luni, 5 februarie 2024

Organizator pentru accesorile papusilor. PV (3/3)


Buna!
Dupa cum va spuneam, luna acesta pe Provocari Verzi, avem Mesager in Misiune: O noua aventura - capitolul 02 ”Organizatoare”.. Mi-am pregatit primul proiect, calculat tot, frumos, in timp util.. Duminica m-am apucat de el. Am reusit sa fac doar pozele cu materialele si cam atat. Se intampla lucruri pe aici, nu tocmai placute (gen si baia de servici e cam indisponibila de cateva zile bune, ca doar nu era una scoasa de luni de zile din uz - dar va scutesc de detalii). Rezultatul e ca nu mai functionez chiar la parametrii optimi, sunt pe un super safe mode si orice chichita care pe altcineva nu ar deranja, imi poate da peste cap planurile. Si.. nu doar o data (ca nu era suficient ca, vorba aceea, trebuie sa o iau pe nu stiu ce drumuri cotite la proiecte super simple, din cauza materialelor..), ci asa... in lant.

Asa se face ca, dupa rateurile de duminica, au urmat cele de luni. :))))) Cu toate acestea, nu ma las. Pana la urma, tot am reusit sa finalizez un proiect - un organizator pentru accesoriile papusilor - mai precis pentru banderole, gentute si palariute, ce stateau inghesuite langa hainute intr-o cutie.
 

Pentru inceput am scris in jurnal! Si in jurnalul Provocarilor Verzi, dar si in Mini Jurnal de Mesager - in fine, am dat o penita de ajutor acolo :)). Asta m-a mai destins putin... sa zicem. Cutia transparenta din stanga este foarte buna pentru pus hainute care numerg agatate - le si vezi. Va trebui sa mai fac rost - in plus, vad ca au schimbat putin si nu mai este dintr-un plastic rigid, usor casabil, ci dintr-unul mai maleabil. Da cu siguranta mai vreau (trebuie sa le atrag atentia parintilor). Totusi, accesoriile stateau cam prost acolo. Asa ca m-am gandit sa trec direct la subtema trei (nu ca ar trebui sa fie exact acele subteme, dar incerc sa ma tin cumva de ce propun orientativ - cu alte cuvinte pot fi bine mersi trei mini organizatoare, sau trei maxi, sau unul mare de tot care sa necesite mai mult timp si astfel sa se imparta in trei etape).


Revenind! Am scos Dulap-ul - Puzzle 3D si l-am montat frumusel. Voiam un corp care sa poata functiona si separat, independent, dar sa poata fi pus si in dulap, atunci cand il montez, pentru a il face si mai stabil:).
Am scos si elementele vestimentare ce necesitau organizare: banderole, ochelari, palarie, gentute, cutea si incaltari. Apoi am facut o simulare, folosind cutii de la betisoare pentru urechi (din acelea pentru bebelusi, pe care le-am luat pentru Kouki):


Arata foarte bine, problema este ca veneau prea la fix. Si dupa cum spuneam mai sus, voiam sa fac un corp de mobilier.... Asa ar fi fost prea usor, da stiu - se puteau imbraca in hartie, dar mie imi plac asa cum sunt:))).

Cum cantaream eu ce sa fac ... am dat din fericire (pentru ca, de exemplu, cutia transparenta pe care o facusem pentru sandale, nu reusesc sa o gasesc - pe ea si inca o parte din proiectele de anul trecut, stranse in graba intr-o cutie... pur si simplu nu stiu unde am pus-o, in valtoarea evenimentelor). peste niste coltare din carton. Acestea au fost recuperate de la ramele mari pe care le luasem pentru puzzle-uri. Am mai folosit asa ceva si aici:Piese de mobilier pentru Miniversul papusilor.  Mi se par super dragute - ca niste mici bibliorafturi.


