sâmbătă, 17 februarie 2024

Baby Lalea Amigurumi (Bucuria de Ianuarie - premiu PV).


In urma cu niste ani (2016/2017) preluasem ideea Bucuriilor de peste an de la prietena mea Alexutza (Ghemuletul Incalcit - blog care din pacate nu mai este disponibil). 

Pe cand ma gandeam cum voi organiza Provocarile Verzi din acest an, mi-am reamintit de bucurii. Eu oricum urma sa fac cate ceva sa adaug langa premiul din partea Micaelei. Initial ma gandeam ca acel premiu sa aiba legatura cu cu curs - pentru ca mi-am facut iluzii ca voi reusi sa parcurg cate unul  pe luna (ceea ce ar fi perfect posibil in conditii optime de mediu si functionare, imi place mie sa cred 😅). Dar timpul a trecut, e deja februarie si eu nu reuseam sa fac nimic in directia cursurilor. 

Acum cateva zile insa, mi-am reammintit de carticelele mele cu modele amigurumi, cumparate anul trecut. Mai precis de cea cu floricele. Si ce sa vezi: sunt fix 12 modele de floricele. 

Asa ca m-am uitat la ele, le-am impartit pe luni si... m-am pus pe treaba. Mai intai am facut un prototip ca sa vad ce si cum - il veti vedea si pe el ceva mai spre finalul articolului. Cartea este scrisa de Bas den Braver si contine 12 mini papusele numite Flower Babies. A fost nevoie sa fac intai un prototip din mai multe motive: nu am acelasi fir ca acela folosit in carte, am alt tip de bumbac, stau cam prost la capitolul ochisori, asa ca trebuia sa vad daca pot inlocui la nevoie cu ceva mai mic / mare, denumirile folosite difera de cele standard (sau pe care le-am invatat eu in engleza) - am patit acest lucru si la seturile nemtesti Folia, cand am luat pentru baieti Dragonul.(Dragonul Albastru Strambache si Dragonas rosu si verde... si albastru.). 

Pentru luna ianuarie am ales laleaua - pe Tommy Tulip. Criteriul: lui Ralu ii plac mult lalelele si ianuarie e luna ei de nastere :)).  


Micuta papusica poate fi folosita si pe post de decoratiune (i se poate atasa sistem de breloc, sau se poate prinde pe post de pandantiv sau i se poate atasa un sistem de brosa - acestea sunt optiuni prezentate in carte, ca idee). Eu am zis sa o las fix asa si cel care o va primi va decide mai apoi ce va face :). Sper sa va placa idee si sa va bucurati de micutele floricele.

Asadar, Micuta Lalea este gata - va pleca undeva la inceputul lunii Martie spre casa ei - catre Mihaela (MNiko) - pentru ca ea a castigat premiul la Provocari Verzi, in prima luna a anului! :). Am in pregatire si bucuria lunii februarie... oare ce va fi, oare ce va fi? :)



Si, asa cum spuneam mai sus, am invitat si modelul prototip in sedinta noastra foto. Cel din stanga este. Lui nu i-am cusut palariuta floare de cap - din greseala, ca sa fiu sincera :))). Apoi m-am gandit ca as putea sa las asa - veti vedea pe parcursul anului de ce, daca voi ramane la acest plan, in ceea ce priveste prototipul.



Micutei Bucurii de ianuarie i-am facut si un culcus origami - o mini punguta. Imi plac atat de mult tipul acesta de pungute. Le ador. As vrea totusi sa gasesc ceva coli imprimate, cu modele dragute, din care sa le confectionez.. dar pana atunci sunt bune si acestea simple, colorate. Nu? :)


Acesta este premiul realizat de mine pentru: Mesager in Misiune: O noua aventura - capitolul 01 ”Jurnal de bord” si bucuria lunii ianuarie. Sper ca v-a placut si voua si... sunt chiar curioasa daca ghiciti ce am ales  pentru februarie. Am sa va las lista cu flori in ordinea in care apar in carte: floarea soarelui, lalea, trandafir, hortensie, garoafa, narcisa galbena, trifoi, gerbera, allium (un fel de usturoi mov), mac, dalie, ghiocel.

Pe curand !!

10 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Foarte draguta aceasta baby lalea. Sunt foarte curioasa cum va arata buchetul final. Prima floare este foarte reusita! Felicitari 🌷😍😘
O sambata placuta. Pupici 😘😊

Suzana spunea... [Raspunde]

Arata minunat, ca si costumasul si palariuta!
Si ma gandeam la maci...
Pupici si o duminica placuta, draga Rux!❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN ma bucur mult ca iti place. Si mie mi se pare super simpatice si uite, asa am ocazia sa ma bucur si eu de carte.
As vrea sa incerc sa fac si pentru noi cate una, sau macar, daca se potriveste corpul la unele sa le face coronite diferite..vom vedea impreuna :).
Iti multumesc mult! Pupici!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ma bucur mult ca iti place:). De fapt plac - pentru ca sunt doua baby lalea :D
Cu costumasul ne mai intalnim cu siguranta pana la sfarsitul lunii... poate si putin prin martie.. sa vedem cum ma voi descurca si eu cu timpul :D.
Pupici cu drag!!

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Foarte simpatică laleaua ta! Am primit si eu două buchete imense de lalele de ziua mea. Îmi plac foarte mult și mini punguțele tale cadou pe care le realizezi.
Abia aștept să văd ce vei face luna viitoare! Pupici

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Sunt niste dragalasenii! Foarte frumoase! O colectie superba, poate faci in fiecare luna cate doua sa iti ramana si tie. Hmmm, eu as alege ghiocelul pentru februarie pentru ca sunt infloriti in intregime deja, dar sigur tu ai ales altceva, poate narcisa?

MNiko spunea... [Raspunde]

Foarte frumos proiectul tau cu o floricică pe lună. La fix ți s-a potrivit cărticica în acest sens. Laleaua este superbă și proptotipul și premiul...meu. Îți mulțumesc mult. Laleaua face parte din florile mele preferate. Nu întrece trandafirul, dar este în top.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă si lui Ralu ii plac enrom lalelele (si mie imi plac :D).
Sunt cateva modele origami care imi plac mult - plicul, pungutele acestea - profit de ocazie sa le lucrez :D. Si cocorii - doar ca de data aceasta am facut inimioara in loc de cocor:D
Nu mai e mult - mi-am luat un fir care sper sa fie mai potrivit, oricum aveam nevoie de culorile de baza pentru piele mai ales, ca am cam ramas fara.. :).
Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso chiar am ales altceva (subiectivitatea asta :D) si incerc sa fac cate doua - pentru martie e posibil sa fac chiar mai multe.😅 - timp sa fie, ca daca ar fi dupa mine...

Si nup, nu e narcisa :D. Desi ador narcisele galbene.

Puuup

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko sa stii ca s-a potrivit. Ma bucur mult ca iti place (si ideea si laleau). Va fi si trandafir anul acesta :D. Asa ca.. tin pumnii.

Pupici :*

Trimiteți un comentariu