duminică, 1 august 2010

Ella Enchanted

Republicat: Acest articol a aparut in data de 1 iunie 2008, la 14;50 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - link-uri expirate (cele doua filmulete scoase la montaj - daca veti cumpara dvd-ul veti regasi aceste clipuri in sectiunea media - conform recenziilor-; link-ul catre site-ul unde putea fi vazut online; filmul online in franceza).
Update 1 aug. 2010- film online via megavideo . film via youtube (iulie 2017)
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.


Pentru ca este 1 iunie, v-am pregatit un filmulet foarte dragut, tocmai bun de savurat intr-o dupa-amiaza de relaj, inainte de o noua saptamana. Filmuletul se numeste Ella Enchanted si a aparut in 2004, fiind o productie Miramax Films. Are o distribuitie foarte reusita, personajul principal -Ella, fiind interpretat de Anne Hathaway ( pe care o stiti din filme ca Printesa indaratnica sau Diavolul se imbraca de la Prada). Povestea este o combinatie intre Cenusareasa, diverse povestiri ale Fratilor Grimm si nu numai, dar desi are un decor din alt timp, intalnim si preocupari foarte actuale ale tinerilor: de exemplu Prince Char (Char de la Charmont) are ... nu o sa va vina sa credeti... Fanclub. Este o poveste cu ursitoare, cu multe pilde, deci aveti ce retine din el, multa muzica, dans si e ideal daca vreti sa radeti si sa va simtiti bine, in familie.
Trailer:




Cast:Anne Hathaway... Ella
Hugh Dancy........... Prince Char
Cary Elwes.............. Sir Edgar
Aidan McArdle..... Slannen
Minnie Driver........ Mandy
Vivica A. Fox......... Lucinda Perryweather
Joanna Lumley... Dame Olga
Lucy Punch........... Hattie
Eric Idle................. Narrator
more...
Site-ul oficial al filmului aici.
Va las mai jos un link unde puteti vedea filmul online, aveti doua posibilitati, dar va recomand cea in care filmul este impartiti in doua. Daca va place il puteti lua de pe torenti de aici (vi-l recomand pe acesta pe care l-am luat si eu, are subtitrarea - scrisul deci- in suedeza, dar nu deranjeaza, in plus filmul este in engleza si nu este foarte greu de inteles :) , iar calitatea este foarte buna) .
Watch "Ella Enchanted" Movie ( aici puteti vedea filmul online)
Update 1 august 2010 (via megavideo ):



Sau puteti opta pentru varianta in franceza, pe care am sa o postez mai jos via dailymotion, credit jeme1802.
Bonus - doua fragmente de film care probabil au cazut la montaj :) . Credit . Enjoy :z !!

P.S. A nu se confunda cu Enchanted , un alt film despre care am sa va scriu curand :)

**********
Spoiler: Atentie daca nu vreti sa stiti ce se intampla in film nu cititi aceasta parte :).
Am sa va scriu foarte pe scurt, ca sa zic asa despre ce este vorba in film. Ella traieste intr-un taram magic, cu elfi si uriasi si capcauni. Cand s-a nascut o ursitoare - Lucinda (temuta pentru darurile ei nu neaparat rau-voitoare, dar cu dublu tais ca sa zic asa) i-a dat darul obedientei. Fetita a aflat de acest lucru putin inainte de moartea mamei sale, care i-a cerut sa nu mai spuna nimanui de darul pe care il poseda. De altfel numai mama si matusa sa - Mandy stiau de acest dar.
Ella creste si isi da seama ca darul sau poate fi foarte daunator si de aceea pleaca in cautarea ursitoarei pentru a-i cere sa o ajute. Trebuie sa va mai spun ca secretul sau fusese aflat, sau era banuit de una dintre surorile ei vitrege Hattie (presedinta fanclubului printului Char, care mie personal imi aduce aminte de o cunostinta mai veche :D) care o pune sa faca mai multe lucruri contrar vointei sale.
Pana la urma Ella ajunge in Lamia, impreuna cu Char, Slannen si Benny - iubitul lui Mandy transformat in carte. Aici secretul sau este aflat si de unchiul cel rau al printului - Sir Edgar (pe actor probabil vi-l amintiti din Robin Hood: Men in Tights ), care impreuna cu sarpele vrea sa o oblige pe eroina sa il omoare pe print. Eh si de aici nu va mai spun nimic, va las sa descoperiti singuri :) .

0 comments :

Trimiteți un comentariu