marți, 31 ianuarie 2023

#04 Ianuarie 2023 in imagini - 365 de zile cu Rukkusu.


Iata-ne ajunsi si la finalul celei de-a patra luni din aventura noastra, alaturi de Rukkusu! Recapitulam - cum a aratat galeria foto din prima luna a anului 2023! :)

Ianuarie 2023



Inainte de a porni in aventura pe Provocari Verzi.


Buna!
Ultima zi din ianuarie. cam geroasa, dar luminoasa.  Vesti bune, inainte de a porni in aventura lunii februarie ....si inca o mica provocare, sau mai bine zis, o invitatie! 
Dar mai intai as vrea sa va spun ca Micaela are un adevarat ajutor in Pitica si va invit sa decsoperiti micile comori cumparate deja: Pitica și Provocările Verzi!
Pe mine aceste lucruri ma entuziasmeaza si imi ridica moralul. Ba, mai mult, imi aduc un pic de energie, ca e nevoie.

Si acum invitatia: pentru ca ne dorim ca premiile sa va aduca bucurie si sa va fie si folositoare, ne-ar ajuta foarte mult sa stim... cateva lucruri. Asadar, puteti raspunde intr-un comentariu la acest articol daca va este mai usor la cateva intrebari:
  • ce tehnici de lucru va plac, va atrag? (aici ne va ajuta sa ne orientam la partea de carti/reviste/materie prima)
  • ce papusi va plac/aveti (ca format - inaltime, mai ales ne-ar interesa: gen barbie. aradeanca, din paterial, portelan  etc) - atat ca idee pentru a ne orienta catre papusi ca atare cat si spre carti cu hainute / accesorii


Apropo, pe Provocari Verzi am adaugat in meniul site-ului (dreapta, in partea de jos, la versiunea desktop/laptop se vede, de pe mobil, trebuie selectata versiunea aceasta ca sa apara) codul de la colectia cu teme - si il voi lasa mereu deschis (daca cumva uit imi reamintiti sa il redeschid lunar), asa ca, atunci cand va simtiti inspirati, va asteptam cu drag.

Ja ne!




luni, 30 ianuarie 2023

Caciulita verzulie


Buna!

Am gasit o serie de seturi caciulite/fular realizate de Buni in februarie, acum... 3 ani (2020). Nu am reusit atunci sa va povestesc (si nici de calendarele advent), asa ca voi profita acum, mai ales ca zilele acestea sper sa pot sa si odihnesc, sa recuperez cat mai repede -sunt oarecum pe safe mode. Sper.
Am convocat-o rapid pe Rukkusu la poza zilei (alaturi de caciulita si o canita cu ceai) - cu siguranta ca va trebui sa primeasca si ea un fes ceva... dar inca putintica rabdare. (vorba aceea 😂)


Caciulita aceasta simpatica face parte dintr-un set de trei piese. sunt doua caciuli si un fular guler si le voi prezenta separat, daca tot am avut inspiratia sa fac fotografiile astfel.

Probabil ca nu va fi la fel de impresionant modelul ca la cealalta caciulita, dar intre ele doua sunt niste ani... si nu doar ani. pana la urma - mai vorbim si de zarit (in primul caz), nu doar pipait.. in al doilea.


Totusi, Buni mi-a facut si putin model, ceea ce este fenomenal!! :)

Ja ne!

duminică, 29 ianuarie 2023

Curs Amigurumi - Domestika - Principe del Crochet - Design & Creation (U1-U2)


Buna!

Am reusit sa incep un curs nou pe Domestika, din cele multe pe care mi le-am luat. Se numeste Amigurumi Design and Creation (Príncipe del Crochet). Nu pot insera in articol flmuletul de prezentare (din pacate, cred ca ar fi fost util sa il pot adauga - chiar, nu m-am gandit sa vad daca nu au si pe youtube .... bravo Rux !! 😅)


Am parcurs primele doua capitole (U1 - introducere si U2 - practica). In primul am ne-am prezentat si am povestit putin despre ce am mai lucrat (daca am mai lucrat), despre ce ne inspira etc. In al doilea am pregatit materialele pentru lucru:


Si am facut un mic proiect, pe baza notiunilor predate la curs (au fost cateva noutati si de aceasta data: o varianta de scazatura ascunsa, o varianta de piciorus simplu, numit extins, o alta varianta de a incheia lucrul - foarte interesant totul). 
Chiar daca sunt multe lucruri pe care le stiu, imi plac mult cursurile astea, ma ajuta sa ma detasez putin si sa evadez intr-o lume ... frumoasa.










Imi face foarte bine sa fac un curs, sau, atunci cand nu se lucreaza (ca deh, programele astea umane ma saboteaza acum mai mult ca oricand, nu reusesc sa scap de ideea pedepsei, desi stiu cat de absurda poate fi) sa fac un puzzle, doua, trei ....mai micute. Mi-am promis sa nu ma mai enervez vreodata de nimic si sa nu mai pun la suflet (ma straduiesc din toate puterile) si abia astept sa imi revin ... Sincer, am obosit atata de tare dupa o saptamana de tras dupa acele mizerii de chimicale. Parca niciodata nu m-a tinut atat si ... tare prost si-a gasit momentul, cand, in plina, iarna, chiar nu am ce sa gasesc de mancare variat. Da, stiu.. magazinele sunt pline. Ce ironic..... Ce... IRONIC. Vorba lui Alanis Morissette.