Si am avut cateva idei - dar momentan le-am lasat deoparte si am folosit doar doua, la care am si taiat surprlusul de pe o parte. Le-am folosit pentru a mini jurnal si mini albumul cu timbru (Un mini-caiet de amintiri). Si asta... pentru ca  „suportul” in care fusesera acestea puse - adica acea cutie de ceai, era fix ceea ce aveam eu nevoie:


Am format corpul decupand o latura si apoi am folosit carton in interior - partea de jos si pe parti si in exterior sus - acolo unde era si perforat - pentru ca voiam sa creez un spatiu pentru suportul de pantofi.

Si da-i si lucreaza si lucreaza si uita sa faci fotografii... :)))))). Bine ca mi-am amintit la spartul targului, cand am atacat una din cutiile de la betisoare, pe care am imbunatatit-o doar cu un sistem de prindere format din fire ramase de pe la un proiect, puse in forma de triunghi (pentru ca aceasta cutie are trei perforatii pe fundul ei:


De acel sistem am prins banderolele - si desi nu se vede foarte clar din fotografii, e mult mai usor sa ajungi asa la ele - plus ca stau grupat. Bine ca am facut o poza (cea de sus) cand inca nu acoperisem tot triunghiul.


Apoi am adaugat si palariuta si cureaua si ultimele puse au fost gentile si cosuletul.Am inchis cutiuta organizator si am pus-o in cutia mobilier. Pe o laterala merg puse si cuta de pantofi (pe care nu o gasesc eu momentan.. haha) si o punguta de cadouri, cu alte mici accesorii - apoi se poate inchide frumos, lansand in jos partea laterala pe care Raza o tine ridicata ca sa vedeti voi:


Pe laterala merg pus si bibliorafturi, in care sa fie asezate lucruri ce nu pot fi agatate.. asta ca idee - eu am pus deocamdata cele doua bibliorafturi de care am povestit mai sus, demonstrativ. Iar pe acest mic obiect de mobilie, se aseaza perfect suportul de incaltaminte. Pentru ca bucata de carton lipita este calculata astfel incat sa nu fie cat intreaga suprafata a cutiei, cu mai mica putin:


Desi dulapul este tip puzzle si lumina se strecoara cat de cat prin spate, am ales sa scot putin micul sertar, ca sa puteti vedea mai bine. Mie imi place enorm cum a iesit. Candnstrang dulapul, il pun intr-o cutie mai mare A4, luata de la Pepco (chiar o rugasem pe Mami sa imimai ia si nu a gasit deloc :(). Cutia organizator vine deasupra, alaturi de cealalta transparenta cu hainute.


Desigur, nu putea lipsi Risu din poze - ba mai mult, a mai adaugat cateva obiecte vestimentare pe bara dulapului (doar doua - pentru ca nefiind fixa, daca greutatea este prea mare, evident cade. Dar nu acesta a fost scopul acestui dulap. El este conceput ca mobilier tip puzzle, pentru fotografii - pentru altceva, avem si dulapior de lemn, unul vechi, cumparat de Bunica mea Maia - poate anul acesta voi reusi sa ajung si pe la el, sa ii acord atentie... :D si atunci voi asterne si povestea lui :).


Mai mult, risu a descoperit ca putem improviza niste mici umerase (mult zis umerase, sunt mai mult un fel de carlige) din betisoarele de urechi - partea de carton. Le-am pastrat, mai ales ca acestea,ultimele, au si un model dragalas imprimat. 


Ca sa o citez pe Carmen, totul e bine cand se termina cu bine! Am reusit pana la urma sa fac si proiectul si sa si scriu despre el - desi am ajuns cam tarziu in noapte 😅. 

Acum... sa vedem cum rezolv cu proiectul/proiectele pentru maine, pentru ca acest decalaj... mi-a cam stricat planurile. Sper insa sa se rezolve cu bine.. si, daca e posibil, cu mai putine scartaieli ca azi :)). Sper zero...ar fi ideal.


Va doresc mult spor si voua la tot ce va propuneti. Este asa bine cand reusim sa facem mici proiecte.. mai ales atunci cand lucrurile in general nu merg tocmai cum ar trebui / ne-am dori.
Pe maine!





