marți, 13 februarie 2024

La indigo - Omul cu inima.(TC 06/44)


Transformările creative din februarie ne propun pentru a doua tema, sa realizam la indigo urmatoarea creatie:


Initial, ma gandeam sa fac o schita si singura tusa de material sa fie inima (pentru ca, in fond. luna aceasta aceasta, materia prima este constituita din fire, materiale textil - asa ca am ignorat ideea de a folosi un carlig de lemn mare, care tot imi facea semne.. cum ca ar dori sa se implice. Sorry amice, data viitoare :D!).

Schita voiam sa o transform eventual in felicitare:



Poate voi face si acest lucru candva - as fi putut sa mai fac o lucrare pentru ca a ajuns la locker comanda. Mi-am luat o trusa de culori in care am si tonuri de piele, plus inca ceva. Doar ca, ce sa vezi, cine a ambalat produsele era parfumat asa ca acum ma refac iar ce am comandat sta la aerisit... Mda. 

Inainte sa se intample acest lucru insa, am avut o dupa-amiaza creativa. Am mers tot pe ideea unui tablou, unul mixed media - dar usor 3D.

Baza - un carton, imbracat intr-un plic. Da, acea hartie gri este recuperata de la un plic in care am primit o carte de la Danutza. :D Si pe bune de nu m-a salvat acel plic - nu aveam nimic pe gri... potrivit. Apoi, in partea de jos  am avut o bucatica de autocolant pe care mi l-a adus Mami de la  Ralu, pe cand renova la casuta unde au locuit inainte. Pfoooa! Ce de materie prima as fi recuperat eu de acolo... Ma tot rog de Ralu sa imi pastreze si mie daca ii ramane tapet sau ceva... 


Micuta bucatica, dar si-a facut datoria. La fix. Apoi mi-am amintit sa fac si eu poza cu materialele :))). Am maifolosit 3 bucatele de carton (cao, corp si piedestal), banda dublu adeziva, bucatele dintr-un fost maieu (pe care l-am mai utilizat si in alte proiecte), markere, creioane colorate, o inima de fetru, cateva tije metalice ce vin cu pungile pentru congelator... si o bucatica de hartie de impachetat natur pentru piedestal. Ah da... si washi tape (ii urmez sfatul Mihaelei - MNiko... sa nu cumva sa se strice banda :D ).


Piedestalul l-am imbracat in bartie si lipit in partea de jos - este unul dintre elementele ce dau efect 3D. Am folosit banda dublu adeziva: 


Corpul si capul le-am montat pe carton. Pe acesta l-am imbracat in material avand cu ajutorul benzii dublu adezive. Initial am vrut sa folosesc sarma de la masca medicinala - dar aveam doar una la indemana. Atunci mi-am amintit de cele de la pungile pentru congelat (eu nu le folosesc pentru pungi, pe acelea le lipesc cu banda din aceea de hartie :))) ). 
Asadar gatul, mainile si picioarele sunt realizate din acele sarme, pe care le-am rasucit si dupa ce le-am lipit - cu greutate... ca nah, banda aia are limitele ei si se tot fataiau - le-am si vopsit cu ceva marker - culmea e ca nu amai mers cel argintiu.. asta e. 


Nu mai am poze din timpul lucrului pentru ca am uitat - eram prea procupata sa fac membrele sa stea cum vreau eu 😂🤣😅. Pana la urma au stat... dar nu s-au lasat usor convinse. 

Am mai folosit creion gri sa creez umbre pe hartia de baza, sau maro pentru plinte... (ca sa delimitez peretele de podea). Creioane si markere (inclusiv cel alb) pentru a decora corpul si capul. Si inima, da... desi nu stiu cat se observa in poze. 

Deasemenea mainile si picioarele au la capete acea forma pe care o are si personajul oferit drept model - si tot cu banda facuta cumva asa „mototol” sunt prinse. 😅

De jur iprejur am facut rama cu banda washi neagra (usor sclipicioasa). Ah da - si inima nu este lipita de corp - este tinuta in maini.. deci practic este un tablou mixed media 3D:


Am incercat sa ma joc  putin si cu lumina (am luat un bec incarcat la soare si in urmatoarele doua poze am incercat sa obtin anumite umbre, pe cat posibil): Doar ca telefonul cu care fac poze aluneca si tinand intr-o mana becul si incercand sa fac poza cu cealalta in care tineam si telefonul, a iesit doar ce se vede:



Mie mi-a  placut mult proiectul - asa ca voi pastra acest tablou. Mi se pare tare dragut. Initial il prinsesem pe omulet ceva mai sus, dar nu era centrat bine si cand l-am dezlipit (cu mari emotii) l-am lasat putin mai in jos. Abia acum am observat ca se vede putin lipiciul in poza de mai sus (dar am remediat problema :D).

Ma grabesc sa il inscriu in Galeria cu creatii participante  si apoi sa vad ce reusesc sa mai fac in seara aceasta - am cam ramas in urma cu ceea ce imi propusesem eu sa fac. 😅

Pe curand!!

6 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Chiar ti-a iesit foarte frumos! Si imi place incadrarea,
cu spatiul acela mai mare in zona de sus.
Felicitari, draga Rux! Pupici! ❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana iti multumesc. Ma bucur ca iti place!
Am incercat sa folosesc distanta ca sa amplific cumva efectul de 3d... :)

Pupici cu drag !!:*

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Ce ochi de artist ai! Ți-a ieșit minunat!

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso Ma bucur mult ca iti place! Si iti multumesc - am pus micul tablou in camera si cum bate lumina pare ca se misca stii? e super simpatic. Am si schita pusabine, poate o voi transforma si pe ea in ceva.
Pupici!!

MNiko spunea... [Raspunde]

Ai reușit un tablou deosebit mixed media. Inițial am crezut că e doar desenat. Știi că tema era doar figurina, nu și spațiul in care a fost fotografiată, nu?
Felicitări pentru realizare!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko ma bucur mult ca iti place. Este si varianta doar desenata - schita de mai sus - voiam sa o fac cumva sa para ea 3D si sa folosesc niste creioane cu nuantele pielii - daaaaar am avut ghionion si tot ce comandasem atunci (creioanele inclusiv) a venit parfumat cu ceva absolut oribil - asa ca sunt la aerisit si sper sa iasa din ele ca as vrea totusi sa le folosesc.

Asa ca am renuntat la ideea initiala si am facut acest tablou si nu regret. Ma uit mereu la el, l-am sprijinit de puzzle-ul cu ghioceii in sufra... in functie de cum pica lumina pe el am senzatia ca se misca si imi tot ofera inima. E chiar dragut - iti multumesc pentru tema!

Ah... nu m-am gandit la partea cu spatiul, cumva, probabil de cand m-am hotarat sa fac tablou, figurina si spatiul s-au sudat. Uite ca daca nu aduceai vorba, nu as fi realizat chestia asta. ce interesant...
:D

Pupici cu drag

Trimiteți un comentariu