luni, 12 februarie 2024

Organizatoarele din camara. PV (1/3)


Categoric, luna sucelilor a fost februarie, la categoria provocari :))). Am abandonat cu totul prima mea optiune (.. ok, pompos spus cu totul - e in balcon si probabil ma voi ocupa de proiect candva prin aprilie). Dar nu am vrut sa renunt chiar de tot la ideea de baza, asa ca pentru astazi am intrat ... in camara. (Wow, Rux a intrat in camara .. Dar, adevarul este ca am cam evitat acea zona pentru ca, trebuie sa imi fac curaj sa reorganizez totul - cum era cel putin inainte de decembrie si... am facut si eu primul pas, azi).

Vremea asta.... zau de ma pot concentra. :). 

Una dintre subteme de la Mesager in Misiune: O noua aventura - capitolul 02 ”Organizatoare”. era pregatirea materialelor si corpului principal, ca idee, pentru proiecte mai marete. Cum am renuntat la „proiectul maret”, am combinat cele doua subteme - corpul organizatorului si „decorarea” - asa ca saptamana viitoare voi avea un alt proiect, care tine tot de organizare, desigur (cred ca aici voiam s afac lumina de ce scrie 1/3 in titlul - dar cred ca am aburit si mai mult... haha).

Revenind in camara: se iau doua bucati cutii in care am primit ceva comenzi de la Noriel - cea mai mica varianta a cutiilor lor. Acestea au suferit modificari semnificative in sensul ca aceasta cutie este pe inaltime, iar eu am transformat- sa stea orizontal si sa aiba si capac:


Am folosit hartie alba de ambalat pentru a le imraca atat la exterior, cat si la interior. Telefonul iar m-a sabotat si efectiv nu mi-a salvat vreo doua, daca nu chiar trei poze. Ideea e ca in acelea aparea cum lipeam eu foarte artistic (asta e o mica ironie, simt nevoia sa precizez...) niste benzi cu roz sau rosi pe muchii (benzi recuperate atunci cand am facut plicuri :D.

Bine insa ca mi-a salvat urmatoarea poza (totusi, altfel nu aveam ce sa va arat.. haha) in care am „decorat” cu o fasie mai grosuta capacul pe care am scris pentru ce e cutia menita:


In cazul in care scrisul nu e foarte lizibil (din motive de lumina sau caligrafie... haha), iata si ce am pus in cutie - pe mine ma ajuta sa tin frumos puse pungutele - imi place sa fie ordonat si nici nu am cine stie ce spatiu:


Pe lateralele cutiei am scris ce contine - cantitatea si datele cand expira.... Evident ca iar imi lipseste poza doar cu cutia aceasta de mai sus, dar si cea in care lucram la a doua.. Hmmm 🙄.


Pentru ca am doua cutii si pe raft stau exact asa cum le vedeti mai sus - de aceea este scris pe o latura. Raftul e fix cat ele de adanc, si deasupra lor am puse trei cutii: una cu o tava ceramica (pe care inca nu am inaugurat-o, dar ii tot dau tarcoale - trebuie sa ma documentez exact in ce conditii trebuie folosita), una cu un gadget de taiat marul felii (primit in dar de la Ralu si... folosit de vreo 2 ori -  dar as vrea sa il folosesc la vara cand primim mere proaspete pentru placinta :D) si o cutiuta care sta langa cea cu gadgetul si in care am forme de decupat pentru prajituri metalice)/ Si cam asta e aranjamentul, ca sa va faecti o idee. Pe raftul acela mai erau si borcanele cu faina puse..


A doua cutie, e ticsita momentan cu cacao - am gasit la oferta si am luat mai multe (sa ii dau si lui Ralu cand o veni pe aici - fac provizii cand prind o oferta buna :D). Iar Healthy e scris asa, in lipsa de inspiratie - in ideea ca acolo mai intra si alte produse eco / bio cum ar fi pufarinii din imagine pe care abia ce i-am luat. Sper sa fie buni (scumpi au fost) - imi placea mult sa mananc asa ceva. Din pacate ai nostri sunt ieftini dar colorati si cu ulei de palmier. Si ce mult imi placeau. Asa trebuie sa strice totul pentru profit. Si cand aud ca mai zic si gustul copilariei.. mda. Fix asa aveau gustul Pufarinii sau Cipii ... ha ha ha🙄. Iar eram ironica - probabil de la vreme/uri :))).


Cum se straduia Raza de Soare sa pozeze si ea mai artistic cu organizatoarele.... din stanga se simtea ceva activitate - un oaresce interes de genul: ....„ e ceva si pentru mine pe acolo? Punga aia arata bine.. ce scrie? pufarini cu miere? hmm yum ” .  Si nu eram eu cea care rula gandurile respective ci...


Chiar el. Kouki. Si acum realizez ca imi mai lipseste inca o poza.. stiu sigur ca il mai prinsesem si din fata. Mai sa fie!



In cele din urma .. am facut si poza zilei, unde s-a alaturat si Rukkusu. Dupa care eu m-am carat cu prima cutie (cea cu zahar si sare, aia e grea) pana in camara, am aranjat-o si pe cea cu cacao - usurica, sa o tot plimb. Si ... gata. 

