joi, 15 februarie 2024

Reflexii aniversare.. cu zapada si nu numai.(Reflexii in Oglinda 51)

 




In 30 ianuarie, Maia implinea 99 de ani. Tati a mers sa ia apa de la izvor - tocmai de peste munte. A facut cateva poze superbe, pe care m-am gandit sa le impart cu voi - sa ne bucuram impreuna de momentele surprinse. Incepem de dis de dimineata cu.. o barza. O barza? Acum?


Apoi, de pe drumul de sub munte, o imagine cu muntii Fagaras, in toata splendoarea lor. Parca ne cheama sa le descoperim povestea / povestile...


Si copilul muntilor, i-a ascultat. S-a dus mai aproape, tot mai aproape. Spre culmile imbracate cu brazi inca impodobiti cu nea:



Dar cum ar fi .... sa urcam spre varf!? Telecabina ne ajuta.. sus, tot mai sus... in timp ce Transfagarasanul serpuieste ametitor, unde va sub noi...


Si .... am ajuns in Tara Zapezii! Un tunel inzapezit? Sau poate un portal magic.... hmmm. Mult albastru - reflexii aproape marine, alipne :)).





Cand intr-un judet, cand intr-altul.. muntelui nu ii prea pasa, el are treburi mult mai serioase decat hotare stabilite de oameni intre Arges, Sibiu si Brasov. Ne ofera insa ce are el mai frumos:



Spre seara, izvorul Sfantul Andrei de la Manastire, privea catre stralucirile soarelui, ce incepeau sa se ascunda, dupa coama:


Si apoi... urmeaza drumul spre casa... Dar, mai inainte, cateva sclipiri si reflexii din Tara Zapezilor - pentru ca stie Tati ce stie. Uite-asa aduci o bucurie: cu zapada pe strada, ca in copilarie 💗.



In aceeasi seara am primit si o poza de la Ralu - dintr-un Nord cam indepartat ! M-am gandit sa o includ si pe ea in buchetul de reflexii aniversare, pentru ca este tot din 30 ianuarie.

Si acum ne intoarcem in prezent, in februarie, 15, unde Risu se straduieste sa adune si ea, in poza zilei.. ceva reflexii, de azi:

 

Ah.. aceasta este micuta saniuta pe care mi-am luat-o anul trecut - nu a ajuns in brad, ce e drept, a avut de stat putin mai mult timp la aerisit. Dar a meritat asteptarea si m-am gandit sa sarbatoresc acest fapt aducand-o in aceasta mica sesiune foto. Si ea ne-a oferit drept multumire straluciri :D.

📸

Inscriu articolul in tabelul gazduit de Carmen, ce a preluat rubrica  „ Reflexii in Oglinda ” initiata de Sorin. Rubrica avea ca indemn urmatoarele cuvinte:
” Dacă doresti să participi, publică într-un articol pe blogul tău, o imagine sau un clip, pe care tocmai le-ai vazut în "oglinda" (poate fi si cea retrovizoare) ”


Ja ne! 

12 comments :

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Wow ce frumoasa este zăpada! Tunelul acela este pe Transfăgărășan? Așa îmi place zăpada, curată și albă, nu murdară ca în orașe.Saniuta este superbă!

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso asa-i? Da, tunelul e pe Trans. :D Tati a facut pozele.
Si mie imi place - asa era de frumos si in oras, in copilarie... nu imi vine sa cred „ce-am avut si ce-am pierdut”. Uneori pretul mi se pare prea mare..
Nu vreau sa sune patetic sau ca ma plang. E doar o constatare, atat. Sunt recunoscatoare pentru ca sunt, pentru ce am.. dar asta nu inseamna ca nu observ si care e plata :))).

