marți, 3 august 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 42

Republicat: Acest articol a aparut in data de 03 iunie 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 42 - Un fugitif en Secile ( Un fugar in Sicilia)

Cei trei prieteni se afla intr-o localitate din Sicilia -cea mai mare dintre insulele din Marea Mediterana. La un moment dat apar doi copii care se joaca, fetita intrand intr-un frigider vechi si ramanand prizoniera in acesta. Lidia striga dupa ajutor si un necunoscut reuseste sa deschida frugiderul, la timp pentru a o salva pe micuta. Ajunge si baiatul, impreuna cu mama fetitei pe nume Gina, dar salvatorul disparuse. Lidiei ii pare rau ca nu a apucat sa ii multumeasca salvatorului, iar Cathy ii spune ca barbatul a parut foarte mirat cand a vazut-o pe eroina noastra.
Va intrebati ce fac Sabrina si Boris? Ei bine... domnisoara pretendenta la tron savureaza un pahar de vin la o terasa, in timp ce bursucul pleaca pe urmele Lidiei. Se pare insa ca nu este tocmai cea mai buna zi a lui pentru ca se tot impiedica si cade ... Pana la urma da peste Dario - salvatorul fetitei. Acesta se apleaca sa adune un mar care ii cazuse din punga cu cumparaturi, isi pierde echilibrul si este cat pe ce sa fie lovit de o masina. Lidia il vede si il ajuta sa isi stranga cumptaraturile imprastiate pe jos. Printre acestea zareste si un lant, cu un medalion in care se afla o poza cu fiica si sotia acestuia. Din pacate acestea murisera, iar poza era singura pe care barbatul o mai avea. Fiica, Maria semana foarte bine cu eroina noastra, de aceea barbatul fusese asa surprins cand a vazut-o prima data.
Invitata la masa, Lidia accepta bucuroasa, dar tocmai atunci intra un domn, iar Dario o roaga sa mearga sa cumpere ceva de baut pentru Caruso. Acesta din urma se pare ca fusese implicat in niste spargeri alaturi de Dario si dorea sa se foloseasca din nou de dibacia cu care putea deschide orice seif. Dario refuza si ii cere lui Caruso sa plece. Acesta pleaca, dar ia cu el si medalionul cu poza fiicei si sotiei lui Dario. Cathy si Cador vad si aud totul pentru ca ramasesera in casa, dar nu sunt singurii, Boris spionand la geam.
Caruso pleaca, iar Boris il urmareste sperand sa faca rost de ceva bani. Intoarsa de la cumparaturi Lydie afla ce s-a intamplat si cum Dario era bolnav - avea febra, ramane sa il ingrijeasca, in timp ce Cathy pleaca sa recupereze medalionul.
Cu siguranta nu este o zi buna pentru bursuc care primeste un pistil in cap in timp ce voia sa ii propuna ceva afacere ilegala lui Caruso.
Dar sa ne intoarcem la Lydie care il ingrijeste pe Dario... In casa acestuia isi face aparitia un inspector -Franco. Acesta ii multumeste bolnavului pentru fapta de a salva o fetita. Apoi il intreaba pe Dario daca a locuit la Neapole si povesteste cum si el locuise acolo si lucrare la un caz legat de o spargere a bancii, nereusind sa prinda faptsii si fiind astfel trimis in Sicilia. Ajuns aici el continuase sa caute persoanele care au spart banca, un semn distinctiv fiind o cruce facuta pe seiful spart - identica aceleia gasite pe usa de la frigider. Lydie il roaga pe detectiv sa il lase sa se odihneasca pe Dario -acesta fiind bolnav, iar Franco pleaca.
Dario ii povesteste Lidiei cum a ajuns el sa fie un infractor. El construia seifuri si avea o famile draguta si o viata linistita. Din pacate, fiica sa, Maria s-a imbolnavit grav de inima si aveau nevoie de o suma considerabila de bani pentru a o putea opera. Astfel l-a cunoscut Dario pe Caruso si alaturi de acesta a spart banca, obtinand banii necesari. Din pacate fiica sa a murit, iar sotia sa afland ce facuse de furt, si asa indurerata de pierderea fetitei a murot la randul sau. De atunci barbatul era un fugar. Totusi, la miezul noptii urma sa fie iar un om liber, urmarirea sa incetand atunci.
Intre timp, Caruso si bursucul planuiesc o spargere la banca. Planul era ca odata spart seiful sa lase medalionul lui Dario pentru ca acesta sa fie cautat de politie, iar ei a scape. Carthy afla si o anunta pe Lydie care este hotarata sa impiedice acesta nedreptate. Ajunsa la locul faptei, ea se costumeaza in politista si merge sa ii prinda pe cei doi hoti. Intra dupa ei in seif, recupereaza medalionul lui Dario, ar, cand sa iasa, restul de dinamita explodeaza si ii usa seifului se inchide prinzandu-i inauntru atat pe cei doi hoti cat si pe eroina noastra. Politia este alertata, dar nu pot deschide seiful, iar nivelul oxigenului scade rapid. Cador si Cathy se gandesc la Dario si suna la televiziune. Dario afla astfel ca viata Lidiei este in pericol si desi este tentat sa ramana pana la 12 noaptea ascuns pentru a nu fi inchis, se decide sa o salveze pe Lidia si vine sa deschida seiful.
Desi are dovada ca el era cel cautat - din cauza semnului pe care l-a facut ca sa deschida seiful, inspectorul nu il mai aresteaza pe Dario, fiind trecut de miezul noptii, dar si pentru ca i-a dovedit ca este un om care regreta ce a facut si isi doreste sa fie un om onest.
Lydie isi ia la revedere de la Dario si pleaca mai departe in cautarea Florii cu sapte culori. Florent ii daruieste niste semnite pe care barbatul le planteaza la mormantul fiicei si sotiei sale. Plantele sunt heliotrupum sau vanilie salbatica - au flori violete si semnifica devotamentul.

Le Tour du Monde de Lydie - Un fugitif en Secile



Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video

Credit video DragonBallZ1981

0 comments :

Trimiteți un comentariu