sâmbătă, 24 februarie 2024

Bratara Martisor (Buni si Morisca Tricotin).


Buna!

Nu imi mai amintesc exact cand s-a petrecut episodul tricotin - candva prin ianuarie, in tot cazul. Cautam o activitate ca sa o implic pe Buni si, cum tricotatul inca iese din discutie, m-am gandit sa incercam cu morisca mea tricotin ... ceva.

Asa a aparut primul martisor din acest an, o bratara bicolora pe care Nicole a fost foarte draguta sa prezinte, atunci cand a fost gata:



Am folosit morisca (si aici fac o mica paranteza - am luat un set de la D-Toys cu niste dispozitive circulare - tocmai in ideea de a face exercitii cu Buni, pentru recuperare si... unul dintre dispozitive bag deama ca are un defect... - practic asa am ajuns la micutul tricotin de la Prymm) si s-a amuzat - dar e destul de greu de utilizat pentru ca e nevoie sa trag eu cumva de capatul lucrat. Ca sa mearga, vreau sa zic. Probabil ca ar fi mult mai bun un aparat mai maricel - ca acelea folosite pentru caciulite, de exemplu.


Cele doua snururi le-am prins de capete, unde excesul l-am transformat in snurulet de martisor. Deja am hotarat ca Buni ii va darui  bratara lui Mami. Sa vedem daca vom mai face snurulete - poate la una dintre bucuriile de peste an (adica unul dintre premiile pentru PV pe care il voi pregati eu), ca baza de colier :).


Rukkusu a venit sa ii dea o mana de ajutor lui Risu si a luat de pe masuta si martisorul crosetat de mine. Ma uitam ca arata bine si ca gentuta pentru papusi - am avut cand eram mica ceva caciulita care avea niste accesorii asemanatoare pe parti (daca gasesc poze o sa va arat!).

Va voi povesti si despre acel mic martisor unicat, dar nu acum. Azi in umina reflectoarelor se afla bratara. Ar putea fi si o bratara de Dragobete - asa ca de la Mama, la fiica (si cu ajutorul nepoatei pe-acolo.).

Pe maine!

10 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Imi place stilul de bratara, asa mai consistent. Foarte reusita realizarea, chiar daca nu prea stiu ce e cu morisca aia! Pupici si o duminica placuta, draga Rux! ❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana morisca tricotin... va trebui sa ii fac poze cand o mai folosesc! E ca un tubusor si are vreo 4 crosete care se deschid si inchid cumva si o maneta :))). hai ca te ajuta descrierea la fix :))).Ahhh stai! ca am filmulet cu ea.. 😅. trebuie sa fie la cum facem. Teoretic ar trebui sa mearga clipul - aici morisca.
Pup cu drag

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Este drăguță brățara pufoasă dar mărțișorul mititel al lui Rukkusu îmi place și mai mult. Ce frumoasa ideea de poșetă -martisor!

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordalisotot caut chestii pe care sa le poata face Buni. Cu andrelele stagnam.. :( Nu reusesc sa o mobilizez suficient la partea cu erecitiile zilnice.In fine..vor veni si zile mai bune.

ma bucur ca iti place floricica. E scornita. Cand fac mici proiecte de gen imi place sa mult (mai ales cand iese ceva simpatic. :)

Pupici

MNiko spunea... [Raspunde]

Nu stiam că așa se numeste, tricotin. Am și eu instrumentul de lucru in casă, m-a fascinat mereu acest tip de șnur, dar nu l-am încercat încă. Felicitări pentru mărțișor.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko cand mi-am luat eu aparatul acum mult ani, asa figura, acum mai stiu cum o mai fi.. Ca asa, eu stiam de punch needle, in loc de acul persan.
E foarte fain si se lucreaza relativ usor (depinde de firul folosit). Eu faceam inainte snuruuri crosetate si durau o vesnicie comparativ cu cele facute cu morisca.
Iti multumim. Pupici!

MNiko spunea... [Raspunde]

Cred ca o sa îți cer o poza cu morisca, ca am impresia ca nu avem același instrument, chiar dacă face același lucru din ceea ce am văzut pe net.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko am ceva mai bun... te si amuzi pe deasupra clip cu tricotinul si .. cu mine
Pup

MNiko spunea... [Raspunde]

@copilarim
AM studiat cu atenție tot ce era pe acolo și mi-a fost de ajutor. O să vezi și cum arată aparatul meu. Culmea, tu ai pus in titlu dar eu nu am vaăzut că tu ao morișca tricotin.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko da, cu morica am lucrat, desi am si unul clasic - cred ca este cam ca al tau. Cand il voi regasi, ii voi face in sfarsit inaugurarea. :D
Ma bucur ca a fost de folos- e posibil sa fi fost ultimul filmulet din seria aceea, pentru ca stiu sigur ca voiam sa fac unul artizanal si nu am mai facut.

Mi-a placut tare mult ce ai facut si abia astept sa vad cum se vor contura si urmatoarele 6 proiecte :D

Pupici!

Trimiteți un comentariu