joi, 12 august 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 49

Republicat: Acest articol a aparut in data de 12 iunie 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 49 - Le jardin des fleurs (Gradina florilor)

Ehhhhh, iata ca am ajuns si la penultimul episod.. Ce repede a trecut timpul, nu? O regasim pe Lydie in drum spre bunici, ingrijorata pentru ca aflase ca bunicul este bolnav.
Boris vrea sa desprinda vagonul in care calatoreau Lidia, Cador si Cathy pentru a o impiedica sa mearga acasa, dar cei trei prieteni afla la timp si cu mult curaj reusesc sa sara la timp in alt vagon. astfel ei ajung acasa la Lydie, unde il gasesc pe bunic care se refacea. El obosise foarte tare, ingrijind de o minunata gradina cu flori.
Aceste flori crescusera din semintele pe care le trimisesera cei pe care Lidia ii cunoscuse in calatoria sa, iar bunicul le plantase si astfel pe deal se vedea o minunata gradina. Ea se intreaba de unde aveau cei pe care i-a cunoscut semintele si astfel afla ca Florent le daruise pentru ca acestia sa isi aminteasca mereu de Lydie. Eroina noastra vrea sa ramana acasa, sa aiba grija de bunici si de gradina, dar bunicul ii atrage atentia ca nu poate renunta. El ii spune ca fiecare are ceva de facut in viata si numai oamenii valorosi pot sa duca ce au de facut la capat.
Din pacate, Sabrina si Boris nu aud decat partea cu ramasul acasa, nu si decizia Lidiei de a pleca, dupa ce a fost sfatuita de bunici sa isi continuie calatoria. Planul lor diabolic este de a distruge gradina, ceea ce si fac, cu un excavator. Toate florile sunt distruse, desi Lidia incearca sa ii opreasca, toate mai putin una. Cea mai frumoasa dintre toate.... floarea cu sapte culori. Lidia crede ca a pierdut timp cautand floarea peste tot, ca sa o gaseasca acasa, dar bunicul ii explica faptul ca daca ea nu ar fi calatorit si nu ar fi intalnit atatia oameni care o iubesc si tin la ea, aceasta floare nu ar exista. Floarea este nascuta din afectiunea si sinceritatea oamenilor.
Sabrina vrea sa ia floarea, dar de data aceasta suflul magic nu o mai ajuta, si cade singura in propria capcana. Lidia primeste in dar de la Florent un ghiveci in care sa puna floarea, dar ca deobicei acesta dispare inainte sa isi poata lua la redevere, de aceea bunicul ii spune nepoatei ca probabil il va revedea pe fotograf curand.
Acum Lydie trebuie sa plece sa duca floarea pe Planeta Florilor. Cand Floarea si Cheia sunt puse una in fata celeilalte se produce o minune. Gradina bunicului apare la fel de frumoasa ca la inceput, spre bucuria tuturor, Cathy si Cador apar ca si creaturile Planetei Florilor si nu sub forma in care am fost obisnuiti sa ii stim de pisicuta si catel, iar pe un curcubeu minunat vine o trasura in forma unui trandafir trasa de un cal alb, cu aripi care urmeaza sa ii duca pe cei trei la destinatie.
Floarea cu sapte culori este nascuta din afectiune si sinceritate.

Le tour du Monde de Lydie - Le jardin des fleurs



Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video

 video DragonBallZ1981

0 comments :

Trimiteți un comentariu