duminică, 21 aprilie 2024

#11 Tablouri MixedMedia, Felicitare de 8 martie si... 2 desene. (Jurnal de colectionar)


Buna!

Ma tot gandeam despre ce sa mai povestesc in paginile jurnalului de colectioar (care, intre noi fie vorba, imi este tot mai drag :D). Initial, voiam sa va arat o papusa de culoare din colectia mea - dar nu am gasit inca fotografiile de care aveam eu nevoie - ca sa fie si cu povesti. Asa ca... vin cu niste mici comori! Si sper sa va placa.

Ceea ce veti vedea mai jos sunt cateva dintre „creatiile” copilariei mele. Stiti  ca va tot invit eu sa faceti tablouri mixed-media? Ei bine... excluzand adevaratele opere de arta ale lui Mami (sunt sigura ca am o fotografie in care se vede unul - aici: Provocari Verzi - Metamorfoza unui fluture -: Tema 29 "Tablou Mixed Media - Primavara", se zareste sub margele, in poza ilustrativa), am si eu cateva lucrari din scoala primara (mai putin un iepuras de care  eram foarte mandra si care a ramas la expozitie):
 




Nu mai stiu sigur primele doua, dar la ultimele scrie si pe ele, sunt din  clasa a IVa B ! Dar ... cum de am ajuns eu sa va arat aceasta mini colectie! Cand cautam prin foldere ce poze de „colectie” mai am la dispozitie, am dat peste felicitarea de mai jos:


Tot ma intreba Pompilia daca am felicitari vechi! Doar ca nu este orice fel de felicitare, ci una de 8 Martie. Si sunt sigura ca ar trebui sa mai fie o poza mai veche cu un an decat aceasta, alb-negru - doar ca nu stiu daca si ea venea cu felicitare sau venea simpla (dar sper sa mai fie):


Eh... dar ce artistic pozez - va dati voi seama cat a trebuit sa ma chinuie talentul sa obtin acea pieptanatura atat de desavarita ? O adevarata artista 🤣😂😅. Lasanfd insa gluma, mie imi placeau mult genul acesta de felicitari cu poze. 

Tot in zona cu aceste minuni am mai gasit si un caiet cu desene - inspirat facute unele... cu carioca (doh!), dar ideea e ca cel de mai jos se vrea a fi profilul lui Buni, la 60 de ani... facut de nepoata ei.. la 8 ani, aproape 9 (adica cea din inimioara decupata mai sus 😂🤣😅), pe 2 martie 1989:


Si un desen cu totul nerealist din varii motive, care ne infatiseaza pe mine si pe Ralu. Unu la mana nu aveam par atat de lung pentru asemenea coafuri 💇🏻‍♀️. Doi la mana nu aveam asemenea tinute -daca nu pun la socoteala sortuletul de la costumatia de Scufita Rosie de la gradi.. haha si...trei la mana eu purtam ochelari. 


Dar in rest... Ralu inca mai era mai micuta decat mine ca inaltime (nici chiar asa, dar pe-acolo). E de apreciat stradania :))). Si avand in vedere faptul ca e printre putinele din acea vreme pe care le mai am - e valoros.

In alta ordine de idei... mai am desene sigur. Poate mai adaug o pagina candva cu diverse - acestea poze le-am facut in 16 iunie 2017, pe cand eram cu Dodo, la apartamentul in care am copilarit. Eu speram ca isi va reveni, dar de fapt, urma sa ne despartim in doar 7 zile, pe 23. Intr-o mica pauza in care dormea linistit am dat peste aceste lucruri in biblioteca... Nu le-am luat atunci cu mine - teoretic sunt tot acolo (sper). Dar am facut fotografiile acestea.

Ne vedem data viitoare, cand.. sunt chiar curioasa despre ce voi mai povesti! Poate o papusa, poate un set... poate masinute, sau poate desene... sau... hmmm poate reusesc sa adun mai mult de o singura ascutitoare cu potential vatamator 😂🤣😅  - ca sa va pot spune povestea cu dovleacul zburator. Vom vedea.

Pe curand!




4 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Ce fain ca mai ai astfel de desene. Imi plac mult astfel de creatii. Si mi-ar placea sa inteleg cum 'inteleg' picii sa vada lumea lor. Ce consecventa ai fost sa iti scrii numele pe aceste desene. Frumoasa prezentarea colectiei, draga Rux! Pupici! ❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana in ceea ce ma priveste, inca ii amintesc ce vedeam sau gandeam cand am realizat majoritatea proiectelor. Cred ca venea oarecum firesc, dar in acelasi timp era si foarte .. gandit? ca sa zic asa. Adica sa respecte cumva realitatea (Desi intre noi fie vorba nu prea o respecta.. - dar probabil ca asa ne vedeam eu... desi.. daca stau sa ma gandesc bine, cred ca atunci aveam suficient de m=lung parul sa imi fac mici codite de sandy bell.. hahahaha)

Numele trebuia sa il scriu - erau facute pentru scoala :D.Sunt tablouri mixed media facute la lucru manual.
Pupici cu drag

ps: probabil ca as fi avut mult mai multe amintiri daca atunci cand ne-am mutat se proceda altfel, dar .. decat nimic, vorba aceea. Sunt recunoscatoare ca gasesc si asa .. mici franturi 😍

fiordaliso spunea... [Raspunde]

In clasa a IV-a și nouă ne cerea să facem colaje, nu știu dacă mai am vreunul. Erau dificil de făcut pentru că materialele lipseau aproape cu desăvârșire. Așa am ajuns de am tăiat imagini din cărți.
Ce bine că mai ai felicitarea! Erai tare drăguță cu ochelarii aceia imenși!
Desenele... le vedeam atunci capodopere! Am avut un caiet in care desenam cu verișoara mea câte o pagină alternativ, pe aceeași temă, foloseam creioane colorate. Din păcate a dispărut.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso ce dragut ar fi sa mai fie macar un colaj!! Am avut si in clasa a treia cred. Iepurasul sigur l-am facut pe cand inca era Dl. Invatator cu noi. Apoi a fost ales la inspectorat si intr-a patra am avut o doamna invatatoare.
Inainte de 89 in sistemul de invatamant la lucru de mana se invata sa faci de toate. Mi se pare ca s-a pierdut mult la capitolul acesta. Invatati sa faci din nimic de toate, nu ca acum cu kit-uri etc :))).
Stiu ca parca are si Mami o caseta de bijuterii cu decupaje.. din reviste sau stiu eu ce.
Materialele le luasem de la croitorie. Resturi. O comoara.... ce mi-ar placea sa gasesc prin minune saculetul cu petice :))))).
Tare ma bucur ca mai este. Si ti-am zis mai avem sigur inca o poza. Ochelarii aceia erau „finuti” s-a ambitionat Mami si mi-a trantt si rame mai mari - chipurile sa nu ma uit peste :)))))))))). Da .. sigur. Culmea e ca acum am fix ochelari de plastic si pe acelasi sistem. Dar nu atat de mari. si mai erau si grei de la lentilele de sticla. :)).

Daaa.. asa-i ca asa le vedeam? :)) mai putin brazii care nu imi ieseau chip simetric pana cand am descoperit si alte moduri de a desena brazi. 😂
Ce tare - ce idee faina. Am vazut acum recent o idee cand doua fete desenau in paralel dar putin diferit schimbau la un anumit interval plansele si continuau fara sa se uite ce face fiecare. Foarte interesant. Chiar pacat ca a disparut caietul tau :(

Pupici

Trimiteți un comentariu