joi, 16 mai 2024

Oglindiri in strand si proiectii pe un bloc.(Reflexii in Oglinda 64)


Buna!

Am primit luna trecuta doua poze cu reflexii absolut superbe si le-am salvat special pentru rubrica aceasta. Pozele sunt facute de Tati in Strand si mi le-a trimis .. Mami :))). Cred ca din 14 aprilie sunt, deci au o luna si un pic (inca proaspete 🤣😅).

Mie insa mi se par foarte frumoase - imi  amintesc de Strand in vremea copilariei. Si, in general, de Pitesti in perioada optezcista. Foarte frumos:



Pentru poza zilei am apelat cu incredere la folderul meu cu poze diverse (din el am sustras si pentru ieri o astfel de fotografie singuratica :D). De data aceasta am calatorit in timp pe 19 aprilie cand am vazut niste proiectii interesante pe unul dintre blocurle de vis a vis...  De fapt, am vazut doar x-ul acela. Pe celelalte le-am descoperit cand am vazut poza (eram mai jos pozitionata si poza am realizat-o ridicand efectiv mana cu telefonul). Mie mi se par foarte interesante 😁😅:

Sunt curioasa voi ce vedeti in afara de x pe acel bloc, reflectandu-se :D.

📸

Inscriu articolul in tabelul gazduit de Carmen, ce a preluat rubrica  „ Reflexii in Oglinda ” initiata de Sorin. Rubrica avea ca indemn urmatoarele cuvinte:
” Dacă doresti să participi, publică într-un articol pe blogul tău, o imagine sau un clip, pe care tocmai le-ai vazut în "oglinda" (poate fi si cea retrovizoare) ”


Ja ne!    

miercuri, 15 mai 2024

Miercurea fara cuvinte - Amintiri de la Ralu, Mami si Tati.

















Episodul 342 de la Miercurea fara cuvinte care, dupa o plimbare prin blogosfera pe la prieteni dragi, s-a intors acasa, inapoi, la  Carmen.

💐

Tema: Amintiri din 14 aprilie de la Ralu, Mami si Tati
📷 1 poza zilei alaturi de Risu 
📸 2 background pentru poza zilei de la Ralu (31 martie Paste Catolic)
📷 3-4 de la Ralu din curte
📷 5-13 de la Mami - din micuta curte a mestecenilor lui Dodo
📷 14-16 de la Tati, braduti de langa apartamnetul unde am copilarit.


💐💐💐💐💐


-📷 mai multe episoade 📷-   

marți, 14 mai 2024

Copacul Verde al Vietii.(TC 18/44)

Buna!

Cea de-a doua tema de la transformări creative din mai gazduite de Mihaela (MNiko) este cea „la indigo”. Luna aceasta am avut o propunere foarte interesanta: „Pomul Vietii”. Trebuie sa recunosc ca... m-am cam bucurat in sinea mea, pentru ca este una dintre temele pe care voiam sa le fac, dar din varii motive, nu am avut cand/cum/cu ce etc.

Zis si facut. Avea trei variante, eu mai gandeam sa fac ceva in genul celei de-a doua si a bineinteles ca a iesit ce a vrut. Deja sunt obisnuita... 😅.


Am pornit de la cablul simpatic de mai jos, primit de la Tati via Mami. Habar nu am de la ce a fost - initial cred ca am vrut eu sa il folosesc la altceva, dar pe moment chiar nu imi mai amintesc la... ce anume.


Am lucrat la copacel in a doua zi de Paste - poze nu am din timpul lucrului, dar inca imi mai amintesc cateva amanunte. Am taiat 25 de bucati de cablu pe care am incercat sa il indrept cat am putut de mult (cablul este format din sarma la interior si un invelis usor caucciucat la exterior, de culoare verde). Am luat cate 5 bucati si le-am rasucit  undeva spre mijloc pe o portiune.Apoi am inceput sa rasfir crengile - am impartit in general in 2 si 3. La sectiunea de doi am pus margele roz si mov. La cea de trei rosu-portocaliu si galben. Am folosit  si margele verzi, deobicei la baza crengutelor. Nu stiu cat se observa de bine. 
Primele doua grupuri de 5 le-am rasucit impreuna formand un trunchi. Celelalte 3 le-am rasucit ulterior, in jurul trunchiului, inncercand sa sugerez cumva noduri si mici cioturi - cu alte cuvinte denivelari obisnuite - pe trunchiul copacului.