Ja ne!

Ps: V-ar placea ceva gen „ workshop” ca si premiu la Provocarile Verzi? Si daca da, despre ce ati vrea sa fie?  Ma gandesc ca poate reusesc sa fac ceva de genul... e un vis mai vechi. Asa, voi stii si spre ce sa ma orientez.

sâmbătă, 28 ianuarie 2023

O frumusete de caciulita.


Daca ma uit de pe geam... doar la acoperisuri, pot sa ma mint ca e o iarna obisnuita. O iarna obisnuita? Ce e aia... anotimpul alb, cu zapada pufoasa (nu apoasa, pufoasa), cu nameti stralucitori... cu un aer rece si curat...
Dintr-o iarna mai iarna (la cativa ani distanta, dar nu exagerat de multi) m-am lovit de o caciulita tricotata de Buni. Candva intre 2012 si 2020, mai mult ca sigur. 


Este lucrata cu un fir mai mult ca sigur natural (ca tare imi pare ca aintrat la apa... hahaha). Si cu un model tare frumos si special - ce sugereaza ca Buni zarea ceva mai bine :). Am gasit-o langa cele mai noi pe care mi le-a facut anii acestia (2020 incoace) si pe care o sa vi le arat cu alte ocazii.

Lui Rukkusu i-a placut tare mult (a si probabat-o azi) si mi-a reamintit ca voiam sa va povestesc despre ea. 


Chiar acum Buni lucreaza o banderola. Asa ca ma voi duce sa vad daca e gata si o putem inchide. Abia astept sa vad cum iese.

Ja ne!

Ps: era sa uuuuit. Pentru ca Suzana a vrut sa stie cum se poate pune un link in comentariu, iata ce cod folosesc eu. Este un cod html - coduri folosite atunci cand folosim html view la blogger, sau ce foloseam eu pe vremuri cand faceam site-uri:


Asta este tot - inlocuiti adresa blogului copilarim cu link-ul dorit si la text puneti ce cuvant vreti sa fie peste link. Daca folositi acest cod pentru blog, puteti sa adaugati si sa se deschida link-ul intr-un tab/pagina nou/a. E suficient sa adaugati dupa ghilimele puse dupa adresa o pauza si apoi target="blank" .



vineri, 27 ianuarie 2023

#27 Matt Haig - Spiridusa Adevarului (CDL)


Ieri seara mi-am facut un cadou - am citit o carticica pe care mi-o cumparasem de ceva vreme:  Spiridusa Adevarului. Am citit-o in camera mea, la lumina generoasa a celor 5 becuri care se incarca de la soare (momentan sunt cam descarcate ... din motiv de vreme neprietenoasa).... si am citi-o cu voce tare :)))). Bine, nu foarte tare... ca era destul de tarziu si nu voiam sa deranjez pe nimeni. Insa Kouki se cuibarise la pi mine in brate si asculta. Pana la final a adormit.


Am citi pana acum 4 carti scrise de Matt Haig; trilogia de Craciun (si aceasta carte are oarecum legatura cu trilogia pentru ca Spiridusa apare ca personaj in ele) si Cum sa oprim timpul. Mi-am mai luat cateva si sper sa le pot atentie cat de curand.

Cartea este scrisa in rime... si are ilustratii superbe realizate de Chris Mould. Spiridusa noastra a primit un dar special: sa spuna adevarul. (Ca Ella Enchanted, daca stau sa ma gandesc bine.)


Din aceasta cauza, nu prea are prieteni (adevarul doare, printre altele...) si incearca sa se izoleze de ceilalti. Totul se schimba cand o intalneste pe Aada. O fetita din Helsinki... Ei ii spune, la un moment dat, urmatoarele:



Totusi, Aada, spre deosebitre de ceilalti, nu fuge de Spiridusa.. mai mult, ii propune sa locuieasca impreuna cu ea si tatal sau. Cum viitorul depinde pana la urma de alegerile pe care le facem, Spiridusa mediteaza la propunerea facuta:



Ce alegere va lua? 

M-am bucurat mult de aceasta lectura. De ilustratii, de mesajele din carte, de tot. Am ales si un citat care mi s-a parut demn de notat (asta ca sa fac si eu o rima.. hehe):




Cartea a fost publicata la noi la editura Nemira (Nemi), in 2021 si eu am cumparat-o de aici. Este tiparita in format mic, are coperta cartonata si este etichetata pentru categoria de varsta +7.

📚📚

Acest articol este inscris si in tabelul gazduit de Suzana la rubrica Jocul de luni, facand parte din Serialul ”Citate favorite”😊