8 comments :

din casuta noastra spunea... [Raspunde]

Foarte interesant si migalos proiectul, insa foarte frumos. Felicitari Rux.

CARMEN spunea... [Raspunde]

wow ce de munca! Iti doresc succes si placere, sa termini tot ce ti-ai propus.
Pupici si imbratisari ♥

Suzana spunea... [Raspunde]

Rux, zi sincer, tu ai o camaruta pentru papusi?
Felicitari pentru proiectul ce mi s-a parut complicat, insa acum toate accesoriile s-au adunat intr-un loc anume.
Asa ca fetele cred ca sunt multumite!
Pupici si zile frumoase! 😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@din casuta noastra nu inceteaza sa ma uimeasca de fiecare data cat timp mananca un proiect aparent simplu.... :))).
Ma bucur mult ca iti place - recunosc ca am ceva ganduri „marete” referitoare la proiecte de gen de organizare, dar nu am nici timp, cu materialele ma descurc in regim de ocol (adica probabil ar fi mult mai usor daca as putea folosi o gama mai variata de produse) si mai ales nu am nici spatiu. Asa ca adaptez si eu, pe cat posibil...
Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN stii cum fac? Deobicei imi schitez mental ce vreau sa .. lucrez. Mai pun si pe hartie, ca sa ma asigur totusi si apoi imi zic.. ah in 15 minute e gata. Dupa vreo ora, poate si mai bine, masuratori, cautat prin cartoane care e totusi mai bun... si asa mai departe, parca parca incepe sa aiba sens ce vreau s afac. Dupa alta ora si mulet intreruperi, daca am noroc si nu fac vreo greseala in timp ce m intreaba nu stiu cine nu stiu ce sau alerg dupa K prin casa, incepe sa prinda conTur.
In fine.. termin fac poze si apoi ajung eu gata sa pic in nas la lapot sa editez articolul.. Ma uit... ma uit din nou.. Si concluzionez. ” un proiect simplu, clar daca ma apuc acum in 5 minute e gata - evident ca nu e, dar asa fac si cu amigurumi, intr-o ora n-am ce face.. asta se traduce in cel mai fericit caz in aceeasi zi :)))).

Iti multumesc tare mult pentru urare - chiar am nevoie! Pentru mine sa pot lucra cate ceva e terapie pusa. Imi da un sens :).
Pup cu drag :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana sincer, am ! Am nevoie de o camera :))) Pentru papusi si nu numai - un mic atelier in care sa imi pot organiza pe un perete toate cele.

Proiectul e un fel de ladita - care are inauntru acel compartiment, in care incape perfect cutiuta in care am asezat accesorii si mai ramane spatiu pe laterala si pentru doua cutiuta de pantofi pentru papusi (pe care am ratacit-o) si o punguta de cadouri). Pe ladita aceea merge pus si suportl pentru pantofi. Poate fi pus in dulapul Puzzle 3D, ca sa ii confere stabilitate cand il scot pentru poze, dar poate fi folosit si ca piesa de mobilier de sine statatoare. Iti multumesc mult - ma bucur ca am reusit sa il fac.
Cred si eu ca sunt multumite, acum vom gasi mai usor acele accesorii :).
Pup cu drag!!

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Ăsta cred că este în mic un proiect pe care l-ai vrea în varianta mare. Felicitări, este foarte ingenios!

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso da :)))). Cam asa e. Plus ca as vrea o casuta de papusi cu miniaturi, din aceea gen dulapior, scrin... cum s-o numi... Pe vremuri asa isi faceau doamnele si cheltuiau o avere ca sa mobileze si personalizeze casuta - uneori era o replica a casei mari. Chiar mi-ar placea...
Sa sii ca m-a ajutat sa tin la un loc din lucruri - mai am astfel de cutiute pastrate - ca aceea de la betisoare. Nu as vrea sa le imrac in nimic pentru ca sunt dragute asa.dar cred ca voi face un suport mai maricel in care le voi pune tot asa cu hainute sau elemente de decor etc - oricum in timp, momentan insa le colectionez :))
Pupic

Trimiteți un comentariu