vineri, 13 august 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 50

Republicat: Acest articol a aparut in data de 13 mai 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 50 - La Planete des Fleurs (Planeta Florilor)

Lidia ajunge pe Planeta Florilor. Calatoria este minunata, ninge cu flori iar locuitorii planetei ii ureaza bun venit. Printre acestia se afla si Sabrina si Boris, care nu sunt la fel de fericiti. Mai mult Sabrina ii spune bursucului sa plece, in timp ce acesta nu vrea sa o paraseasca.

Ajunsi in fata regelui, a reginei si a viitorului rege, Lidia, Cador si Cathy sunt intampinati cum se cuvine. Cand Lydie aude ca deoarece a gasit si adus floarea urmeaza sa se marite cu viitorul rege, refuza, spre mirarea toturor si vrea sa plece inapoi pe Pamant, caci acolo se afla baiatul de care era indragostita. Ea ii da ghivechiul cu Floarea lui Cador si fuge, dar tocmai atunci apare Florent. Atunci Lydie afla ca acesta era fiul cel mare al regelui, trimis de cand era un copilas pe Pamant pentru a deveni un rege bun, observandu-i pe oameni si invatand din ceea ce vede. Florent isi cunoaste acum si fratele mai mic - cel despre care Lidia credea ca va fi viitorul rege.
Evident ca atunci cand Florent o intreaba pe Lydie daca va lua parte la ceremonia de incoronare ea raspunde ca da, va face acest lucru cu bucurie (ma intreb de ce, voi stiti? :) ).
Sabrina se hotaraste sa se intoarca pe Pamant unde va gasi cu siguranta mai multi adepti (rautatea asta) si Boris o urmeaza.
Ceremonia de incoronare urma sa fie a doua zi, dar Lidia, in gradina palatului era foarte trista. Se gandea ca Florent va deveni rege si va avea o viata minunata, dar tocmai atunci apare acesta si o intreaba daca ii place pe Planeta Florilor si ar vrea sa ramana acolo pentru totdeauna. Aceasta ii raspunde ca ii place foarte mult si ar ramane, dar nu poate face acest lucru, pentru ca bunicilor ei le-ar fi foarte dor si greau fara ea. Nici faptul ca ii poate vedea in cheia magica si ca acestia ii ureaza sa fie fericita nu o poate convinge sa stea, ar insemna ca ei doi sa fie singurii fericiti. Lidia ii spune ca toata viata lor, bunicii i-au oferit bucurie si caldura si acum e timpul ca si ea sa le fie alaturi si sa le aduca bucurie la randul ei. Florent o intelege si vrea sa vina si el inapoi pe Pamant, dar Lidia ii reaminteste ca el trebuie sa devina rege, deci e imposibil. Atunci, Florent ii reaminteste momentul cand ea i-a salvat viata, riscandu-si propria viata. Atunci el fuseses cel care ii daduse o noua cheie magica si planuiese sa o opresca pe Planeta Florilor. Intelegand ce simte ea acum, el o roaga sa ii lase floarea - cheie magica lui si plangand se imbratiseaza :d .
A doua zi urmeaza incoronarea si toata lumea vine sa asiste la acest eveniment important. Cathy si Cador ii aduc o rochita minunata Lidiei, pentru ca ea urma sa ii duca viitorului rege floarea si conform traditiei urma sa se si marite cu el... Lidia este insa foarte trista si ii roaga pe prietenii ei sa o lase sa se schimbe, acestia crezand ca lacrimile ei sunt din cauza emotiei si bucurandu-se foarte tare pentru ea.
Imbracata cu acea rochita minunata Lydie intra in sala in care urmeaza sa se desfasoare ceremonia. Ea isi aminteste cand l-a vazut prima data pe Florent, la inceputul calatoriei sale si se gandeste ca dupa ceremonie il va vedea pentru ultima data. Regele anunta ca abdica in favoarea fiului sau, dar coroana este data mezinului si nu lui Florent, spre uimirea tuturor. Regele spune ca nu are puterea sa o impiedice pe Lidia sa se intoarca pe Pamant. Ea merita sa fie fericita, mai ales ca a gasit si Floarea cu sapte culori, de aceea, regele a decis sa isi trimita fiul - pe Florent alaturi de Lydie pe Pamant. Acesta va avea ca misiune alaturi de Lydie, sa faca tot posibilul ca oamenii de pe Pamant sa iubeasca florile, si astfel sa fie mai buni. Lidia isi ia la revedere de la prietenii ei, si impreuna cu Florent pleaca spre casa.
Cei doi isi promit sa faca Pamantul mai frumos decat Planeta florilor, sa planteze cat mai multe flori, iar pe unde paseau, simbolizand iubirea eterna rasareau garofite japoneze.

Le Tour du Monde de Lydie - La Planete des Fleurs



Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video

Credit video DragonBallZ1981

4 comments :

Elenushu spunea... [Raspunde]

Buna ziua! Va rog daca puteti sa imi indicati unde pot vedea episodul final din desenele Lydie?

copilarim spunea... [Raspunde]

Buna Elenushu!
Poti vedea desenul chiar aici, la finalul povestirii se afla clipul (via megavideo). va trebui sa apesi pe butomul de play (e posibil ca prima data sa iti deschida o fereastra noua, pe care o inchizi si apesi din nou pe butonul de play care va fi verde). Daca nu ai depasit numarul de minute gratuite de la megavideo pe zi, atunci il poti vedea fara probleme, daca da, va trebui sa revi in alta zi:P).

Unknown spunea... [Raspunde]

Buna ziua, sunt unele episoade care nu se mai vad, credeti ca ati putea sa le repuneti?

Multumesc
Flavia

copilarim spunea... [Raspunde]

@Flavia Alexandra Prigore Buna draga Flavia :).
Din pacate asa este - lipsesc o parte din episoade. Poti vedea statusul lor pe pagina principala cu lista de episoade: http://www.blog.copilarim.ro/2010/08/lidia-in-jurul-lumii-update-episoade.html

De indata ce voi gasi o sursa online disponibila le voi actualiza cu bucurie. :) Cat mai curand, mi-as dori eu! :)

Trimiteți un comentariu