Saniuta e chiar dragalasa. Ma bucur tare ca am luat-o. A stat o gramada la aerisit dar acum am putut sa o aduc intr-o mica sedinta foto.
Pupici cu drag :*

Mor Düşler Kitaplığı spunea... [Raspunde]

Wow! There is so much snow, I haven't seen this much snow for a long time. looks fascinating :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mor Düşler Kitaplığı neither did I. These photos (with the snow) are taken b my father in the mountains. I miss snowy winters.
I am glad you like it. It is fascinating indeed :D

Suzana spunea... [Raspunde]

Ce de-a zapada pe la tine. Incredibil. Doar la munte se poate vedea asa ceva minunat.
Multumesc mult Rux, ca ni le-a aratat. Parca sunt sf-uri.
Pupici si un weekend linistit! ❤️😘

MNiko spunea... [Raspunde]

Foarte frumoasă această plimbare virtuală prin intermediul tatălui tau.

CARMEN spunea... [Raspunde]

ce imagini frumoase! Tatal tau are ochi bun, calitati artistice!
A trecut zapada, sper ca vine primavara cu adevarat - pentru ca la noi floricelele sunt tot mai inalte, nu care cumva sa apara iar fulgi de nea si ger! Ca mare minune nu ar fi, am avut destui ani in care am avut parte de zapada pana in luna mai! Dar... sa fim optimisti!
Ceruöl din 15.02 este superb, la fel si saniuta sclipicioasa!
Pupici. O zi buna si un start excelen in weelend!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana as vrea eu. Dar nu e chiar la mine ci pe Transfagarasan (aia multa :D). Deci la munte - foarte la munte :P.
Mai vad insa muntii de la geam, atunci cand este senin si, deobicei rece. Inca sunt albi :)
Ma bucur mult ca ti-au placut!! Tati a facut pozele :D

Pupici cu drag :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko da :) I-am zis sa imi aduca si mie un borcan cu aer d emunte - fara gluma acum, stii ca se vindeau borcane cu aer de munte? :).
Si nu ma refer la desneul anumat cu Lorax, in care se vinde aer curat la doza.. in realitate.
Pupici!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN ma bucur mult ca iti plac. Tati face fotografii tare frumoase - uite, o sa caut poze facute cu aparat cu film... desi cred ca poate le stii pe cele cu mine mica de pe Facebook.

Pai nici nu prea a fost :)) Zapada zic. Anul acesta atunci pe 20-21 cam atat. Aceasta din 30 ianuarie e de la munte... Luna asta nici un fulg - dar se vad inca muntii albi, cand nu e smog si e senin (adica rar).

Eu sper cand merge Tati dupa apa sa imi aduca si mie ghiocei cu bulbi. :)))))).
Da, in 84 a nins in mai - stiu sigur, pentru ca era simfonia Lalelelor ... am gasit si o poza marturie, pe net :))).
Sa nu fie ger - o zapada usoara nu face rau dar gerul si inghetul.. :((((


Cerul e tot din 30 ianuarie, doar Risu si cu saniuta sunt in prezent :)). Mi s-a parut insa interesannt sa fac asa un fel de ... comparatie intre cum era pe 30 ian la noi, la munte ce e drept si In Nordul Germaniei.

Asa mult ne place saniuta - :D Acum vreau si una de lemn :)))))) (voiam si inainte...haha)
Pup

Ștefan spunea... [Raspunde]

Am tot văzut aici pe la tine postări cu zăpadă și credeam că sunt imagini din Alaska 😆
Nu știu cum, dar eu n-am văzut zăpadă iarna asta, de-asta ziceam că mi se pare ireal când văd prin alte zone atâta zăpadă.
O săptămână reușită îți doresc, Rux!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ștefan nu te iluziona... ca nici la mine nu a fost (in afara de cea din 20/21 ianuarie). Ce vezi aici e de la munte de pe Transfagarasan (sau in zona dintre Recea - Bran.. cam asa).La tine nu a nins chiar deloc deloc??? :O.
Iti multumesc mult!! si tie la fel :)

Trimiteți un comentariu