Ramurile le-am rasfirat pe cat posibil si in varf am pus margeluta, am facut un fel de ... bucla pe care am adus-o tot in margea si apoi am prins-o de restul crengii rasucind cumva ca sa creez impresia de floare... cred ca pomul meu s-a vrut imflorit. Am citit ulterior despre faptul ca, se spune ca, acest pom ar avea mai multe fructe - clar are flori diferite, deci cumva am surprins, sa zicem, ideea aceea, fara sa imi propun anume (initial voiam sa il impodobesc cu totul altfel).

Si cam atat, va las mai jos sa il descoperiti si voi, in fotografiile alaturi de Risu. Ah... si uitasem de suport. Eu i-am impletit radacinile intr-un fel de suport, nu stiu cat de bine se poate observa din „minunatele„ poze:








Am incercat sa fac  o poza si in sufra, la „panou” (lol) dar a iesit la fel de artistic :)). Oricum, sper sa va placa si voua micutul nostru:


Si acum ma voi indrepta sa il asez in galeria de creatii. Faptul ca a trecut ceva timp de cand am rasucit respectivele cabluri, parca ma face sa imi doresc sa repet episodul - si probabil ca o voi face, pentru  ca imi place tema aceasta, dar mai astept sa imi gasesc clestii, pentru ca totusi, cu degetele asa, nici fara ceva  manusi macar, nu prea imi surade ideea sa mai lucrez :))).

Ja ne / Pe curand!🤗

luni, 13 mai 2024

Tabloul cu Libelula. (PV SP 11/13)


Buna!

Povestea proiectului de astazi s-a tot scris si rescris pana cand a ajuns la varianta pe care Risu si Raza de Soare o prezinta astazi cu drag.

Sambata spre Duminica am inceput un proiect „cret” ce sper eu ca se va finaliza cu bine pana spre sfarsitul lunii. Initial voiam sa il montez pe ceva „verde” - adica sa ii fac eu rama si sa ii pun luminite (de aceea si termenul de „cret”, haha). Dupa care, odata ce am reusit sa il termin (cu lupa... felicitari celor care pot fara, eu, cel putin la acesta, nu am putut lucra fara lupa), m-am sucit ca vreau... sa fac altceva. Adica azi - de unde si ajung asa tarziu sa scriu. 

Va arat intai care este tabloul cu diamante (yuppy - a fost super, nu a mirosit a nimic si in afara faptului ca mi-am atasat lupa de mana stanga... mi-a placut mult, asa ca probabil voi mai face, dar nu foarte curand). Promit sa povestesc mai multe spre finalul lunii (adica sper):


Mai spun doar ca l-am luat special pentru Provocarile Verzi si initial choar pentru tema de azi, pentru ca avea sclipiri si mergea lucrat in Saptamana Luminata si, dupa cum ziceam, voiam eu sa ii fac rama :))).

Bun.. si mi-au ramas multe diamante (hihihihih) ceea ce m-a bucurat foarte tare si a conturat ideea unui mic tablou montat pe cel mai mare dintre ovalele sectiune prin crenguta primite de la Pompilia.
Am avut mai multe idei: licurici, manute impreunate in rugaciune, lumanarica, soare ... dar nimic nu se lega si .. apoi mi-am amintit de ea. De... Libelula lui Dodo. Si atunci s-a luminat totul - mergea cu tema, mergea cu cromatica diamantelor pe care le aveam ls dispozitie si aducea cumva... liniste.

