luni, 26 iulie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 36

Republicat: Acest articol a aparut in data de 26 mai 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articolVia: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 36 - Des retrouvailles mouvementées sau Reencuentro en un aterrizaje forzoso (Reintalniri precipitate)
*Deoarece episodul in limba franceza lipseste, fiind uploadat de doua ori alt episod, acesta il vom publica in spaniola.
Lidia (aka Lulu) primeste o scrisoare de la bunici prin care o anunta ca vor veni trei zile la Londra fiind invitati de Asociatia Florarilor. Bucuria Lidiei paleste cand afla ca bunicii sai ajunsesera la Londra pe 31 octombrie, acum 3 zile, deci era timpul sa se intoarca acasa.
Asa ca eroina noastra se grabeste sa ii caute si ia un autobuz sperand ca ii va gasi facand turul orasului. Bineinteles ca Boris si Sabrina ii urmaresc, pentru a impiedica intalnirea, ca nu cumva Lidia sa se intoarca acasa. O masina le taie insa calea, iar cei doi din masina ii iau ostatici pe cei din autobuz, inclusiv pe burscuc care se urcase sa ii ia pe Lidia si prietenii ei. Atacatorii vor sa ajunga la Hampton Court si nu lipsete mult sa o calce pe Sabrina. De la radio lumea afla ca cei doi hoti furasera 1 milion de lire de la Banca Londrei. Pe drum Lidia vede Palatul Buckingham unde ar fi trebuit sa se afle conform scrisorii bunicii ei atunci - si chiar erau intrebandu-se de ce nu a venit nepoata lor sa ii vada.
Lidia incearca sa-i convinga pe hoti sa o lase sa isi vada bunicii dar nu reuseste. Intre timp unei doamne din autobuz suferinda de inima i se face rau. Lidia ii convinge pe hoti sa o lase sa coboare si odata cu ea mai pleaca si sotul acesteia si o tanara cu fiica sa, care ii ofera eroinei noastre un buchetel de flori. Hotii vor sa ia un avion micut ca sa plece in Irlanda, iar Lidia, Cador, Cathy si Boris ar trebuie sa mearga cu ei. Ajunsi insa la hala unde era avionul, politia ii inconjoara si in urma unor schimburi de forcuri cel care urma sa piloteze avionul este ranit. Cu toate acestea o iau pe Lidia si decoleaza, cu bursucul agatat de roata din fata. Hotului i se face insa rau si pierde controlul avionului. Atunci Lidia preia conducerea, transformandu-se cu ajutorul Cheii magice. Ea isi propune sa ajunga la aeroportul de la care urmau sa plece bunicii pentru a-i vedea, dar cand deschide geamul la avion ii zboara florile din buzunar.
Aflati la aeroport, bunicii se intreaba ce o fi cu Lidia si se uita la fularul si brosa pe care i le adusesera. Tocmai atunci apare si Florent inapoindu-i bunicului brosape care o scapase, iar la tv este prezentat un interviu cu tanara mama si astfel bunici afla ce patise Lydie. Aceasta cere permisiunea sa aterizeze la aeroport, dupa ce reusise sa ii si lege pe hoti, dar efectul cheii se duce inainte ca aceasta sa poata ateriza. Bietii bunici se uita la avionul pilotat de nepoata lor. Cu ajutorul lui Florent si al celor din turnul de control Lidia reuseste sa aterizeze fortat, cu o singura roata. Ea reuseste astfel sa isi vada si bunicii, inainte ca acestia sa pleca inapoi in Franta.
Florent ii daruieste lui Boris un saculet de seminte, pentru ca a reusit sa scape din dificila incercare, dar Sabrina le imprastie. Din acele seminte rasar santolinele ce simbolizeaza bucuria mare de a se reintalni cu cei dragi.

Le Tour du Monde de Lydie - Des retrouvailles mouvementées

Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video

Credit video DragonBallZ1981

0 comments :

Trimiteți un comentariu