vineri, 12 aprilie 2024

Paharel Origami (Tutorial).


Buna :)
Pentru astazi m-am gandit sa mai pregatesc o portie mica de origami. Ceva super usor, dar de efect  - sigur va veti descurca si ma gandesc ca este posibil sa cunoasteti deja acest model.
Risu a tinut sa aducem si inima din tutorial de acum cateva zile - ca sa vedem cum i-ar sta in paharel  - pntru ca asta vom face. Modelul va este cunoscut si din articolul cu Bratari de supereroi.


Avem nevoie de o coala origami de tip clasic, patrat. Daca nu aveti, puteti folosi si o coala obisnuita, pliati astfel incat sa obtineti un triunghi si taiati excesul ramas pe o parte. 
Cum pliem veti vedea de fapt un mai jos!

Pasul1: Pliem pe diagonala pentru a obtine un triunghi. Atentie, cu ceea ce alegeti sa fie fata paharului / cosuletul spre interior.


Pasul 2: Intoarcem pe partea imprimata si trecem la o noua indoitura: aducem unul dintre colturi ca in imaginea de mai jos - sus obtinand un triunghi:


Pasul3: Repetam si cu celalalt colt, pe care il pozitionam peste primul,ca intr-o imbratisare. Mai avem un pas si gata!


Paasul4:  Indoim varfurile peste cele laturi imbratisate, respectiv in partea cealalta a paharului / cosuletului si gata:



Optional: mie imi place ca pe partea fara „imbratisare” sa aduc coltul in interior - astfel obtin acest cosulet, sau pahar, sau punguta, sau organizator, cum vreti, uni. Imi place tare mult cum arata - simplu, dar de efect:



Risu a pus inima in cosulet si spera ca v-a placut micutul tutorial. Spera ca veti incerca si voi :).  Si ca va va deschide apetitul pentru impaturiri...

Cateva lucruri despre origami pe care  le-am gasit pe Wikipedia, versiunea in limba romana (puteti citi mai multe  in engleza: Origami via Wikipedia):



Sa nu uitam:

”This is our cry. This is our prayer. Peace in the world.”

 Sadako Sasaki - Wikipedia)



📚📚

Acest articol este inscris si in tabelul gazduit de Suzana la rubrica Jocul de luni, facand parte din Serialul ”Citate favorite”


Pe curand!

4 comments :

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Pare simplu de facut, asa a parut si gentuta mea din ziare :))), dar nu ma incumet .Tot ce stiu sa fac din hartie sunt: barca, avion, coif și nu mai stiu sigur daca mai stiu sa fac solnita(nici denumirea nu mai stiu daca e asta, dar e chestia aia in care bagi degetele :))), nu stiu daca stii despre ce vorbesc), ca ne-au invatat la scoala sa facem.
Inimioara imi place foarte mult, cand am momente mai grele o scot din cutiuta și parca atunci cand o admir îmi da o stare de mai bine, ceva de genul: ca cineva imi e alaturi. Te pup, Rux.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă sa stii ca acest model chiar este usor. Poate vei incerca la un moment dat. E posibil chiar sa fi facut si noi in copilarie.. imi amintesc vag ca se putea bea din pahar de hartie si era o varianta de unica folosinta in animite cazuri abordata (pe vremuri).
Da - imi amintesc de barca, avion si solnita - chiar asa ii zicea. Nu stiu daca mai stiu solnita sa fac.. si stii ce mai faceam noi? Masinute de curse din coli de mate. Tare as vrea sa imi pot aminti modelul original - gasisem la un moment dat ceva asemanator. Saaaau sa gasesc o masinuta facuta de mine atunci.. imi placea sa le fac si sa le decorez :D.

Ma bucur tare mult pentru inimioara :*!!! Te imbratisez cu drag :*

Suzana spunea... [Raspunde]

La buna reauzire, draga Rux. Ce deosebit subiect pentru citate! Parca imi dai bobarnace... :)
Pupici si ganduri dragi de la mine!❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana la buna reauzire :)!!!
Ma bucur mult ca ti-a placut :D - poate incerci tutorialul, nu e greu deloc :*.
Pupici cu mult drag!!! :D

Trimiteți un comentariu