marți, 2 aprilie 2024

Inima origami (tutorial).


Buna!

M-am gandit ca astazi sa va pregatesc un mic tutorial - poate va tenteaza sa incercati si voi sa faceti inimioara origami!

Risu ma ajuta, dupa cum se vede - avem nevoie de o coala de hartie pentru origami, sau orice coala taiata cu laturi egale (patrat)! Daca este desenata sau tiparita pe o parte, sau in cazul ca este pe amandoua si voi doriti sa se vada mai mult un model decat celalalt, atunci tineti cont de cum sunt facute indoiturile (adica pe ce parte).


Pasul1: indoim dupa cum se poate vedea in imaginea de mai jos, coala in doua.  Desfacem, apoi repetam si pe cealalta orizontala pentru a obtine cele doua indoituri in plus, asa cum se poate observa putin mai jos.



Pasul2: Dupa ce am facut cele doua indoituri, vom face inca un set. De data aceasta vom aduce lateralele spre mijloc, impaturind dupa cum urmeaza:



Pasul3: Orientandu-ne dupa indoitura de la mijloc, vom crea un triunghi, indoind lateralele cu o latura dinspre interior perfect aliniata cu indoitura de mijloc:



Pasul4: Intoarcem figura obtinuta si urmeaza sa indoim din nou - vom face o indoitura pe orizontala, in partea de sus, cam 1/3 din lungimea acelui dreptunghi:



Pasul5: Desi pare un pic derutant, nu va speriati, nu este dificil. Cand am indoit partea de sus, la mijloc sunt doua „buzunarase”. Le desfacem usor, obtinand cate un triunghi spre centru. Ca acela pe care il presez eu cu degetul aratator, in imaginea de mai jos! 



Pasul6: Mai avem foarte putin! Obtinem Doua triunghiuri indoind de sus in jos capetele dreptunghiului. Nu va grabiti, cu atentie!


Pasul7 si.. ultimul: Mai avem de indoit doua colturi, dupa ce intoarcem figura cu fata spre noi - sus. colturile laterale:


Si gata inimioara. Sper ca vi s-a parut interesant, util si ca veti incerca si voi modelul de inimioara.Eu l-am gasit intr-un pliant care a venit alaturi de hartia de origami. Sunt sigura ca mai sunt si alte modele (am facut o cutiuta candva - Inimioara cu mac ... de fapt a fost chiar primul proiect origami despre care am scris pe blog).



Am reusit sa mai fac trei origami calatoare: inca o inimioara, un clopotel (e prima data cand incerc acest model)  si un cocor, dar facut dupa alt tip de impaturire decat cel pe care il stiam eu..):


Ah.. stati ca mai este o inimioara calatoare - cat pe ce sa uit de ea :D. Si va pleca si ea cat de curand spre destinatie... adica stati.. probabil prin mai, pentru ca s-au incurcat niste planuri si asta e. 😅



Imi doresc sa incerc sa impaturesc si cu baietii cateva modele... sa vedem ce si daca reusim.. anul acesta:). As vrea sa facem atat de multe activitati si... uite, trebuia sa petrecem zilele acestea impreuna si nu s-a mai putut. Noi sa fim sanatosi!

Pe curand :)!

ps: Va multumesc daca aveti rabdare cu mine in perioada aceasta - se pare ca oboseala isi cam spune cuvantul... :). Stiu ca am si vreo doua restante despre care nu am reusit sa scriu in martie, dar le voi onora luna aceasta (chiar daca mai spre final :D). Si, nu in ultimul rand - vi se intampla si voua sa nu mai primiti pe mail notificari cand comentati pe blogurile prietene? Eu setez mereu sa ma abonez si de cateva zile nu mai primesc comentarii, decat rar si cred ca aleator, ceea ce e ciudat.

10 comments :

din casuta noastra spunea... [Raspunde]

Buna dimineata Rux. Multumesc frumos pentru acest tutorial, pe care il voi folosi cu drag atat cu nepotelul meu, dar si cu copiii cu care lucrez.
PS: de cand blogul meu a avut unele probleme (care vad ca s-au schimbat), nici eu nu mai primesc notificari pe email cu comentarii de la blogurile pe care le urmaresc.
Sa ai o zi frumoasa, in care sa reusesti sa te odihnesti.

Marisa Cavaleiro spunea... [Raspunde]

Hello,
This post is a beautiful way of explaining how to make an origami heart, I love it!!! The paper is also very beautiful!
I can't explain why you don't receive email notifications, but I think I read somewhere, I can't remember, that this service was going to end! I wish you a wonderful week!

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Mulțumesc pentru tutorial, am citit de dimineață articolul și mă mâncau degetele. Am luat o coală albă și am făcut repede una, a ieșit chiar bine, și am învățat două lucruri: că arată mai bine dacă este mai mică, și dacă este folosita o coală cu două fețe diferite. O să caut, dar mă îndoiesc că am așa ceva.
Despre comentarii nu știu ce să zic, eu nu primesc notificări pe mail de pe bloguri.

