joi, 5 august 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 44

Republicat: Acest articol a aparut in data de 05 iunie 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articolVia: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 44 - Une histoire de famille (O poveste de familie)

In cautarea florii cei trei ajung in Valea Toscanei . Lydie, Cador si Cathy, calatoresc intr-o remorca alaturi de Jovana, sotul ei si copilasul acestora. Cum tanara nu se simtea foarte bine, Lidia ii ajuta, dupa care fiecare isi continua drumul, cei trei prieteni indreptandu-se catre un camp de flori din apropiere.
Pe camp, printre flori, Lidia il intalneste pe Florent. Boris si Sabrina ii urmaresc de dupa un copac, iar bursucul se gandeste ca eroina noastra e indragostita, la fel si tanarul fotograf idee care pe malefica aspiranta la tron se pare ca o irita intr-atat incat foloseste suflul magic pentru a scapa de Florent. Cand acesta este luat pe sus ii scapa o poza, in care aparea o floare in culorile curcubeului. Fotografia ajunge pana la urma intr-un copac, dar Lidia renunta sa mearga dupa ea plecand in cautarea lui Florent pentru ca a considerat ca a fost egoitsa, gandindu-se intai la floare. Ajunsa intr-un orasel afla ca un tanar se afla pe acoperisul bisericii, inconstient si ajuns acolo nu se stie cum. Tanarul era nimeni altul decat Florent si Lydie reuseste sa il dea jos de acolo, costumandu-se cu ajutorul cheii si zburand pana pe acoperis cu un deltaplan. Din pacate acesta este rapit de Boris si Sabrina -deghizati si folosind o masina a salvarii.
Lydie si cei doi tovarasi ai sai pleaca in cautarea tanarului fotograf. Pe drum se intalnesc cu Jovana, sotul si bebelusul acestora si Lidia le spune ca este in cautarea florii. Atunci acestia se ofera sa o duca acasa la tatal Jovanei care avea o asemenea floarea, special plantata pentru fiica sa. Pentru a vedea floarea insa, ei trebuie sa urce pana in varful unui deal -acea floare era insa o gradina... mai multe flori plantate in asa fel incat sa formeze petalele, petale in culori.
Lidia isi da seama ca nu este floarea pe care o cauta si tocmai atunci apare Florent, care ii spune ca el de acolo facuse acea fotografie, dar nu le-a spus acest lucru bursucului si Sabrinei - care se aflau in casa tatalui Jovanei incercand sa afle unde se gaseste floarea. Cand acesta le spune ca trebuie sa urce pe deal cei doi rai se uita prin binoclu, zarindu-i pe Florent, Lydie, dar si pe tanarul cuplu. Tatal Jovanei priveste si el prin binoclu ii vede pe cei doi tineri, dar nu si bebelusul care era in bratele Lidiei si decide sa se razbune, incepand sa distruga florile. Nestiind ca astfel distruge o floare cu sapte culori si gata mereu de rautati, bursucul ii da o mana de ajutor tatalui furios, culcand rand pe rand florile la pamant.
Jovana si sotul ei ii povestesc Lidiei despre supararea tatalui care nu fusese de acord cu relatia lor, cum plecasera de acolo si cum era prima data cand se intorceau de la acea cearta. Ei se intorsesera pentru ca doreau sa isi ceara iertare, sa se impace, mai ales ca acum aveau si un copilas. Fiind incurajati de Lidia si de Florent, cei doi tineri pleaca sa discute cu tatal, acesta este inca furios, dar se schimba complet cand isi cunoaste nepotul. Pana la urma totul se termina cu bine, Jovana si sotul ei urmand sa ramana acolo impreuna cu bunicul si nepotul si.. floarea lor cu sapte culori, de care aveau sa ingrijeasca.
Florent ii daruieste tatalui Jovanei un pachetel cu seminte, florile plantate (un fel de maci), simbolizand speranta ca intr-o zi toate dorintele noastre se vor implini.

Le Tour du Monde de Lydie - Une histoire de famille



Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video

Credit video DragonBallZ1981

0 comments :

Trimiteți un comentariu