-vezui), am eliberat iar spatiul, mi-am impartit intr-o cutie piesele ramase... si am pornit ultimul atac:




Cand nu mai ramasesera decat piesele fara reper, am zis ca este cazul sa mut jucrul pe jos - efectiv stateam foarte incomod aplecata langa canapea.. si uite-asa, la „sol” am finalizat puzzle-ul, dupa cum urmeaza:




Cel mai fericit a fost Kouki. Ei, l-ai terminat.. gata. Hai la bucatarie, dai si tu un morcov, faci niste biscuitei in forma de iepurasi - eu mananc urechile.. hai.
Asta am si facut! Am sarbatorit (l-am terminat candva pe la 11 si jumatate seara si pe la 12 deja ne delectam cu biscuiteii).


Acum e si inramat, un geam din acela de plastic, un carton tip flipchart lipit pe o parte dintr-o cutie (usor mai micuta decat cartonul subtire) si baghete (chiar trebuie sa mai cumpar):


Sincer? E un vis!! Ce mult mi-ar placea sa il pot face si pe cel de 2000 de piese cu Gheisha.. dar nu am nici carton atat de mare.. nici geam (desi poate mi-ar lua Tati daca gaseste - ma intreb care sunt dimensiunile :)))))). Si nici unde sa il montez, realist vorbind. hmmmm..

Pana atunci insa, sper ca v-a placut si voua! Ma indrept sa il „agat”  si in Clubul de puzzle  gazduit de Mniko (Mihaela).

Pe curand :)!!!


8 comments :

Marisa Cavaleiro spunea... [Raspunde]

Hello!
I loved seeing the evolution of the puzzle in photos! I often do that with my cross stitch embroidery! Now I'm doing an embroidery that's a puzzle, really! I design my embroidery myself! This puzzle is very beautiful! I'm delighted!
Have a great weekend!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Marisa CavaleiroI am glad you like it! I find it very special. It is made after a painting.

I hope maybe you will show some photo of your new creation. I would really love to see it. 🤗

I wish you a wonderfull weekend :*!!!! Hugs :)

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

O văd acolo pe Mona Lisa mea hihi, acum am inceput parca ”nunta” de Konstantin Makovsky, daca nu ma insel l-am zarit printre pozele micute, insa mi se pare foarte greu, culorile sunt foarte asemanatoare.
Îmi place si puzzle-ul tau, este foarte dragut are culori optimiste..hihi
Pupuci

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă :D. Din colectia de imagini de acolo mi-au atras atentia mai ales doua: fix langa Risu - una cu mult bleu si alta cu mult albastru.. imi imaginez ca usor sunt de montat :D.
Sunt foarte curioasa in legatura cu puzzle-ul mentionat de tine. Am vazut o versiune la D-Tiys, dar am vazut si o alta intitulata inainte de nunta care parca mi-a placut si mai mult.
Cea de la DToys e complicata. Mult spor :*!!

Si mie tot cromatica optimista mi-a placut enorm - apropo de culori asemanatoare.. scriam si in articol ce renghiuri mi-a jucat - a trebuit sa las rama de sus pentru final :)))).
Pupici cu drag!!

Ștefan spunea... [Raspunde]

E superb!😇 Sincer, singur nu m-aș încumeta să fac un puzzle atât de mare. Sigur, pentru antrenament, mi-ar prinde bine un concediu de vreo trei zile și un puzzle din 500 de piese.😆
Baftă în continuare, și poate reușești anul acesta să te bagi în seamă cu puzzle -ul de 2000 de piese, cu gheișa.🙃😇

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Îmi place enorm Hokusai. Imaginea asta pare complicată pentru un puzzle, dar câtă satisfacție când este gata!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ștefan este minunat! Depinde ce puzzle de 500 iti alegi :D - sunt unele care pot fi facute lejer si altele...la care e nevoie de timp, lupa :)))) :D. Iti doresc insa sa gasesti timp pentru un mic rasfat de gen :)
Si iti multumesc pentru gandul bun. Ce frumos ar fi - chiar este un puzzle absolut superb cel de 2000 de piese.
🙏🏻🤞🏻🤗

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso si mie imi place. As aborda si valul cat de curand - numai sa gasesc carton potrivit, „geam” - si poate in sfarsit testam lipiciul cand vine Ralu si baghete ca sa prind pe margini.
Este superb acum gata facut - chiar ma gandeam sa fac un fel de suport pentru puzzle-urile finalizate, ca sa le pot apoi alege si pune la vedere in functie de dispozitie... eheee dar pana atunci mai sunt atat de multe altele de facut :O

Trimiteți un comentariu