duminică, 18 februarie 2024

#07 A sasea papusa aniversara Kurhn. (Jurnal de colectionar)



Buna!

Un alt capitol din povestea colectiei mele sa deschis in 2016. Pana atunci, dupa ce pusesem bazele, ca sa zic asa, colectie in 2010, facusem o oarecare pauza (in sensul ca doar am primit, cu diferite ocazii cateva papusi de portelan, in principiu). Pauza a fost intrerupta de darul primit de la Micaela (Cand se intampla magie!). Practic datorita ei m-am apucat eu sa colectionez mai serios 😅 - pentru ca am descoperit magicul taram Aliexpress.... Unde se gaseau minuni de genul Kurhn, Licca Chan  sau Blythe si nu numai. Cu alte cuvinte chestiuni pe care nu visam sa le pot avea vreodata - si a mers bine pana in 2020, cand s-au trezit unii sa strice totul.. 😅.

Dar sa revenim. Ea este prima mea achizitie de pe Ali (cum spuneam asa, ca alint, cand ma referam la aliexpress ):



Este una dintre papusile din seria aniversara si am luat-o din magazinul oficial Kurhn (a fost, de altfel, si singura de care m-am putut apropia atunci... mari probleme aveau cu transportul - adica pe vremea aceea costa foarte mult si am avut noroc ca pe ea sa o prind la o promotie). Adevarul este ca seamana foarte mult cu prima papusa Kurhn pe care am vazut-o eu vreodata - pe care am si avut-o la profil pe facebook (si pe care a vazut-o si Micaela si de aceea mi-a si luat-o pe Minnie). O perioada am crezut ca e tot Licca Chan (ca Rukkusu - asta in caz ca ati crezut ca eu sunt vreo mare specialista, ah nu). 

De pe Ali  imi cumparam deobicei cate ceva cand aveau marile reduceri din noiembrie, sau primavara / vara... si era chiar amuzant pentru ca imi faceam lista din timp cu ce voiam (am luat foarte multe lucrusoare pentru micul N de acolo - si ma lipeam si eu cu cate o comanda - trimiteam totul la Ralu, asa ca ajungeau mai tarziu pe la mine, dar merita asteptarea). De fapt, cred ca pozele acestea le am chiar de la ea.... daca nu ma inseala memoria - pe la inceput imi facea poze ca sa vad ce am primit:


In cutie era si un set de stickere cu papusile din colectia cu rochii traditionale. Si un detaiu cu pantofiorii papusii :

Aceasta a fost cea de-a sasea papusa aniversara Kurhn (deci probabil a aparut prin 2010, cam asa ma gandesc). Mai am doua, dar pe acelea le-am luat fara cutii (exista posibilitateasa iei papusile noi, fara cutie, fara taxe suplimentare la transport, asa ca, in afara de aceasta si cea primita in dar de la Micaela, mai am doar doua cutii: una cu o zana a ceaiului si alta cu un cuplu imbracat in haine traditionale. In rest, toate papusile Kurhn pe care le am au venit fara cutie. Asta asa, ca idee :)).

Si.... pe cand ma pregateam eu sa fac poza zilei, am profitat de un mic moment de respiro si m-am dus la sigur, la cutia din camera mea. Cu ocazia aceasta am revazut-o si eu. dupa ceva timp:



Papusa aniversara are corpul clasic, asemanator cu al papusilor Barbie mai vechi - care fac click la genunchi si ii indoaie (acelasi sistem). Hainutele sunt foarte atent realizate si detaliile sunt fine:





Noi ne revedem cu jurnalul colectionarului in martie - asa ca daca aveti sugestii sau propuneri / curiozitati, va astept cu ele ori in comentarii, ori  pe mail :).

Pe curand!!


14 comments :

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Imi place foarte mult colecția ta de păpuși! Nu aș putea să am o colecție de ceva care să nu fie expus! Și cum nu am spațiu, am rămas la timbre, bancnote, plante presate(ierbar), cărți poștale (am chiar dinainte de primul războiul mondial) și felicitări, cărti .
Nu aș putea sa tin păpusile in cutie fără să le vad. O duminică frumoasă să ai! Pupici

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Ce fete frumoase si expresive au amandoua! Si mie imi plac foarte mult papusile Kurhn. Si rochita este frumos lucrata, iar manecutele sau bretelele, cum vrei sa le spui, sunt exact ca la rochia mea de mireasa!