Zis si facut, am luat creioanele, am luat bucatica de lemn si am luat telefonul cu poza libelulei si ... am mazgalit intai pe o hartiuta dupa care am trecut pe .. „curat”:


Am colorat intai cu creioane cat sa am eu asa o idee, am pus banda dublu adeiva si .. nu am folosit deloc lupa :O.  A fost foarte interesant, am putut lucra fara ea, de aceasta data:


Trebuie sa recunosc ca imi place cum a iesit. Cred ca florile de jos se vreau a fi nuferi - eu am incercat, in afara libelului, un decor mai abstract asa... Am folosit toate nuantele pe care le-am avut la dispozitie, incercand sa le combin cum m-am priceput, dar si cum am simtit, mai degraba, mai bine:


Risu si Raza de Soare au fost foarte incantate de ce a iesit. Mai ales ca a soarele s-a aratat printre norii nazurosi care ne-au insotit azi toata ziua, asa ca mici sclipiri stralucrau din tabloul nostru.





Nu stiu daca ii voi adauga rama sau nu - ma gandeam ca poate una care sa aiba marginile maiinalte.. sa aduca un fel de profunzime? Sunt cam obosita (nedormita) asa ca ma exprim un pic mai greu, dar daca reusesc sa pun in practica ideea cu siguranta voi reveni sa va arat.

Pana atunci insa, iata care a fost poza de prezentare pentru aceasta tema - pentru ca initial ma gandeam ca poate reusesc sa fac vreun tablou cu tematica religioasa (tot visez eu sa pictez o mica icoana.. candva insa tot se va intampla si asta.

Si tabloul mititel pe care am reusit sa il fac - inspirat de acea libelula rara, magica, de care nu am mai vazut nici pana atunci si nici de atunci incoace pe la noi:

Tema este in continuare disponibile (lol) si gasiti ceva mai jos link-ul catre ea, daca doriti sa va alaturati si voi. 

#11 Salvam Papusi // Save the Dolls: Lumini prinse-n tablou.


Va reamintesc ca temele pot fi realizate pana la sfarsitul lunii mai, dar , daca vreti sa aveti intrarea in concurs dublata, atunci exista un tabel valabil o saptamana.

Pe maine :)


duminică, 12 mai 2024

Vanatoarea de oua colorate.


Buna!!

La baieti se poarta vanatoarea de oua colorate. De fapt nu numai la ei - si in Belgia si banuiesc ca in mai multe tari din Vest. Recunosc, nu am „aprofundat” subiectul, dar mi se pare simpatica ideea, asa ca am pregatit si eu o mica vanatoare de oua colorate, in pachetul pe care l-am trimis baietilor, atunci cand nu au mai putut veni aici. 

Ideea era ca ajungeau fix pe 31 martie, de Paste si chiar nu aveam asa ceva pregatit. Dar pentru ca le luasem cateva hainute ce riscau sa le ramana mici pana cand ajung ei pe aici si, cum voiam sa ii inveslim (si sa ne inveselim si pe noi putin), am zis sa le trimit si supereroii si inca niste mici surprize.

Si cum ma gandeam eu ce sa pegatesc in timpul foarte scurt de cateva zile, mi-a venit ideea sa le fac si patru oua crosetate colorate pe care sa le ascund printre lucrurile lor. Zis si facut. Evident ca cele trei oua din poza zilei NU sunt ale lor - nici nu au cum sa fie :))). Despre cel albastru v-am povestit, la fel si despre cel Rosu. Mai ramane cel galben -auriu, despre care insa vom vorbi, mult mai tarziu (hihi - rima).

Baietilor le-am facut 4 oua in culorile alese de ei. Si mai jos veti vedea poze din timpul lucrului, sau, mai corect, facute pe masura ce le terminam:





Am inceput cu mov si albastru (si sper sa nu ma insele memoria) - culorile alese de micul H. Apoi am finalizat cu verde si rosu, preferatele micului (mare deja) N:





Trebuie sa recunosc ca sunt absolut adorabile, motiv pentru care am mai facut inca unul rosu, calator, cele trei de mai jos pentru Tati, Mami si Buni (si-a iesit un tricolor) si ... sper sa imi fac si mie unul. Hihi!


Iar noi ne revedem maine, cu o noua fila de poveste scrisa la provocari verzi... cand incerc sa raspund la tema data chiar de mine :))).

Ja ne!

ps: modelul de oua amigurumi nu imi apartine, ci face parte din carticica lui Sarah Abbondio, cea cu mici pasari.