duminică, 4 februarie 2024

#05 Barbies de la „Mac”, colectia cu Sailor Moon si un Panda de plus. (Jurnal de colectionar)


Ce mai faceti voi? Nici nu mai stiu cat a trecut de la ultima intalnire.. M-am gandit la ceva - nu voi mai incerca sa povestesc asa, cum sa zic, cronologic - despre cum am ajuns eu sa colectionez papusi. Cred ca, mai degraba, voi incerca sa scriu despre colectii in general - si nu doar despre ale mele...

De exemplu, am gasit  pe cand incercam sa imi aranjez fotografiile in foldere, cateva poze facute de mine, la o parte din colectia lui Ralu. Ea se afla acasa si eu le-am aranjat in cutii :D. 

Ca sa reiau firul povestilor, m-am gandit sa va arat cateva lucrusoare simpatice! Doua mici Barbie pe care cred ca le avem de la „mac” - din Happy Meal. Acum mi-e putin neclara amintirea daca amandoua erau ale lui ra sau aveam totusi si eu una (nu de alta dar noi aveam amandoua - de ex avem doi Furby care sunt la mine.. probabil ca ea le-a pastrat = acaparat atunci pe ele.. :))) - dar chiar nu imi amintesc sigur - oricum probabil ca a mea e cea cu tabloul.. hahahaha).




In aceeasi zi am facut poze si la colectia lui Ralu cu Sailor Moon. Si m-am gandit sa vi le arat si voua - pozele nu sunt extraordinare, dar mie aceste stickere (care sunt de marimea unei carti postale) mi se pare superbe. Au reflexii - adica aspectul acela holografic. Grafica e minunata si au o parte imprimata nirmal si cealalta se poate lipi:













Nu stiu de unde gasise Ralu sa le ia (poate de la acelasi magazin de unde luase si papuselele cu par roz si verde, pe care vi le-am mai aratat...). Oricum... abia asteptam sa ma pot uita la colectie. Trebuie tinut cont ca se intampla acest lucru undeva in anii 90 cand.. nu aveam net :))) si nicinu se gaseau cine stie ce lucruri de gen.

Iar la final, pentru ca era si el pe acolo, stingher, am zis sa nu il las pe afara - un ursulet Panda de plus, tot al lui Ralu:


Cred ca e primit in dar de la cineva, daca nu ma inseala memoria! Si acum ca ma gandesc bine, am si eu un ursulet panda mai micut, tot primit in dar (si stiu si cand - pe al meu l-am primit in 97, de ziua mea, de la fosta mea colega de clasa :D - cand voi avea acces la plusurile mele din cutii vi-l voi arata).


Mai am material pentru vreo 2 articole (daca nu mai descopar intre timp si alte poze) si apoi voi vedea care va fi directia - ma gandesc ca poate ar fi interesant sa aleg de exemplu o „marca” de papusi si sa prezint ce am eu.. sau sa fac unboxing la vreo papusa.. Mai colectionez si masinute, plusuri... 

Cred ca ar fi amuzant - daca aveti sugesti si propuneri, le astept cu drag! Dar pana atunci, in pozele facute azi, Risu a primit si ea o papusica mica mica de tot (pe care am primit-o eu de la Mami de sarbatori.. :D):



Pe curand!

10 comments :

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Papusile de la Mac nu imi par foarte reusite, dar adevarul este ca asa le vad eu in poze, poate arata mai bine in realitate. In anii 90 eram adult, iar papusile se dadeau doar copiilor, si oricum nu sunt fan Mac, in primul rand, trecand peste orice alte considerente, mancarea lor nu este gatita suficient pentru mine, adica sunt cam crude chestii care ar trebui sa fie prajite. Dar mititica din final este tare draguta, este dintr-un ou Kinder?
De stickerele cu Sailor Monn, nu stiam, nu am prins nici desenele ca eram in camin si nu aveam televizor :))) dar sunt dragute. Si amintit=ri frumoase pentru fanii desenelor, eu aveam cu Beverly Hills dar habar nu am unde sunt acum.

Suzana spunea... [Raspunde]

Nu ma prefac sa iti spun ca imi plac Barbi-urile. Nu imi plac. Insa pozele celelalte sunt mai aparte. Si coloristic sunt faine! Iar ursuletul este delicios.
Rux, am deschis citatele:
https://suzanamiu.blogspot.com/2024/02/citate-favorite-172-deciziile-noastre.htm
Pupici si o saptamana linistita! 😘❤️

MNiko spunea... [Raspunde]

Foarte interesante stickerele cu Sailor Moon. Am fost mare fan al serialului pe vremea cand se difuzau la noi postruile italiene. Am încercat să mă uit cu fetele pe net, dar după ceva episoade am renunțat. Cred că eu am trecut de vârsta la care mi se mai par interesante. Așa sunt acum și cu unele cărți. Pe la finalul facultății citeam cu nesaț cărți de capă și spadă, Zevaco, Dumas, etc...Acum nu mai au același farmec, stau și zac pe raft și doar le scutur de praf.
Ursulețul Panda e super simpatic.