CARMEN spunea... [Raspunde]

Arata foarte eleganta! Ca o aristrocrata japoneza... nu stiu de ce am eu acest sentiment 😍 e fina, delicata...
Ma bucur ca ne ai prezentat o.
Numai bine pentru voi! O duminica seara placuta! 😘🤗

Suzana spunea... [Raspunde]

Deosebite papusile tale! Si recunosc ca admir acest hobby al tau. Mi se pare cam complicat de gestionat. Nu cred ca as putea, recunosc spasit. Si rochita aia de vara arata fain!
Sa te bucuri mereu de aceste jocuri, draga Rux! Pupici!❤️😘

Ștefan spunea... [Raspunde]

Mi-a plăcut foarte mult ținuta de iarnă a păpușii, adică cea cu hăinuțe tricotate.😇
Să te bucurii de ele!

din casuta noastra spunea... [Raspunde]

Superbe papusi, frumoasa idee de colectie.

MNiko spunea... [Raspunde]

Foarte frumoasă acestă păpușică aniversară. Îmi place mult rochita ei. Pare foarte bună prietenă cu Rissu.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă oh... da - partea cu spatiul este intr-adevar o mica problema. Imagineaza-ti ca am stat pana am vazut papusa aceasta ... sa ma gandesc. Mi-am luat-o in toamna lui 2016 si a ajuns la mie prin 2017 probabil primaara sau asa ceva. Dar asta nu e nimic, Se poate si mai rau - ca in pandemie mi-au ramas blocate la Ralu vreo 2 ani (au trecut si prin mutarea lor (o inundatie).. in fine peripetii....
Am cateva puse la vedere (oricum dupa incidentul lui Buni le-am cam strans in sistem de urgenta si asa au ramas... poate spre vara sa mai misc ceva.. vom vedea).
Puup

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso sunt aproape la fel. Pe Risu o am de la Micaela, e din seria Minnie :D si a venit dupa cea aniversara. Mai am Kurhn dar ce mi-am luat sunt in general diferite ca machiaj, desi mulajul e identic. Si mie imi plac tare mult.
Da, hainutele lor sunt mult mai atent lucrate si chiar cu materiale mai bune decat, de exemplu, noile Barbie.
Vai, inseamna ca e tare frumoasa rochita. Mi se pare un model atat de delicat!! :)
De poveste
Pupici!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN Kurhn e o firma chinezeasca - un fel de Barbie a lor (cum e si Licca Chan - cealalta papusica Rukkusu) pentru japonezi). Hainutele si costumatiile pe care le poarta in general papusile Kurhn au acea dragalasenie care se regaseste la tinutele asiatice (de aici si partea cu japoneza:D)
Ma bucur tare mult ca iti place. Colectia aniversara e adorabila. Eu am trei papusele din colectie. pe aceasta si inca doua - hmm chiar am una la indemana, asa ca poate o voi prezenta data viitoare in jurnal..).

Pupici!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana oricat de ciudat ar suna, chiar stiu ce am. Si imi amintesc si cam cand (uneori precis chiar), cu ce ocazie, cu ce ganduri, de unde...

Ideea e ca eu nu imi cumpar farduri, chestii cosmetice, dulciuri... de fapt mai nimic. Imi mai iu carti, papusile... chestiuni de craft... Si cumva la capitolul papusi e o legatura intre ele si evenimente / sau proiecte pe care le am in vedere si mai nou am cateva care au venit si ca o recompensa sau incurajare - ca au mai fost si vremuri care au necesitat asa ceva.

Rochita e superba si e atat de fina :O.
Iti multumesc mult!! Chiar am nevoie sa ma mai si bucur de ele. Pentru ca nu prea apuc sa am timp sa ma bucur la propriu. Noroc cu provocarea zilnica :))).
Pup

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ștefan ma bucur ca iti place :D. Si eu sunt incantata de cum a iesit sacoul. Trebuie sa caut printre firele subtiri sa vad din ce as mai putea face ceva.. ca acum schimba sezonul. Doar ca trebuie sa ma inarmez cu multa rabdare :))).
Iti multumesc!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@din casuta noastra iti multumesc mult - e un mic unovers de bucurie.
Pup

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko Daca ai stii ce de escaladari am facut sa o scot :))). Noroc ca facea parte din vechea ordine :))). Si ca acea cutie nu era chiar blocata. A fost o buna ocazie sa o scot.
Rochita e atat de fina - seamana cu materialul acela matasos de la baticuri. Sunt foarte une prietene da :D. Vin din aceeasi fabrica :D. Hihi
Pupici

Trimiteți un comentariu