marți, 10 august 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 47

Republicat: Acest articol a aparut in data de 10 iunie 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 47 - La fleur volée ( Floarea furata)

Lidia, Cador si Cathy se afla la Venetia, intr-o gondola. Cei doi tovarasi de drum o cam cearta pe Lydie pentru ca iar a folosit cheia sa se costumeze, in afara misiunii care ii fusese incredintata. Si se dovedeste ca au dreptate, pentru ca o fata ii fura brosa. Atunci eroina noastra isi aminteste ce i se spusese cand primise aceasta brosa: daca se sparge ea risca sa isi piarda viata, pentru ca nu mai putea sa ramana pe pamant si nici pe planeta florilor nu mai putea sa se intoarca.
Ajunsi intr-o piata, prietenii nostri apara o fata care fusese atacata de doi raufacatori si care se dovedeste a fi chiar cea care ii furase Lidiei brosa. Fata care era la primul sau furt regreta amarnic ce a facut, mai ales cand afla cat rau i-a pricinuit. Bianca se ofera sa ii duca la magazinul unde vanduse brosa pentru a isi cumpara de mancare, dar acolo afla ca aceasta fusese deja cumparata de doamna Visconti.
Doamna Visconti cumparase cheia pentru nepoata sa, dar pana la urma accepta sa i-o vanda Lidiei, chiar daca Boris ii oferise multi bani. Acesta insa ia cheia si fuge. O scapa intr-o gondolo de unde o recupereaza Sabrina, dupa care brosa ajunge pe mainile celor doi raufacatori. Bianca merge sa o recupereze, dar acestia o vandusera deja.
In timp ce statea cu Lidia de vorba cu noua ei prietena, apare si mama acesteia impreuna cu tatal vitreg, iar Bianca, in egoismul ei ii respinge si fuge. Lydie ii spune ca egoismul de care da dovada o raneste pe mama ei, atat de buna, iar Cador si Cathy adauga facptul ca o raneste si pe Lidia, care este intr-o mare primejdie. Seara parintii o gasesc din nou, si tatal vitreg ii daruieste o cutiuta, fata insa o arunca si astfel brosa Lidiei ajunge pe jos. Eroina noastra se prabuseste si abia atunci isi da seama Bianca de cat rau a putut sa faca din cauza egoismului sau si incapatanarii in acest egoism.
Din fericire, tatal vitreg observa ca cheia nu se sparsese, totul fiind o iluzie din cauza unei umbre. Lidia isi revine din lesin spre bucuria tuturor si gata de lupta - se costumeaza in luptator judo (isi recapatase brosa) si astfel cei doi raufacatori si Boris sunt pusi la punct.
Familia Biancai este reunita datorita Lidiei, iar dupa aceasta pleaca mai departe in cautarea florii, Florent le daruieste seminte de Clopotei chinezesti care simbolizeaza iubirea eterna.

Le Tour du Monde de Lydie - La fleur volée



Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video

Credit video DragonBallZ1981

0 comments :

Trimiteți un comentariu