CARMEN spunea... [Raspunde]

vaaai ce draguta postare! Imi plac toate stickerele. Si ursuletul! Dar si papusica aia mica-mica! Ca de altfel si costumatia lui Risu!
Am si eu cateva papusele mici, de la o jucarie polly pocket si de la Castelul din Disney... Sunt undeva impachetate bine, sa nu se piarda pana cand poate le vor vrea fetele mele pentru camera copiilor lor... Am si Barbieuri... si mari si bebe si Ken... Ale fetelor au fost. Plus mobila si o casuta cu patru camere, cu mobila... Tja. Nepotii s-au jucat si ei din cand in când cu aceste jucarii, acum stau in cutii.
Pupici si imbratisari. 😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso sa stii ca si noi am fost un pic indecise in ceea ce le priveste cand au aparut. Dar era ceva foarte rar si acum, peste ani, cred ca incep sa ma obisnuiesc in cele din urma cu ele. Ba chiar mi se pac simpatice - dar asta pentru ca au o insemnatate anume pentru mine.
Da, in realitate arata ceva mai bine, mai ales daca ne raportam la perioada respectiva. oricum sunt mai calitative decat multe figurine foarte scumpe care se fac acum... 😅😅

Seios? Pai si ce.. nu putea cumpara un adult pachet pentru cineva? Hmmm... dar ai dreptate imi amintesc ca era mare tevatura la inceputul anilor 90 pana iti dadea cate o jucarie din aia (poate de aceea sunt si asa speciale pentru mine, fiecare - am chiar o amintire nu tocmai placuta cand ne-a pus la amandoua fix aceeasi surpriza: pisicile siameze.. vai ce dezamagire crunta :))))
Cat despre „mancare” ... cred ca ma interesa mult prea putin. Nu mi-a placut niciodata ... in mod deosebit. Unele chestii erau si comestibile (hamburgerii mi s-au parut dintotdeauna horror... hahaha).

Papusa micuta a fost o surpriza draguta de la Mami de Craciun. Am si un ciorapel in care era mica surpriza - a vrut sa ne ea ia ceva mie si baietilor. Si chiar mi-a placut papusica. :D Material bun - desi e plastic.

Stickerele erau chiar ceva.. a cam spart Ralu pusculita atunci (nu doar pe a ei...) dar a meritat. Sailor am vazut prin 93 asa pe italieni. Ce mult ne placeau canalele acelea. Italia 1 Rt4 si Canale 5 :D. Asa am invatat italiana. De la zero am ajuns dupa vreo 2 saptamani sa intelegem aproape tot :O.
Sunt deosebite - nu se vede prea bine din poze, dar nu stiu cand mai ajung eu pe la cutia respectiva, asa ca le-am pus pe astea. Sunt holografice... si calitative.

oh... ar fi fain sa le gasesti - nici eu nu stiu nde e portofelul in care aveam surprizele tubo :O. Sper totusi sa il gasesc.

Pup

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana pai e cumva normal - nu sunt un etalon de frumusete (si crede-ma ca sunt si papusi in marime normala, nu fugurine care nu arata tocmai dragut, haha - asta imi aminteste ca dupa ce a primit Ralu papusa voiam si eu una.. mi-ar fi placut. si cand au adus in Ro prima data, nu mai stiu la ce magazin - cred ca la Mall, in Buc au vrut sa imi ia. Imi amintesc ca erau undeva la 75 000 una, pe vremea aceea, si sa zicem ca daca ar fi fost dragute ca a lui Ra, poate ca na, o exceptie... dar erau atat de nedragute :))))

Sunt superbe cardurile cu Sailor. O sa fac cateva poze mai bune, sau poate chiar scanez cand mai ajung la ele - candva. Asta doar ca sa le puteti vedea mai clar.

Da si ursuletul e tare dulce ( e al lui Ralu :D)

Am adaugat link-ul in artisol si articolul in tabel. Multumesc mult:)
Puup

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko da sunt foarte frumos realizate - practic e o parte cu efect holografc si cealalta, dosul cum ar veni - este imaginea imprimata obisnuit. AStfel daca lipeai partea adeziva iti ramanea cealalta de pus in album, sa zicem.

Sa stii ca atunci cand am incercat sa revad seriale am avut aceeasi problema. Pana m-am reconectat la mood-ul ca sa zic asa, la atmosfera necesara pentru o asemenea activitate, bazaiala cotidiana nu ma lasa sa ma bucur de respectivul lucru.
In plus mai e o chestie - de ex la sailor cred ca as prefera varianta vazuta atunci pe italieni. Dar sunt si ep pe care le-am vazut in japoneza pe tvr.

La carti insa e ca la tine - sunt unele pe care nu vreau sa le mai citesc, nu acum, cel putin. Cele cu incarcatura, care sa te faca sa regreti. :)) Am citit carti cu subiecte grele dar scrise in asa fel incat sa nu te oboseasca, sa nu te traumatizeze..

Chiar e simpatic - va trebui sa il gasesc si pe al meu. Al ei insa e de moda veche, din cel cu articulatii :D

Pup

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN ma bucur mult ca iti place - e chiar o fila de jurnal cu amintiri dragi :D.
Am vazut si eu niste papusele mici mici Polly. Am primit un set nou, foarte dragut, de la ai mei. Acum recent - ca na, in copilarie primeam carti =))))) si nu se gaseau polly. M-ar fi placut un set vintage, Poate candva.

ce frumos ca le-ai pastrat! 💗 mi se pare foarte dragut - au dubla valoare. in primul rand sentimentala .

Pupici!!

din casuta noastra spunea... [Raspunde]

Rux, ce frumoasa pasiune ai: aceea de a colectiona papusi. Ce mai cautam papusi Barbie pentru fiica mea, pentru ca ii placeau foarte mult. Ii cumparasem si carticele cu povesti despre Barbie.
Mai tarziu a colectionat plusuri. Tot felul de animalute, care de care mai colorate.
Risu este foarte eleganta si draguta, dar nici ursuletul Panda nu este mai prejos.
Te imbratisez.😘😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@din casuta noastra Ma bucur mult ca iti plac! :)
Ce amintiri minunate! :) Am primit si eu papusi de la Mami, dar acum recent si i-am oferit si eu la randul meu.
Dar am zis sa povestesc putin si despre micile colectii ale lui Ralu, daca tot am fotografiile si cumva se leaga. :)
Imbratisari cu drag!

Trimiteți un comentariu