vineri, 9 februarie 2024

Costumatie noua pentru Risu (rochie, sacou, accesoriu par).


Buna!

La sfarsitul lui ianuarie, am reusit sa ii fac lui Risu o costumatie noua. Am inceput cu o rochita. La ea am combinat un roz si un mov (fire subtiri, care se lucreaza relativ greoi - dar arata foarte dragut). Incercasem insa inainte sa fac ceva cu alt fir - motiv pentru care m-am ales cu doua chestiute ce nu au mai putut fi desfacute, pe care sper sa le pot „recicla” luna acesta in vreo tinuta, sau in alt proiect...


Pe cand lucram, m-am gandit ca ar fi dragut sa o  scot din cutia ei pe Daphne - ea e papusa lunii ianuarie - o varianta „accesibila” (vorba vine - am senzatia ca se vand papusi facute pentru „buget” la preturi comparabile cu celealalte) a celei articulate. Prima serie de Rainbow High care mi-a facut cu ochiul, a fost cea din care facea parte si Daphne. Cu figuri diferite, cu hainute foarte reusite... Ei bine, mi-am luat-o pe aceasta tocmai pentru ca are corpul nearticulat - mi se pare mult mai prietenos in cazul in care vrei sa faci hainute...




Cand a fost gata rochita, Daphne s-a si imbracat cu ea - si ii vine de minune. Kouki era inca pletos pe vremea aceea. Acum l-am mai tuns putin - samponelul minune (care evident nu l-a scapat de problema cu care se confrunta) l-a lasat cam chel.... i-a subtiat parul si cam atat. Nu inteleg de ce oamenii tot cauta sau ofera solutii de-astea. Superficiale si generatoare de profit. Este atat de... obositor. 



Dar noi nu ne lasam. Un mic elf (eu) si un mic nazdravan fotogenic (Kouki) - o Risu pitita aproape in timp ce sta confortabil rezematat de el. Plus prietenii nostri Renu si Veve - nelipsiti din peisaj. Dar ce ne facem cu rochita... ca e cam larguta sus (pentru Risu)... hmmm


Solutia a fost un fir de acril violet, ramas stingher din ceea ce fusese candva ditamai sculul. Si februarie batea la usa:



Initial voiam sa impart in doua materialul, dar, cum am destul material de recuparat si intentionez sa mai lucrez cate ceva si luna aceasta, am ales sa fac un articol mai lung. Sa trecem asadar la urmatoarele piese vestimentare:


La momentul in care lucram la sacou, nu ma hotarasem daca ce purta Risu pe cap va ramane (ca bor de palarie) sau nu... Initial era o incercare de a face o decoratiune. Asa ca in timp ce lucram la sacou, Risu purta „palaria” :)).


Sacoul l-am lucrat dintr-un fir alb si unul mov inchis - pe acestea le-au luat Mami si Ralu acum multa vreme. Cred ca din cel mov inchis am facut la un moment dat o pereche de manusi extrem de fine (uneori ma mir si eu de ce am putut lucra.. hahaha). 



Rezultatul final! Coronita mea decoratiune - daca va uitati mai jos veti vedea ca pe langa fundita are si o gaica alba ca o floricica - de care poate fi agatata inclusiv in brad... e pentru orice anotimp, as zice ea) se preteaza foarte bine pe post de palarie doar cu bor - perfecta pentru domnisoarele cu par mult.. (cred ca prin Asia se poarta genul acesta de palarii, japonezele cel putin fiind renumite pentru parul des:





Cam aceasta a fost povestea acestei tinute. Am pastrat si botoseii si jambierele pe care le stiati inca din decemrbie - cromatic se potrivesc bine. 


Pe curand :)

8 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Ce splendori! Parca luna asta Niko a zis ceva de outfit?
O splendoare costumasele! Felicitari, draga Rux!
Pupici! ❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana iti multumesc :). Si eu ma bucur de cum au iesit!
Asa este - a treia TC din luna asta e Outfit. Doar ca eu am facut aceasta costumatie la finalul lui ianuarie. Voi vedea ce reusesc sa fac luna aceasta 🤞. Ma bucur mult ca iti plac :*
Puup

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Imi plac costumasele, sunt foarte reușite! Felicitări!
Kouki are labutele tunse?
Weekend plăcut! Pupici

Rajani Rehana spunea... [Raspunde]

Great blog

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă ma bucur mult si iti multumesc :)

Nu, dragul. E efectul la tratamentul cu samponelul :(.

Pup !!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Rajani Rehana Thank you! I am glad you like it!

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Ținuta este foarte frumoasă, îmi place originalitatea pălăriei, dar și ședința foto este atent regizată.
Dragul de Kouki, sper că este gata tratamentul.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso ma bucur ca iti plac :). :D
Nu l-a numi chiar tratament -- sau ma rog teoertic ar fi trebuit sa amelioreze treaba nu sa il cheleasca... nu l-am mai folosit .... a mai si slabit... ce pot sa zic. Medicamente.. cu side effects cu tot.

A avut acum o perioada mai... priblematica - fix cand cu inundatia - deci e cum am zis eu, ceva chimic cra pe el il afecteaza mai rau plus cred ca si stresul... care a venit la pachet (in general cu aceste episoade eu am de suferit, tt asa cand cu inundatia a cazut buni, deci sunt sigura ca e si pe stres)

Pup

Trimiteți un comentariu