Mai e o explicatie pentru cat de coerenta sunt azi. N-am dormit azi noapte - abia pe la 7 am reusit sa atipesc (si daca ma gandesc si la stresul cu inundatia...). Uitasem :))). 

Pe maine!







10 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Draga Rux, ce bine ca ai asa ajutor de nadejde! Kouki e ca Leo, si el isi baga boticul curios, peste tot 😂😍🐾
Interesante organizatoarele tale. E practic ca poti sa notezi data de cumparare/expirare.
Iti doresc sa reusesti sa te relaxezi si sa dormi bine bine!
Eu mi am recuperat lipsa de somn... Acum sunt la zi... Dar oare pentru cat timp?!
Te pup. Numai bine ❤️😘🤗💞🐾

din casuta noastra spunea... [Raspunde]

Și la mine este o problema cu spațiul. Tot caut solutii pentru produsele pe care le folosesc mai des.
Sunt tare practice cutiile pe care le-ai confecționat.

Suzana spunea... [Raspunde]

Acum ca citesc despre ceea ce ai facut, ma intreb cand voi face si eu acelasi lucru. Ca doar pensulele si creioanele stau cumva. In camara e mai complicat...
Pupici, draga Rux. Si inspiratii la noi cutiute utile!❤️😘

Marisa Cavaleiro spunea... [Raspunde]

Hello!
These organisational projects are great for occupying our free time! The boxes are beautiful! And the dolls and their clothes are so beautiful, I love them!!!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN da, dragutul de K ma ajuta (cand nu ma incirca.. hahaha intrerupandu-ma mereu). Asa sunt catelusii (asa era si Dodo). 💗 Sau cel putin ai nostri.. :))).

Sa stii ca sunt utile in ptimul rand, Eu fac provizii din anuite alimente, mai ales acelea care in mod obisnuit sunt foarte scumpe - atunci cand e oferta prefer sa imi fac stoc. Sa stau linistita.

E cam necesar sa scriu - am avut surpriza sa fie consumat intai ce expira mai tarziu :)). Am asa notat pe notite de lipit la congelator tot ce e prin rafturi :D - sau la sucul de rosii. Si sterg cand iau cate ceva.

Ce bine ca te-ai energizat!! Conteaza atat de mult, nu? Se vede ca stralucesti in poze - ce ma bucur 💗. Sa tina, sa tina :D cat mai mult :*

Pup cu drag si iti multumesc pentru urare :*!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@din casuta noastra da, cuva lipsa spatiului suficient ne face sa cautam astfel de solutii. In plus mie intotdeauna mi-a placut organizarea. Chiar si haos-ul meu e orgonat :)))).
Cand eram mica aveam o cutie in care imi asezam mereu jucariile dupa ce ma jucam. imi placea sa mi le aranjez frumos. Am avut jucariile complete si chiar in cutiile lor muuult timp. Surioara mea era opusul :))))).
Iti doresc sa gasesti cele mai bune solutii. Pupici!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana iti multumesc mult! Am si cutii pentru creioane sau mai era una pentru chestii de cusut. O cutie s-a cam dezintegrat - sunt facute acum vreo 12 ani si rezista binisor.

Imi place sa fac astfel de proiecte - ma bucura sa pot gasi solutii. Timpul si faptul ca ba imi lipseste una, ba alta.. sau nu ma pot misca prin voie, astea imi cam blocheaza proiectele dar... nu ma las :)).

Iti doresc sa reusesti sa iti organizezi fix asa cum ai nevoie in camara. E un sentiment fantastic cand lucrurile se aseaza si eu ordine.. :). Plus ca se poate face curatenie mai usor. Odata ce baza e trainica :D
Pup

copilarim spunea... [Raspunde]

@Marisa Cavaleiro thank you :). The dolls are my little helpers on this journey. I love making handmade projects - they are pure therapy for me :).
I am glad you like my little project - it helos organise the thigs in the little storage room :D.
Hugs!!

MNiko spunea... [Raspunde]

nci eu nu pot deschide ușa de la cămară fără să încerce Scai să intre. La mine povestea cu cămara e că pe jumătte e camera centralei si prin ea trec foarte multe țevi, și din ea pleacă orizontal ceea ce numea mama „ghena” adică toate țevile de apă și canalizare ce duc în bucătărie. Lui Scai îi place să cerceteze ce e pe ghena asta și azi a reușit să rămână blocată în cămară, că nu a fost văzută când a intrat și noi am închis ușa. Noroc că s-a mieunat destul de tare s-o auzim.
Felicitări pentru organizatoarele tale. Și eu folosesc cutii de carton cam in toate rafturile ca să-mi delimitez spațiul de depozitare.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko Vaaaai... :))) Scai este o adevarata aventuriera :D Bine ca are si un mieunat sanatos sa o auziti :D.

Adevarul este ca stau mult mai bine in cutii / recipiente , mai ales genul aceta de lucruri. Se gasesc acum si de cumparat, dar eu aveam nevoie de o anumita dimensiune si cutiile astea s-au potrivit la fix. Doar ca trebuit sa le refac pentru a sta pe orizontala :D.
Iti multumesc. :*
Pupici!

Trimiteți un comentariu