Suzana spunea... [Raspunde]

Rux, mi-am facut doua inimioare... Yupiiii!😀
Tu le lipesti pe spate sau doar presezi indoiturile?
Foarte clar tutorialul. M-ai entuziasmat...
Pupici. Si eu nu inteleg cum primesti pe mail notificari fiind pe blogger. Ca eu le vad doar pe wp. O fi in setari taina. Insa acum mi-e lene sa ma uit. Si maine e bine...❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@din casuta noastra ma bucur tare mult ca e de folos!! Sa va bucurati creand inimioare!! :D
Mie mi-au placut foarte mult si sper sa nu fie dificil pentru cei mici :*

Stii ce e ciudat? Ca de la unele primesc, de la altele nu. De exemplu de la tine am primit - dar de la alte bloguri cu moderare nu. Am primit de la bloguri fara moderare de la comentarii mai vechi, dar de la cele noi, desi bifasem abonare - nada.
Si eu chiar nu am schimbat nimic la blog. Am observat doar din senin, ca scriam comentariu si nu primeam respectivul comentariu, ca deobicei, pe mail .. :O
Sper sa se repare.
Pupici!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Marisa Cavaleiro thank you! Maybe you will make some origami hearts as well :*.
I really hope it is not the case. It helps me a lot. :(
For some blogs I still receive the comments, for some not. It is weird...
Hugs :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso cu drag!!
Da, daca este emai mica arata mai bine. Acum, eu am lucrat cu o coala obisnuita de origami (cred ca e 15 pe 15, dar nu stiu sigur). Insa confirm ca si mai mici sunt si mai dragalase. Am facut din ambalaje de la bomboane acum ceva vreme.. parca am scris si pe blog ? Asa imi amintesc.
Daca nu ai coli - foloseste coala de impachetat :D. Saaaau poti desena tu pe o parte un model - eu asa am facut intr-un timp :)))). Pana sa imi gasesc colile astea.
Si mai e varianta sa iti imprimi pe o coala colorata, pe o latura ceva pattern punctulete sau ceva simplu..

Eu cand comentez la voi bifez casuta cu anunta-ma. Asa primesc de fiecare data nu doar comentariul meu, ci si raspunsurile. Altfel imi este foarte greu sa tin pasul. Si acum si asa era foarte aglomerat... :(

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ce ma bucur!!!! 💗🎉
Nu ai idee. Ai spart gheata, vorba acea :D

Sunt unele pe care le lipesc - de exemplu pasarea de pe felicitarea calatoare, la ea am folosit banda dublu-adeziva pentru ca aveam nevoie sa imi stea intr-un anume fel si ... na oricum ideea era sa nu zboare de pe felicitare :)))). La inimi nu am lipit - daca vrei sa le folosesti in ceva proiect gen ghirlanda, sau pe feli, atunci da.

Presez bine unde este indoit, da - depinde foarte mult si de hartie. Unele tipuri sunt mai .. groase, mai dure, altele sunt mai moi, cumva. Hartia autentica japoneza este surprinzatoare - am vazut un origami facut din hartie japoneza - e altceva :).

Ma bucur tare mult!! Mai pregatesc unul tot asa, simplisor. Dar probabil saptamana viitoare, parca atunci am o fereastra :D.

Notificarile le primeam foarte simplu: atunci cand comentam pe blog, bifam la anunta-ma (e exact langa casuta de comentarii). Daca erau comentarii moderate, atunci primeam pe mail cand acestea erau acceptate. Daca erau nemoderate, primeam de indata ce scriam. Acum, cu o exceptie sau doua NU mai primesc :O. Si e chiar suparator. :(
Pup

MNiko spunea... [Raspunde]

Subscriu la povestea cu notificările. Nu mai primesc decat notificările de la mine de pe blog, desi la fel ca tine bufez casua să mă anunte de comentarii noi la blogurile pe care le vizitez. Era destul de obositor și cu bifatul casutei mereu, că sincer mai uita, dar acum chiar nu mai vine nimic, oricat aș bifa.
Revenind la subiectul articolului, foarte interesante aceste inimioare cu aripi, de-aia sunt si calatoare, nu? Îmi plăceau mult cele semn de carte, care se pun pe colțul paginilor. Felicitări pentru atâtea piese origami pe care le faci.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko dar stii ce e ciudat? Ca mai primesc totusi notificari - uite de la blogul Ioanei (Din Casuta Noastra). Dar numai de la ea.. ce ciudat nu?
Sper sa isi revina - pe mine ma ajuta mult.
Ma bucur ca iti plac inimioarele.Pentru colt de carte stim sa fac la un moment dat din plic , reciclate :D
Iti multumesc. imi place mult sa fac mici proiecte origami.
Pup

Trimiteți un comentariu